Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
ljubas
Miroljub Petrovic je napisao:
0 je napisao:
Miroljube kako da znamo jel nesto od Boga i blagosloveno? Ako je neko moralan i veran?

Bitno je prepoznavati Boziju volju u svakodnevnom zivotu, kroz milion radnji i desavanja.
Citas Bibliju,al opet oko nekih stvari koje nisu ocigledne.

Ja ponekad hocu da uzmem pravdu u svoje ruke i nesto da uradim,al se i setim ne sudi, da ti se ne sudi.I opet setim se sta ja znam sta je neko uradio zbog neceg, iako meni izgleda ocigledno, ja ne poznajem srca njihova. Ili gresim.

Mnoge bih iskreno issamarao, divim se jednom drugaru kako to radi bez problema, nikog ne trpi,steta sto nije bolji covek i pobozan. (a i u cuzu je jednom zaglavio zbog tuceSmile

Imaš problem zato što ne poznaješ biblijske principe i zakone. Red možeš da zavodiš tamo gde ti je povereno od strane Boga, a to je najpre tvoj život, pa ako se osposobiš da budeš glava porodice (kao muž i otac), onda i u svojoj kući. Takođe, red možeš da zavodiš u svojoj firmi, koju bi trebao da imaš, ako si pravi muškarac. A da ti ideš po ulici i da uzimaš pravdu u ruke, to je suludo, i zbog toga možeš samo da stradaš. Ako je službenica u pošti neljubazna i bezobrazna, treba da odeš u drugu poštu i sačuvaš svoje zdravlje, ili da istrpiš maltretiranje i obaviš posao, a ne kao tvoj prijatelj da ideš na robiju.

Da slazem se ,nisam ni mislio da budem takav pobornik.
Izadjes na ulicu i vidis nekog ludaka(cak i da ne lici) kako maltretira(da ne navodim sta sve ima) neku zenu, babu,klinca. Sta bi ti radio? Ili si svedok od pocetka nekog dogadjaja, ne pravednog? a imas izrazen osecaj zapravdu.??

Mog prijatelja opake naravi,znaju kakav je pa ga svi postuju(doduse neznabosciSmile,vise no mene i ne smeju da mu zamere i da ga prevare.Ponekad mu se divim sto je tako lud i prek.Smile

http://sviuselo.wordpress.com/
midza
Danas je u jadnoj Crnoj Gori odrzana proslava povodom nezavisnosti (okupiranosti) drzave i otkriven je spomenik, poznat kao falusni simbol boga sunca ili obelisk. Kao sto je poznato, ovakvi spomenici postoje u Vatikanu i Vasingtonu, a poticu iz Egipta i drugih drevnih drzava u kojima se obozavalo sunce. Danas ovaj simbol najvise koriste tajna drustva. Dakle, mozemo da pretpostavimo ko danas kontrolise Crnu Goru. Evo vesti:

http://www.pobjed...&id=164450

Bi li po vama bilo bolje da je opstala drzavna zajednica?
Po meni, Crna Gora uopste nije imala potrebe za odvajanjem jer je cijelom istorijom vezana za srpstvo.

Miroljub Petrovic
0 je napisao:
Da slazem se ,nisam ni mislio da budem takav pobornik.
Izadjes na ulicu i vidis nekog ludaka(cak i da ne lici) kako maltretira(da ne navodim sta sve ima) neku zenu, babu,klinca. Sta bi ti radio? Ili si svedok od pocetka nekog dogadjaja, ne pravednog? a imas izrazen osecaj zapravdu.??

Navescu ti licno iskustvo koje mi se desilo u par navrata. U pitanju je klasican model necega sto se desava u ne-slobodnim zemljama i narodima (robovlasnickim sistemima). Jednom prilikom sam se vozio u gradskom autobusu u Beogradu i neki tip je vikao i maltretirao sve redom u autobusu. Bilo mi je zao sto maltretira neke bake i decu, i ja dodjem do njega i kazem mu da se smiri, a on pocne na mene da vice. Ja mu kazem da cu da ga dovedem u red milom ili silom, ako se sam ne smiri. On nastavi da histerise, i ja mu zviznem samarcinu. On se istog trenutka ucutao i nastao je mir. Kad posle samo par sekundi ceo autobus, ukljucujuci i one bake koje je tip najvise maltretorao, skocio na mene da me kritikuje i napada, kako se usudjujem da osamarim coveka i da se tako ponasam.

To je bilo negde pre 25 godina, kad jos nisam bio religiozan i nisam znao kako demoni deluju i sta je robovlasnicka filozofija. U svakom slucaju, jos tada sam naucio lekciju da ne treba da se petljam u neznabozacke rasprave, nego da treba da se sklanjam.

Mog prijatelja opake naravi,znaju kakav je pa ga svi postuju(doduse neznabosci:),vise no mene i ne smeju da mu zamere i da ga prevare.

Kad nekoga neznabosci postuju na takav nacin, to je najbolji pokazatelj da je osoba u totalnoj zabludi i da je skroz zastranila.

Ponekad mu se divim sto je tako lud i prek.:)

Nastavi da mu se divis, pa ces proci kao i on, i svi ostali bezumnici.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.05.2009 08:57

Miroljub Petrovic
midza je napisao:
Danas je u jadnoj Crnoj Gori odrzana proslava povodom nezavisnosti (okupiranosti) drzave i otkriven je spomenik, poznat kao falusni simbol boga sunca ili obelisk. Kao sto je poznato, ovakvi spomenici postoje u Vatikanu i Vasingtonu, a poticu iz Egipta i drugih drevnih drzava u kojima se obozavalo sunce. Danas ovaj simbol najvise koriste tajna drustva. Dakle, mozemo da pretpostavimo ko danas kontrolise Crnu Goru. Evo vesti:

http://www.pobjed...&id=164450

Bi li po vama bilo bolje da je opstala drzavna zajednica?
Po meni, Crna Gora uopste nije imala potrebe za odvajanjem jer je cijelom istorijom vezana za srpstvo.

Raspad drzavne zajednice je bio neminovan zbog velikog nemorala u nasem narodu. Taj raspad je jednostravno posledica raspada nase porodice, crkve, sistema vrednosti itd. Raspad svega oko nas ce biti jos veci i gori ako se nastavi ovim tempom i smerom. Naravno da ce Bog da pusti nevolje i da uspori proces prodanja, i tako ce neke ljude da probudi iz zimskog sna greha (one koji mogu i hoce da se probude).

Problem se resava odozdo, a ne odozgo. Ne resava se problem smenom vlasti, nego duhovnom promenom ljudi i stvaranjem minimuma zdravog tkiva koje moze da vodi drzavu i brine o narodu. Zato treba jacati porodicu i otvarati privatne osnovne skole koje bi vodili biblijski religiozni ljudi i tako stvarati novu generaciju duhovno zdravih ljudi preko kojih bi Bog mogao da spasava ceo narod i drzavu. Sve ostalo je blebetanje i prazna prica.

Konstantin
Gospodine Petrovicu, verujem da imate dobro potkrepljenje za izjeve o Svetom Sinodu, ali kao misleci covek, ne mogu da ne dignem svoj glas i iskazem svoje misljenje povodom ove njihove odluke. Posto vi podrzavate slobodu misljenja i samostalno proucavanjen Biblije, nadam se da cete istrpeti i misljenja o drugim pitanjima.

Analizirajuci odluku Sinoda, potpuno je opravdana i razumna. Sami kazete da smo pod okupacijom, a Kosmet je jos i zvanicno i otvoreno, tako da bi odluka Njegovog Preosvestenstva Gospodina Artemija bila nesmotrena u pogledu nasih interesa za opstanak nas i nase Svete Crkve na Kosmetu....

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.05.2009 14:00

Miroljub Petrovic
Konstantin je napisao:
Gospodine Petrovicu, verujem da imate dobro potkrepljenje za izjeve o Svetom Sinodu, ali kao misleci covek, ne mogu da ne dignem svoj glas i iskazem svoje misljenje povodom ove njihove odluke. Posto vi podrzavate slobodu misljenja i samostalno proucavanjen Biblije, nadam se da cete istrpeti i misljenja o drugim pitanjima.

Analizirajuci odluku Sinoda, potpuno je opravdana i razumna. Sami kazete da smo pod okupacijom, a Kosmet je jos i zvanicno i otvoreno, tako da bi odluka Njegovog Preosvestenstva Gospodina Artemija bila nesmotrena u pogledu nasih interesa za opstanak nas i nase Svete Crkve na Kosmetu....

Onaj ko hoce da zivi u grehu uvek ce naci opravdanje za svoje lose i nerazumne postupke. Mi jesmo pod fizickom okupacijom, ali ne smemo da dozvolimo da budemo pod duhovnom okupacijom, sto znaci da ne smemo da dozvolimo okupatoru da preuzme vaspitanje nase dece i da nam nametne svoju satansku religiju. Crkva je dopustila da se uvedu zakoni po kojima je ZAKONOM OBAVEZNO ateisticko i satanisticko zaglupljivanje nase dece, i na taj nacin Sotona sprovodi duhovni genocid nad nasim narodom. Takodje, zbog sake dolara, crkva je dopustila da satanisti uvode svoju religiju kao pravoslavlje, i da svoje ljude postavljaju na najvisa mesta u crkvi. Ni u vreme turske okupacije nije bilo gore, jer je crkva i tada, a i kroz istoriju, imala svoju autonomiju i kontrolisala je skolstvo i obrazovanje. Sada se sve preokrenulo jer su ljudi koji vode crkvu kupljeni i prave kompromis sa svim oblicima greha.

Dakle, mene okupator moze da tera da radim za njega, moze i da me bije, ali ne moze da me natera da svoje dete dam da od njega prave narkomana i kriminalca. Moze da ubije mene i moje dete, ali ne moze da me natera da budem satanista i da zivim nemoralno. Sotona to odlicno zna, i ono sto on najvise moze da uradi jeste da svoj koncept prikaze kao Bozji koncept i da prevari naivne ljude. Ljudi koji vode crkvu su naseli na tu prevaru i misle da rade dobro za svoj narod, jer ce sacuvati crkvene zgrade, i narod nece biti fizicki unisten (tako oni razmisljaju). Biblijski koncept je da crkvene zgrade ne vrede nista ako nema zivih ljudi koji su na Bozjoj strani, i da fizicka smrt nije ono najgore sto coveka moze da zadesi, vec duhovna smrt, a to je odvajanje od Boga. Onaj ko prihvati satanizam ne moze da bude spasen za vecnost, a onaj ko je na Bozjoj strani lako ce biti vaskrsnut od strane Boga za vecnost.

Dakle, rat se vodi na duhovnoj ravni, a ne na fizickoj. To sto su nasim zaslepljenim vodjama (i crkvenim i svetovnim) najvaznije stvari materijalne prirode, zato imamo borbu za materijalne stvari na usrtb duhovnih, nebeskih i vecnih, i zato imamo crnu pogibiju, gubitak ljudi za vecnost i propast crkve i drzave.

Vladika Artemije je jasno stavio do znanja da ne prihvata satanski koncept i da ne zeli da se satanisti prikazuju kao dobrotvori i prijatelji u njegovoj eparhiji. Da je neko, ko je bio zao, dosao da se pokaje i da trazi oprostaj, naravno da bi ga vladika Artemije primio kao sina i brata.

milan explorer
Nas presvetli Otac BOG stvorio je ljude i sve svetove, zasto nam ne pomogne da sprecimo spaljivanje Srbije koje dolazi iz aviona koji svakodnevno prskaju hemijske otrove i unistavaju oblake pa kao rezultat imamo 45 stepeni u maju mesecu.Voce i povrce tesko odoleva
a imamo jos celo leto. Spaljuju nam hranu. Sta ciniti? Mozda neka zajednicka molitva svih Srba! Obratite paznju kad se pojave oblaci, startuju 20 aviona sa dugim tragom i oblak nestaje za 15 min.

Aleksa
Podržava te li način krštenja koji se obavlja po Pravoslavnom predanju? Pitam sve ovo jer sam i sam kršten u pravoslavnoj crkvi, još dok sam bio mali. Vrlo dobro znate kako stoji u Svetom pismu da treba vršiti obred krštenja.
Sada se mislim jesam li ja uopšte kršten?
Hvala unaprijed.

Kevin
Ako kažemo da su masoni tajno društvo,kako odnda vi ili mi možemo znati kome se oni klanjaju,koje rituale imaju...onda to više nije tajno?Kako institut za religijske poslove tajan,i nitko živ ne zna o njemu ništa,a masoni kao tajni,a sve znamo o njima,kako to?

anton
Upravo sam pogledao predavanje Dan kada su nestali divovi.S obzirom na ogroman broj fosila na jednom mjestu (pećinski medvjedi,kitovi) dali je točno pretpostaviti da je prije potopa bilo puno više životinja na planeti nego danas?

Dali ste čitali knjigu Drage Obradovića"Arheologija potvrđuje Bibliju"?

cicy
Miroljube, u vezi tih pećinskih medvjeda, gdje si rekao da su ih našli 1000 u pećini. Dali su ti nađeni medvjedi veći nego normalni medvjedi ili su normalne veličine?

Hvala

kotor
Jedan decko je sanjao da ce da ga napadnu zlikovci prebiju i ubiju ujtru je ispricao san majci,posle 2 dana to mu se i desilo da li nas Bog upozorava na opasnosti kroz san kao proroke u Bibliji?

Miroljub Petrovic
milan explorer je napisao:
Nas presvetli Otac BOG stvorio je ljude i sve svetove, zasto nam ne pomogne da sprecimo spaljivanje Srbije koje dolazi iz aviona koji svakodnevno prskaju hemijske otrove i unistavaju oblake pa kao rezultat imamo 45 stepeni u maju mesecu.Voce i povrce tesko odoleva
a imamo jos celo leto. Spaljuju nam hranu. Sta ciniti? Mozda neka zajednicka molitva svih Srba! Obratite paznju kad se pojave oblaci, startuju 20 aviona sa dugim tragom i oblak nestaje za 15 min.

Bog nam stalno pomaze, ali mi ga teramo od sebe. I ovo sto nam pomaze je vise nego sto zasluzujemo i sto trazimo. Ne moze Bog vise da nam pomogne kad mi to ne zelimo.

Miroljub Petrovic
Aleksa je napisao:
Podržava te li način krštenja koji se obavlja po Pravoslavnom predanju? Pitam sve ovo jer sam i sam kršten u pravoslavnoj crkvi, još dok sam bio mali. Vrlo dobro znate kako stoji u Svetom pismu da treba vršiti obred krštenja.
Sada se mislim jesam li ja uopšte kršten?
Hvala unaprijed.

To je periferno pitanje. Uzmi citaj Bibliju i sve ce ti biti jasno. Svaki ozbiljan svestenik u nasoj crkvi ce te krstiti na nacin koji je propisan u Bibliji ako to budes trazio, a ako ne trazis on ce da obavi obred po automatizmu. Vise o krstenju imas u poglavlju u knjizi "Osnovi religije" koju mozes da skines na donjem linku:
http://www.cps.or...tahoma.zip

Miroljub Petrovic
Kevin je napisao:
Ako kažemo da su masoni tajno društvo,kako odnda vi ili mi možemo znati kome se oni klanjaju,koje rituale imaju...onda to više nije tajno?Kako institut za religijske poslove tajan,i nitko živ ne zna o njemu ništa,a masoni kao tajni,a sve znamo o njima,kako to?

Neko tajno drustvo je tajno za naivne i glupe ljude, koji nisu zainteresovani da misle svojom glavom. Oni koji misle svojom glavom i slusaju sta Bog kaze nemaju tajne u zivotu.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Upravo sam pogledao predavanje Dan kada su nestali divovi.S obzirom na ogroman broj fosila na jednom mjestu (pećinski medvjedi,kitovi) dali je točno pretpostaviti da je prije potopa bilo puno više životinja na planeti nego danas?

Tako je.

Dali ste čitali knjigu Drage Obradovića"Arheologija potvrđuje Bibliju"?

Citao sam. U pitanju je dobra knjiga.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.05.2009 22:51

Miroljub Petrovic
cicy je napisao:
Miroljube, u vezi tih pećinskih medvjeda, gdje si rekao da su ih našli 1000 u pećini. Dali su ti nađeni medvjedi veći nego normalni medvjedi ili su normalne veličine?

Hvala

Pronadjeno je 30.000 medveda u pecini Mixnitz u Austriji. Nisam proveravao da li su bili veci od savremenih.

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Jedan decko je sanjao da ce da ga napadnu zlikovci prebiju i ubiju ujtru je ispricao san majci,posle 2 dana to mu se i desilo

Ako se to zaista desilo, onda je taj tip bio demonizovan i potpuno pod kontrolom Sotone i demona, a u to stanje je dosao jer je ziveo veoma nemoralno i pokidao sve veze sa Bogom, pa Bog vise nije mogao da ga stiti.
da li nas Bog upozorava na opasnosti kroz san kao proroke u Bibliji?

Bog se preko snova javlja onima kojima na drugi nacin ne moze da prenese neku vaznu informaciju. Svaki istinski pobozan covek je verovatno imao u zivotu snove preko kojih ga je Bog upozoravao ili davao neke informacije vazne za svakodnevni zivot. To su retki dogadjaji, ali se desavaju.

visiobeatifica
pozdrav Miroljube, evo ja sam novi na forumu. Gledao sam tvoja predavanja preko DVD-a, i stvarno nznam šta da kažem, Tajne SKRIVENE U STENAMA mi je možda još najbolje zapravo sve je odlično zanimaju me ta pitanja. Evo jedno pitanje: Špilja Lesaux u Francuskoj, neki je nazivaju "Sikstinskom kapelom predhistorije" sad mi nije jasno kad kažu da su oni crteži stari preko 17 tisuća godina, a zemalj je stara oko 6 000 godina?? Inace ja sam iz Hrvatske

Miroljub Petrovic
kaprol je napisao:
pozdrav Miroljube, evo ja sam novi na forumu. Gledao sam tvoja predavanja preko DVD-a, i stvarno nznam šta da kažem, Tajne SKRIVENE U STENAMA mi je možda još najbolje zapravo sve je odlično zanimaju me ta pitanja. Evo jedno pitanje: Špilja Lesaux u Francuskoj, neki je nazivaju "Sikstinskom kapelom predhistorije" sad mi nije jasno kad kažu da su oni crteži stari preko 17 tisuća godina, a zemalj je stara oko 6 000 godina?? Inace ja sam iz Hrvatske

Dobrodosao. Te price o hiljadama i milionima godina su kao reklame za cigarete, dakle klasicna laz koju ljudi prihvataju po automatizmu. Naravno da tu nema nikakvih 17 hiljada godina. Moraces polako da se navikavas na ljudsku glupost i neznanje. U pocetku ces malo da se cudis, kako je moguce da ljudi lupetaju svakakve gluposti, ukljucujuci i onu vezanu za staru Zemlju, ali brzo ces shvatiti da je ovaj svet skoro potpuno duhovno, intelektualno i informaciono razoren.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.56 sekundi!