pocetak foruma
|
|
Uros88 |
Odgovorio 19.06.2009 16:53
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 28.12.2008 21:00 Lokacija: Beograd |
Ako su dinosaurusi ziveli do pre 500 godina, zar ne bi trebalo da postoji vise zapisa i vise dokaza o tome? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.06.2009 18:52
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Uros88 je napisao: Ako su dinosaurusi ziveli do pre 500 godina, zar ne bi trebalo da postoji vise zapisa i vise dokaza o tome? Ima dosta dokaza o tome, a bilo bi ih jos vise da nauku ne kotrolisu ateisti. |
|
|
ilija89 |
Odgovorio 19.06.2009 22:31
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 24.05.2009 01:08 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, sta mislite o GMO bolesti?, gledao sam jedan dokumentarac sa vaseg sajta u koje se objasnjava koliko je firma MONSANTO pomocu patenata uspela da otima zemljiste zemljoradnicima i samim tim preuzme kontrolu onog sto je najbitnije za svakog pojedinca, a to je seme. Dali postoji mogucnost da se Srbija i uopste Balkan spasi od takvog zla? Mudar Äovek sam donosi odluke; budala prihvata javno mnjenje.
Kineska izreka |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.06.2009 23:38
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Ilija89 je napisao: Miroljube, sta mislite o GMO bolesti?, gledao sam jedan dokumentarac sa vaseg sajta u koje se objasnjava koliko je firma MONSANTO pomocu patenata uspela da otima zemljiste zemljoradnicima i samim tim preuzme kontrolu onog sto je najbitnije za svakog pojedinca, a to je seme. Dali postoji mogucnost da se Srbija i uopste Balkan spasi od takvog zla? Postoji teoretska mogucnost, a prakticna mogucnost je u domenu Bozjeg cuda, kao ono kada je Bog izveo Izaelce iz Egipta. Secam se kada sam jednom prilikom pricao sa jednim proizvodjacem hrane, i on kaze kako su dosli mafijasi i ponudili seljacima seme psenice koje kad izraste donese lepu biljku i lep klas, ali je hranljiva vrednost tog semena veoma niska i seljak mora da kupuje od istog mafijasa hemiju sa prskanje itd. On je gajio prirodnu sortu, koja nije na oko lepa kao ova vestacka, ali je mnogo zdravija, hranljivija i ne zahteva prskanje otrovima. Medjutim, ljudi su kupovali psenicu koja je izgledala spolja lepo, a od njega nisu hteli da kupuju, pa je i on presao na ovu vestacku sortu. Dakle, ljude ne interesuje ono sto je dobro, dakle imamo moralni problem, i jedino neka nevolja mozda moze da natera dovoljan broj ljudi u drzavi pa da dodje do nekih sustinskih promena, ali to je sira prica o kojoj cu govoriti u knjizi "Osnovi teokratije". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.06.2009 12:15
|
Kevin je napisao: Miroljub Petrovic je napisao: Takodje, domoroci u dzunglama zive sto puta moralnije, zdravije i normalnije od pokrstenih savremenih evropljana. Mislim da su budizam i hinduizam mnogo manje zlo od papske religije. Kako netko može biti moralniji kad obožavaa Baala kojeg su nazvali Budha i upražnjavaju meditaciju i šta ti ja znam.. Nisam rekao "moralniji", nego sam rekao "manje zlo". Dakle, hinduizam i budizam, koji upraznjavaju mnoge okultne vestine, su manje zlo od papske religije jer se oni ne predstavljaju lazno kao sledbenici Biblije i Isusa Hrista, dok papska religija promovise isti okultizam (i jos gori) od hinduista i budista, a prikazuje se kao biblijska i Hristova religija. To je kao razlika izmedju fizickog i duhovnog genocida. Hitler, koji je sprovodio fizicki genocid, je malo dete za ove savremene politicare, novinare, naucnike, lekare i dr. koji sprovode duhovni genocid - uce ljude da sami sebi oduzimaju zivot i jos ih uce da uzivaju u tome. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.06.2009 12:16 |
|
|
Maks |
Odgovorio 20.06.2009 13:35
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 20.06.2009 13:15 Lokacija: Nepoznata |
Postovani Miroljube, imam dva pitanja: U mnogim Vasim predavanjima radite jasnu distinkciju izmedju zivih i nezivih sustava (zivo nastaje samo od zivog - biogeneza). Kako objasnjavate egzistenciju virusa, koji niti je ziv niti je mrtav - nema svoj metabolizam, razmnozava se, evoluira, itd.? Sto je onda zapravo zivot? Sto mora imati jedno bice da bi se moglo nazvati zivim? Kako i gdje povuci granicu? A drugo pitanje: koje je Vase misljenje o vanzemaljskom zivotu? Jesmo li sami u ovom ogromnom svemiru? Puno hvala, vrlo cijenim Vase iskrene odgovore... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.06.2009 13:58
|
Maks je napisao: Postovani Miroljube, imam dva pitanja: U mnogim Vasim predavanjima radite jasnu distinkciju izmedju zivih i nezivih sustava (zivo nastaje samo od zivog - biogeneza). Kako objasnjavate egzistenciju virusa, koji niti je ziv niti je mrtav - nema svoj metabolizam, razmnozava se, evoluira, itd.? Virus nije zivi organizam. On samo moze da egzistira u zivim organizmima. On je jedno "parce informacije" koje moze da se zakaci za informaciju zivih organizama (koja se nalazi u genima) i da tamo "radi svoj posao". Naravno da je takva pojava stetna, jer se narusava sistem koji je Tvorac stvorio, a covek delimicno degradirao. Virus ne moze da se sam razmnozava, vec ako udje u celiju moze da se umnozava onda kada se celija umnozava. Takodje, virus ne moze da evoluira, moze samo da mu slucajno dolazi do promene informacije, a ta promena moze da bude stetna kao i svaka druga slucajna promena. Sto je onda zapravo zivot? Sto mora imati jedno bice da bi se moglo nazvati zivim? Kako i gdje povuci granicu? Iz originalnog teksta Biblije se jasno vidi sta je zivi organizam. Zivi organizmi imaju dat od Tvorca duhovni aspekt zivota koji se naziva "duh zivotni". A drugo pitanje: koje je Vase misljenje o vanzemaljskom zivotu? Jesmo li sami u ovom ogromnom svemiru? Govorio sam o tome. U Bibliji se govori o tome da postoje i drugi svetovi i druga bica, slicna nama. Danas mnogi ljudi imaju susret sa nekim od tih bica kroz spiritisticka iskustva, dakle imaju susret sa demonima. |
|
|
Maks |
Odgovorio 20.06.2009 14:05
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 20.06.2009 13:15 Lokacija: Nepoznata |
hvala na ekspresnom odgovoru... Miroljub Petrovic je napisao: Govorio sam o tome. U Bibliji se govori o tome da postoje i drugi svetovi i druga bica, slicna nama. Danas mnogi ljudi imaju susret sa nekim od tih bica kroz spiritisticka iskustva, dakle imaju susret sa demonima. hmmm, mozda se nisam dobro izrazio... ne mislim sada na duhovna bica poput andjela (arkandjela, kerubina, serafina itd. koje spominjete u predavanjima) i demona itd., vec da li po Vasoj procjeni postoje naseljeni planeti unutar ili van nase galaksije? bica u vidljivom dijelu (za golo oko) spektra kao i ljudi Zemljani? EDIT: Jos jedno pitanje postovani Miroljube... Iako Vi cvrsto vjerujete u Mojsijev istinski nauk, procitao sam da se deklarirate kao vjernik Pravoslavne crkve... Pitanje je dana ili godine kada ce se Pravoslavna i Katolicka crkva ujediniti, kako ce se to odraziti na Vas i na Vase upraznjavanje i prakticiranje vjere? Izmenio/la Maks na 20.06.2009 14:40 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.06.2009 14:57
|
Maks je napisao: hvala na ekspresnom odgovoru... Miroljub Petrovic je napisao: Govorio sam o tome. U Bibliji se govori o tome da postoje i drugi svetovi i druga bica, slicna nama. Danas mnogi ljudi imaju susret sa nekim od tih bica kroz spiritisticka iskustva, dakle imaju susret sa demonima. hmmm, mozda se nisam dobro izrazio... ne mislim sada na duhovna bica poput andjela (arkandjela, kerubina, serafina itd. koje spominjete u predavanjima) i demona itd., vec da li po Vasoj procjeni postoje naseljeni planeti unutar ili van nase galaksije? bica u vidljivom dijelu (za golo oko) spektra kao i ljudi Zemljani? Vec sam odgovorio na to pitanje. Da ponovim, iz Biblije mozemo da zakljucimo da verovatno postoje i druge planete u svemiru koje su naseljene bicima kao sto smo mi, s tim da su oni verovatno u onom neraspadljivom obliku kao sto je bio Adam pre pobune. Takodje, postoje i andjeli, oni koji su na Bozjoj strani i oni koji su u pobuni (demoni) Jos jedno pitanje postovani Miroljube... Iako Vi cvrsto vjerujete u Mojsijev istinski nauk, procitao sam da se deklarirate kao vjernik Pravoslavne crkve... Pitanje je dana ili godine kada ce se Pravoslavna i Katolicka crkva ujediniti, kako ce se to odraziti na Vas i na Vase upraznjavanje i prakticiranje vjere? Lose si procitao. Ja se nigde ne deklarisem kao "vernik pravoslavne crkve". Prvo, ja nisam vernik. Ja ZNAM da Bog postoji, a to sto verujem Bozjim obecanjima ne znaci da sam vernik, kao sto su to evolucionisti koji veruju u budalastine. A to sto ja zastupam pravoslavni koncept, dakle onaj izvorni biblijski, ne znaci da sam "vernik" ili clan neke crkve. To sto najvise saradjujem sa ljudima bliskim Srpskoj pravoslavnoj crkvi samo pokazuje da su oni najvise zainteresovani za izvornu biblijsku nauku, iako i ljudi koji su blisku drugim crkvama nisu za potcenjivanje. Mene ne interesuje da li je neko clan ili "vernik" neke crkve, vec kako zivi i da li ga interesuje ono sto je Bog rekao. Cinjenica je da imam najvise simpatija prema pravoslavnoj crkvi jer su i moji preci najvise saradjivali i radili kroz tu crkvu. A to sto ce crkve da se ujedinjuju ili nece da se ujedinjuju, to me ne interesuje. Ja cu da se ujedinjujem sa ljudima koji su bliski Bogu bez obzira na naciju, jezik i slicno. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.06.2009 15:00 |
|
|
Gogi |
Odgovorio 20.06.2009 20:57
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 05.05.2008 21:39 Lokacija: Nepoznata |
Pozdzrav Miroljube ! Trazio sam na forumu gdje si govorio da su Adam i Eva ustvari govorili jevrejski i da je to jezik kojim danas govore Jevreji,pa me zanima imas li kakvu knjigu na tu temu. Pozdrav Goran Gogi
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.06.2009 22:47
|
Gogi je napisao: Pozdzrav Miroljube ! Trazio sam na forumu gdje si govorio da su Adam i Eva ustvari govorili jevrejski i da je to jezik kojim danas govore Jevreji,pa me zanima imas li kakvu knjigu na tu temu. Pozdrav Goran Nema knjige o tome, ali ima jedan odlican tekst koji je sasvim dovoljan. Evo ti link: http://www.cps.or...ejskiv.htm |
|
|
cruiser25 |
Odgovorio 21.06.2009 01:38
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 12.05.2009 01:25 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Miroljube, iz istorije vidimo da je Bog dao ljudima zakone posle potopa, tako da me interesuje kako su ljudi pre potopa mogli da znaju cega da se pridrzavaju.Ukoliko nisu znali potop bi mogao da se smatra neopravdanim. Pominjali ste dosta puta u svojim predavanjima da smo svi Bozja deca u sta ja nimalo ne sumnjam, ali cini mi se neprikladno da ja sada svojoj cerci koja je naucila da cita ispisem jednu svesku o svemu sto ce je otprilike cekati kroz zivot i da odem i nikad da se ne vratim, ili da sedim i cutke posmatram kako mi neko cerku odvlaci u satanisticke crkve itd. Takav koncept roditeljske obaveze mi se ne dopada. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.06.2009 08:50
|
cruiser25 je napisao: Gospodine Miroljube, iz istorije vidimo da je Bog dao ljudima zakone posle potopa, tako da me interesuje kako su ljudi pre potopa mogli da znaju cega da se pridrzavaju.Ukoliko nisu znali potop bi mogao da se smatra neopravdanim. Ljudi su zapisali u Bibliju zakone posle Potopa, a ti zakoni su postojali i pre toga, naravno. Pominjali ste dosta puta u svojim predavanjima da smo svi Bozja deca u sta ja nimalo ne sumnjam, ali cini mi se neprikladno da ja sada svojoj cerci koja je naucila da cita ispisem jednu svesku o svemu sto ce je otprilike cekati kroz zivot i da odem i nikad da se ne vratim, ili da sedim i cutke posmatram kako mi neko cerku odvlaci u satanisticke crkve itd. Takav koncept roditeljske obaveze mi se ne dopada. Jel to hoces da kazes da je Bog ljudima dao Bibliju i ostavio ih da se sami bore protiv satanista? Ne, ljudi su oterali Bog, izbacili ga, ispljuvali ga, izvredjali, izneli na Njegov racun najteze optuzbe i poceli da rade najgnusnije stvari za koje su zasluzili da ih Bog sve sprzi. Ali, posto postoji sansa da se neko od tih razbojnika obrati, Bog je tim kriminalcima ponudio ovakav vid komunikacije koji danas imamo. Ne postoji drugi nacin, jednostavno ne postoji. Ljudi mrze Boga, i to moze da vidi svaki onaj ko pokusa moralno da zivi, prema Bozjim zapovestima datim u Bibliji. Roditelji matretiraju svoju decu ako ona nece da skitaju, da se kurvaju, da jedu smece, ako nisu kao ovaj svet. Salju ih u satanske skole, dozvoljavaju da im satanisti ubrizgavaju otrove, vakcine, da ih truju preko televizije, kompjuterskih igrica, a sve pod vodjstvom drzavnih vlasti i demona, dakle jedna totalna nebriga za coveka i mrznja prema Bogu, i sad je znaci Bog kriv sto je privremeno otisao odande odakle su ga oterali? Jednostavno, Bog nema izbora i radi na jedini moguci nacin. Da se ja pitam, odavno bi radila gvozdena metla, ali hvala Bogu, ja se ne pitam. |
|
|
SlaveN |
Odgovorio 21.06.2009 16:29
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 20.06.2009 19:31 Lokacija: Nepoznata |
zasto ste osnovali centar u americi? u kaliforniji. a sami kazete da je kaliforinija totalo satanizovana? |
|
|
Konstantin |
Odgovorio 21.06.2009 18:13
|
Član Odgovori: 81 Pristupio/la: 16.02.2008 20:38 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Petrovicu, osim muzike na hebrejskom, koju znam da volite, sta mislite o srpskom, odnosno vizantijsko-grckom crkvenom pojanju? Sta mislite o muzici Pavla Aksentijevica i Slobodana Trkulje ? Da li posecujete neke koncerte ili pozorisne predstave, izlozbe i slicne kulturne dogadjaje, naravno ako nisu okultne i satanisticke, a znam da i takvih ima ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.06.2009 20:01
|
SlaveN je napisao: zasto ste osnovali centar u americi? u kaliforniji. a sami kazete da je kaliforinija totalo satanizovana? Lekar je potreban bolesnima, a ne zdravima, kaze Isus. Kada sam otisao u Ameriku ispostavilo se da ljudi jako malo znaju o naucnim dokazima za Bibliju i kad su culi moja predavanja zvali su me da ih vodim na razne lokalitete i nacionalne parkove. Zbog veliko interesovanja, nastala je potreba da se registruje centar u Americi i da se u okviru njega ljudi organizovano vode na lokalitete, da se drze predavanja i rade slicne stvari. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.06.2009 20:03
|
Konstantin je napisao: Gospodine Petrovicu, osim muzike na hebrejskom, koju znam da volite, sta mislite o srpskom, odnosno vizantijsko-grckom crkvenom pojanju? Sta mislite o muzici Pavla Aksentijevica i Slobodana Trkulje ? Volim nasu duhovnu i etno muziku, i o tome sam govorio na ovom forumu. Da li posecujete neke koncerte ili pozorisne predstave, izlozbe i slicne kulturne dogadjaje, naravno ako nisu okultne i satanisticke, a znam da i takvih ima ? U Srbiji se retko odrzavaju neki kulturni dogadjaji tako da retko negde idem. Odem na predavanja koje organizuju Dveri Srpske i na neki koncert guslara ili krajiske muzike. |
|
|
zeljko-ns |
Odgovorio 21.06.2009 23:18
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 21.06.2009 22:58 Lokacija: Nepoznata |
Imam par pitanja,koja nisu vezana za stvaranje,ali bi zeleo vase mishljenje? Sta mislite o borilachkim vestinama ? Da li ih covek treba znati-upotrebljavati ? Sta mislite o teretani, i koristiti nachine bodibildinga zarad povecanja mishicne mase,ili samnjenje masnog tkiva? ishranu bodibildera(natural-bez steroida) smatram kao 'zdrav' nacin ishrane i zivota !!! koliko su ova pitanja moralna,ispravna i zdrawa ? Veliki pozdrav i hvala,ako budete uopshte hteli da komentarishete ovo ...
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.06.2009 23:39
|
zeljko-ns je napisao: Imam par pitanja,koja nisu vezana za stvaranje,ali bi zeleo vase mishljenje? Sta mislite o borilachkim vestinama? Da li ih covek treba znati-upotrebljavati? Nije lose da muskarac zna neke osnove, vezano za odbranu. Ja sam nekada trenirao boks i ful kontakt, i danas se osecam sigurnije sto znam neke stvari kako da se odbranim, iako je nasa glavna odbrana sklanjanje od zla i zivot po Bozjim zapovestima. Sta mislite o teretani, i koristiti nachine bodibildinga zarad povecanja mishicne mase,ili smanjenje masnog tkiva? Nisam pristalica bodi bildiga jer se ne radi o prirodnoj fizickoj aktivnosti koja moze da bude nekada i veoma stetna po zdravlje. Najbolja fizicka aktivnost je rad u prirodi (vocnjak, basta, njiva, suma). Za one koji zive u gradovima najbolja je setnja, sklekovi, trbusnjaci, jos par rekreativnih vezbi i eventualno zgibovi na sipci. ishranu bodibildera(natural-bez steroida) smatram kao 'zdrav' nacin ishrane i zivota !!! Ne znam kakva je to "natural ishrana bodibildera". Jedina prirodna (natural) ishrana je ona sa pijace, po mogucstvu da nije prskana otrovima. koliko su ova pitanja moralna,ispravna i zdrawa? U pitanju su vazna pitanja koja postavljaju ljudi koji zive u gradovima. Veliki pozdrav i hvala,ako budete uopshte hteli da komentarishete ovo Zasto ne bih komentarisao. Pitanja su na mestu. |
|
|
Deukalion |
Odgovorio 21.06.2009 23:59
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 18.04.2009 05:55 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Miroljube ja znam da je ovo pitanje vise puta postavljano,al nisam uspio da skontam! Hocu da vas pitam koji je prevod Biblije najbolji,a posebno starog zavjeta sa hebrejskog? Procitao sam negdje cini mi se na forumu je neko rekao od Atanasija Jeftica il tako nesto nisam siguran.Pa zar nije taj covjek nasmijan forografisan pored groba nekog njegovog masona prijatelja??? Ako je tako necu da citam od toga!!! A bilo bi pozeljno da ne nailazim na smijesne prevode npr. kod nekih starih izdanja Biblije da je zivotinja SLON a radi se o nekom dinosaurusu,pa ko zna kako su neke druge stvari preveli... Imam stari i novi zavjet preprican sa vaseg sajta,al ja hocu originalnu Bibliju na miru da je citam sa papira u tisini... Stvarno trenutno imam vremena da citam i pocinjem sto prije!! Pomagajte ! Izmenio/la Deukalion na 22.06.2009 00:29 Deukalion
|
|
Predji na forum: |