Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
kotor
Ovaj lik kao da je citao tvoja predavanja otkud na katedralama masonski simboli?

http://www.youtub...KRdFov-SH4

Hoces li praviti neku emisiju u odgovru na novi film Den Browna kao sto si radio na prvi,Andjeli i Demoni?

Miroljub Petrovic
Gabrijel je napisao:
Citam vesti na internetu i posle 20 minuta se iznerviram i gasim internet jer je svaka vest gora od one predhodne.

Svrha takvih vesti i jeste da coveka duhovno izbaci iz ravnoteze.

Sta mislite o Dekardu koji je "otkrio" 4 tipa temperamenta? Da li mislite da je tacna ta njegova podela?

Nisam ljubitelj filozofije koja se ne naslanja na Bibliju.

I sta mislite o Frojidovoj filozfiji? Da li smatrate da su muska deca vise vezana za majku a zenska za oca? (on ima onu njegovu cuvenu glupost "Edipov kompleks" ). Sto se tice Vaseg odgovora ne morate nista da odgovorite za Edipov komleks jer je to jasno sastanizam. Pitam samo za odnose dece prema roditeljima.

Frojd je bio ateista i njegova filozifija ima 5% istine i 95% neistine.

Miroljub Petrovic
anton je napisao:
Dali kod pripremanja i konzumiranja jela koristiš Vegetu i dali je to zdrav začin?

Koristim prirodne zacine, a u Vegeti i u drugih mesavinama zacina kojje se prodaju po prodavnicama ima dosta hemije. U prodavnici moze jedino da se kupe zaciti tipa bosiljak, origano i slicno, gde u kesi prodaju samo osuseno bilje bez hemije.

Dali je u bliskoj budućnosti moguće ponovno masovno stradanje Židova kao u carskoj Rusiji, i zemljama u kojima su vladali fašisti u 2.svj.ratu?

Definitivno je da ce doci do odredjenog stradanja Jevreja, jer je to jedini nacin, kao i u slucaju drugih ljudi, da se okrenu onome sto je ispravno. Ne verujem da ce doci do novog holokausta (da bude pobijeno nekoliko miliona ljudi), ali da odredjeni broj Jevreja (par hiljada) nastrada u antisemitskim divljanjima sirom sveta, to je vise nego izvesno. To stradanje ce ujedno i biti mehanizam da se okrenu svom Bogu i da dodje do formiranja teokratske drzave Izrael u skoroj buducnosti.

Miroljub Petrovic
Jozef je napisao:
''I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.''
Sta je taj znak posto ce i sotona hteti da ga kopira verovatno??

Mislim da se ovde govori o Hristovoj pojavi, koja je opisana u Otirkivenju, a ne o nekom posebnom znaku. Bog se ljudima ne otkriva preko znakova, kao Sotona, vec preko svog karaktera i istinitih informacija datih u Bibliji.

I drugo pitanje
U bibliji pise da ce jedni vaskrsnuti na sud a drugi na zivot vecni, moje pitanje je sad posto bog vidi u budcnost da li kada prestane doba milosti sudbina svih ljudi ce biti zapecacena, to jest da li se nama u ovom trenutku sudi i da je ta presuda doneta vec sada jer bog zna nasu tendenciju a mi ne?

Na kraju vremena milosti sve sudbine ce biti zapecacene. Tokom naseg zivota mi se opredeljujemo na ciju cemo stranu (Bozju ili onu drugu) i na osnovu toga se donosi presuda za vecnost. To sto Bog vidi buducnost, nema veze sa sudom. Sud ce biti donet kada se mi opredelimo.

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
Hoces li praviti neku emisiju u odgovru na novi film Den Browna kao sto si radio na prvi,Andjeli i Demoni?

Vec sam govorio o toj knjizi, a film je radjen prema knjizi tako da nema tu sta novo da se kaze.

zanzak
Miroljub Petrovic je napisao:
[quote]Gabrijel je napisao:
Citam vesti na internetu i posle 20 minuta se iznerviram i gasim internet jer je svaka vest gora od one predhodne.

U vezi sa ovim pitao bih vas nesto.Da li pracenje vijesti i medija uopste,moze znacajno da utice na ceoni rezanj u negativnom smislu?Evo ja danas otvorim neki sajt da pogledam neke najnovije vijesti,kad ono sa strane,u drugom planu(kao sporedna vijest) pise:preko vikenda u sukobima u Sri Lanki UBIJENO PREKO 100 DJECE.A pored toga odmah informacija ko je pobjednik teniskog ATP turnira odrzanog u Beogradu.Meni doslo da povracam po onom racunaru od muke.

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Gabrijel je napisao:

U vezi sa ovim pitao bih vas nesto.Da li pracenje vijesti i medija uopste,moze znacajno da utice na ceoni rezanj u negativnom smislu?Evo ja danas otvorim neki sajt da pogledam neke najnovije vijesti,kad ono sa strane,u drugom planu(kao sporedna vijest) pisePfftreko vikenda u sukobima u Sri Lanki UBIJENO PREKO 100 DJECE.A pored toga odmah informacija ko je pobjednik teniskog ATP turnira odrzanog u Beogradu.

Naravno da citanje i udubljivanje u gadne informacije moze stetno da deluje na coveka i njegov mozak. Postoje odredjeni sajtovi gde mogu da se procitaju kratko vesti bez ulazenja u "pikanterije" satanizma.

Milose
Gabrijel je napisao:

Sta mislite o Dekardu koji je "otkrio" 4 tipa temperamenta? Da li mislite da je tacna ta njegova podela?

Nisam ljubitelj filozofije koja se ne naslanja na Bibliju.

Da li se cinjenica da covek ima 23 para hromozoma, naslanja na Bibliju?

Miroljub Petrovic
Milose je napisao:
Da li se cinjenica da covek ima 23 para hromozoma, naslanja na Bibliju?

Naravno da se naslanja. Hromozi su nosaci informacije, a informacija moze da nastane samo u necijem umu. Slozena informacija na hromozomima potvrdjuje izvestaj o stvaranju.

JV
U Bibliji je u masu navrata spomenuto, da su Izrailjci uprkos što ih je Bog izbavio iz Egipta, služili drugim bogovima i narodima.

Da li je današnji Izrael problem svih problema i da li su oni prihvatili i služe Sotoni?

Miroljub Petrovic
JV je napisao:
U Bibliji je u masu navrata spomenuto, da su Izrailjci uprkos što ih je Bog izbavio iz Egipta, služili drugim bogovima i narodima.

Da li je današnji Izrael problem svih problema i da li su oni prihvatili i služe Sotoni?

Danasnji Izrael je problem svih problema za Sotonu jer se polako ispunjavaju biblijska prorocanstva o uspostavljanju teokratske drzave Izrael koja ce biti videlo celom svetu i poslednje veliko Bozje svedocanstvo pre nego sto On bude napravio red na Zemlji. To sto su Izraelci, cesto u velikom broju, sluzili drugim bogovima, zato se desavalo da mnogo stradaju, ali je od poboznog ostatka Bog stvarao i cuvao zdravo tkivo koje se proteze sve do danas i koje ce biti umnozeno.

kotor
1Da li ce jednog dana ovako uci i u novi hram?

2Hoce li zadnji papa biti demon ili covek?

[img]http://img152.imageshack.us/img152/361/82066556.th.png[/img] is not a valid Image.

Miroljub Petrovic
Kotor je napisao:
1Da li ce jednog dana ovako uci i u novi hram?

2Hoce li zadnji papa biti demon ili covek?

[img]http://img152.imageshack.us/img152/361/82066556.th.png[/img] is not a valid Image.

Pusti papu da radi svoj "posao", a ti se dovodi u red da jednog dana ne bi doveo sebe u situaciju da od njega trazis hleb.

miki
Malo mi je cudno da Bog za svakog pojedinca zna buducnost. Zar mu to onda nije dosadno? Malo mi to nema smisla... Nemogu to bas najbolje da razumem.

Miroljub Petrovic
miki je napisao:
Malo mi je cudno da Bog za svakog pojedinca zna buducnost. Zar mu to onda nije dosadno? Malo mi to nema smisla... Nemogu to bas najbolje da razumem.

Bog je po svome bicu nesto drugo nego sto su Njegova stvorenja. Mi jesmo slicni po karakteru i oblicju sa Njim, ali Njegovi potencijali i mogucnosti su daleko iznad nasih i mi ne znamo kakvi procesi postoje u Njegovom bicu. Mozemo da shvatimo da On zna buducnost, ali jedno je to sto On zna, a drugo je kad On jednog dana bude mogao svoje dete da zagrli. To je kao kad roditelj ceka da mu se dete vrati sa puta. Roditelj zna da ce se dete vratiti, ali pravo zadovoljstvo nastupa kad moze da zagrli dete. Nije dosadno iscekivati dolazak svog deteta, organizovati mu kartu za putovanje, slati mu novac, organizovati zastitu na njegovom putu, snabdevati ga hranom, vodom, odecom itd. Bog svu decu (ljude) poziva da mu dodju, ali nece se svi odazvati. On zna ko ce se odazvati i iscekuje taj trenutak susreta i zivot sa njima kroz celu vecnost. Zato sve ovo i trpi. Trpi zbog te svoje dece.

zanzak
Nije mi jasno ovo.Kakve je prirode bio Isus nakon sto je vaskrsao iz mrtvih,pa do vaznesenja na nebo?Imamo na kraju Lukinog jevandjelja da je on jeo sa svojim ucenicima i da im je u jednom trenutku rekao da nije duh posto ima meso i kosti,sto upucuje na ljudsku prirodu.A opet znamo da je znao "nestati" ispred njih.Isto tako neki ucenici ga nisu mogli odmah prepoznati.Sta nam sve to govori?

Izmenio/la zanzak na 11.05.2009 23:32

Kevin
Miroljube,čija je teologija ispravnija protestanska ili katolička?

Kevin
Jel može samo kratak odgovor,kako su Adamova i Evina djeca mogla se zeniti ako su bili jedini na Zemlji i bili su braća i sestre?

Izmenio/la Kevin na 12.05.2009 00:39

cruiser25
Nedavno sam pogledao sva vasa predavanja i veoma su mi se svidela tako da sam ubrzo zatim nabavio vase knjige.
Na poslednjim stranama vase knjige "Tajna srecnog zivota" sam video jedan podatak koji me je iznenadio.
To je adresa Centra za prirodnjacke studije, Nikole Grulovica 1d V.M.Lug.
Ta lokacija mi je u komsiluku ali retko kad vidjam bilo koga u tom dvoristu, a i nema nikakve oznake na kapiji u vezi sa CPS-om.
Da li ta adresa i dalje ima neke veze sa CPS-om ili ne, i da li imate u planu neka predavanja(voleo bih uzivo da ih odgledam bez obzira na to sto sam sve pogledao)?

Miroljub Petrovic
zanzak je napisao:
Nije mi jasno ovo.Kakve je prirode bio Isus nakon sto je vaskrsao iz mrtvih,pa do vaznesenja na nebo?Imamo na kraju Lukinog jevandjelja da je on jeo sa svojim ucenicima i da im je u jednom trenutku rekao da nije duh posto ima meso i kosti,sto upucuje na ljudsku prirodu.A opet znamo da je znao "nestati" ispred njih.Isto tako neki ucenici ga nisu mogli odmah prepoznati.Sta nam sve to govori?

Imamo takodje izvestaj da su Isus i andjeli se pojavili pred Avramom u Mamriji, pre unistenja Sodoma i Gomora, i da su takodje jeli. Apostol Pavle kaze da ce nakon vaskrsenja "ovo smrtno telo da se pretvori u besmrtno, i ovo raspadljivo u neraspadljivo". Moguce da je Isus bio u onoj neraspadljivoj formi u kojoj je bio Adam u pocetku i u kojoj ce biti ljudi nakon vaskrsenja. Adam je mogao da jede, pa nema razloga i da Isus ne jede. Ocigledno da ta neraspadljiva forma ima velike mogucnosti, koje mozemo da vidimo iz ponasanja andjela - dakle da se pretvara u duhovni oblik, da brzo putuje kroz prostor itd.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.13 sekundi!