Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Deukalion je napisao:
Gospodine Miroljube ja znam da je ovo pitanje vise puta postavljano,al nisam uspio da skontam!
Hocu da vas pitam koji je prevod Biblije najbolji,a posebno starog zavjeta sa hebrejskog?
Procitao sam negdje cini mi se na forumu je neko rekao od Atanasija Jeftica il tako nesto nisam siguran.Pa zar nije taj covjek nasmijan forografisan pored groba nekog njegovog masona prijatelja???
Ako je tako necu da citam od toga!!!
A bilo bi pozeljno da ne nailazim na smijesne prevode npr. kod nekih starih izdanja Biblije da je zivotinja SLON a radi se o nekom dinosaurusu,pa ko zna kako su neke druge stvari preveli...
Imam stari i novi zavjet preprican sa vaseg sajta,al ja hocu originalnu Bibliju na miru da je citam sa papira u tisini...
Stvarno trenutno imam vremena da citam i pocinjem sto prije!!
Pomagajte !

Govorio sam o tome. Mislim da je u ovom trenutku najbolji prevod Biblije onaj od Luje Bakotica. Moze da se kupi po najpovoljnijoj ceni u knjizari Metafizika, Beograd, Solunska 10, Dorcol, 011/292-0062, radno vreme 10-17.

Nas centar priprema Novi savremeni prevod Biblije sa naucnim objasnjenjima. Trudimo se da ga objavimo za ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu (kraj oktobra), ali ne mogu da obecam da ce izaci do tada, jer ima dosta posla. U svakom slucaju, za koji mesec ce biti gotovo izdanje Biblije koje pripremamo. Cim se zavrsi srpsko izdanje, dogovorio sam sa prijateljima iz Hrvatske da se uradi prevod na hrvatski jezik, tako da ce i to izdanje biti brzo gotovo.

A sto se tice nekih gresaka u prevodu koji imas, to nije toliko vazno u ovom trenutku.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.06.2009 08:54

Dino
Evo Miroljube mene sa mojim starim pitanjem... Smile

Za koliko će prijevod evanđelja po Mateju? Jel to namjeravate zajedno sa Novim suvremenim prijevodom Biblije objavit na sajmu knjiga?

"Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."

Kevin
Miroljub Petrovic je napisao:
zeljko-ns je napisao:
Imam par pitanja,koja nisu vezana za stvaranje,ali bi zeleo vase mishljenje? Sta mislite o borilachkim vestinama? Da li ih covek treba znati-upotrebljavati?

Nije lose da muskarac zna neke osnove, vezano za odbranu. Ja sam nekada trenirao boks i ful kontakt, i danas se osecam sigurnije sto znam neke stvari kako da se odbranim, iako je nasa glavna odbrana sklanjanje od zla i zivot po Bozjim zapovestima.

Šta da onda radim ako me napadnu,da mu pružim i drugo lice kao što kaže Isus ili da se obranim(njega napadnem) kako vi kažete?

Miroljub Petrovic
Dino je napisao:
Evo Miroljube mene sa mojim starim pitanjem... Smile

Za koliko će prijevod evanđelja po Mateju? Jel to namjeravate zajedno sa Novim suvremenim prijevodom Biblije objavit na sajmu knjiga?

Hvala ti sto se interesujes. Prevod Mateja bi trebao da bude objavljen kao dodatak knjizi "Jevrejski Jeshua ili grcki Isus", a takodje bi trebao da bude deo novog prevoda Biblije. Prevod je skoro pri kraju, ali posto je prevodioc mnogo zauzet sa jos nekim poslovima, ne mogu da ga forsiram. Ali, ocekujem da to bude objavljeno za sajam knjiga ove godine, a pre toga, naravno, ovde na forumu u elektronskoj formi.

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
zeljko-ns je napisao:
Imam par pitanja,koja nisu vezana za stvaranje,ali bi zeleo vase mishljenje? Sta mislite o borilachkim vestinama? Da li ih covek treba znati-upotrebljavati?

Nije lose da muskarac zna neke osnove, vezano za odbranu. Ja sam nekada trenirao boks i ful kontakt, i danas se osecam sigurnije sto znam neke stvari kako da se odbranim, iako je nasa glavna odbrana sklanjanje od zla i zivot po Bozjim zapovestima.

Šta da onda radim ako me napadnu,da mu pružim i drugo lice kao što kaže Isus ili da se obranim(njega napadnem) kako vi kažete?

Ja sam o tome vec govorio. Dakle, gledaj da se sklanjas od budala, jer ako te neko napadne, a ti ga u odbrani povredis, doci ce policija da te hapsi zato sto si ga povredio, a trebao si da zoves policiju da te brani od njega. Jos ako policija sazna da si biblijski religiozan, onda ce jos i da te prebiju po nalogu svojih pretpostavljenih.

E sad, ako ne mozes nikako da pobegnes od napada i ugrozen ti je zivot, onda udri.

Dies Dominica
Pozdrav po drugi put

Jesu Adam i Eva bili jedini stvoreni od Boga?, nadam se da cete odgovorit

anton
Miroljube,što stoji iza nemira u Iranu,i koje je tvoje mišljenje o Ahmadinedžadu i irnskom pravnom sustavu?

Dali današnji prosječan Izraelac zna iz kojeg je Jakovljevog plemena potekao?

Počeo sam se baviti golubarstvom(ne radi prehrane,naravno).Smatrate li to korisnim hobijem,i dali si ti kada uzgajao golubove,pošto je u tvom rodnom kraju to masovno?

Miroljub Petrovic
Dies Dominica je napisao:
Pozdrav po drugi put

Odgovorio sam vam na privatnu poruku, ali vi ne vidite. Pitanje je besmisleno.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Miroljube,što stoji iza nemira u Iranu,i koje je tvoje mišljenje o Ahmadinedžadu i irnskom pravnom sustavu?

Tesko je reci sta je pozadina sukoba. Moguce je da neka sekularna pro-izraelska struja forsira i finansira opoziciju u Iranu. Postoje Izraelci koji zele da Izrael opstane kao drzava, ali hoce da to ostvare bez Boga, i onda se koriste raznim metodama. A mozda je ceo sukob isceniran da bi to bio sukob na nekom visem nivou. Svasta se radi u pozadini, tako da je tesko tacno reci sta neznabosci tacno planiraju. U pitanju je neka destrukcija, ali ne znamo detalje tog plana. A nije ni vazno.

Dali današnji prosječan Izraelac zna iz kojeg je Jakovljevog plemena potekao?

Ne znam, nisam o tome pricao sa njima. Verujem da mnogi znaju.

Počeo sam se baviti golubarstvom(ne radi prehrane,naravno).Smatrate li to korisnim hobijem,i dali si ti kada uzgajao golubove,pošto je u tvom rodnom kraju to masovno?

Lepo je sto se bavis zivotinjama. One te nikada nece izneveriti, za razliku od ljudi. Ipak, ne vidim neku veliku korist od toga, osim cistom druzenja. Ja se time nisam bavio, a ne znam da se u mom rodnom kraju time bave.

kotor
Miroljube da li je ovaj K-T pojas od iridijuma ostatak sloja od udara asteroida ili od neceg drugog posto iridijuma ima i u vulknskim ostacima?
[/img]

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.06.2009 09:15

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Miroljube da li je ovaj K-T pojas od iridijuma ostatak sloja od udara asteroida ili od neceg drugog posto iridijuma ima i u vulknskim ostacima?

Nije to nikakav "K-T pojas" i nema tu nikakvog iridijuma. Evolucionisti izmisljaju termine i objasnjenja koje laici ne mogu da razumeju, i lazu da bi opravdali svoju nemogucu teoriju. Iridijum je veoma redat hemijski element i sa njim ne moze nista da se utvrdjuje. Slika koju si pokazao predstavlja samo razliku u sedimentima koji su natalozeni za vreme Potopa.

Miroljub Petrovic
Vladan IPH je napisao:
Pomaze Bog, gospodine Petrovicu!

Kako gledate na postojanje srpskih zilota(koje su ekumenisti ocrnili etiketom pravoslavnih talibana)?

Lepo je to sto postoje ljudi koji se suprostavljaju ekumenizmu, ali potrebno je koristiti adekvatne metode u toj borbi. Cini mi se da se oni bore na nacin koji je slican jevrejskim zilotima u prvom veku. Nasa borba treba da bude u vidu jacanja svoje duhovnosti i izgradnje karaktera, kao i ulaganja u porodicu i ljude.

Dies Dominica
Pozdrav po drugi put

Nema pitanja koje je bez smisla.

Mene interesira ako negirate evoluciju, kako samo mi nastali svi iz Adama i Eve (ili od Noe poslije potopa), znaci da je doslo do incesta.

Ovdje nisam dosao da vrijedjam ili provocirama, jednostavno sam dosa da vidim stajalista i razmisljanja drugih ljudi.

munkelt
Interesuje me kakvo je konvencionalno objasnjenje djavolje varosi, a kakvo je racionalno objasnjenje. Da li su uopste vrsena istrazivanja na toj lokaciji

NR
Miroljube, sta je sa videom koji si najavljivao u kojem se govori da je doslo do dogovora medju demonima na nekom njihovom saboru da se posebno podrze svi koji zastupaju evoluciju. Ne znam da li si ga vec postavio, nisam primetio.

Jos nesto. Procitao sam na onom "Vidovdan" forumu gde si govorio da se fosili nekadasnjih visokih ljudi, o kojima si govorio u svojim predavanjima, nalaze u kreacionistickom muzeju Mt.Blanco. Jel` to znaci da ih evolucionisti uopste ne prihvataju i ignorisu?

boZo
da li se negde u bibliji ili u nekim pravoslavnim spisima spominje da je oko simboli za boga? jer je u subotickoj pravoslavnoj crkvi na plafonu nacrtano sunce i u sredini oko. ja sam pitao tu zenu tamo sto prodaje knjige i svece ona mi je bila najbliza. zbog cega je nactano to tamo? jer ja ima druge informacije gde se taj simbol koristi.. ona mi rece: da jeste koriste ga masoni.. ali ovo ovde oko je bozije oko.

i drugo pitanje
nisam bas detaljno citao kjnigu vmr. ako sam dobro razumeo oreol koji se stavlja iznad glave sveca potice jos iz vavilona? oni su to koristili za svoje bogove.

Miroljub Petrovic
Pozdrav po drugi put

Nema pitanja koje je bez smisla.

Mene interesira ako negirate evoluciju, kako samo mi nastali svi iz Adama i Eve (ili od Noe poslije potopa), znaci da je doslo do incesta.

Ovdje nisam dosao da vrijedjam ili provocirama, jednostavno sam dosa da vidim stajalista i razmisljanja drugih ljudi.

Pa tako reci, da se razume sta pitas. Naravno da postoje besmislena pitanja. A sto se tice tvog pitanja, svi smo mi stvoreni od Boga, s tim sto su neki stvoreni direktno (kao Adam i Eva), a neki indirektno (preko roditelja).

Sto se tice incesta, o tome imas detaljnije u tekstu sa dodnjeg linka:
http://www.cps.or...ks702.html

Miroljub Petrovic
munkelt je napisao:
Interesuje me kakvo je konvencionalno objasnjenje djavolje varosi, a kakvo je racionalno objasnjenje. Da li su uopste vrsena istrazivanja na toj lokaciji

Nisam citao da je neko objasnjavao kako je nastala Djavolja Varos, ali verovatno su dali neko objasnjenje. Verovatno su radjena neka istrazivanja, ali ja to nisam pratio jer to nije bitno za nasu pricu. Taj lokalitet je nastao erozijom terena koji se nalazi u jednoj uvali, a osobina terena je da je sastavljen od sedimenta koji je sitnozrn, a u sebi sadrzi i komade krupnog kamenja, tako da se polaganim spiranjem sitnozrnog sedimenta formiraju onakvi stubovi. To kad bi otisli tamo, pa da ti to na licu mesta pokazem, lakse bi razumeo. Ali ponavljam, to nije bitno za nasu pricu.

Miroljub Petrovic
NR je napisao:
Miroljube, sta je sa videom koji si najavljivao u kojem se govori da je doslo do dogovora medju demonima na nekom njihovom saboru da se posebno podrze svi koji zastupaju evoluciju. Ne znam da li si ga vec postavio, nisam primetio.

Taj video jos nije uradjen. Radi se.

Jos nesto. Procitao sam na onom "Vidovdan" forumu gde si govorio da se fosili nekadasnjih visokih ljudi, o kojima si govorio u svojim predavanjima, nalaze u kreacionistickom muzeju Mt.Blanco. Jel` to znaci da ih evolucionisti uopste ne prihvataju i ignorisu?

Muzej Mt. Blanco izlaze i prodaje kopiju butne kosti velikog coveka koja je otkopana pre nekoliko godina u Turskoj. Takodje, prodaju i otisak velikog stopala coveka koje je pronadjeno u dolini reke Paluxy pre oko 60 godina.

Miroljub Petrovic
boZo je napisao:
da li se negde u bibliji ili u nekim pravoslavnim spisima spominje da je oko simboli za boga? jer je u subotickoj pravoslavnoj crkvi na plafonu nacrtano sunce i u sredini oko. ja sam pitao tu zenu tamo sto prodaje knjige i svece ona mi je bila najbliza. zbog cega je nactano to tamo? jer ja ima druge informacije gde se taj simbol koristi.. ona mi rece: da jeste koriste ga masoni.. ali ovo ovde oko je bozije oko.

U Bibliji Bog spominje samo dva svoja znaka - jedan je fizicki - obrezanje (1. Mojsijeva 17,10), a drugi je duhovni - Shabat (2. Mojsijeva 31,13).

i drugo pitanje
nisam bas detaljno citao kjnigu vmr. ako sam dobro razumeo oreol koji se stavlja iznad glave sveca potice jos iz vavilona? oni su to koristili za svoje bogove.

Citaj detaljnije i bice ti jasno.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.60 sekundi!