pocetak foruma
|
|
Dusan d |
Odgovorio 20.08.2012 22:26
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
U tori piÅ¡e da je Josif pozvao svog oca i svoj narod u Egipat u zemlju Megido ako se nevaram.PiÅ¡e nakon smrti farona koji je bio dobar sa Josifom,sledeći faraon je zaboravvio za Josifa ili ga nije ni znao i Jevreji su postali robovi narednih ako se nevaram 400 godina. ZaÅ¡to je Bog dopusto da narod izabrani postane roblje tolike godine? A u bibliji nigde nepiÅ¡e da su Bogu jevreji greÅ¡ili nakon dolaska u zemlju Megido pa sve do prelaska preko crvenog mora.TakoÄ‘e pre nego Å¡to su jevreji otiÅ¡li iz egipta faraon je ubijao jevrejske bebe nebil naÅ¡ao Mojsija i ubio,sliÄno je neÅ¡to radio kao ona nesreća Irod.ZaÅ¡to je Bog dopustio toliko stradanje jevreja za vreme Egipackog ropstva,nigde nisam primetio da su jevreji Bogu greÅ¡ili dok su bili u Egiptu. Prosto mi nekada bude žao koliko je taj narod propatio kroz istoriju ni Rusi im nisu ravni po pogibiji i patnji. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.08.2012 23:31
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
peki_90 - poruka glasi: Peki, Peki... Supa se jede kasikom, a ako jedes supu kao krava kad pije vodu sa korita, onda svasta moze da ti se desi, mogu rezanci da ti se uhvate i za usi. a ne, ne ;) nije u tome poenta kad jedes supu dugacka brada ti upada u tanjir, pa postoji rizik od pecanja rezanaca :D Ne razumes, ti ocigledno ne znas sta je kasika za supu, znas samo za kasiku za cipele, posto nosis one uske simi cipele. Stvarno si u pravu, ruska vlast predstavlja pravi primer moralnosti. Treba svi da sledimo Putina i ruskog patrijarha Kirila... Kao sto se ti odusevljavas Putinom, tako se katolici sirom sveta odusevljavaju papom, a ne vidite da su oni igraci iz iste price koja vodi u propast. Slazem ovde sa tobom potpuno Samo objasni ti to ovim nasim balavim pseudopatriotama. Putin je jedan ogavni diktator, i u to ime evo jedna Jevrejska(na jidisu) pesma koja kritikuje autokratiju u Rusiji: http://www.youtub...ft9iuZu0AI [/quote] Putin radi najbolje sto zna, ali je zatrovan antisemitizmom kao i veliki broj Rusa, na zalost. A Srbi umesto da se uzdaju u Boga, uzdaju se u lazne idole i pogibija je neminovna. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.08.2012 23:33
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Dusan d - poruka glasi: U tori piÅ¡e da je Josif pozvao svog oca i svoj narod u Egipat u zemlju Megido ako se nevaram.PiÅ¡e nakon smrti farona koji je bio dobar sa Josifom,sledeći faraon je zaboravvio za Josifa ili ga nije ni znao i Jevreji su postali robovi narednih ako se nevaram 400 godina. ZaÅ¡to je Bog dopusto da narod izabrani postane roblje tolike godine? A u bibliji nigde nepiÅ¡e da su Bogu jevreji greÅ¡ili nakon dolaska u zemlju Megido pa sve do prelaska preko crvenog mora.TakoÄ‘e pre nego Å¡to su jevreji otiÅ¡li iz egipta faraon je ubijao jevrejske bebe nebil naÅ¡ao Mojsija i ubio,sliÄno je neÅ¡to radio kao ona nesreća Irod.ZaÅ¡to je Bog dopustio toliko stradanje jevreja za vreme Egipackog ropstva,nigde nisam primetio da su jevreji Bogu greÅ¡ili dok su bili u Egiptu. Prosto mi nekada bude žao koliko je taj narod propatio kroz istoriju ni Rusi im nisu ravni po pogibiji i patnji. Jevreji su dugo godina dobro ziveli u Egiptu, ziveli su u najplodnijoj dolini gde su se umnozili i pripremili za naseljavanje Obecane zemlje. Tek pred izlazak iz Egipta faraon je poceo zesce da ih terorise. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 21.08.2012 11:46
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
Evo jedna stvar mi nije najjasnija. Ako je Tadic i njegova smenjena vlast jezuitska (a jeste) i ako je Putin i njegova administracija jezuitska (a ocigledno jeste) kako to da Toma i Vucic kao masonski igraci imaju bolje odnose sa rusijom nego sto je imao tadic. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.08.2012 13:31
|
crnitrn - poruka glasi: Evo jedna stvar mi nije najjasnija. Ako je Tadic i njegova smenjena vlast jezuitska (a jeste) i ako je Putin i njegova administracija jezuitska (a ocigledno jeste) kako to da Toma i Vucic kao masonski igraci imaju bolje odnose sa rusijom nego sto je imao tadic. Po cemu znas da imaju bolje odnose? Zato sto se cesce srecu? Treba da znas da obe strane stalno pregovaraju i trguju. Kada je Toma bio kod Putina, odmah nakon izbora, Putin mu je porucio d apozdravi Tadica "sa kojim je odlicno saradjivao". Visoka politika je teski satanizam i na to moze samo Bog da utice. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.08.2012 13:52
|
Evo prirodnog nacina kako moze voda da se filtrira, kako se radilo u stara vremena i kako se jos uvek ponegde radi u Crnoj Gori i Dalmaciji. Na donjem linku je slika filtera: www.cps.org.rs/vo... U pitanju je cisterna velicene 80 x 80 x 80 cm. Ona je podeljena u dve komore koje razdvaja jedan tanki zid, koji na donjem delu nije do kraja zazidan i povezuje komore. U levu komoru ulazi voda koja se filtrira, a u desnoj komori se voda filtrira i sistemom spojenih sudova voda otice u novu cisternu u koju se skladisti voda za pice. Sirina desne komore je oko 20 cm. Dokle god je puna leva komora voda se filtrira u desnoj komori. Mogu da se dodaju cevi za oticanje u desnoj komori ili cisterni za pitku vodu, u slucaju prevelikog dotoka u levu komoru. Sadrzina filtera se povremeno menja, u zavisnosti koliko se vode filtrira, na svakih 1-3 godine. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.08.2012 13:53 |
|
|
NAPOLEON |
Odgovorio 21.08.2012 14:38
|
Član Odgovori: 51 Pristupio/la: 06.02.2012 20:36 Lokacija: EU |
Josif Flavije spominje da su predpotopni ljudi nacinili dva stupa na kojima su zabiljezili astronomska saznanja. Kaze da je video taj stup u Siriji. Zna li neko nesto o tome? Izmenio/la NAPOLEON na 21.08.2012 14:40 |
|
|
SMUK |
Odgovorio 21.08.2012 21:19
|
Član Odgovori: 128 Pristupio/la: 30.05.2011 16:41 Lokacija: ÄŒaÄak |
|
|
|
neki deki |
Odgovorio 21.08.2012 22:44
|
Član Odgovori: 111 Pristupio/la: 02.08.2009 15:24 Lokacija: Nepoznata |
Sve sto dise neka hvali Gospoda! Aliluja!
|
|
|
crnitrn |
Odgovorio 22.08.2012 11:29
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
|
|
|
Ranko21 |
Odgovorio 22.08.2012 17:40
|
Član Odgovori: 192 Pristupio/la: 03.03.2010 17:15 Lokacija: Crna Gora |
|
|
|
Ranko21 |
Odgovorio 22.08.2012 18:20
|
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.08.2012 19:06
|
Mnogo dobro uradjen posao. Autor videa ima obezbedjenu kancelariju u zgradi CPS-u u Izraelu, kada ga uskoro otvorimo. |
|
|
Ranko21 |
Odgovorio 22.08.2012 19:34
|
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Mnogo dobro uradjen posao. Autor videa ima obezbedjenu kancelariju u zgradi CPS-u u Izraelu, kada ga uskoro otvorimo. Xexe.. A ja se muÄim da naÄ‘em posao u propaloj Crnoj Gori. |
|
|
nm85 |
Odgovorio 22.08.2012 19:45
|
Član Odgovori: 99 Pristupio/la: 17.11.2010 21:03 Lokacija: nepoznata |
Sajt za besplatno slanje sms poruka,ako neko nema kredita http://slidesms.com/ skrolujete dole,izaberete zemlju (za Srbiju je Serbia and Montenegro) ,izadje broj 00381 ,npr. ako saljete za 064 00381642223334.Ne zaboravite samo da se potpisete Za Crnu Goru je isto Serbia and Montenegro samo izmenite 2 umesto 1,znaci 00382 |
|
|
nikola |
Odgovorio 22.08.2012 20:00
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
|
|
|
revnitelj |
Odgovorio 22.08.2012 20:47
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 11.04.2011 10:50 Lokacija: Nepoznata |
Ako sam dobro zakljuÄio gledajući vaÅ¡e predavanje o obraćenju Izraela, u poslednja vremena rasejana jevrejska plemena vratiće se u Izrael, biće pod zaÅ¡titom Boga, izgradiće novi Hram, prinosiće žrtve i biti ponovo vidjelo cijelom svijetu. U jednom ranijem postu govorili ste o tome da će u poslednja vremena gnusoba pustoÅ¡na (sotona) zasjesti na svetom mjestu tj. u Hramu i ukinuti žrtveni sistem. Nije mi jasno, kako će to biti moguće s obzirom da će Izrael biti pod zaÅ¡titom Boga koji će (kako rekoste) da ga Å¡titi na natprirodan naÄin od svih neprijateljskih vojski koje će sotona ''podići'' na njega? Izmenio/la revnitelj na 22.08.2012 20:48 Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li Å¡to drugo Äinite, sve na slavu Božiju Äinite.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 22.08.2012 21:51
|
revnitelj - poruka glasi: Ako sam dobro zakljuÄio gledajući vaÅ¡e predavanje o obraćenju Izraela, u poslednja vremena rasejana jevrejska plemena vratiće se u Izrael, biće pod zaÅ¡titom Boga, izgradiće novi Hram, prinosiće žrtve i biti ponovo vidjelo cijelom svijetu. U jednom ranijem postu govorili ste o tome da će u poslednja vremena gnusoba pustoÅ¡na (sotona) zasjesti na svetom mjestu tj. u Hramu i ukinuti žrtveni sistem. Nije mi jasno, kako će to biti moguće s obzirom da će Izrael biti pod zaÅ¡titom Boga koji će (kako rekoste) da ga Å¡titi na natprirodan naÄin od svih neprijateljskih vojski koje će sotona ''podići'' na njega? Govorio sam o tome detaljno u prethodnim postovima. |
|
|
kimiig |
Odgovorio 23.08.2012 09:57
|
Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 02.03.2012 19:11 Lokacija: Berane, Crna Gora |
Svaka Miroljubova kritika upućena na raÄun lažnog morala u Rusiji je na mjestu. Ovo je neÅ¡to najužasnije Å¡to sam vidio do sad: http://www.cdm.me...u-u-rusiji Our virtues stink before YHWH
|
|
|
revnitelj |
Odgovorio 23.08.2012 12:29
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 11.04.2011 10:50 Lokacija: Nepoznata |
U ranijim postovima govorili ste o tome da hebrejska rijeÄ Å¡eol znaÄi grob. Iskren da budem, nije mi bilo jasno (ako je to znaÄenje te rijeÄi) zaÅ¡to su onda Grci kao ekvivalent ovoj rijeÄi uzeli rijeÄ hades (podzemni svijet). Tragajući na internetu za znaÄenjem rijeÄi sheol, naiÅ¡ao sam na jako puno poznavaoca hebrejskog koji imaju drugaÄije miÅ¡ljenje o znaÄenju ove rijeÄi. IzmeÄ‘u ostalih, na sajtu http://thelivingw...ebrew.org/ struÄnjak za starinski hebrejski jezik Jeff A. Bennera kaže da ova rijeÄ oÄigledno predstavlja viÅ¡e od samog groba (za grob se kako kaže na hebrejskom koristi rijeÄ qever (H:6913)). Kao dokaz za to navodi I Moj 37:35. Kada su Jakovu javili da su mu sina Josifa rastrgle zvjeri Jakov kaže da će sići u sheol za sinom svojim. S obzirom da je on povjerovao da su Josifa rastrgle zvjeri, onda nije bilo moguće da se Josif nalazi u grobu (na nekom odredjenom i poznatom mjestu). Zato on kaže da će sići u Å¡eol tj. neko nepoznato mjesto gdje su vjerovali da odlaze mrtvi. U kontekstu svega reÄenog imao bih dva pitanja: 1. Da li možete navesti i jedan stih iz Biblije u kome se kaže da Äovjek kopa sheol? 2. Da li možete navesti i jedan stih iz Biblije u kome se navodi da je neÄije tijelo spuÅ¡teno (da je neko sahranjen) u sheol? Izmenio/la revnitelj na 23.08.2012 12:34 Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li Å¡to drugo Äinite, sve na slavu Božiju Äinite.
|
|
Predji na forum: |