Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Gavrilo Princip
Vi ste rekli da je 5% lazi u 95% istine nesto najgore.

Zbog cega onda promovisete Elen Vajt, koju mnogi smatraju "Bozijim prorokom" i prate njena tumacenja Biblije, od "mi smo duhovni Izrael", "Izrael se nikada nece obnoviti", "mi smo sada Boziji narod, a Jevreje je Bog odbacio" i ostale lazi.

Imala je nekoliko hiljada vizija, sto ni jedan prorok u Bibliji nije imao. Znaci bila razvaljena sto biste vi rekli.

Ne znam da li ste videli, ali njen grob je u obliku obeliska. https://www.hmdb....p?m=144851

Ono sto ona promovise je pravo ispiranje mozga sa laznom naukom i sotonskim ucenjem.

Miroljub Petrovic
Gavrilo Princip - poruka glasi:

Vi ste rekli da je 5% lazi u 95% istine nesto najgore.

Zbog cega onda promovisete Elen Vajt, koju mnogi smatraju "Bozijim prorokom" i prate njena tumacenja Biblije, od "mi smo duhovni Izrael", "Izrael se nikada nece obnoviti", "mi smo sada Boziji narod, a Jevreje je Bog odbacio" i ostale lazi.

Imala je nekoliko hiljada vizija, sto ni jedan prorok u Bibliji nije imao. Znaci bila razvaljena sto biste vi rekli.

Ne znam da li ste videli, ali njen grob je u obliku obeliska. https://www.hmdb....p?m=144851

Ono sto ona promovise je pravo ispiranje mozga sa laznom naukom i sotonskim ucenjem.

Sto se ne predstavis pravim imenom i prezimenom kad iznosis takve bljuvotine?

Po meni, knjige Elen Vajt su najkorisniji izvor informacija koji postoji na svetu, posle Biblije, i zato ih promovisem.

Tacno je da smo "mi duhovni Izrael". To pise i u Bibliji, da "nije Jevrejin onaj koji je po telu Jevrejin, nego onaj koji je po duhu".

Izjava "stari Izrael se nece obnoviti" je pisana u odredjenom kontekstu, kao sto i kada Isus kaze "ko te udari po jednom obrazu, okrenu mu drugi" je receno u odredjenom kontekstu. Isus govori Judejcima prvog veka koji su pod rimskom okupacijom da treba da se dovode u red i da postuju okupatora jer su svojim zivotom doveli do toga da Izrael bude okupiran.

Elen Vajt govori ljudima svog vremena (kraj 19. i pocetak 20. veka), koji su hteli da idu u Izrael i da "ucestvuju" u njegovoj "skoroj obnovi", da se time ne zanose nego da se bave pametnijim stvarima.

Na drugom mestu, Elen Vajt kaze za Jevreje u poslednjim vremenima: "U jedan dan, rodice se jedan narod."

Nigde nije rekla "Bog je Jevreje odbacio", to su tvoje nebulozne zelje nadahnute demonima. Ona kaze upravo suprotno.

Imala je nekoliko hiljada vizija od Boga sto je i ocekivano u vreme kada je okultizam eksplodirao na Zemlji (od sredine 19. veka). Ko procita nesto malo od njenih knjiga videce da njene knjige nije mogao covek sam da napise vec samo neko nadahnut Svetim Duhom.

Tacno je da su njenu crkvu u odredjenoj meri preuzeli okultisti, i da su joj postavili taj skaradni spomenik. Ali, kakve to veze ima sa njenim zivotom i radom?

PavleV
Fenomenalna kratka knjiga ruske carice Aleksandre - o braku, porodicnom zivotu, i odnosima u istim - za one koji teze istinskim duhovnim vrednostima.

O BRAKU I PORODICNOM ZIVOTU - Carica Aleksandra Fjodorovna Romanov

(Uzeo sam izdanje sa interneta i napravio novo ulepsano, sredjeno i doterano izdanje, i na latinici i cirilici.)

Dostupno u PDF, i EPUB formatu (za npr. Apple Books):

https://drive.goo...sp=sharing

(Struktura teksta ove kratke knjige podseca na Psalme.)

Ko nadje zenu, nasao je dobro, i Gospod mu pokazuje naklonost.

Za one koji zele brak, za one koji su u braku, i za one koji zele da ga razumeju dusom.

Dva zivota se slivaju u jedan, plemenitiji, snazniji, potpuniji i bogatiji i taj zivot ce se nastaviti u miru i spokojstvu.

Ne samo da sreca muža zavisi od zene, nego i razvoj i rast njegovog karaktera. Dobra zena je blagoslov Neba, najlepsi dar muzu...

Na pocetku porodicnog zivota otkrivaju se kako vrline karaktera i naravi tako i nedostaci i specificnosti navika, ukusa i temperamenta za koje druga polovina nije ni podozrevala da postoje.

Svako mora da zaboravi na svoje 'ja' posvetivši sebe onom drugom. Svako treba da krivi sebe, a ne drugog ako nešto ne ide kako treba.

Muz i zena moraju stalno jedno prema drugom ispoljavati znake najneznije paznje i ljubavi.

Nijedna briga zene ne sme izgledati previse sitna cak ni za gigantski intelekt najveceg muza.

Svaka zena mora da zna da kad je uznemirena ili ima nekih poteskoca uvek moze kod svog muza da nadje bezbedno i tiho utociste.

Prva stvar koja se zahteva od zene jeste vernost, vernost u najsirem smislu re?i. Srce njenog muza joj se mora poveravati bez bojazni. Apsolutno poverenje je osnova verne ljubavi.

Verna zena svojim karakterom i ponasanjem dokazuje da je dostojna muzevljevog poverenja. On je siguran u njenu ljubav, zna da mu je njeno srce stalno predano.

Zena je obdarena saosecanjem, delikatnoscu i sposobnoscu da inspirise. Ovo cini da ona postaje u izvesnom smislu Hristov poslanik s misijom da olaksa ljudske patnje i tugu.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 1.19 sekundi!