pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 11:10
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Pijun je napisao: Dali ce uskoro prevod Biblije sa hebrejskog jezika? Radi se na tome. Mozda uspemo da izbacimo novi savremeni prevod Biblije sa naucnim objasnjenjima za ovogodisnji sajam knjiga u Beogradu (kraj oktobra). U pitanju je veliki posao, ali cemo se potruditi da sto pre to uradimo. |
|
|
luka |
Odgovorio 07.06.2009 11:25
|
Član Odgovori: 59 Pristupio/la: 25.05.2009 23:38 Lokacija: Crna Gora |
Bivsi ambasador SAD-a Vilijam Mongomeri izjavio je juce da se zalaze za podjelu Kosova i za istupanje Republike Srpske iz federacije BIH. Ima li ovaj covjek nekog veceg uticaja, samim tim i ova izjava? |
|
|
anton |
Odgovorio 07.06.2009 12:09
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Dali je moguće da je organizacija Crna ruka bila pod kontrolom masona? Čitao sam da ih nešto povezuju,ceremonija primanja novih članova bila je slična kao i kod masona,a imali su i neke masonske simbole(mrtvačka glava isl). Ako je to moguće kako onda masoni stoje iza svih totalno suprostavljenih strana?Evo recimo na ovim našim prostorima suprostavljeni su bili do krajnjih granica komunisti,rojalisti,klerikalci,frankovci.Pa zašto onda masoni koji očito stoje iza svih ovih suprostavljenih pokreta izabiru rat između istih? |
|
|
luka |
Odgovorio 07.06.2009 13:03
|
Član Odgovori: 59 Pristupio/la: 25.05.2009 23:38 Lokacija: Crna Gora |
Cuo sam na televiziji da su engleski strucnjaci izjavili da ce naredna dva mjeseca biti najtoplija u dosadasnjoj istoriji i nazvali naredno ljeto "rostilj ljeto" sa srednjom dnevnom temperaturom do 40'C a sa srednjom nocnom do 25'C. Dali ce i kojom brzinom u buducnosti temperatura jos vise rasti i kakve bi bile posledice usled toga s obzirom da je i ovo previse? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 13:03
|
Super Administrator Odgovori: 22611 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
luka je napisao: Bivsi ambasador SAD-a Vilijam Mongomeri izjavio je juce da se zalaze za podjelu Kosova i za istupanje Republike Srpske iz federacije BIH. Ima li ovaj covjek nekog veceg uticaja, samim tim i ova izjava? On samo prica ono sto se od njega trazi. Kako ce svetski mocnici da komadaju drzave ili da ih ujedinjuju, to ne mozemo da predividimo. Narodi na Balkanu su moralno posrnuli i potpuno poklekli, tako da mocnici mogu sada da rade sta hoce. Moguce je da naprave neku kombinaciju sa kojom bi sadasnje vlasti u Republici Srpskoj i Srbiji ojacali, jer su one potpuno lojalne Evropi i okupatoru. Kao da je vazno da li ce Republika Srpska biti nezavisna kada je u njoj stravican nemoral. I Srbija je kobojagi na papiru nezavisna i slobodna drzava, a znamo da u praksi to nije, da je danas gora okupacija nego u vreme nacisticke Nemacke - u vreme nacisticke Nemacke se sprovodio fizicki genocid, a sada se sprovodi duhovni genocid (ljudi se uce da sami sebi oduzimaju zivot, da uzivaju u tome, i da uzvikuju kako je to lepo). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 13:18
|
anton je napisao: Dali je moguće da je organizacija Crna ruka bila pod kontrolom masona? Čitao sam da ih nešto povezuju,ceremonija primanja novih članova bila je slična kao i kod masona,a imali su i neke masonske simbole(mrtvačka glava isl). Ako je to moguće kako onda masoni stoje iza svih totalno suprostavljenih strana?Evo recimo na ovim našim prostorima suprostavljeni su bili do krajnjih granica komunisti,rojalisti,klerikalci,frankovci.Pa zašto onda masoni koji očito stoje iza svih ovih suprostavljenih pokreta izabiru rat između istih? Vrlo je mogice da su tajna drustva (verovatno masoni) stajali iza Crne ruke, jer je ta organizacija dovela na vlast Karadjordjevice (kada su izvrsili atentat na Obrenovice), a znamo da je Aleksandar Karadjordjevic bio clan tajnog drustva (masona). Takodje znamo da su tajna drustva osnovala komunisticki pokret za borbu protiv religije. Alberto Rivera, bivsi jezuita, kaze da su jezuiti preko masona osnovali komunizam da bi se obracunali sa pravoslavljem, a posle dolazi papa kao oslobodilac od komunizma i pravoslavne zemlje i njihove crkve uzima pod svoje okrilje (sto se u praksi i desilo). Medjutim, Alberto Rivera kaze da su se komunisti (i njihovi sefovi iz tajnih drustava) u jednom trenutku otrgli kontroli Vatikana i krenuli svojim putem, pa je papa pokrenuo rat protiv njih, omogucio Hitleru da dodje na vlast itd. Dakle, sukob je postojao na liniji Vatikan - tajna drustva koja Vatikan nije kontrolisao. I danas postoji taj sukob, ali je on skoro zanemariv, a mozda uopste vise i ne postoji, vec samo postoji farsa vezano za navodne sukobe da bi se lakse ostvarili odredjeni ciljevi. Tako izmisljaju talibane, Bin Ladena, i dr, da bi se kao "borili" protiv njih i drzali narod u strahu, a oni su tu kao "oslobodioci" od terorista. U Avganistanu je potrebno da postoji vojska jer ona treba da stiti proizvodnju droge (u Avganistanu se proizvodi skoro 90% svetskog opijuma), a oni serviraju pricu da se bore protiv talibana. Kakvi bre talibani? Plate nekim ulicarima da se slikaju sa kalasnjikovima i kao oni su "opasni teroristi", a naivan narod sve veruje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 13:23
|
luka je napisao: Cuo sam na televiziji da su engleski strucnjaci izjavili da ce naredna dva mjeseca biti najtoplija u dosadasnjoj istoriji i nazvali naredno ljeto "rostilj ljeto" sa srednjom dnevnom temperaturom do 40'C a sa srednjom nocnom do 25'C. Dali ce i kojom brzinom u buducnosti temperatura jos vise rasti i kakve bi bile posledice usled toga s obzirom da je i ovo previse? Posledice ce biti strasne, a mi tesko mozemo da pretpostavimo sta ce se tacno desiti. Kada je temperatura veca, toplija atmosfera moze da zadrzi vise vlage, pa su onda padavine mnogo jace i silnije. To i sada vidimo - imamo nekoliko dana paklenih vrucina, pa onda neverovatne nepogode u vidu obilnih pljuskova i grada. Poremecaj klime ce izazvati i migraciju raznih opasnih organizama (komaraca koji prenose bolesti i slicno), pa kad na to dodamo globalnu ekomonsku krizu koju namerno izazivaju svetski mocnici, dolazimo do onoga sto je Isus rekao da ce biti - "ratova, gladi, pomora", i to je u najkracem scenario koji je pred nama. Naravno, oni koji budu izvan sistema, negde u prirodi, sa kucama od kamena i proizvodnjom hrane za licne potrebe, moci ce uglavnom lako da prezive ono sto ce da usledi, a u gradovima ce zaista da bude rostiljanje i haos. |
|
|
visiobeatifica |
Odgovorio 07.06.2009 13:37
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 23.05.2009 00:10 Lokacija: Nepoznata |
šta je sa "krapinskim pračovjekom", uostalom pronađeni su ostaci ritualnog obreda pokapanja njihovih mrtvih znači stari 30 000 godina nikako mi to nije bilo jasno kako ako je postojao adam koji je bio čovjek izgledom kao i ja kako se onda miješaju ti čovjekoliki majmuni australopitekosi, kromanjonci neandretalci ovi oni, a što je najfascinantnije imamo živuće dokaze??? pa ja sam to u 1 raredu gimnazije učio odmah na prvim stovima povijeti o tim svim brončanim, kamenim dobima i svim tim pračovjecima mislim ako je zemlje stara 6 ooo godina i ako je adam bio odmah čovjek kao i ja i vi i vjerujem da ga je Bog stvorio od zemlje biološkom aktom bez roditelja Bogu je sve mouće, ali kako onda ove kosti i ti svi nalazi koji upućuju na neke obrede -pokapanje mrtvih znači da su oni imali svijest transcendencije, neznam?? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 18:21
|
kaprol je napisao: šta je sa "krapinskim pračovjekom", uostalom pronađeni su ostaci ritualnog obreda pokapanja njihovih mrtvih znači stari 30 000 godina nikako mi to nije bilo jasno kako ako je postojao adam koji je bio čovjek izgledom kao i ja kako se onda miješaju ti čovjekoliki majmuni australopitekosi, kromanjonci neandretalci ovi oni, a što je najfascinantnije imamo živuće dokaze??? pa ja sam to u 1 raredu gimnazije učio odmah na prvim stovima povijeti o tim svim brončanim, kamenim dobima i svim tim pračovjecima mislim ako je zemlje stara 6 ooo godina i ako je adam bio odmah čovjek kao i ja i vi i vjerujem da ga je Bog stvorio od zemlje biološkom aktom bez roditelja Bogu je sve mouće, ali kako onda ove kosti i ti svi nalazi koji upućuju na neke obrede -pokapanje mrtvih znači da su oni imali svijest transcendencije, neznam?? E bre, i ti verujes u te lovacke price? Kakav "krapinski pracovek"? To je samo jedna od bezbrojnih lazi ateista. O navodnim prelaznim formama vezanim za navodnu evoluciju coveka imas detaljno objasnjeno na nasem sajtu. Link je: http://www.cps.or...ks415.html Cim ateisti zinu, odmah treba da znas da je u pitanju neka laz. Ali, ako o nekome krenu ruzno da govore, onda postoji mogucnost da je u pitanju neki ozbiljan lik (taj o kome ruzno govore). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 20:57
|
gogije je napisao: Ne vidim razlog za današnje brisanje mog pitanja... Odgovorio sam ti preko privatne poruke. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 21:29
|
Upravo sam dobio informaciju da je pored fosila mamuta, koji je nedavno otkopan u Kostolcu, i za kojeg su ateisti tvrdili da je star milion godina, takodje otkopan i fosil jelena, ali mediji to nisu objavili. Dakle, mamut i jelen su bili zajedno zatrpani i tako fosilizovani. Posto su mediji pod kontrolom oni nece da objave informaciju o otkricu fosila jelena, jer bi to poteglo pitanje nastanka tih fosila, a jedino logicno objasnjenje je katastrofizam. |
|
|
srpskii |
Odgovorio 07.06.2009 23:21
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 04.06.2009 15:07 Lokacija: Nepoznata |
Ja ovog puta ne želim postaviti pitanje već imam primjedbu na odgovor. Ne slažem se da bi se svi narodi trebali mešati i ujedninjavati u jednu državu.To je ono što zavjernici žele.I zar bi Bog ljude podjelio na rase da bi ih mi uništavali.Osim toga ljudi se nebi trebali ujediniti u jednu državu jer bi je vjerovatno kontrolisali judo-masonske institucije,a takva država bi imala praktičnih problema sa održavanjem zdravog poretka.Moja poeonta je da je zajednička država nemoguća,osim u slučaju drugog silaska Gospodnjeg na zemlju,ali onda to više nebi ni bila država. Zašto bi Sveti Sava onda uopšte odvajao našu crkvu da bude posebna i nacionalna.Samo su satanističke crkve na zapadu internacionalne,katolička da bi upravljala.A pravoslavne crkve iako podjeljene na narode ipak čuvaju ustu vjeru.SrpskaPravoslavna ima istu vjeru kao i Ruska,ali katolička i protestantska nemaju. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 23:32
|
srpskii je napisao: Ja ovog puta ne želim postaviti pitanje već imam primjedbu na odgovor. Ne slažem se da bi se svi narodi trebali mešati i ujedninjavati u jednu državu.To je ono što zavjernici žele.I zar bi Bog ljude podjelio na rase da bi ih mi uništavali.Osim toga ljudi se nebi trebali ujediniti u jednu državu jer bi je vjerovatno kontrolisali judo-masonske institucije,a takva država bi imala praktičnih problema sa održavanjem zdravog poretka.Moja poeonta je da je zajednička država nemoguća,osim u slučaju drugog silaska Gospodnjeg na zemlju,ali onda to više nebi ni bila država. Zašto bi Sveti Sava onda uopšte odvajao našu crkvu da bude posebna i nacionalna.Samo su satanističke crkve na zapadu internacionalne,katolička da bi upravljala.A pravoslavne crkve iako podjeljene na narode ipak čuvaju ustu vjeru.SrpskaPravoslavna ima istu vjeru kao i Ruska,ali katolička i protestantska nemaju. Bog je narocito razdvojio ljude na narode onda kada im je razdelio jezike, da bi usporio njihovo ujedinjenje u pobuni. Karakteristika Bozjeg naroda je da zivi po Bozjim zapovestima, a ne jezik, genetika, krvne veze i slicno. Sveti Sava je stvorio takvu crkvu jer su ostali narodi skretali ka otpadu, ali biblijska zapovest je da svako moze da dodje i da zivi sa Bozjim narodom, ako prihvati da zivi po Bozjim zapovestima. Njegovo trece koleno postaje i zvanicno deo Bozjeg naroda ako odluce tu da zive. Lako ces razumeti da ce ti Nemac koji je moralan i pobozan biti brat, a Srbin koji je fukara i evropljanin biti neprijatelj. Ono sto povezuje ljude u bratsvo i familiju je ideologija (prihvatanje Bozjih principa), a ne nesto drugo. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 07.06.2009 23:32 |
|
|
srpskii |
Odgovorio 07.06.2009 23:39
|
Aha,pa da sad navalimo da se ujedninimo.Evropska unija je savršena prilika zar ne? U EU ne postoje granice između ljudi,boja kože nije bitna kod biranja bračnog partnera itd. Sjedninjavanje u ljubavi na dijelu? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.06.2009 23:48
|
srpskii je napisao: Aha,pa da sad navalimo da se ujedninimo.Evropska unija je savršena prilika zar ne? U EU ne postoje granice između ljudi,boja kože nije bitna kod biranja bračnog partnera itd. Sjedninjavanje u ljubavi na dijelu? Evropa se ujedinjuje oko Sotone i sotonskih principa, a mi treba da se ujedinjujemo oko Bozjih principa. Sotonu i evropljane ne interesuje koje si nacije, rase, genetike i slicno, vazno je da si satanista. Boga ne interesuje koje si nacije i genetike, vec kako zivis, koje principe prihvatas u zivotu - Njegove nebeske principe, ili ove padavicarske sotonske principe. |
|
|
srpskii |
Odgovorio 07.06.2009 23:53
|
I da, ne bih se složio ni sa onim da bi tebali poštovati Borisa Tadića i da ga je Bog tu postavio.Bog postavlja Hristoljubive vladare,monarhe,koji sa crkvom dijeluju u Suglasju.A Borisa je postavio narod,ali ja bih prije rekao masoni.Zar je i Staljina postavio Bog??? Izmenio/la srpskii na 08.06.2009 00:39 |
|
|
osmeh |
Odgovorio 08.06.2009 00:44
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 30.11.2008 21:44 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav gospodine Miroljube! Da li mi mozete dati vase objasnjenje sta je zapravo apostol Pavle mislio pod ovim: (Kolosanima 2:16-23) "Da vas, dakle, niko ne osudjuje za jelo ili pice, ili za kakav praznik, ili za mladine, ili za subote, sto je senka onoga sto ce doci, a telo je Hristovo. Niko da vas ne obmanjuje toboznjom poniznoscu i sluzenjem andjelima, upustajuci se u ono sto nije video i uzalud nadimajuci se telesnim umom svojim a ne drzeci se glave iz koje je sve telo pomocu zglavaka i sveza sastavljeno da raste rastom Bozijim. Ako ,dakle, umreste sa Hristom za stihije sveta, zasto se drzite propisa kao da zivite u svetu: "Ne dodirni, ne okusi i ne opipaj!" po zapovestima i naukama ljudskim? A to sve propada upotrebom. Ovo je samo naizgled mudrost u samovoljnom sluzenju i poniznosti i mucenju tela, a nije od nekog znacaja za zadovoljenje tela. |
|
|
dado |
Odgovorio 08.06.2009 00:53
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 17.02.2009 12:45 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav Miroljube, Evo jednog odlomka malog iz knjige "duhovne pouke" vladika Nikolaja, pa vas molim za komentar, znajuci da ste vi drugacijeg tumacenja svetog pisma u ovom pogledu. Dali se slazete sa ovim tumacenjem i pitam vas, dali duh Boziji nije uvijek dobar, kako On moze da se preobrazi u lose kada dolazi od Tvorca pa samim tim da dusu navodi na lose? Odlomak: " Duh je u dusi, dusa u telu, telo u svetu. Duh je pokretac duse, dusa je pokretac tela, a telo je pokretac drugih tela. Kakav je duh, onakvi i pokreti duse, kakva je dusa, onakvi i pokreti tela. Dobar duh pokrece dusu na dobro i telo ispunjava volju duse. Zao duh pokrece dusu na zlo, i opet telo ispunjava volju duse. Covece i sine coveciji, neka ti Bog ispuni dusu Svojim Duhom. Jer te je Stvoritelj tvoj i stvorio za to, da se ispunis Njegovim Duhom, te da bi kroz taj Duh i u tome Duhu bio jedno sa Njim i sa svim cedima Njegovim na nebesima i na zemlji. Znaj i upamti, covece i sine coveciji, cijim si duhom ispunjen, jedno si sa njim, ako Duhom Bozjim-jedno si sa Bogom, ako li duhom zla-jedno si sa paklenim protivnikom Boga i Oca tvojega." |
|
|
Dobrica |
Odgovorio 08.06.2009 04:50
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 08.06.2009 03:17 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav svima! Ja sam prvi put ovdje na forumu,no prije toga sam pogledao dosta predavanja i ostalih videa. Jako mi je drago što postoje danas ljudi poput Miroljuba i ostalih koji vole diskutirati o ovakvim temama te dublje ih secirati i razmišljati o njima. Gospodine Miroljube prateći vaša pedavanja naišao sam na mnoge stvari sa kojima sam se složio,no isto tako ima stvari s kojima se ne slažem. Primjetio sam da imate jako negativan stav naspram Rimokatoličke Crkve čiji sam ja osobno član.Pošto su moja iskustva s Katoličkom Crkvom jako pozitivna nikako je ne bih mogao stavljati u negativne konotacije.Mogu osobno posvjedočiti da katolički svećenici jako puno pažnje posvećuju mladima(nama studentima)te da su privukli i obratili ogroman broj ljudi.Utjecali su tako i na mene jer sam tek na studiju počeo se dublje zanimat za Bibliju i shvaćanje Kristove poruke.Naime katolički svećenici redovito održavaju tribine u studentskim domovima o raznim temama.Ono čim su dosta privukli moje zanimanj jest tumačenje Svetog Pisma na orginalnom(Hebrejskom jeziku) te učeći nas da sveto pismo čitamo u kontekstu vremena u kojem je pisano. Pošto mi je uvijek na pameti ona Kristova da ćemo prepoznati lažne svjedoke po njihovim plodovima,ja ne vidim nikakvog negativnog utjecaja(ili lošeg ploda) Katoličke Crkve ovdje kod nas u Zagrebu. Koliko sam shvatio vi tvrdite da Rimokatolička Crkva vlada svijetom pomoću Jezuita.Ja sam dosta skeptičan prema tome, jer koliko ja vidim Rimokatoličkoj Crkvi opada moć i utjecaj u svijetu,jer ju se svakim danom sve više pokušava diskreditirati i odvuć što više ljudi od njenog nauka,a o mržji prema njoj da ne govorim.U nas u Hrvatskoj većina medija za koje iz aviona možete primjetiti da su pod totalnom kontrolom zapadno europskih lobija,skoro svakog dana izađe par članaka u kojima se redovito pljuje Katolička Crkva. E sad ako ta ista Crkva vlada svijetom, zbog čega bi pljuvala po sebi samoj?Osim toga negdje ste negativno pričali o Papi Ivanu Pavlu II koji je za mene jedna od najpozitivnijih osoba prošlog stoljeća.Ne znam jeste li čitali Teologiju tijela,to je knjiga koju je on napisao ,a njome je započeo "sexualnu revoluciju" u Crkvi i nakon mnogih hipijevskih i ostalih demonskih razvratnih pokreta vratio ogroman broj ljudi nazad Kristu i ohrabrio ih i dao im smisao da čuvanju nevinosti prije braka. Mogao bi vam pisati još o mnogim pozitivnim stvarima Katoličke Crkve kod nas u Hrvatskoj. Iako je branim ,ja isto tako mislim da se u takvu organizaciju mogu infiltrirati jako zli ljudi kojima i jest cilj uništiti Rimokatoličku Crkvu te ono najgore uništiti Kristovu vjeru. Slažem se da negativnih osoba može postojati u njoj ali generalizirati i govoriti da je čitava zla je za mene previše. O Pravoslavnoj Crkvi mislim isto kao i o Rimokatoličkoj, te smatram da su to dvije bratske Crkve i nositeljice apostolskog naslijeđa. Sad mi nije jasno ,jeste li vi zato da ljudi u Hrvatskoj ne idu na misu i ne slušju svećenike ili neznam što? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.06.2009 08:31
|
srpskii je napisao: I da, ne bih se složio ni sa onim da bi tebali poštovati Borisa Tadića i da ga je Bog tu postavio.Bog postavlja Hristoljubive vladare,monarhe,koji sa crkvom dijeluju u Suglasju.A Borisa je postavio narod,ali ja bih prije rekao masoni. Ja sam rekao da je ruzno iznositi neproverene informacije o nekome. Naravno da je Borisa Tadica Bog postavio, jer je narod to izabrao. Narod to nije izabrao na izborima (posto su demokratski izbori neposteni), nego prihvatanjem demokratije koja predstavlja jedan od najgorih oblika drustvenog uredjenja (demokratija je uvod u otvoreni satanizam i fasizam). Opet, Boris Tadic je dobar u poredjenju sa tim kakav je narod. Dakle, Bog se mesa u tok ljudske istorije, a da se ne mesa, danas bi vladari u Srbiji bili Canak, Ceda, Natasa Kandic i glavni urednici Blica. Vremena, B92, dileri droge i ostala ekipa. Zar je i Staljina postavio Bog??? To je kao da pitas da li je Bog izazvao bol u jetri coveka koji ima rak jetre? Pa naravno da je Bog izazvao taj bol u smislu da je uspostavio bol kao mehanizam da coveka zaustavi u samounistenju. Ljudi biraju zlo (alkoholicarima propada jetra od alkohola), a Bog ih najpre opominje duze vreme, da bi na kraju dopustio bol kao poslednji mehanizam da podstakne coveka da prestane da se unistava. Ljudi su izabrali zlo i nemoral u Rusiji i Bog je dopustio da se pojavi Staljin i da uradi to sto je uradio. U Bibliji Bog kaze da On preuzima krivicu za sve, jer On dopusta da zlo postoji jedan odredjeni vremenski period. To dopustenje zla je za covekovo dobro, jer se tako produzava vreme u kojem covek moze da se pokaje i okrene onome sto je dobro, inace ce biti zauvek izgubljen. Podseticu, na jeziku Biblije (hebrejskom jeziku), rec za zivot (hebr. hajim) doslovno znaci "dva zivota". U hebrejskom ne postoji rec "jedan zivot, tri zivota, cetiri zivota" itd. Postoji samo rec "dva zivota" koju mi prevodimo kao "zivot". Dakle, nama su ponudjena dva zivota - ovaj koji sada zivimo i vecni zivot nakon nase smrti i vaskrsenja. Mi ovim zivotom pokazujemo da li smo zainteresovani za vecni zivot na obnovljenoj zemlji, i onima koji iz neznanja ili nekog drugog razloga odbacuju i ovaj i vecni zivot, Bog produzava vreme da se predomisle, dokle god postoji sansa za njih. Da se Staljin i Hitler nisu pojavili, proces propadanja bi bio mnogo brzi i broj nastradalih bi bio mnogo veci. Njih dvojica su bili "bic Bozji" i preko njih je usporen proces propadanja i umiranja. Ako pogledas koliko danas ljudi umire od droge, abortusa, gladi, nebirge itd, videces da je to mnogo vise nego stradanja tokom Prvog i Drugog svestkog rata. Istrazivanja pokazuju da su ljudi najzdraviji tokom rata i siromstva. Ja ovim ne zelim da prizivam rat, ali samo dajem odgovor na tvoje pitanje. Naravno da rat mora da dodje, jer je to neminovna posledica onoga sto ljudi biraju. |
|
Predji na forum: |