pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 23.10.2012 14:29
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
gorancps - poruka glasi: Da li neko zna zasto se ne mogu otvoriti video predavanja (od 21. do 30.) sa Alef kursom? http://www.cps.or.../alef2.htm Sredicemo za koji dan. |
|
|
Gedeon |
Odgovorio 23.10.2012 20:54
|
Član Odgovori: 313 Pristupio/la: 03.02.2012 13:04 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
biblija22 |
Odgovorio 24.10.2012 00:25
|
Član Odgovori: 84 Pristupio/la: 29.06.2010 16:07 Lokacija: Nepoznata |
24. 10. 2012. SREDA, u 18 h, u prostorijama Univerziteta prirodne medicine u centru Beograda, Nusiceva 12a, 2. sprat, odrzace se predavanje na temu "Motivacija, energija, neka cudna sila ili molitva"? Predavanje je osmisljeno kao nastavak na predavanje http://www.youtub...do_mGo6YCs gde ce dr Zeljko Stanojevic obrazloziti mogucnosti lecenja depresije i svakodnevnog otklanjanja stresa pomocu odredjenih nematerijalnih i nefiziÄkih tehnika i dokazati da je molitva zapravo mnogo koriscena metoda ali da ljudi najcesce nisu toga ni svesni. Ovim predavanjem ići će se na obuku i pokuÅ¡aj da se resvesti molitva kao pojava Å¡to će mnogo pomoći svakome ko želi da pokaže svom prijatelju koji je recimo ateista ili agnostik da se on zapravo svakodnevno moli ali da za to do sada nije znao. Zainteresovani da prisustvuju mogu se obratiti na mejl: i rezervisati mesto za ovo predavanje, tako sto ce ostaviti svoje ime i prezime i broj licne karte. Neprijavljeni interesenti nece se primati. Ulaznice se ne naplacuju. Na donjim linkovima mogu se videti slike lokacije Univerziteta za prirodnu medicinu u Beogradu. http://www.cps.or.../unm01.jpg http://www.cps.or.../unm02.jpg Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.10.2012 09:33 |
|
|
Cuvena Familija |
Odgovorio 24.10.2012 01:13
|
Član Odgovori: 72 Pristupio/la: 21.07.2008 08:51 Lokacija: BG |
Miro moj, Sto se tice zena i savjeta, mogu ti reci da ti je SVAKA zlata vrijedna, al BUKVALNO svaka !!! Ovom prilikom bih te JAVNO POHVALIO i odao maksimalno postovanje prema tebi kao licnosti i prema tvom cijelom radu !!! Milan Dokle vise da trpimo sve ovo...da li da ostanemo normalni po nasim nacelima ili da i dalje budemo ludi po njihovim nacelima....
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.10.2012 08:56
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Cuvena Familija - poruka glasi: Miro moj, Sto se tice zena i savjeta, mogu ti reci da ti je SVAKA zlata vrijedna, al BUKVALNO svaka !!! Ovom prilikom bih te JAVNO POHVALIO i odao maksimalno postovanje prema tebi kao licnosti i prema tvom cijelom radu !!! Milan Hvala na pohvalama, ali ja sam samo plagijator Bozjih reci, tako da sve pohvale idu na Bozji racun. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.10.2012 09:36
|
|
|
|
Ranko21 |
Odgovorio 24.10.2012 12:22
|
Član Odgovori: 192 Pristupio/la: 03.03.2010 17:15 Lokacija: Crna Gora |
|
|
|
zuzana |
Odgovorio 24.10.2012 19:06
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 11.08.2012 23:12 Lokacija: Nepoznata |
Depresivni ljudi su opsednuti demonima, jer demoni opsedaju one koji krse prirodne zakone i zive nemoralno. Antidepresivi u tabletama deluju tako da otupe odredjena covekova cula tako da su osobe u nekom polu-svesnom stanju, pa demoni ne mogu da ih opsedaju. Ali, cim prestane dejstvo tableta, situacija se ponavlja, i to u jos goroj formi. Pomenute tablete jesu stetne, ali za coveka koji ne zna za bolje stvari i to moze privremeno da pomogne. Te tablete su stetne jer su u pitanju hemikalije koje truju jetru i mozak, narocito kad se uzimaju na duze staze. Najbolje bi bilo da covek pocne moralno da zivi, da radi nesto korisno, da bude fizicki aktivan, da se sklanja od losih ljudi i losih stvari i da se moli Bogu. da li vi mislite da svi ljudi koji koriste antidepresive da su nemoralni nisu fizicki aktivni i zive sa losim ljudima i losim stvarima?kolko ja znam to su lekovi kao i vecina drugih.zuzanin muz. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.10.2012 20:28 |
|
|
piter |
Odgovorio 24.10.2012 19:11
|
Član Odgovori: 94 Pristupio/la: 05.03.2010 22:08 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,imate li svoj stand na sajmu knjiga a ako nemate hoce li barem postojati mogucnost da se knjige http://www.creati...knjiga.htm mogu kupiti na nekom drugom standu? Pozdrav |
|
|
dejan jovanovic |
Odgovorio 24.10.2012 19:23
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 28.08.2012 23:17 Lokacija: Nepoznata |
Preformulisacu pitanje, mada se ontologija vezuje za pojmove, a ne za ziva bica, no pitanje i nije upuceno da bih bio neozbiljan, nego da bi ste mi pomogli u mojim razmisljanjima, obzirom da cenim Vasa razmisljanja, pa Vas evo pitam, da li je greh, cilj ili sredstvo, u Bozjem stvaranju svemira i Njegovom planu za ljudski rod? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.10.2012 20:28
|
zuzana - poruka glasi: Depresivni ljudi su opsednuti demonima, jer demoni opsedaju one koji krse prirodne zakone i zive nemoralno. Antidepresivi u tabletama deluju tako da otupe odredjena covekova cula tako da su osobe u nekom polu-svesnom stanju, pa demoni ne mogu da ih opsedaju. Ali, cim prestane dejstvo tableta, situacija se ponavlja, i to u jos goroj formi. Pomenute tablete jesu stetne, ali za coveka koji ne zna za bolje stvari i to moze privremeno da pomogne. Te tablete su stetne jer su u pitanju hemikalije koje truju jetru i mozak, narocito kad se uzimaju na duze staze. Najbolje bi bilo da covek pocne moralno da zivi, da radi nesto korisno, da bude fizicki aktivan, da se sklanja od losih ljudi i losih stvari i da se moli Bogu. da li vi mislite da svi ljudi koji koriste antidepresive da su nemoralni nisu fizicki aktivni i zive sa losim ljudima i losim stvarima?kolko ja znam to su lekovi kao i vecina drugih.zuzanin muz. Svi ljudi koji koriste antidepresive su demonizovani - svi, bez izuzetka. Uzrok opsednutosti demonima mogu da budu razliciti oblici nemoralnog ponasanja. Postoje osobe kojima umre neko iz porodice i oni se stalno nerviraju jer te osobe vise nema, i tako krse zapovest moralnog zakona koji kaze "ne ubij" - oni na taj nacin ubijaju samog sebe. Neki su depresivni jer menjaju partnere pa su stalno povredjivani, neki zato sto gube novac u sportskoj kladionici, itd, itd, postoji mnostvo razloga zasto ljudi postaju depresivni, a svaki od njih je zbog krsenja moralnog zakona - na ovaj ili onaj nacin. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.10.2012 20:33
|
piter - poruka glasi: Miroljube,imate li svoj stand na sajmu knjiga a ako nemate hoce li barem postojati mogucnost da se knjige http://www.creati...knjiga.htm mogu kupiti na nekom drugom standu? Pozdrav Nemamo svoj stand na sajmu knjiga. Dosta nasih knjiga se moze kupiti na standu Metafizike u hali 1, na prvom spratu. Najvise nasih knjiga moze da se kupi na standu Zmaja, Novi Sad, u hali 4. Kada se iz hale 1 udje u halu 4, skrene se skroz levo i ide se do kraja te ulice, i tu je stand. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.10.2012 20:39
|
dejan jovanovic - poruka glasi: Preformulisacu pitanje, mada se ontologija vezuje za pojmove, a ne za ziva bica, no pitanje i nije upuceno da bih bio neozbiljan, nego da bi ste mi pomogli u mojim razmisljanjima, obzirom da cenim Vasa razmisljanja, pa Vas evo pitam, da li je greh, cilj ili sredstvo, u Bozjem stvaranju svemira i Njegovom planu za ljudski rod? Greh nije ni cilj ni sredstvo, nego posledica pogresnog izbora. Greh je stanje bica u koje ono dolazi kada se odvaja od Boga, kada se odvaja od Onoga od kojeg zavisi njegov zivot, i na taj nacin ide u smrt. |
|
|
dejan jovanovic |
Odgovorio 24.10.2012 21:21
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 28.08.2012 23:17 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: dejan jovanovic - poruka glasi: Preformulisacu pitanje, mada se ontologija vezuje za pojmove, a ne za ziva bica, no pitanje i nije upuceno da bih bio neozbiljan, nego da bi ste mi pomogli u mojim razmisljanjima, obzirom da cenim Vasa razmisljanja, pa Vas evo pitam, da li je greh, cilj ili sredstvo, u Bozjem stvaranju svemira i Njegovom planu za ljudski rod? Greh nije ni cilj ni sredstvo, nego posledica pogresnog izbora. Greh je stanje bica u koje ono dolazi kada se odvaja od Boga, kada se odvaja od Onoga od kojeg zavisi njegov zivot, i na taj nacin ide u smrt. Da li onda mozemo da zakljucimo da je pojava greha u svemiru, iznenadila ili zatekla Tvorca? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.10.2012 22:25
|
dejan jovanovic - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: dejan jovanovic - poruka glasi: Preformulisacu pitanje, mada se ontologija vezuje za pojmove, a ne za ziva bica, no pitanje i nije upuceno da bih bio neozbiljan, nego da bi ste mi pomogli u mojim razmisljanjima, obzirom da cenim Vasa razmisljanja, pa Vas evo pitam, da li je greh, cilj ili sredstvo, u Bozjem stvaranju svemira i Njegovom planu za ljudski rod? Greh nije ni cilj ni sredstvo, nego posledica pogresnog izbora. Greh je stanje bica u koje ono dolazi kada se odvaja od Boga, kada se odvaja od Onoga od kojeg zavisi njegov zivot, i na taj nacin ide u smrt. Da li onda mozemo da zakljucimo da je pojava greha u svemiru, iznenadila ili zatekla Tvorca? Ti ili si mnogo neinformisan ili provociras. Hajde da odgovorim i na ovo miki maus pitanje, iako sam o tome vec govorio na forumu, a ti ocigledno nisi citao. U Bibliji jasno pise ono sto smo mogli logicki i da naslutimo, a to je da je Bog pripremio Plan Spasenja pre nego sto je stvarao svet. Za Isusa se kaze da je "jagnje zaklano pre stvaranja sveta" ili u nekim prevodima "od postanja sveta". Dakle, Bog je imao Plan Spasenja po kojem ce se Isus zrtvovati za ljude i pre nego sto je svet stvoren, u slucaju da se ljudi pobune. Pojava greha je opcija koja je moguca ako se stvara bice koje je u stanju da bira izmedju dobra i zla, a jedino bica koja mogu da biraju na taj nacin mogu da pruze ljubav. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 24.10.2012 23:06
|
Evo pesme koja je obelezila danasnji skup povodom 100 godina od pobede u bici kod Kumanova: http://www.youtub...r_embedded Neka je slava svima koji su polozili svoje zivote da bi mi danas ziveli. |
|
|
biblija22 |
Odgovorio 25.10.2012 01:17
|
Član Odgovori: 84 Pristupio/la: 29.06.2010 16:07 Lokacija: Nepoznata |
predavanje Lecenje depresije-motivacija i vera http://www.youtub...7UyX8GAom8 |
|
|
-Tesla- |
Odgovorio 25.10.2012 01:56
|
Član Odgovori: 11 Pristupio/la: 08.10.2012 18:19 Lokacija: Belgrade |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: dejan jovanovic - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: dejan jovanovic - poruka glasi: Preformulisacu pitanje, mada se ontologija vezuje za pojmove, a ne za ziva bica, no pitanje i nije upuceno da bih bio neozbiljan, nego da bi ste mi pomogli u mojim razmisljanjima, obzirom da cenim Vasa razmisljanja, pa Vas evo pitam, da li je greh, cilj ili sredstvo, u Bozjem stvaranju svemira i Njegovom planu za ljudski rod? Greh nije ni cilj ni sredstvo, nego posledica pogresnog izbora. Greh je stanje bica u koje ono dolazi kada se odvaja od Boga, kada se odvaja od Onoga od kojeg zavisi njegov zivot, i na taj nacin ide u smrt. Da li onda mozemo da zakljucimo da je pojava greha u svemiru, iznenadila ili zatekla Tvorca? Ti ili si mnogo neinformisan ili provociras. Hajde da odgovorim i na ovo miki maus pitanje, iako sam o tome vec govorio na forumu, a ti ocigledno nisi citao. U Bibliji jasno pise ono sto smo mogli logicki i da naslutimo, a to je da je Bog pripremio Plan Spasenja pre nego sto je stvarao svet. Za Isusa se kaze da je "jagnje zaklano pre stvaranja sveta" ili u nekim prevodima "od postanja sveta". Dakle, Bog je imao Plan Spasenja po kojem ce se Isus zrtvovati za ljude i pre nego sto je svet stvoren, u slucaju da se ljudi pobune. Pojava greha je opcija koja je moguca ako se stvara bice koje je u stanju da bira izmedju dobra i zla, a jedino bica koja mogu da biraju na taj nacin mogu da pruze ljubav. Ako mozete i meni odgovoriti... nije mi jasno zasto je bog rekao:''Hocu da istrebim ljude sa zemlje jer se kajem sto sam ih stvorio'' Ako je znao sta ce biti kako onda moze da se kaje? ''I rece Bog: Neka bude svetlost... I rastavi Bog svetlost od tame''
|
|
|
Bane Dinic |
Odgovorio 25.10.2012 09:21
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 06.08.2012 14:37 Lokacija: Nepoznata |
Ako mozete i meni odgovoriti... nije mi jasno zasto je bog rekao:''Hocu da istrebim ljude sa zemlje jer se kajem sto sam ih stvorio'' Ako je znao sta ce biti kako onda moze da se kaje? Postavljate ista pitanja u krug,procitajte ceo forum pa onda postavite pitanje . To pitanje vam je razjasceno na samom pocetku foruma ... Izmenio/la Miroljub Petrovic na 25.10.2012 10:25 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.10.2012 10:25
|
-Tesla- - poruka glasi: Ako mozete i meni odgovoriti... nije mi jasno zasto je bog rekao:''Hocu da istrebim ljude sa zemlje jer se kajem sto sam ih stvorio'' Ako je znao sta ce biti kako onda moze da se kaje? Hajde da ti verujem da ti nije jasno, a ne da ne zelis da ti bude jasno, iako sam o tome vec govorio. Bog u Bibliji govori na hebrejskom jeziku i Biblija je pisana na tom jeziku. Tekst koji citas je na srpskom jeziku. Na nekim mestima u Bibliji mogu da postoje odredjene nejasnoce jer prevodioc nije mogao (ili nije znao) u potpunosti da prenese znacenje odredjene hebrejske reci. U pomenutom tekstu su neki prevodioci upotrebili kao prevod rec "kajati", a u Novom savremenom prevodu se koristi rec "zaliti". Oni koji ne znaju hebrejski tekst mogu da koriste neki konkordans, kao sto je na primer Strongov, pa da vide gde se sve u originalnom tekstu koristi pomenuta rec i da vide kontekst u kojem se ta rec koristi, pa da tako imaju uvid u njeno znacenje. Ista rec koju ovde neki prevode kao "kajati" i "zaliti", na drugim mestima u Bibliji (cesce) se prevodi kao "utesiti". Istu frazu imamo i u 2. Mojsijevoj 32,14 gde se kaze da je Bog "zazalio sto je rekao da ce naneti zlo svom narodu". U pitanju je koncept koji se provlaci kroz celu Bibliji, a koji je Bog objasnio recima: "Ako kazem za narod ili za carstvo da cu da ga sazidam, a oni budu ziveli nemoralno, necu uciniti ono sto sam im obecao." I u suprotnom: "Ako kazem za narod ili za carstvo da cu da ih istrebim zbog njihovog bezakonja, a oni se odvrate od svog loseg puta, necu uciniti ono sto sam naumio da im ucinim." (parafrazirano) Bog je obecao prvim ljudima na zemlji, kao i Izraelcima kada su usli u obecanu zemlju, da ce biti blagosloveni, ali kada su oni krenuli putem nemorala, desilo se da Bog okrenuo blagoslov u prokletstvo. Tako u slucaju prepotopnih ljudi Bogu je prvo bilo drago sto je stvorio ljude, a kada su oni krenuli putem destrukcije, onda mu je bilo zao zbog ljudi i odlucio je da im ispuni zelju - jer su izabrali put propasti - a to je da ih istrebi. Dakle, ako se ne gleda kontekst i ne razume originalno znacenje, ne moze u potpunosti da se razumeju odredjeni delovi doslovnog prevoda. |
|
Predji na forum: |