pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2012 20:45
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Vesti 011 vise ne vodimo, tako da nemoj da se neko iscudjava zbog vesti koje se tamo objavljuju. To sam vec rekao, nemoj da ponavljam sto puta. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2012 20:53
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Rale - poruka glasi: Možete li neÅ¡to viÅ¡e reći o BezgreÅ¡nom zaÄeću, ili preporuÄiti neku knjigu, link? Tak termin je Äesto pitanje i ima mnogo raznih priÄa. Hvala. Nema tu sta posebno da se prica. Bog je u stanju da stvori coveka bez roditelja, preko dva roditelja, preko jednog roditelja. To je sve logicno i prirodno, i u skladu sa Bozjim karakterom, dakle nema nista nemoralno. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2012 21:00
|
Pametan covek, otisao u Izrael, ozenio se Jevrejkom, samo jos da prestane da igra fudbal i da se bavi nekim pametnim poslom, ali moze i fudbal za pocetak. A to sto kaze za Gazu, pa to ce svako razuman da kaze. Na zalost, cela planeta postaje kao Gaza, i zato ce Bog morati da przi. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2012 21:06
|
Lukasrb - poruka glasi: Miroljube sta mislite o knjizi proroka Enoha? http://www.4share...enoha.html Cim knjiga nije usla u kanon Biblije, znaci da nema vrednost kao druge biblijske knjige. Nisam je citao, pa ne mogu da je komentarisem, a nisam je citao jer Enoh je ziveo pre Potopa i nema sanse da je njegova knjiga sacuvana autenticnom. Postoje Jevreji nisu sacuvali, onda nema sanse da su je hriscani sacuvali, jer hriscani nisu sacuvali ni originalni Novi zavet nego imamo kilav grcki prevod. |
|
|
Alen P |
Odgovorio 04.12.2012 21:22
|
Član Odgovori: 163 Pristupio/la: 11.06.2008 22:43 Lokacija: ÄŒakovec, Hrvatska |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: croat - poruka glasi: Molim vas cijenjeno miÅ¡ljenje oko kupnje nove Biblije na hrvatskom jeziku, koje je po vama trenutno najbolje izdanje? Hvala Nisam detaljno upoznat sa hrvatskim prevodima, ali koliko mi je poznato, svi prevodi su savremeni, nisu mnogo stari, tako da koji god da nabavis, dobar. Mislim da bi trebalo izbeci prevode koji u sebi imaju apokrifne knjige (Knjige i Makabejcima i dr), jer te knjige ne spadaju u kanon Biblije. Ako slobodno ponudim informaciju... Prije cca. Å¡est mjeseci je izaÅ¡ao novi prijevod Biblije kojeg osobno smatram najboljim prevodom kojeg Hrvati trenutno imaju. Bibliju je prevodio Ivan Vrtarić, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih lingvista na naÅ¡im prostorima. PoÅ¡to mnogi ne znaju o kome je rijeÄ, Ivan Vrtarić je prvi u Hrvatskoj preveo knjigu Misterijska babilonska religija. Cijena Biblije je 120 kuna, možete naruÄiti preko mene (PM-a). Izmenio/la Alen P na 05.12.2012 10:50 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2012 21:29
|
Na donjem linku, na strani 18, moze se procitati intervju starog majstora za cisterne: http://www.vir.hr...ist_12.pdf |
|
|
matko22 |
Odgovorio 04.12.2012 21:38
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 21.10.2011 11:44 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Ana |
Odgovorio 04.12.2012 21:39
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 31.07.2011 23:36 Lokacija: Nepoznata |
Evo jednog veoma kvalitetnog i korisnog clanka: http://geopolitik...Itemid=123 |
|
|
marko777 |
Odgovorio 04.12.2012 22:07
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 27.11.2012 12:47 Lokacija: crna gora |
http://www.4share...enoha.html [/quote] Cim knjiga nije usla u kanon Biblije, znaci da nema vrednost kao druge biblijske knjige. Nisam je citao, pa ne mogu da je komentarisem, a nisam je citao jer Enoh je ziveo pre Potopa i nema sanse da je njegova knjiga sacuvana autenticnom. Postoje Jevreji nisu sacuvali, onda nema sanse da su je hriscani sacuvali, jer hriscani nisu sacuvali ni originalni Novi zavet nego imamo kilav grcki prevod.[/quote] Miroljube, dosta sam gledao vaÅ¡ih predavanja, naroÄito Nauka i problem smrti, stvarno su sjajna za ljude koji žele da se upoznaju sa osnovama istine. Vidi se da su ta predavanja od prije vise godina, ali tu nista nema da se mijenja. Stvarno, svaka Äast. Sjajno je i ovo Å¡to radite oko zdravlja. Ne ukljuÄujem se puno na forum iako redovno Äitam, ali evo imam jedno pitanje. Kažete u ovom gore citatu za Novi zavjet "kilavi grÄki prevod". Moje razmiÅ¡ljanje je sljedeće: To je jedini tekst koji ljudi imaju od Hrista do danas i to je jedini tekst preko kojeg su ljudi Äuli za Hrista od kada je živio do danas. Ja vjerujem da je to Božje djelo, odnosno Božja volja, da ljudi imaju Bibliju saÄuvanu, pa i Novi zavjet. To je i logiÄno, Äim postoji tekst 2.000 godina. Slažete li se? Da ima nekog drugog boljeg teksta valjda bi se pojavio do sada. ZaÅ¡to bi Bog Äekao kraj istorije da bi se eventualno pojavio neki novi tekst ili prevod koji će nam otkriti neÅ¡to novo. Ja sam Äitao JevanÄ‘elje po Mateju koje ste vi priredili a koje je, kako ste rekli, pisano na hebrejskom. Ako i jeste pisano na hebrejskom, nijesam vidio niÅ¡ta krucijalno novo, osim onih detalja koje vi objaÅ¡njavate vezano za jezik, hebrejizme itd, ali Å¡to se tiÄe nekog novog shvatanja Boga, Božje nauke ili Isusa ili neÅ¡to Å¡to je znaÄajno za spasenje, tu u suÅ¡tini nema niÅ¡ta novo od onoga Å¡to govore ova druga JevanÄ‘elja. Zanima me, ako vam to ne oduzima vrijeme, da mi malo objasnite zaÅ¡to ste kazali ovo kilavi, jer vas možda nijesam dobro razumio. Hvala |
|
|
dovlanik |
Odgovorio 04.12.2012 22:29
|
Član Odgovori: 167 Pristupio/la: 01.05.2010 20:02 Lokacija: Novi Sad |
Vladimir Dovla Nikolic
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2012 22:48
|
marko777 - poruka glasi: Miroljube, dosta sam gledao vaÅ¡ih predavanja, naroÄito Nauka i problem smrti, stvarno su sjajna za ljude koji žele da se upoznaju sa osnovama istine. Vidi se da su ta predavanja od prije vise godina, ali tu nista nema da se mijenja. Stvarno, svaka Äast. Sjajno je i ovo Å¡to radite oko zdravlja. Ne ukljuÄujem se puno na forum iako redovno Äitam, ali evo imam jedno pitanje. Kažete u ovom gore citatu za Novi zavjet "kilavi grÄki prevod". Moje razmiÅ¡ljanje je sljedeće: To je jedini tekst koji ljudi imaju od Hrista do danas i to je jedini tekst preko kojeg su ljudi Äuli za Hrista od kada je živio do danas. Ja vjerujem da je to Božje djelo, odnosno Božja volja, da ljudi imaju Bibliju saÄuvanu, pa i Novi zavjet. To je i logiÄno, Äim postoji tekst 2.000 godina. Slažete li se? Da ima nekog drugog boljeg teksta valjda bi se pojavio do sada. ZaÅ¡to bi Bog Äekao kraj istorije da bi se eventualno pojavio neki novi tekst ili prevod koji će nam otkriti neÅ¡to novo. Ja sam Äitao JevanÄ‘elje po Mateju koje ste vi priredili a koje je, kako ste rekli, pisano na hebrejskom. Ako i jeste pisano na hebrejskom, nijesam vidio niÅ¡ta krucijalno novo, osim onih detalja koje vi objaÅ¡njavate vezano za jezik, hebrejizme itd, ali Å¡to se tiÄe nekog novog shvatanja Boga, Božje nauke ili Isusa ili neÅ¡to Å¡to je znaÄajno za spasenje, tu u suÅ¡tini nema niÅ¡ta novo od onoga Å¡to govore ova druga JevanÄ‘elja. Zanima me, ako vam to ne oduzima vrijeme, da mi malo objasnite zaÅ¡to ste kazali ovo kilavi, jer vas možda nijesam dobro razumio. Hvala Slazem se da i grcki tekst Novog zaveta odradjuje posao i daje korisne informacije o Isusu. Ali, to su sve informacije koje su prorecene u Starom zavetu koje smo mogli da ocekujemo. O Isusu saznajemo najpre iz Starog zaveta, a ne iz Novog. Oni koji ne citaju i ne razumeju Stari zavet ne mogu da razumeju istorijskog Isusa pa prihvataju razne paganske interpretacije "Mesije". Jevreji su sacuvali Stari zavet u izvoru. Hriscani nisu sacuvali Novi zavet u izvoru i negiraju Stari zavet. Novi zavet je fuserski preveden bas kao sto savremeni hriscani fuserski razumeju ko je bio istorijski Isus. Ali, zahvaljujuci Starom zavetu mozemo da vidimo greske u Novom, i da shvatimo ko je Mesija. |
|
|
Petar237 |
Odgovorio 05.12.2012 10:15
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 21.01.2012 13:05 Lokacija: Beograd |
UKOLIKO ZELITE DA NABAVITE KVALITETAN MAGNEZIJUMSKI KREMEN (POTPUNO ISTIH DIMENZIJA KAO NA SLICI): http://www.njuska...as-2534290 COVEK ZA KONTAKT GORAN 065/576-85-31 KUPOPRODAJA, U DOGOVORU SA NJIM, SVAKOG RADNOG DANA ISPRED AKADEMIJE 28, DO 15h. CENA 550din |
|
|
_Ivan_ |
Odgovorio 05.12.2012 11:23
|
Član Odgovori: 118 Pristupio/la: 24.05.2009 19:20 Lokacija: pancevo |
Љуби ГоÑпода Бога Ñвога Ñвим Ñрцем Ñвојим и Ñвом душом Ñвојом и Ñвим умом Ñвојим и Ñвом Ñнагом Ñвојом.
Љуби ближњега Ñвога као Ñамога Ñебе. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.12.2012 14:21
|
Odlicna ponuda zimnice organske farme "Dadin zeleni salaÅ¡": - Paprika u filetima sa renom - tegla 1 Kg, cena: 200 din - Paradajz paprika (vrsta paprike) bez semena sa belim lukom, majcinom dusicom i bosiljkom - tegla 1 Kg, cena: 200 din - Ajvar od paprike i belog luka - tegla 1 Kg, cena: 200 din - Å arena salata (paprika, kupus, zeleni paradajz) - tegla 1 Kg, cena: 150 din - EkoloÅ¡ki odgojeni Äetinari tuje i jelke visine do 1,5 m, za rasad. Cena tuje 1500 din, cena jelke 2000 din Isporuka na kućnu adresu. Telefon za naruÄivanje: 062-177-4738 www.dzs.rs |
|
|
neki deki |
Odgovorio 05.12.2012 16:41
|
Član Odgovori: 111 Pristupio/la: 02.08.2009 15:24 Lokacija: Nepoznata |
Petar237 - poruka glasi: Zna li neko da li negde u Srbiji ima da se kupi ovakav fire starter? U Americi kosta oko 20 dolara! http://www.youtub...WzxnKF-8LU UKOLIKO ZELITE DA NABAVITE KVALITETAN MAGNEZIJUMSKI KREMEN (POTPUNO ISTIH DIMENZIJA KAO NA SLICI): http://www.njuska...as-2534290 COVEK ZA KONTAKT GORAN 065/576-85-31 KUPOPRODAJA, U DOGOVORU SA NJIM, SVAKOG RADNOG DANA ISPRED AKADEMIJE 28, DO 15h. CENA 550din Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
|
|
|
Baba Olga |
Odgovorio 05.12.2012 18:28
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 28.07.2010 01:03 Lokacija: Balkan |
Miroljube koji bi vas savet bio za prevenciju i lecenje osteoporoze? Moja majka (59 god)je letos imala prelom ruke i tom prilikom joj je dijagnostifikovana osteopenija, kao uvod u osteoporozu. Prepisan joj je Fosavance i Bone up. Ovaj prvi lek je vrlo agresivan sa nizom kontraindikacija, ali receno nam je da je to jedini nacin da se zaustavi gubitak kostane mase, te da se samo hranom ne mogu nadoknaditi potrebne kolicine Ca i vit. D. Sta vi mislite? |
|
|
Gedeon |
Odgovorio 05.12.2012 21:23
|
Član Odgovori: 313 Pristupio/la: 03.02.2012 13:04 Lokacija: Nepoznata |
Ovaj serijal je već postavljen, ali su emisije podijeljene na djelove, sad su iz jednog dijela. Misterije Stvaranja - dr Miroljub Petrović [img]http://www.mediafire.com/conv/155a2b6f8be85f30ef094666c610bc04b4cb9ffd3b7dee2dd32d4a7ee4e623014g.jpg[/img] is not a valid Image. Link za gledanje http://www.youtub...ature=plcp |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.12.2012 22:47
|
Baba Olga - poruka glasi: Miroljube koji bi vas savet bio za prevenciju i lecenje osteoporoze? Moja majka (59 god)je letos imala prelom ruke i tom prilikom joj je dijagnostifikovana osteopenija, kao uvod u osteoporozu. Prepisan joj je Fosavance i Bone up. Ovaj prvi lek je vrlo agresivan sa nizom kontraindikacija, ali receno nam je da je to jedini nacin da se zaustavi gubitak kostane mase, te da se samo hranom ne mogu nadoknaditi potrebne kolicine Ca i vit. D. Sta vi mislite? Najvise osteoporoze ima u zemljama gde se najvise konzumiraju mlecni proizvodi, a to su Svedska i Amerika. Majka treba da predje na biljnu ishranu i da bude fizicki aktivna. |
|
|
Laki |
Odgovorio 05.12.2012 23:28
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
zoky |
Odgovorio 05.12.2012 23:47
|