pocetak foruma
|
|
max006 |
Odgovorio 14.07.2013 12:55
|
Član Odgovori: 99 Pristupio/la: 02.12.2012 16:38 Lokacija: Kraljevo |
Dva pitanja. 1. Ako ce iz svih plemena i jezika da izadju 144.000 sluga, pa se tamo nabraja iz svakog plemena po 12.000.... Da li to znaci da sutra moze da izadje i 12.000 ljudi sa ovih prostora ako se ima u vidu da Srbi vode poreklo jedno od Izraelovi plemena. 2. Ako ce na kraju istorije Satana sesti na svetom mestu za kratko, da li ce se to desiti pre 1.000 godina carstva ili nakon. Ako se zna da ce treci hram da sidje sa neba zajedno sa pravednima nakon 1.000 god, kako je onda moguce da ce satana taj hram da zauzme pa makar to bilo i na kratkio. Ili ce hram da sidje pre 1.000 godina pa da Isus dodje, Ili nakon hiljadu godina. Pitanje je malo konfuzno ali se nadam se da je na mestu.. Gledao sam predavanja poslednji dogadjaji, ali mi i dalje ovo nije bas najasnije. Hvala |
|
|
sd |
Odgovorio 14.07.2013 14:58
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 08.01.2009 23:20 Lokacija: Nepoznata |
krnyo - poruka glasi: ProÄitajte si "Opanci dida Vidurine - LiÄke novele" od dr. Mile Budaka koje je izdao 1933. godine. Dobar je novelist i općenito pisac, a sada NDH priÄe - to je neÅ¡to drugo. Samo da napomenem da Mile Budak ima u svakom gradu u hrvatskoj svoju ulicu i malo ljudi iz javnosti, osobito mlaÄ‘a populacija, nema pojma da je bio ministar u UstaÅ¡koj vladi. Naravno da je obavezan na popisu lektira za osnovne Å¡kole, a za srednje nisam siguran jer uopće nisam Äitao lektire jer su obiÄni Å¡ljam. Ta knjiga je dobra, ali Budak ju je napisao prije NDH, u Kraljevini Jugoslaviji. On je iz Like, kraja koji je najviÅ¡e zadojen rimokatoliÄkom, inkvizicijskom mržnjom na pravoslavne Srbe. A o Karadžiću nemam Å¡ta reći, prosudite sami http://www.youtub...CHkmW8NGJU dovljno za zakljuÄiti da je Äovjek bijeda, jad i Äemer. I, u Äemu je problem sa videom? Naravno da bi Srbi islamske vjere, tzv. boÅ¡njaci koji su se dali manipulirati od stranih službi zavrÅ¡ili u nestanku, da iza njih nije stajala Amerika. KaraÄ‘ić nije rekao da će ih Srbi odvesti u nestanka, nego da nemaju Å¡anse ako zapoÄnu rat protiv Srba i Hrvata (Srba katolika). Ono Å¡to KaraÄ‘ić nije znao, iza njih je stajala Amerika i zato su i odbili Lisabonski sporazum i odveli Bosnu u rat. Onaj dio muslimana koji se nije dao izmanipulirati, ostao je oko Fikreta Abdića u Velikoj KladuÅ¡i i toj regiji, i Srbi su ih branili cijeli rat od Alijinih muslimana iz Bihaća. Miroljube sam si rekao da nije bilo Židovskog lobija Hrvati bi zauzeli Banja Luku i to je istina. Iz mog mjesta znam 10-ak vojnika koji su bili u Bljesku i Oluji i priÄa o NATO-vom bombardiranju i "jagnjećim brigadama" je hereza. Osobno moj roÄ‘ak je bio pred Banja Lukom i jednog znam iz Kotor VaroÅ¡a koji je jedva spasio živo glavu u proboju. Srbi su u Bljesku bježali ko Å¡takori preko Save, a to znam jer živim par kilometara od tog podruÄja, a u Oluji da ne priÄam i tvoje teze ne piju vodu. Srbi su bježali iz SAO Krajine Å¡to od straha od odmazde Hrvata, a većinom zato jer su bili pozvani od strane srpske vlade da bježe u tzv. Rep. Srpsku. Naravno da su Srbi bježali, kad je uz pomoć NATO avijacije 300 000 do zuba njemaÄkim i ameriÄkim oružijem naoružanih hrvatskih vojnika napalo 150 000 civila, staraca, žena i djece, kojih je branilo 20 000 slabo naoružanih vojnika Äiji je prosjek godina bio 50. A Äak ni tada Srbi ne bi bježali da im NATO nije uniÅ¡tio sve radare, položaje, topove.... Stvarno se imaÅ¡ Äime hvaliti, najveća hrvatska pobjeda je jurnjava 300 000 do zuba naoružanih hrvatskih vojnika, uz pomoć NATO avijacije, za civilima, ženama, djecom, a kad ih nisu stigli, onda su poklali 2 000 staraca od 80 i 90 godina koji su bili preslabi i prebolesni da pobjegnu. Sramota! Vi Srbi priÄate bajke o ovom zadnjem ratu, a svi ste ugodno gledali sve preko TV-a dok su ovdje tutnjale granate, bombe, klani ljudi, paljena sela i sve ostalo i sad vi bolje znate Å¡ta je bilo na terenu nogo mi koji smo ovdje živjeli. Pitaj Srbe u RH koji danas ovdje žive Å¡ta je bilo za vrijeme rata pa će ti reći istinu. Gdje su tutnjale granate? Rat se vodio samo na podruÄjima sa srpskom većinom. TuÄ‘man i HDZ su doÅ¡li prevarom na vlast. Jedno od njihovih udarnih obećanja 1990. bilo je da će plaće biti 2 000 marka. U ove 23 godine prosjeÄna plaća, u Hrvatskoj nikad nije bila veća od 1 000 maraka. Tih 2 000 maraka koje je HDZ obećao je u danaÅ¡njem odnosu kao da je plaća u Hrvatskoj 3 000 eura. Tu plaću zahvaljujući HDZ-u i njihovoj pljaÄki Hrvatske nećemo imati nikad. Jedno od udarnih TuÄ‘manovih obećanja je da će Hrvatska samo bez izdvajanja za JNA za 10 godina imati standard na razini Å vicarske. Zahvaljujući kraÄ‘i TuÄ‘mana i HDZ-a mi viÅ¡e nemamo ni onaj standard koji smo imali dok smo izdvajali za JNA. O ubojstvima TuÄ‘manovih protivnika na desnici ne treba troÅ¡iti rijeÄi, svi znamo ko je i kako ubio ParaÄ‘ika ili Kraljevića (koji se protivio ratu sa muslimanima). Na lijevici je najpoznatiji sluÄaj ubojstva Reihila- Kira koji je, dok je bio živ sprijeÄavao sukob Hrvata i Srba u istoÄnoj Slavoniji. TuÄ‘man i Hrvati nisu napali Srbiju jer su bili preslabi, ali to nije bilo ni potrebno jer je u Hrvatskoj živjelo viÅ¡e od 600 000 Srba (12 posto, polovina od onih 24 posto iz 1910.). Sad je trebalo i tih 12 posto prepoloviti. ÄŒemu ići u NiÅ¡, kad u Kninu imaÅ¡ 92 posto Srba? PoÄinju ubojstva srpskih civila po gradovima i selima. 130 srpskih civila ubijeno je u Vukovaru prije poÄetka direktnog ratnog sukoba, a u Sisku Äak 613. U Zagrebu je najpoznatiji sluÄaj brutalnog ubojstva obitelji Zec, Äija je dvanaestogodiÅ¡nja kćer prije nego Å¡to je ubijena silovana. Zecu nije pomoglo ni to Å¡to je bio Älan HDZ-a. Ratna luka Lora u Splitu bila je jedan od najgorih logora, srpski civili su privoÄ‘eni po cijeloj Dalmaciji, Äak i Hercegovini. U Lori su im rezane uÅ¡i, nosevi, silovani su, po njima se piÅ¡alo... u Splitu je joÅ¡ na proljeće 1991. zadavljen tek punoljetni makedonski regrut. Hrvatske novine objavljuju spiskove Srba. U mojoj ulici zenge provaljuju u srpske stanove, Äak su zabunom uÅ¡li u jedan hrvatski stan (vlasnica je bila u vikendici) pa je nastala frka. U Gospiću se masovno ubijaju srpski civili za Å¡to je Äak od hrvatskog suda osuÄ‘en Mirko Norac. Da je ovu danaÅ¡nju RH stvarao papa, Nato, UN, EU i svi demoni ovog svijeta i svemira bolje da su ju oni stvorili nego da su nas Äetnici sve poklali, jer nije bilo važno niÅ¡ta nego ako si Hrvat ideÅ¡ pod maÄ makar da si anÄ‘eo Gospodnji. Ljude ste nabijali na kolac i pekli, djecu na bajonete slagali, jednom tipu ste ovdje oderali kožu, iskopali oÄi i odsjekli genitalije. Pa molim lijepo tko je tu lud i kakva je to priÄa da su "Srbi zlikovce metkom u Äelo - humano". To je miki maus priÄa i drlog od teorije. Negdje prije sam priÄao sa jednim Äetnikom na KBC Rebro koji se lijeÄi na psihijatriji, jer je bio "borac" na frontu u Slavoniji. Lik je inaÄe iz Hrvatske Kostajnice. PriÄa realno i govori istinu. Hvali se kako su klali hrvatsku djecu jer je shvatio da to može predamnom priÄat jer nisam nacionalist. Dakle hvali se svojom sramotom i sotonizmom. Ne daj Bože ponovo rata i da se ovo zlo ponovi, jer mi ovdje znamo kako je bilo, a vi u Srbiji nemate pojma nego gledate preko TV-a laži u koje vas uvjeravaju vaÅ¡i politiÄari, a u Oluji su vas se odrekli. Neka mi nitko ne zamjeri i unaprijed se ispriÄavam, ali pun mi je nos vas velikih pravoslavaca i Äetnika, a nemate pojma Å¡ta je rat. btw - mom odliÄno prijatelju su Srbi sruÅ¡ili kuću u Baranji, a Srbin je. ZaÅ¡to? Zato da mu ju mogu opljaÄkat jer je bio bogat. A drugom prijatelju ubili tatu Srbina Srbi i doÅ¡li kući silovat sestru i majku pa ih komÅ¡ija Srbin spasio. A zaÅ¡to su to iÅ¡li radit? Zato Å¡to je bogat i zato Å¡to su pijana horda idiota i sotonista. Danas imam jednog prijatelja iz Dalja Äiji je tata bio u paravojsci i ubijo po frontu Hrvate, a danas mu ova država zaposlila sina na Hitnoj u ZG (Heinzlova) i prehranjuje cijelu obitelj, i da, priÄa na ekavici. Toliko o tome koliko su Hrvati ustaÅ¡e i koliko diskriminiraju Srbe. Evo, Äitajte ovo, ovo je tipiÄan mozak ispran papsko-ustaÅ¡kom propagandom. Najgore je Å¡to on u to vjeruje. Naravno da je u svakom ratu bilo zloÄina na svim stranima, ali ovu su bajke mordbidnih ustaÅ¡kih umova, onih koji su usred Zagreba silovali malu Aleksandru Zec od 12 godina, a onda je ubili pred majkom i ocem, samo zato Å¡to je bila Srpkinja. I to je potvrdio hrvatski sud. Za razliku od tvojih bajki, ja ovdje iznosim presude hrvatskog suda. Izmenio/la sd na 14.07.2013 20:11 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.07.2013 15:11
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
krnyo - poruka glasi: ProÄitajte si "Opanci dida Vidurine - LiÄke novele" od dr. Mile Budaka koje je izdao 1933. godine. Dobar je novelist i općenito pisac, a sada NDH priÄe - to je neÅ¡to drugo. Samo da napomenem da Mile Budak ima u svakom gradu u hrvatskoj svoju ulicu i malo ljudi iz javnosti, osobito mlaÄ‘a populacija, nema pojma da je bio ministar u UstaÅ¡koj vladi. Naravno da je obavezan na popisu lektira za osnovne Å¡kole, a za srednje nisam siguran jer uopće nisam Äitao lektire jer su obiÄni Å¡ljam. Ako malo bolje pogledas tu knjigu, videces da je dobra, slaze se u svemu sa tvojom govedjom filozofijom. A o Karadžiću nemam Å¡ta reći, prosudite sami http://www.youtub...CHkmW8NGJU dovljno za zakljuÄiti da je Äovjek bijeda, jad i Äemer. "Svi koji nisu na strani pape i vecine u ovom svetu su sljam i treba ih pobiti." To vise nije govedja filozofija, nego satanska filozofija. Miroljube sam si rekao da nije bilo Židovskog lobija Hrvati bi zauzeli Banja Luku i to je istina. To si rekao jer mrzis Jevreje kao i Srbe, a ne zato sto to zaista tako mislis. Iz mog mjesta znam 10-ak vojnika koji su bili u Bljesku i Oluji i priÄa o NATO-vom bombardiranju i "jagnjećim brigadama" je hereza. Osobno moj roÄ‘ak je bio pred Banja Lukom i jednog znam iz Kotor VaroÅ¡a koji je jedva spasio živo glavu u proboju. Srbi su u Bljesku bježali ko Å¡takori preko Save, a to znam jer živim par kilometara od tog podruÄja, a u Oluji da ne priÄam i tvoje teze ne piju vodu. Srbi su bježali iz SAO Krajine Å¡to od straha od odmazde Hrvata, a većinom zato jer su bili pozvani od strane srpske vlade da bježe u tzv. Rep. Srpsku. Sto jes, jes, ustase su se pokazale kao veliki borci i ratnici, i u jedinicama Austro-ugarske, i u vreme NDH, a i u zadnjem ratu. Hitler nema veze sa dovodjenjem Pavelica na vlast i formiranjem NDH nego su hrabre ustase "oslobodile" teritorije NDH, a i u ovom zadnjem ratu su cekali nekoliko godina da skupe snagu, a onda su za par dana, "svojim snagama", bez NATO avijacije, mogli da dodju do Zemuna, ali su ih zeznuli pokvareni Jevreji, kojima cete se jednog dana, vi ustase, ponovo krvi napiti kao i Drugom svetskom ratu, i osvetiti sto su branili smrdljive Srbe. Vi Srbi priÄate bajke o ovom zadnjem ratu, a svi ste ugodno gledali sve preko TV-a dok su ovdje tutnjale granate, bombe, klani ljudi, paljena sela i sve ostalo i sad vi bolje znate Å¡ta je bilo na terenu nogo mi koji smo ovdje živjeli. Pitaj Srbe u RH koji danas ovdje žive Å¡ta je bilo za vrijeme rata pa će ti reći istinu. Ja sam bio dobrovoljac u zadnjem ratu i ratovao sam protiv tzv. "hrvatske vojske" iz RH. Imas moju sliku na donjem linku: http://www.cps.or...erovac.jpg Tu miki maus pricu mozes da pricas svojoj deci i klincima koji nista ne znaju, i da od njih pravis budale kao sto si ti. Da je ovu danaÅ¡nju RH stvarao papa, Nato, UN, EU i svi demoni ovog svijeta i svemira bolje da su ju oni stvorili nego da su nas Äetnici sve poklali, jer nije bilo važno niÅ¡ta nego ako si Hrvat ideÅ¡ pod maÄ makar da si anÄ‘eo Gospodnji. Ljude ste nabijali na kolac i pekli, djecu na bajonete slagali, jednom tipu ste ovdje oderali kožu, iskopali oÄi i odsjekli genitalije. Pa molim lijepo tko je tu lud i kakva je to priÄa da su "Srbi zlikovce metkom u Äelo - humano". To je miki maus priÄa i drlog od teorije. Hrvati su ziveli u dve Jugoslavije sa Srbima, i to su bili periodi njihovog najboljeg zivota. Ne samo da nikome nije falila dlaka sa glave, nego su bili na nezasluzenim najboljim funkcijama. Ali, huskani od strane jezuita mnogi Hrvati su postali ustase i izabrali su da budu na strani Hitlera, a sada i EU. Oni koji su to izabrali, neka im je sa srecom, ali je pogresno da sebe nazivaju "Hrvatima". Hrvati su moralan i dostojanstven narod, a ovo su ustase, satanisti, bezmozgovici. Danas imam jednog prijatelja iz Dalja Äiji je tata bio u paravojsci i ubijo po frontu Hrvate, a danas mu ova država zaposlila sina na Hitnoj u ZG (Heinzlova) i prehranjuje cijelu obitelj, i da, priÄa na ekavici. Toliko o tome koliko su Hrvati ustaÅ¡e i koliko diskriminiraju Srbe. Sve je tako kao sto pricas, preko 350.000 Srba je dobrovoljno napustilo Krajinu, ali planiraju da se uskoro vrate jer su culi da je Hrvatska usla u EU, da se dobro zivi, kao i svuda u EU. tako da kad procitaju i ovo sto ti pises, verujem da ce svi da se vrate jer im je bolje u NDH nego u Srbiji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.07.2013 15:21
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
BP - poruka glasi: Zanima me neÅ¡to oko uskrsnuća mrtvih. Naime, u Svetom Pismu-evanÄ‘elje po Marku 12. Uskrsnuće Mrtvih na kraju(26-28) kaže. " A Å¡to se tiÄe mrtvih da ustaju, niste li Äitali u knjizi Mojsijevoj ono o grmu, kako Mojsiju reÄe Bog: Ja sam Bog tvojih otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev! Nije on Bog mrtvih nego, živih - uvelike se varate. Na poÄetku su mu doÅ¡li neki saduceji koji su rekli da nema uskrsnuća. Sad ima viÅ¡e tumaÄenja ovog citata, zanima me vaÅ¡e. Hvala unaprijed. Isus jazno kaze ko su "mrtvi" - to su oni koji su odvojeni od Boga. Isus kaze: "Pusti da mrtvi sahranjuju mrtve." Bog je Bog zivih, a zivi su oni koji su na Njegovoj strani sto se pokazuje zivotom po Njegovom zakonu datom preko Mojsija. Postojalo je neslaganje izmejdu fariseja i sadukeja oko pitanja vaskrsenja pa je Isus komentarisao to pitanje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.07.2013 15:35
|
max006 - poruka glasi: Dva pitanja. 1. Ako ce iz svih plemena i jezika da izadju 144.000 sluga, pa se tamo nabraja iz svakog plemena po 12.000.... Da li to znaci da sutra moze da izadje i 12.000 ljudi sa ovih prostora ako se ima u vidu da Srbi vode poreklo jedno od Izraelovi plemena. Jedna od Bozjih zapovesti je da se zivi u Izraelu. Zivot izvan Izraela je kazna za Bozji narod. U Jezekilju 40-48 se govori o vremenu obnove teokratske drzave Izrael i gradnje Treceg Hrama, a u Jezekilju 47,21-23 se ponavlja ono sto je ranije receno u Mojsijevim knjigama, a to je da svaki stranac (ne-Jevrejin) koji dodje da zivi u Izrael, dobice zemlju i nasledstvo plemena u kojem zivi. To jasno ukazuje da u 144.000 ulaze svi oni koji budu izgradili svoj karakter i koji u to vreme budu ziveli u Izraelu, jer tada ce teokratska drzava biti uspostavljena. Dakle, to sto je neko poreklom Jevrejin ne znaci mu nista ako ne zivi po Bozjim zapovestima. Ne moze neko da bude Jevrejin i da zivi izvan Izraela i da udje u 144.000. To je biblijski nemoguce. Ali zato, ako neki ne-Jevrejin ode da zivi u Izrael po Bozjim zakonima, on dobija status Jevrejina i sve privilegije kao i drugi koji zive u toj drzavi. Pitanje jevrejskog porekla Srba je interesantno, ali nije centralno pitanje za ovu pricu. Ako su Srbi zaista poreklom Jevreji, to ne znaci nista ako oni ne zive po Bozjem zakonu datom preko Mojsija. Svidelo se to nekom ili ne, ali istina je da je drzava Izrael nova Nojeva barka nastala posle Potopa. Zivot izvan Nojeve barke je skoro nemoguc, sto pokazuje zivot Jevreja od kad su rasejani po svetu. To je biblijska istina koja ce uskoro biti sve ociglednija cak i onima koji ne citaju Bibliju. 2. Ako ce na kraju istorije Satana sesti na svetom mestu za kratko, da li ce se to desiti pre 1.000 godina carstva ili nakon. Ako se zna da ce treci hram da sidje sa neba zajedno sa pravednima nakon 1.000 god, kako je onda moguce da ce satana taj hram da zauzme pa makar to bilo i na kratkio. Ili ce hram da sidje pre 1.000 godina pa da Isus dodje, Ili nakon hiljadu godina. Treci Hram nece sici sa neba, nego ce biti izgradjen pre Hristovog drugog dolaska, u vreme formiranja teokratske drzave Izrael koje je pred nama. Sotona ce zasesti u Trecem Hramu u periodu pre Hristovog drugog dolaska. Dogadjaje vezano za ustolicenje Sotone u Trecem Hramu nisam objasnjavao jer bi ti bilo prejako za mnoge. To sam ostavio ljudima da sami proucavaju i da izvlace zakljucak. Konacno, taj detalj nije bitan za spasenje. |
|
|
neki deki |
Odgovorio 14.07.2013 16:12
|
Član Odgovori: 112 Pristupio/la: 02.08.2009 15:24 Lokacija: Nepoznata |
Imam sportsku povredu. U pitanju su obe prepone. Imas li nekog dobrog lekara za ovu vrstu povrede kojeg bi mi preporucio? Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
|
|
|
Glamocak |
Odgovorio 14.07.2013 16:17
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 10.07.2013 17:54 Lokacija: Zemun |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.07.2013 17:24
|
U pitanju je moj bivsi prijatelj koji predstavlja klasican primer osobe koja je stekla veliko znanje, ali mu to mnogo ne vredi jer je slab karakter. (I Sotona je imao veliko znanje pa ga to nije sprecilo da zastrani.) Ne bih da komentarisem njegova teoloska izlaganja, jer sam o tom vec dosta pisao, ali bih prokomentarisao neistinu koju je izrekao, a to je da je do razlaza izmedju nas doslo zbog teoloskih neslaganja. Zdravko Vucinic me je kontaktirao pre oko 13 godina odusevljen mojim predavanjima i od tada smo proveli sate i sate, dane i dane, proucavajuci Bibliju oko svih tema. On je imao bezbroj pitanja, i kao momak natprosecne inteligencije i jake moralne osnove, napredovao je u svakom smislu velikom brzinom. Momak je poreklom iz cuvene malisorske porodice iz Gruda i imao je sve predispozicije da dostigne najvise domete na polju teologije, medicine i svega drugog sto je vazno u zivotu. On kaze da je deset godina meni slepo verovao op pitanju teologije, a onda posle deset godina poceo da cita Bibliju i za par dana video da sam ja u zabludi, sto predstavlja klasican primer spoja velikog potencijala i nedovoljno jakog karaktera sa tendencijom totalnog urusavanja karaktera na nivou potpuno demonizovanog coveka. Sa nikim nisam proveo toliko vremena u proucavanju Biblije kao sa Zdravkom Vucinicem i mogu da kazem da ne znam nikog ko toliko dobro poznaje Bibliju kao on. Nikada, ali nikada nismo imali nijedan teoloski spor ili neslaganje, iako smo debatovali oko bezbroj pitanja gde je on postavljao pitanja i pitanja, a ja mu davao odgovore iz Biblije. On ne samo da je tvrdio ono sto ja tvrdim po pitanju obracenja Izraela, nego je bio cak veci zagovornik tog biblijskog dogadjaja od mene. Razlog tome je bila njegova velika informisanost. Secam se kad je jedan protestanski svestenik iz Amerike raspravljao sa mnom po pitanju uloge Izraela u poslednjim vremenima i onda isprovociran onim sto sam ja pricao rekao: "Jel bi smeo da dodjes u moju crkvu i da pred svima sa mnom debatujes po tom pitanju?" Ja sam naravno pristao. Sa mnom je bio i Zdravko Vucinic. Zajedno smo otisli u tu crkvu i otisli u jednu prostoriju gde je bilo oko 20 ljudi, medju kojima i oko petorica svestenika i diplomiranih teologa te crkve. Zapoceli smo raspravu o mojim tvrdnjama vezano za ulogu Izraela u poslednjim dogadjajima, dok su oni tvrdili da je u pitanju samo simbolika. Posto je njima Biblija (bar deklarativno) glavni autoritet, bilo mi je lako da biblijskim tekstovima dokazem svoje tvrdnje. Zdravko Vucinic je sedeo pored mene i sve slusao. Ne secam se da sam u zivotu tako razvalio sagovornike kao njih tog dana. Zao mi je sto nemam snimljenu tu debatu. Nakon sat vremena debatovanja, razgovor je bio zavrsen, a ja sam izasao iz prostorije i nisam hteo nista da komentarisem jer sam ih tako razvalio dokazima da im je bilo neprijatno. Zdravko je isao iza mene i naglas im se obracao: "Auu kako vas je razvalio, kako vas je razbucao, kako vas je pokidao, sta vam je napravio, auuu...." Meni je bilo neprijatno da gledam njihova pokunjena lica, a Zdravko ih je nemilosrdno ismejavao. Slican dogadjaj se desio i kada je pre par godina Valter Fajt drzao seriju predavanja u Crnoj Gori. Zdravko Vucinic, kao novinar "Vijesti", je trazio da napravi intervju sa Fajtom, sto je ovaj prihvatio. Onda je mene pozvao da dodjem u Crnu Goru da ga posavetujem kakva pitanja da postavi Fajtu oko Izraela vezano za poslednje dogadjaje, iako je i on odlicno znao sta da ga pita. Ja sam mu rekao sta da ga pita, sto je ovaj i ucinio. Nakon intervjua, Zdravko je dosao sav sablaznjen odgovorima koje mu je Fajt dao. Rekao je kako Fajt nema pojma, da kao papagaj ponavlja "simbolika, simbolika" i da je cak izjavio: "Sto se mene tice, ceo Izrael moze da potone u more", sto je Zdravka narocito pogodilo i razocaralo. Sto se tice Elen Vajt, cak je i ona govorila ono sto danasnja adventisticka crkva ne prihvata. Govorila je o velikom obracenju Jevreja i Izraela na mnogim mestima, i Zdravko je to znao. Na primer, u knjizi "Evangelizam" ona govori o tome, i kaze: "U jedan dan rodice se jedan narod", itd, itd. Zdravko je uvek govorio da ga ne zanima "crnogorska teoloska liga", u kojoj je odavno bio najbolji, nego da hoce da igra "NBA teolosku ligu", a to je Izrael. Covek je besprekorno poznavao Bibliju, imao znanje, novac, sve. I sta ga je sprecilo da postane NBA igrac? Sprecio ga je njegov karakter. Biti NBA igrac u domenu teologije znaci nauciti hebrejski jezik, a to je bila nepremostiva prepreka za Zdravka koji je klasican salonski hriscanin, koji voli da sedi u udobnoj fotelji i mudruje o teologiji, da obilazi lokalitete po svetu u iznajmljenom autu sa klima uredjajem i da mudruje. Spreman je i da potrosi novac, da ulozi u knjige i video materijale koji ce pomoci drugim ljudima, da provede vreme sa bolesnima ili zabludelima da im pomogne, ali nema snage da izgradjuje svoj karakter preko odredjenog limita do kog je dosao. I to je njegov problem. Poznato je da ako covek ne napreduje, onda neminovno mora da nazaduje, a urusavanje karaktera ne moze da prodje neprimetno i da se ne ispolji. Tako je posle odredjenog vremena, Zdravko postao "protestanski advokat" sto je bio povod za prekid naseg prijateljstva i saradnje. Naime, neki protestanti su nesto blejali na internetu protiv mene pa sam ih opaucio. Onda su oni skocili na mene, a Zravko je poceo da ih brani i da me nagovara da im se izvinem. Ja sam u pocetku tolerisao njegovo lupetanje, i upozoravao ga da ne prica gluposti, ali je on bio uporan sa tom "advokaturom", ne zato sto je hteo da me povredi, vec zato sto mu njegov karakter nije dozvoljavao da se drugacije ponasa. I tu sam video da od njega "nema leba" i prekinio sam sa njim saradnju. On se nikada nije izvinuo za takvo ponasanje, niti ga je promenio, tako da je svako nastavio svojim putem. On je i sada neko preko koga Bog zavrsava neke poslove, ali to je na nivou "crnogorske lige", s tim da Zdravko vise nije neprikosnoven u toj ligi. U medjuvremenu su u Crnoj Gori stasali novi jaki igraci koji su ga nadmasili. Primer ovog coveka je, kao sto rekoh, klasican primer da znanje nije najvaznije u zivotu, nego karakter. Ljudi sa mnogo manje znanja, ali sa odlicnim karakterom, mogu vise da ucine za Bozje delo nego oni sa velikim znanjem, ali sa slabim karakterom. Dok se druzio sa mnom, nikada mi nije izneo, ali nikada, nijednu od teoloskih primedbi koje sada javno iznosi. Kako je karakter poceo da mu se urusava poceli su da ga opsedaju demoni da prica protiv mene, za sada umereno, ali ako nastavi i dalje da propada, napadi ce biti sve jaci, a njegovi argumenti sve vise zasnovani na neistinama. Naravno da i za njega ima nade da se pokaje i vrati, ali to vise nije moj domen. |
|
|
BP |
Odgovorio 14.07.2013 19:17
|
Član Odgovori: 68 Pristupio/la: 18.05.2013 13:21 Lokacija: Zagreb |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: U pitanju je moj bivsi prijatelj koji predstavlja klasican primer osobe koja je stekla veliko znanje, ali mu to mnogo ne vredi jer je slab karakter... Imam pitanje/a, ako se karakter izgraÄ‘uje kroz prizmu i ogledalo Svetog pisma, znaÄi ono Å¡to proÄitamo u Bibliji pokuÅ¡amo primijeniti u praktiÄnom smislu. Zar je on s takvim znanjem i s takvim osloncem poput tebe(ja bi sve dao da imam neki takav oslonac) nije uspio da nastavi izgraÄ‘ivati svoj karakter, nego je posrnuo. U prevedenom dali je on posrnuo zato Å¡to njegov karakter nije mogao pratiti njegovo znanje ili je izgorio od želje da igra "NBA- TL" kao Å¡to se deÅ¡ava s mnogim talentima, ne idu postepeno nego odjednom žele mnogo viÅ¡e nego Å¡ta mogu u tom trenutku ? Gdje je on pogrijeÅ¡io, Å¡ta tako Äovjeka može prisiliti na tako drastiÄne promijene ? P.S. - TragiÄna priÄa, nadam se da će se vratiti. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 14.07.2013 21:24 Grijao si na plamenu svoga dana hladna srca Äije sunce davno zaÄ‘e, pod pepelom tvojim ima starog žara za onoga ko bi znao da ga naÄ‘e.
|
|
|
Milan R |
Odgovorio 14.07.2013 20:04
|
Član Odgovori: 64 Pristupio/la: 15.12.2008 00:14 Lokacija: Kragujevac |
Pitanja sa foruma (1316-1404): http://www.mediaf...6-1404.pdf Linkovi za prethodne strane: strana 1 - 819: http://www.mediaf...8qerr5y5jy strana 820 - 984: http://www.mediaf...af8n9q4328 strana 985 - 1100: http://www.mediaf...1jt1w2ddzk strana 1101-1202: http://www.mediaf...471lt114jw strana 1203-1315: http://www.mediaf...olbfse538p |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.07.2013 21:41
|
BP - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: U pitanju je moj bivsi prijatelj koji predstavlja klasican primer osobe koja je stekla veliko znanje, ali mu to mnogo ne vredi jer je slab karakter... Imam pitanje/a, ako se karakter izgraÄ‘uje kroz prizmu i ogledalo Svetog pisma, znaÄi ono Å¡to proÄitamo u Bibliji pokuÅ¡amo primijeniti u praktiÄnom smislu. Zar je on s takvim znanjem i s takvim osloncem poput tebe(ja bi sve dao da imam neki takav oslonac) nije uspio da nastavi izgraÄ‘ivati svoj karakter, nego je posrnuo. U prevedenom dali je on posrnuo zato Å¡to njegov karakter nije mogao pratiti njegovo znanje ili je izgorio od želje da igra "NBA- TL" kao Å¡to se deÅ¡ava s mnogim talentima, ne idu postepeno nego odjednom žele mnogo viÅ¡e nego Å¡ta mogu u tom trenutku ? Gdje je on pogrijeÅ¡io, Å¡ta tako Äovjeka može prisiliti na tako drastiÄne promijene ? P.S. - TragiÄna priÄa, nadam se da će se vratiti. Njegov karakter nije mogao da prati njegovo znanje, a on nije hteo da dalje izgradjuje karakter. To je kao kad znas da je pusenje stetno, a pusis. Niko te ne pita da li ti je tesko da ostavis pusenje ili ne. Bog je obecao da na nijednog coveka nece pustiti iskusenje vece od onog koje on moze da podnese. Dakle, tesko ti je da uradis ovo ili ono, jer si tu karakterno slab, ali kreni polako da radis na sebi, pa jos malo, pa jos malo... i uskoro ces biti jak i na tom polju. To je kao trening. Ljudi koji su atrofirali ne mogu da urade nijedan sklek. Ali mogu polako da rade vezbe istezanja, pa onda jedan sklek, pa sutra dva, i polako da povecavaju opterecenje i za nekoliko dana ce daleko da napreduju. A mogu da kazu: "Ma necu da treniram, nije to toliko bitno, evo citao sam u novinama da je sedenje u fotelji dobro za misice zadnjice..." itd, itd. i da ostanu atrofirani jer tako radi vecina. Laz i zabluda su intelektualne potrebe ljudi koji zele da zive u grehu, jer sa tom zabludom ljudi umiruju svoju savest koja ih tera da rade ono sto je dobro. Vremenom savest otupi pa ljudi postanu kao goveda. |
|
|
Gost |
Odgovorio 14.07.2013 22:29
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 05.01.2012 15:33 Lokacija: Nepoznata |
A ko je Miroljube ovaj Pavle Stanisic koliko vidim on je neki saradnik sa tim Vucinicem na tom institutu,vidim da je covek opsednut tobom sto god si ti izjavio a nije mu se svidelo on je to izbacio u rubriku koja se bavi tobom i koliko sam mogao da primetim to je cuveni Cak Noris.Coveku koliko nije dobro i koliko nema nista da radi komentarise sam sa sobom tvoje izjave na njegovom i tvom forumu.Sad mi je jasno koliko je taj Zdravko nazadao ,kad se druzi sa takvim religioznim ekspertima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 14.07.2013 22:38
|
Gost - poruka glasi: A ko je Miroljube ovaj Pavle Stanisic koliko vidim on je neki saradnik sa tim Vucinicem na tom institutu,vidim da je covek opsednut tobom sto god si ti izjavio a nije mu se svidelo on je to izbacio u rubriku koja se bavi tobom i koliko sam mogao da primetim to je cuveni Cak Noris.Coveku koliko nije dobro i koliko nema nista da radi komentarise sam sa sobom tvoje izjave na njegovom i tvom forumu.Sad mi je jasno koliko je taj Zdravko nazadao ,kad se druzi sa takvim religioznim ekspertima. Sve je to ekipa mojih fanova koji svaki dan gledaju po pet mojih predavanja i po 20 puta ulaze na ovaj forum da vide da li ce nesto novo da saznaju, a u isto vreme, posto su demonizovani, nesvesno deluju da omalovaze i diskredituju one koji nesto korisno rade. Naravno da znam celu tu ekipu, i ko je Chuck Norris, ali kad bih ja pisao o njima, i iznosio istinite lose stvari o njima, bili bi posrani da ih niko ozbiljan nikad ne bi pogledao. Ali, kakvi god da su, rade nesto korisno - kace linkove za razne korisne knjige, predavanja i dr, i ja to postujem. Dobro je da i takvih jos uvek ima, pa da ima Bog preko koga da radi. |
|
|
Ana |
Odgovorio 14.07.2013 23:24
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 31.07.2011 23:36 Lokacija: Nepoznata |
Autor Todor Äurić,piÅ¡e pesmu 1933. o ponovnom ujedinjenju Jevreja, i navodi biblijske tekstove koji govore o tome.Vrlo je sliÄno Miroljubovom predavanju o poslednjim dogaÄ‘ajima. http://www.scribd...0%BA%D0%B5 |
|
|
Bane Dinic |
Odgovorio 15.07.2013 11:09
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 06.08.2012 14:37 Lokacija: Nepoznata |
Da li neko ima prevod za ova 2 filma : ЈоÑиф:Краљ Ñнова / Josif:Kralj snova Hеидентификовани / Neidentifikovani Treba mi poseban fajl jer skidam za druga koji nema internet .. (izvinjavam se domacinu foruma,ako pitanje nije na mestu) |
|
|
Ranko21 |
Odgovorio 15.07.2013 18:27
|
Član Odgovori: 192 Pristupio/la: 03.03.2010 17:15 Lokacija: Crna Gora |
Bane Dinic - poruka glasi: Da li neko ima prevod za ova 2 filma : ЈоÑиф:Краљ Ñнова / Josif:Kralj snova Hеидентификовани / Neidentifikovani Treba mi poseban fajl jer skidam za druga koji nema internet .. (izvinjavam se domacinu foruma,ako pitanje nije na mestu) http://www.mediaf...hre7141w8h |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.07.2013 12:28
|
Dr Maks Gerson je takodje govorio o stetnosti ovakvih plombi, iako nisam video neke cinjenice da su te plombe bas tako stetne kao sto se o tome prica. To mi vise lici na skretanje vode na manje bitne stvari, umesto na one najbitnije. |
|
|
BP |
Odgovorio 16.07.2013 13:08
|
Član Odgovori: 68 Pristupio/la: 18.05.2013 13:21 Lokacija: Zagreb |
Vi ste pretpostavljam već duže vrijeme na biljnoj prehrani, zanima me kakve su dugoroÄne "blagodati" takvog naÄina života, ja evo imam 2 mj. konzumiram 65% sirovog bilja pa osjećam promjene, a kakve su nakon 15, 20 godina imate li uopće kakve zdravstvene smetnje ? Zanima me joÅ¡, ako živimo izvan urbanog srediÅ¡ta i desi nam se nesreća tipa lom neke kosti ili udarac glavom o neÅ¡to pa posljedicom toga dobijem potres mozga ili hematom, kakva treba biti naÅ¡a reakcija prilikom takvog dogaÄ‘aja ? Kako da to saniramo ? Grijao si na plamenu svoga dana hladna srca Äije sunce davno zaÄ‘e, pod pepelom tvojim ima starog žara za onoga ko bi znao da ga naÄ‘e.
|
|
|
split |
Odgovorio 16.07.2013 13:23
|
Član Odgovori: 202 Pristupio/la: 12.03.2011 18:16 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav imam pitanje u vezi Sirije i Asada.Ćinjenica je da Izrael pomaže tzv oporbu pocev od granatiranja sirijske armije i pomoci pobunjenicima do suradnje sa ,Turskom Saudijskom Arabijom protiv Asada.Eh sad postavljam pitanje zar je Izraelu u interesu da padne Asad koji je dosta umjeren i sekularan a da na vlast dodju divljaci puput al nusra fronta,vehabije i raznorazni teroristi poput al qaide.Zna se da Asad podupire hezbolah ali ako ovi dodju na vlast bit ce jos gori 100 puta nece cvijece sigurno slati prema Izraelu nego ce zdusno pomoci Hamas.Cinjenica je da ova tzv oporba proganja krscane ubija svecenike pojavljuju se slucajevi kanibalstva i da ih SAD tako zdusno podrzava nema logike. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.07.2013 14:38
|
BP - poruka glasi: Vi ste pretpostavljam već duže vrijeme na biljnoj prehrani, zanima me kakve su dugoroÄne "blagodati" takvog naÄina života, ja evo imam 2 mj. konzumiram 65% sirovog bilja pa osjećam promjene, a kakve su nakon 15, 20 godina imate li uopće kakve zdravstvene smetnje ? Zanima me joÅ¡, ako živimo izvan urbanog srediÅ¡ta i desi nam se nesreća tipa lom neke kosti ili udarac glavom o neÅ¡to pa posljedicom toga dobijem potres mozga ili hematom, kakva treba biti naÅ¡a reakcija prilikom takvog dogaÄ‘aja ? Kako da to saniramo ? Covek koji zivi zdravo i normalno tesko da moze da dobije takvu vrstu povrede. U slucaju da dodje do toga, ode se kod strucnjaka koji to zna da resi i plati mu se. Ja nemam nikakvih zdravstvenih problema. |
|
Predji na forum: |