pocetak foruma
|
|
Laki |
Odgovorio 27.01.2013 03:54
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 10:29
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Na ovoj slici se vidi kako izgledaju mlade Albanke, dokle ih je dovela trka za Evropom. Nekada su Albanke bile pojam dobrih majki i supruga, a sad? Jos se samo drze morala u islamskim zemljama i Izraelu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 10:38
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Srbija_zemlja_heroja - poruka glasi: Citao sam ja forum iz pocetka, dugo sam ja ovde. Znam ja da vi smatrate da treba ici u Izrael i tamo se zeniti. Ja imam sledeci stav. Bog da je hteo da ja budem Jevrejin stvorio bi me kao Jevrejina i ziveo bih u Izrelu. Bog je iz nekog razloga hteo da ja budem Srbin. Zamislite sad da jedan Srbin ode u Nemacku, drugi u Svedsku, treci u Izrael i tako redom a ko ostane zadnji da ugasi svetlo. Ko ce ostati? Skroz pogresno. Bog hoce da svi budemo Jevreji, jer "Jevreijn" znaci "onaj koji je na drugoj strani, na Bozjoj strani". Dakle, ili si Jevrejin, ili si neznabozac. Ako hoces da Srbija bude jaka, treba da stvaras jaku porodicu, a ne mozes da imas jaku porodicu ako ti je zena tunjava i kilava, ako je evropljanka ili liberalna hriscanka. Dakle, nadjes dobru zenu, i ako si baja, ona ce bez problema da ide sa tobom gde god ti kazes, ako treba i na Mars. Tako se stvara jaka Srbija. Moje pitanje je bilo za vas gde ovde kod nas na nasim prostorima traziti buducu suprugu. Ovde nema rodjace, nema. Evo ja sam bacio pare i platio programera da napravi sajt "Brak i porodica", i nema devojaka, a takvih kao ti, sto rade po drzavnim firmama i hoce da se zene ima koliko hoces. U svakom slucaju zvacu ja vas na svadbu. Jel dogovoreno ? Kad se budes ženio javi da dam Äitulju u Politiku: "Sa velikim bolom javljamo da je nas dragi N.N. nastradao najgorom smrću jer se oženio sa Filistejkom. Ožalošćeni CPS" |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 10:42
|
max006 - poruka glasi: Ja od nedavo gledam da se priblizim Bogu na svaki moguci nacin, da postujem moralni zakon, da praznujem praznike koje je on dao preko Mojsija itd. Mislim da jedna Jevrejka moze mnogo da pomogne da se covek priblizi Bogu.... na mnogo vise nacina nego sto je to zena iz bilo kog drugog naroda, ako nista drugo nece da me gleda sutra kao ludaka jer zelim praznujem sabat, jom kipur.., vec ce i sama da me podseca, upucuje... itd, takodje cu mnogo lakse da naucim jezik kojim je Bog govorio i iz takvih nekih razloga bih voleo da sutra i ja nadjem neku Jevrejku za zenu ako bi mi to Bog dopustio ili zeleo.:) Pa ko zna:) Aha, ti zivis moralno, praznujes Shabat itd. A jel znas nesto da radis, jel imas neki svoj posao od koga mozes da izdrzavas porodicu? Pusti tu pricu sta bi ti voleo. Da bi se ostvario neki cilj, postoje koraci koje covek treba da ostvari, a prvi je da se nauci da nesto radi i da bude slobodan (nezavistan od sistema), a onda ide prica o Shabatu, praznicima, ovo, ono, o zenidbi. Dok si rob sistema nemoj da mislis o zenidbi vec kako da se spasis zivu glavu. |
|
|
legends |
Odgovorio 27.01.2013 14:11
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 26.01.2009 23:12 Lokacija: Nova Pazova |
Pozdrav. Skoro ste pricali kako ovde u Srbiji jos uvek ima nade za pomak, i da je 2 posto dovoljno Bogu da uradi cudo, da jos ima nade za ovaj narod ovde. Sad ispade da ovde nevalja nista i da treba svi da bezimo odavde u Izrael tamo da se zenimo da pravimo porodicu. Da li je ovde postalo tako crno? |
|
|
Mateja |
Odgovorio 27.01.2013 17:56
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 25.01.2013 22:35 Lokacija: Cacak |
Da li smatrate da je celo skolstvo pa i ceo sistem obrazovanja u sluzbi ateista koji propagiraju neistinu ? (uzmimo u obzir sta se uci iz biologije,geografije ..... A kao jedan od glavnik odgovora na pitanje : Zasto ucis skolu ? je Pa da bih imao para i bio ''uspesan''.) Takodje me interesuje da li mislite da u skolstvu postoje stvari koje treba vrednovati ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 18:16
|
legends - poruka glasi: Pozdrav. Skoro ste pricali kako ovde u Srbiji jos uvek ima nade za pomak, i da je 2 posto dovoljno Bogu da uradi cudo, da jos ima nade za ovaj narod ovde. Sad ispade da ovde nevalja nista i da treba svi da bezimo odavde u Izrael tamo da se zenimo da pravimo porodicu. Da li je ovde postalo tako crno? To je tvoj govedji zakljucak. Nisam nigde rekao da treba da se "bezi iz Srbije". Rekao sam da ovde moze da se uspostavi red, kao i u Izraelu, samo uz natprirodnu Bozju intervenciju, dok je to u drugim drzavama nemoguce jer nema minimuma zdravog tkiva, to je moje misljenje. A sto se tice zenidbe, samo sam rekao da je ovde tesko stanje, a da su pobozne devojke iz Izraela najbolja opcija. Pa gde su Branislav Peranovic i Bosko Obradovic, i drugi nasli zene nego u Srbiji, i to dobre zene. Citaj sta pisem, i ne fantaziraj. |
|
|
Princip_borbe |
Odgovorio 27.01.2013 18:45
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 22.12.2010 14:50 Lokacija: Nepoznata |
Ovde nema rodjace, nema. Evo ja sam bacio pare i platio programera da napravi sajt "Brak i porodica", i nema devojaka Možda ih i ima, nego ne posećuju internet. |
|
|
legends |
Odgovorio 27.01.2013 19:50
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 26.01.2009 23:12 Lokacija: Nova Pazova |
Znaci ipak moze da se nadje zena u Srbiji, a da se ne pise citulja u politici. Ja se izvinjavam sto ne mogu da razumem sve sto napisete, verovatno zbog govedje filozofije koju koristim, razumecete vi to. Jedna je razlika izmedju "nema brate nema" i "tesko je stanje". Kao i na Marsu " nema brate zivota nema" i "tesko se zivi na Marsu". |
|
|
Buduci |
Odgovorio 27.01.2013 20:40
|
Član Odgovori: 90 Pristupio/la: 22.07.2011 12:53 Lokacija: Зрењанин |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: legends - poruka glasi: Pozdrav. Skoro ste pricali kako ovde u Srbiji jos uvek ima nade za pomak, i da je 2 posto dovoljno Bogu da uradi cudo, da jos ima nade za ovaj narod ovde. Sad ispade da ovde nevalja nista i da treba svi da bezimo odavde u Izrael tamo da se zenimo da pravimo porodicu. Da li je ovde postalo tako crno? To je tvoj govedji zakljucak. Nisam nigde rekao da treba da se "bezi iz Srbije". Rekao sam da ovde moze da se uspostavi red, kao i u Izraelu, samo uz natprirodnu Bozju intervenciju, dok je to u drugim drzavama nemoguce jer nema minimuma zdravog tkiva, to je moje misljenje. A sto se tice zenidbe, samo sam rekao da je ovde tesko stanje, a da su pobozne devojke iz Izraela najbolja opcija. Pa gde su Branislav Peranovic i Bosko Obradovic, i drugi nasli zene nego u Srbiji, i to dobre zene. Citaj sta pisem, i ne fantaziraj. Moje pitanje bi bilo,dali su Jevrejke iz Izraela spremne da se udaju za stranca,da bi preko nekog ko je tamo domaći,ipak izabrale npr. Äoveka iz Srbije?Podrazumevajući da je Srbin prihvatio Judaizam...Ja ako sam i prihvatio Judaizam,ako sam dobar Äovek,nikad ne mogu biti kao i domorodac,bez obzira Å¡to i jezik znam,opet ga neznam dobro kao Å¡to oni znaju.E sad jedina mi je mana Å¡to joÅ¡ uvek nemam neÅ¡to da se sam izdržavam,kako bi to na to gledale?Ako npr. u Izraelu radim u nekoj državnoj instituciji,tipa Bolnica?Pitam za svaki sluÄaj,ako ne uspem da za par godina razvijem neki svoj posao koji bi mogao da radim,jer nameravam da se u tom vremenu preselim tamo,pa mislim ''Nema Å¡anse da bi se tamo neka udala za mene,doÄ‘oÅ¡a,koji nezna gde je,ni gde da se okrene,bez ikog svog'',pa kontam da jednostavno moram ovde da tražim neku koja je spremna da me tamo prati...?Dali dobro razmiÅ¡ljam,i imaÅ¡ li neki savet? |
|
|
-Tesla- |
Odgovorio 27.01.2013 20:40
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 08.10.2012 18:19 Lokacija: Belgrade |
Nema devojaka? ...Miroljube vi zaista radite dobar posao, mnoge ljude ste izveli na pravi put. Samo izmedju price i prakse postoji razlika. Ljudi nemaju praksu, nemaju dobre navike, iako imaju zelju da budu bolji. Jeste li razmisljali da oformite neki kamp, skolu ili nesto slicno, gde bi se ljudi obucavali za praktican zivot. Bilo bi dobro kad bi se svi ljudi sa ovog sajta okupili na jednom mestu. Pa mogli bi grad da izgradimo ? ''I rece Bog: Neka bude svetlost... I rastavi Bog svetlost od tame''
|
|
|
Srbija_zemlja_heroja |
Odgovorio 27.01.2013 21:13
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 17.07.2009 13:06 Lokacija: Nepoznata |
Otkad su to Srpkinje postale Filistejke ? Znam ja kakva je situacija i da su nase devojke daleko od onoga kakve bi trebale da budu. Ruku na srce i mi muskarci smo isto toliko daleko od onoga kakvi bi trebali da budemo. Ali opet kod nas je situacija generalno gledajuci jos i te kako dobra. Samo zavisi od individue da li ce sve gledati crno ili ce pokusati da izvuce nesto pozitivno iz ljudi i iz svakodnevnog zivota. Ja imam sjajno misljenje o vama, zbog vas sam ja prvi put pre nekoliko godina poceo da citam Bibliju. Ni zbog jednog svestenika Pravoslavne Crkve ja nisam imao zelju da uzmem da procitam Bibliju. Tek kad sam Bozjom voljom saznao sa vasa predavanja, motivisali ste me da pocnem da citam Bibliju. I zaista mogu reci da ste vi jedna od osoba koja je uticala na mene i moj zivot. I to vrlo pozitivno i hvala vam na tome. Ali sto se tice ove teme oko zendibe tu ste mi kontradiktorni. Kazete da na nasim prostorima nema devojaka koje su sposobne da budu majke i supruge. Pa koje su to Srpkinje do sad radjale junake ? Zar ne mogu i dalje da radjaju i vaspitaju junake ? I nas sve clanove foruma su rodile majke sa ovih prostora. Ne kazem ja da su Jevrejke lose, neka su one najbolje supruge i majke. I treba da budu. Ali nemojte otpisivati nase devojke. A kontradiktorni ste jer pravite izuzetke sa zenama Boska Obradovica i Branislava Peranovica ili nekog drugog ko je po vasem ukusu. I ne mozete reci da nema kvalitetnih devojaka samo zasto sto ih nema na vasem sajtu brak i porodica. Verovatno vecina njih razmislja, pa necu valjda buduceg muza na internetu da trazim. Teorijski dobra je to ideja da se na taj nacin spoje ljudi. Ako ste uspeli bar jedan par da spojite i to je veliki uspeh. Ali eto po vasem komentaru izgleda da taj projekat u praksi nije uspeo. Dakle da rezimiram. Po mom misljenju svaka devojka na ovom svetu u bilo kojoj zemlji da zivi moze da bude majka i moze da bude supruga samo ako ima malo razuma i zdrave pameti. Vi ste grubo napravili podelu, Jevrejke treba zeniti jer su najbolje majke a sve ostale devojke ne valjaju. Radjace Srpkinje jos junaka. P.S. ne znam odakle vam informacija da ja radim u drzavnoj firmi. E to se zove generalizovanje. Sve najbolje i nadam se konstruktivnom odgovoru. Srbin je Hristov, raduje se smrti vise nego zivotu u ponizenju.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 21:22
|
Princip_borbe - poruka glasi: Ovde nema rodjace, nema. Evo ja sam bacio pare i platio programera da napravi sajt "Brak i porodica", i nema devojaka Možda ih i ima, nego ne posećuju internet. Slazem se. Ja samo kazem da sam dao sve od sebe da pomognem sa svoje strane. Nije dovoljn internet, mora dublje da se traga. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 21:24
|
legends - poruka glasi: Znaci ipak moze da se nadje zena u Srbiji, a da se ne pise citulja u politici. Ja se izvinjavam sto ne mogu da razumem sve sto napisete, verovatno zbog govedje filozofije koju koristim, razumecete vi to. Jedna je razlika izmedju "nema brate nema" i "tesko je stanje". Kao i na Marsu " nema brate zivota nema" i "tesko se zivi na Marsu". Znas kako, ima zena u Srbiji, ali ces mecku da rodis dok je nadjes. Kao sto ima i para u Srbiji, ali ces mecku da rodis dok ih zaradis. Postoje druga mesta na svetu gde mnogo lakse mogu i da se zarade pare i da se nadje zena. O tome ja pricam, ali izgleda da cu morati da crtam. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 21:32
|
Buduci - poruka glasi: Moje pitanje bi bilo,dali su Jevrejke iz Izraela spremne da se udaju za stranca,da bi preko nekog ko je tamo domaći,ipak izabrale npr. Äoveka iz Srbije?Podrazumevajući da je Srbin prihvatio Judaizam...Ja ako sam i prihvatio Judaizam,ako sam dobar Äovek,nikad ne mogu biti kao i domorodac,bez obzira Å¡to i jezik znam,opet ga neznam dobro kao Å¡to oni znaju. Pa to je kao da pitas, koga bi birala neka pobozna devojka u Srbiji, ako bi ovde dosao neki Norvezanin, na primer, koji je vredan, moralan, zivi po Bibliji, peva uz gusle, poznaje srpsku istoriju, voli Boga, i jos se pokaze moralniji i sposobniji od mnogih u Srbiji. Da li bi to bio problem nekoj poboznoj devojci? Pa naravno da ne bi. Pobozni ljudi gledaju karakter, a ne da li je neko poreklom iz Svedske, Spanije ili Maroka. Pobozne ljude fascinira karakter drugih ljudi, a ne boja kose i ociju. To je nacin kako se pridobijaju dobri ljudi za prijatelje i dobra devojka za zenu. Budi karakter pa ce svi moralni hteti da budu tvoji prijatelji, i svaka pobozna devojka ce hteti da se uda za tebe. E sad jedina mi je mana Å¡to joÅ¡ uvek nemam neÅ¡to da se sam izdržavam,kako bi to na to gledale? Pa to je kao da kazes: "Ja bih da se zenim, ali nemam onu stvar." Pa bez one stvari ne mozes da imas decu i nijedna normalna devojka nece hteti da se uda za tebe. Dakle, nemoj mnogo da razmisljas o tome kakve ces cipele da kupis ako nemas pare, neko prvo zaradi pare pa onda razmisljaj o cipelama. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 21:38
|
-Tesla- - poruka glasi: Nema devojaka? ...Miroljube vi zaista radite dobar posao, mnoge ljude ste izveli na pravi put. Samo izmedju price i prakse postoji razlika. Ljudi nemaju praksu, nemaju dobre navike, iako imaju zelju da budu bolji. Jeste li razmisljali da oformite neki kamp, skolu ili nesto slicno, gde bi se ljudi obucavali za praktican zivot. Bilo bi dobro kad bi se svi ljudi sa ovog sajta okupili na jednom mestu. Pa mogli bi grad da izgradimo ? Mislis da napravim neku bolnicu za lecenje duhovnih invalida? Mozda cu jednog dana i to da otvorim, ali ce to mnogo da kosta. Ima da lupam po usima duhovne invalide, da ce od cena mozak da im se zavrti. Imas "kampove" na sve strane. Onaj ko hoce da radi moze da ode kod najblizeg vodoinstalatera i da radi za dzabe i da mu pomaze, a da usput uci da radi, pa da za par meseci pocne sam privatno da radi. Tako moze svaki drugi posao da se nauci i da pocne da se privatno radi. Ali, ljudi to nece. Ljudi hoce da im nadjes posao, da brines o njima, da im izdajes naredjenja, a da oni rade to sto im kazes, i da imaju platu, stan, penzijsko i zdravstveno osiguranje, itd. Ja sam ceo zivot isao na sve strane, i ovde i po svetu, i ucio od najboljih strucnjaka iz oblasti koje mene zanimaju da radim odredjene poslove. Mogao sam da budem i vodoinstalater, ali sam izabrao neke druge stvari da radim. Tako svako moze da izabere sta zeli da radi i da radi na tome. Ali, ljudi su lencuge, neradnici, i to ti je, nece da rade na sebi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 27.01.2013 21:52
|
Od kad su Srbi izabrali da budu Filisteji. Zene samo ispunjavaju zelje muskaraca. Da muskarci u Srbiji traze da zene nose dimije, budi siguran da bi sve nosile dimije. Ali, Srbi (vecina) vole minice, i onda imas ovo sto imas - Filistejke. kod nas je situacija generalno gledajuci jos i te kako dobra. Samo zavisi od individue da li ce sve gledati crno ili ce pokusati da izvuce nesto pozitivno iz ljudi i iz svakodnevnog zivota. Vazi majstore, kad se ozenis, javi se posle mesec dana da nam preneses utiske. sto se tice ove teme oko zendibe tu ste mi kontradiktorni. Kazete da na nasim prostorima nema devojaka koje su sposobne da budu majke i supruge. Pa koje su to Srpkinje do sad radjale junake ? Zar ne mogu i dalje da radjaju i vaspitaju junake ? To je nekada bilo. Danas su to retke devojke, jer su roditelji zastranili. Treba da se menja ceo koncept i da oni koji danas zdravo razmisljaju odgajaju svoju decu da budu junaci i junakinje. I nas sve clanove foruma su rodile majke sa ovih prostora. Nase majke su nas ucile da idemo u debilane i da budemo robovi sistema, ali Bog nas je pogledao pa nas je spasio na Njemu svojstven nacin. A kontradiktorni ste jer pravite izuzetke sa zenama Boska Obradovica i Branislava Peranovica ili nekog drugog ko je po vasem ukusu. Nisu oni po mom ukusu, nego po Bozjem ukusu i Bog preko njih zavrsava posao. I ne mozete reci da nema kvalitetnih devojaka samo zasto sto ih nema na vasem sajtu brak i porodica. Nisam rekao da ih nema uopste, nego da je stanje jako lose, skoro kao da ih nema. Po mom misljenju svaka devojka na ovom svetu, u bilo kojoj zemlji da zivi, moze da bude majka i moze da bude supruga samo ako ima malo razuma i zdrave pameti. Nema to veze sa razumom, nego sa voljom i vaspitanjem. Najteza stvar je menjati ljudima karakter. Ljudi razumom lako mogu da shvate sta je dobro, ali njihove navike i slab karakter ih odvodi na drugu stranu. P.S. ne znam odakle vam informacija da ja radim u drzavnoj firmi. E to se zove generalizovanje. Ma nema veze gde radis, bitno je da nemas svoj posao nego zavisis od gazde. Kad budes bio svoj gazda onda mozes da pricas o zenidbi. Do tada nemoj mnogo da mudrujes i da filozofiras. |
|
|
-Tesla- |
Odgovorio 27.01.2013 22:14
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 08.10.2012 18:19 Lokacija: Belgrade |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: [quote] Imas "kampove" na sve strane. Onaj ko hoce da radi moze da ode kod najblizeg vodoinstalatera i da radi za dzabe i da mu pomaze, a da usput uci da radi, pa da za par meseci pocne sam privatno da radi. Tako moze svaki drugi posao da se nauci i da pocne da se privatno radi. Ali, ljudi to nece. Ljudi hoce da im nadjes posao, da brines o njima, da im izdajes naredjenja, a da oni rade to sto im kazes, i da imaju platu, stan, penzijsko i zdravstveno osiguranje, itd. Ja sam ceo zivot isao na sve strane, i ovde i po svetu, i ucio od najboljih strucnjaka iz oblasti koje mene zanimaju da radim odredjene poslove. Mogao sam da budem i vodoinstalater, ali sam izabrao neke druge stvari da radim. Tako svako moze da izabere sta zeli da radi i da radi na tome. Ali, ljudi su lencuge, neradnici, i to ti je, nece da rade na sebi. Nisam bas na to mislio, ljudima pored materijalne nezavisnosti treba i duhovna podrska, mislio sam na neku sredinu gde ce se ljudi druziti,razmenjivati ideje, ako nekom zaskripi ili nije u stanju sam nesto da ostvari drugi ce mu priteci u pomoc, oko izgradnje kuca, obrzovanja,poljoprivrede. Skole za decu... Na selo da odes opet si dosta izolovan, sem ako se nekako ne okruzis religioznim ljudima. Jedino da odes u izrael mozda bi bilo dobro? ... Ali moja zamisao je citav jedan nezavisan grad,sistem, selo, ili kako god ga nazvali, sa dobrim ljudima u njemu. Mozda je to samo masta... ''I rece Bog: Neka bude svetlost... I rastavi Bog svetlost od tame''
|
|
|
Gedeon |
Odgovorio 27.01.2013 22:58
|
Član Odgovori: 313 Pristupio/la: 03.02.2012 13:04 Lokacija: Nepoznata |
„Sirijus“ – Promocija demonske prevare o kontaktima s vanzemaljcima http://www.srbel..../?lang=lat Čini mi se da je u okultizmu zvijezda Sirijus simbol Sotone? Ovo će da bude ogromna prevara, pogledajte samo koliko lajkova i pozitivnih komentara ima trejler dokumentarca, ogromna vecina je vec prevarena, jos kad pocnu da se pojavljuju... http://www.youtub...p9aOb04e20 Izmenio/la Gedeon na 27.01.2013 23:04 |
|
|
max006 |
Odgovorio 27.01.2013 23:42
|
Član Odgovori: 99 Pristupio/la: 02.12.2012 16:38 Lokacija: Kraljevo |
Izvini Miroljube ako je moj predhodni post bio mozda glup ili bezveze, nije mi to bila namera.... nisam ovde da protivrecim ili da se ubedjujem, Ali meni nije jasno, kako to da muskarac mora totalno da odbaci kako ce da mu buduca zena izgleda, mora bar nesto da mi se svidi na njoj! pa makar bio ravnodusan kada je vidim, kako da covek da bude sa zenom koja mu je fizicki jednostano totalno odbojna (samo pitam) Pa i za Saru Avramovu se kaze koliko je bila lepa, pa Isak kada je video svoju zenu prvo sto je rekao kako je lepa i obrnuto, pa Jakov nije hteo Leu nego Rahelu jer mu se svidjala itd. |
|
Predji na forum: |