pocetak foruma
|
|
Dusan d |
Odgovorio 29.07.2012 23:31
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
Evo hrišćanski filmova u dvdrip kvalitetu i za svaki bi trebalo da se nađe prevod. http://kat.ph/use...n%20Movie/ |
|
|
Dusan d |
Odgovorio 30.07.2012 00:02
|
39-0 poglavlje knjige jezekilja je priliÄno interesantno. 8 Гле, то долази и Ñигурно ће доћи’, говори ГоÑпод. ‘То је дан о ком Ñам говорио. 9 Ста - нов ници Израелових градова изаћи ће и на - ло жиће ватру и Ñпалиће оружје, мале и ве - ли ке штитове, лукове и Ñтреле, кратка и ду - га копља; њима ће Ñедам година ложити ват ру. 10 Ðеће ноÑити грање Ñ Ð¿Ð¾Ñ™Ð° нити ће Ñећи дрва по шумама, јер ће оружјем ватру ложити. Ovo koliko sam svatio trebalo bi da se dogodi u budućnosti,koliko mi je poznato ovaj se dogaÄ‘aj do sada nije desio u Izraelu. Ako bi ovo bilo simboliÄno za oružije,kao će da gore automacke puÅ¡ke itd? Ali koliko mi se Äini ovaj tekst je doslovan a ne simboliÄan.Kako vi ovo objaÅ¡njavate? |
|
|
Jurisprudent |
Odgovorio 30.07.2012 01:46
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 18.02.2011 21:46 Lokacija: Брчко |
ГоÑподине Мирољубе, једно хронолошко питање... Рачунајући кроз ПоÑÑ‚. 5.1-32. видјећемо да је Ðоје имао 500 година кад роди Сима, Хама и Јафета, одноÑно, то бијеше 1556. године. Даље, Потоп бијеше 1656 године, те Ñе Ñврши 601. године вијека Ðојева, одноÑно 1657. године. Оно што ме буни везано је за Ñљедеће: "Када је Сим имао Ñто година, родио му Ñе ÐрфакÑад, двије године поÑлије потопа. Ðакон што му Ñе родио ÐрфакÑад, Сим је живио још петÑто година. За то вријеме родило му Ñе још Ñинова и кћери." Ðко је Сим имао 100 година када бијеше Потоп, зашто Ñе наводи "двије године поÑлије потопа"? Да ли је Сим рођен 1558. године, другачије него Ñе раније наводи? Хвала унапријед на одговору! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.07.2012 07:59
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Dusan d - poruka glasi: 39-0 poglavlje knjige jezekilja je priliÄno interesantno. 8 Гле, то долази и Ñигурно ће доћи’, говори ГоÑпод. ‘То је дан о ком Ñам говорио. 9 Ста - нов ници Израелових градова изаћи ће и на - ло жиће ватру и Ñпалиће оружје, мале и ве - ли ке штитове, лукове и Ñтреле, кратка и ду - га копља; њима ће Ñедам година ложити ват ру. 10 Ðеће ноÑити грање Ñ Ð¿Ð¾Ñ™Ð° нити ће Ñећи дрва по шумама, јер ће оружјем ватру ложити. Ovo koliko sam svatio trebalo bi da se dogodi u budućnosti,koliko mi je poznato ovaj se dogaÄ‘aj do sada nije desio u Izraelu. Ako bi ovo bilo simboliÄno za oružije,kao će da gore automacke puÅ¡ke itd? Ali koliko mi se Äini ovaj tekst je doslovan a ne simboliÄan.Kako vi ovo objaÅ¡njavate? Sve si dobro razumeo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.07.2012 08:06
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Jurisprudent - poruka glasi: ГоÑподине Мирољубе, једно хронолошко питање... Рачунајући кроз ПоÑÑ‚. 5.1-32. видјећемо да је Ðоје имао 500 година кад роди Сима, Хама и Јафета, одноÑно, то бијеше 1556. године. Даље, Потоп бијеше 1656 године, те Ñе Ñврши 601. године вијека Ðојева, одноÑно 1657. године. Оно што ме буни везано је за Ñљедеће: "Када је Сим имао Ñто година, родио му Ñе ÐрфакÑад, двије године поÑлије потопа. Ðакон што му Ñе родио ÐрфакÑад, Сим је живио још петÑто година. За то вријеме родило му Ñе још Ñинова и кћери." Ðко је Сим имао 100 година када бијеше Потоп, зашто Ñе наводи "двије године поÑлије потопа"? Да ли је Сим рођен 1558. године, другачије него Ñе раније наводи? Хвала унапријед на одговору! Imas to objasnjeno u poslednjem poglavlju knjige na donjem linku: http://www.cps.or...iblija.pdf |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 30.07.2012 13:18
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
|
|
|
Dusan d |
Odgovorio 30.07.2012 19:18
|
Izvini ako sam malo dosadan al nisam razumeo ovo.Ko će u danaÅ¡nje vreme da napadne Izrael sa kopljama i strelama,to mi niÅ¡ta nije jasno.Znam da postavljam teÅ¡ko pitanje. 8 Гле, то долази и Ñигурно ће доћи’, говори ГоÑпод. ‘То је дан о ком Ñам говорио. 9 Ста - нов ници Израелових градова изаћи ће и на - ло жиће ватру и Ñпалиће оружје, мале и ве - ли ке штитове, лукове и Ñтреле, кратка и ду - га копља; њима ће Ñедам година ложити ват ру. 10 Ðеће ноÑити грање Ñ Ð¿Ð¾Ñ™Ð° нити ће Ñећи дрва по шумама, јер ће оружјем ватру ложити. |
|
|
Gedeon |
Odgovorio 30.07.2012 19:29
|
Član Odgovori: 313 Pristupio/la: 03.02.2012 13:04 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Dusan d |
Odgovorio 30.07.2012 19:36
|
Zanima me joÅ¡ neÅ¡to.Danas mi je priÄao jedan moj stariji komsija interesaantna životna iskustva.Kaža da su na ognjenu Mariju kupili seno i slagali ga oko stoga.Kada su zavrÅ¡ili, njegov prijatelj je siÅ¡ao sa vrha stoga i samo Å¡to je siÅ¡ao grom je pogodio stog i zapalio seno(seno su slagali pred samu kiÅ¡u).TakoÄ‘e takvo isto iskustvo desilo mu se joÅ¡ jednom i to isto na ognjenu Mariju,kada su seno slagali.Osim to se senom desavale su mu se uvek nevolje kad bi radio na taj dan.ÄŒovek je vrlo ozbiljan i dobro ga znam 100% nelaže,i drugim ljudima su se sliÄna iskustva deÅ¡avala kad bi radili za praznike sve neke nevolje.Ja za sve praznike radim i nikad niÅ¡ta mi se nije nažao desilo,baÅ¡ toga dana.TakoÄ‘e u Islamu postoje Äuda,jednom sam gledao jedan klip kad deÄak uÄi sa minareta a ne nebu se pojavluje bog u obliku Äovekovog lica.Dali takva dela mogu demoni da rade,Å¡tavi mislite? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.07.2012 23:35
|
Dusan d - poruka glasi: Izvini ako sam malo dosadan al nisam razumeo ovo.Ko će u danaÅ¡nje vreme da napadne Izrael sa kopljama i strelama,to mi niÅ¡ta nije jasno.Znam da postavljam teÅ¡ko pitanje. 8 Гле, то долази и Ñигурно ће доћи’, говори ГоÑпод. ‘То је дан о ком Ñам говорио. 9 Ста - нов ници Израелових градова изаћи ће и на - ло жиће ватру и Ñпалиће оружје, мале и ве - ли ке штитове, лукове и Ñтреле, кратка и ду - га копља; њима ће Ñедам година ложити ват ру. 10 Ðеће ноÑити грање Ñ Ð¿Ð¾Ñ™Ð° нити ће Ñећи дрва по шумама, јер ће оружјем ватру ложити. Govorio sam o tome u serijalu "Poslednji dogadjaji", imas na ovom sajtu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.07.2012 23:39
|
Dusan d - poruka glasi: Zanima me joÅ¡ neÅ¡to.Danas mi je priÄao jedan moj stariji komsija interesaantna životna iskustva.Kaža da su na ognjenu Mariju kupili seno i slagali ga oko stoga.Kada su zavrÅ¡ili, njegov prijatelj je siÅ¡ao sa vrha stoga i samo Å¡to je siÅ¡ao grom je pogodio stog i zapalio seno(seno su slagali pred samu kiÅ¡u).TakoÄ‘e takvo isto iskustvo desilo mu se joÅ¡ jednom i to isto na ognjenu Mariju,kada su seno slagali.Osim to se senom desavale su mu se uvek nevolje kad bi radio na taj dan.ÄŒovek je vrlo ozbiljan i dobro ga znam 100% nelaže,i drugim ljudima su se sliÄna iskustva deÅ¡avala kad bi radili za praznike sve neke nevolje.Ja za sve praznike radim i nikad niÅ¡ta mi se nije nažao desilo,baÅ¡ toga dana.TakoÄ‘e u Islamu postoje Äuda,jednom sam gledao jedan klip kad deÄak uÄi sa minareta a ne nebu se pojavluje bog u obliku Äovekovog lica.Dali takva dela mogu demoni da rade,Å¡tavi mislite? Naravno da to sve demoni rade. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.07.2012 23:52
|
|
|
|
revnitelj |
Odgovorio 31.07.2012 07:21
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 11.04.2011 10:50 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Dusan d - poruka glasi: Zanima me joÅ¡ neÅ¡to.Danas mi je priÄao jedan moj stariji komsija interesaantna životna iskustva.Kaža da su na ognjenu Mariju kupili seno i slagali ga oko stoga.Kada su zavrÅ¡ili, njegov prijatelj je siÅ¡ao sa vrha stoga i samo Å¡to je siÅ¡ao grom je pogodio stog i zapalio seno(seno su slagali pred samu kiÅ¡u).TakoÄ‘e takvo isto iskustvo desilo mu se joÅ¡ jednom i to isto na ognjenu Mariju,kada su seno slagali.Osim to se senom desavale su mu se uvek nevolje kad bi radio na taj dan.ÄŒovek je vrlo ozbiljan i dobro ga znam 100% nelaže,i drugim ljudima su se sliÄna iskustva deÅ¡avala kad bi radili za praznike sve neke nevolje.Ja za sve praznike radim i nikad niÅ¡ta mi se nije nažao desilo,baÅ¡ toga dana.TakoÄ‘e u Islamu postoje Äuda,jednom sam gledao jedan klip kad deÄak uÄi sa minareta a ne nebu se pojavluje bog u obliku Äovekovog lica.Dali takva dela mogu demoni da rade,Å¡tavi mislite? Naravno da to sve demoni rade. Vjerujem da si imao priliku da ÄujeÅ¡ narodne priÄe o tome kako je npr. neki Äovjek "radio na svetac" i kako je taj dan on ili neko njemu bliski poginuo ili bio povrijeÄ‘en. Gotovo da nema sela u naÅ¡oj zemlji u kome se ne pominje ime nekog Äovjeka kome se desilo neÅ¡to sliÄno. Pretpostavljam da toliki dogaÄ‘aji nisu izmiÅ¡ljeni. MožeÅ¡ li da pojasniÅ¡ kako to da je Bog dao demonima vlast da na "direktan naÄin" - izazivanjem munja, nesreća ... oduzimaju ljudima živote, ili ih povreÄ‘uju, i to baÅ¡ onim ljudima koji ne poÅ¡tuju ove praznike? Izmenio/la revnitelj na 31.07.2012 09:57 Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li Å¡to drugo Äinite, sve na slavu Božiju Äinite.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2012 10:20
|
revnitelj - poruka glasi: Vjerujem da si imao priliku da ÄujeÅ¡ narodne priÄe o tome kako je npr. neki Äovjek "radio na svetac" i kako je taj dan on ili neko njemu bliski poginuo ili bio povrijeÄ‘en. Gotovo da nema sela u naÅ¡oj zemlji u kome se ne pominje ime nekog Äovjeka kome se desilo neÅ¡to sliÄno. Pretpostavljam da toliki dogaÄ‘aji nisu izmiÅ¡ljeni. MožeÅ¡ li da pojasniÅ¡ kako to da je Bog dao demonima vlast da na "direktan naÄin" - izazivanjem munja, nesreća ... oduzimaju ljudima živote, ili ih povreÄ‘uju, i to baÅ¡ onim ljudima koji ne poÅ¡tuju ove praznike? Ljudi umiru zato sto nezdravo zive i ne postuju Bozje zakone, a posto veruju u svakakve gluposti i demonizovani su jer nemoralno zive, onda prihvataju svakakva neozbiljna objasnjenja za svoje stradanje. Bog je rekao da se sest dana radi, a sedmog da se odmara. Ljudi ne samo da ne rade sest dana, niti sedmog dana odmaraju, nego su uveli dodatne dane kada ne rade. Uvodjenje "crvenih slova" i dodatnih neradnih dana je krsenje Bozjih zapovesti i hula na Boga. Cak i Jevreji, kod kojih su rabini uveli dodatne praznike (Purim, Hanuka...), te praznike tretiraju kao radne dane, a ne kao neradne. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2012 16:29
|
SinnerCPS - poruka glasi: Analize DNK dokazuju Potop, sve rase goveda poticu od jednog malog krda http://www.srbel....alog-krda/ Vrlo je moguce da razvoj genetike bude mehanizam kako ce se na kraju istorije utvrditi ko pripada Izraelovim plemenima, kada Bog bude obnavljao teokratski Izrael. |
|
|
Lukasrb |
Odgovorio 31.07.2012 17:00
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 09.03.2012 18:36 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Petrovicu veliki pozdrav i jedno pitanje. Redovno sam na vasem forumu (naravno kako slobodno vreme dozvoljava). Do sada sam postavio par postova, neke ste i obrisali. Moje pitanje nije o stvaranju jer nemam nikakvih nedoumica o stvaranju sveta u Bozijem scenariju. Obracam vam se za savet Majka mi se pre jedno 7 dana iz cista mira ukocila u kuku i ledjima. Otisli smo kod doktora i oni su konstatovali da je reuma-isijas (nisu ni oni bili 100%sigurni). Dobila je da primi 5 nekcija ali joj do sada nisu bas pomogle (ja sam joj takodje govorijo da od nekcija nema nista). Pokusao sam naci u knjigama Dr R. Schulze nesto o reumi-isijasu ali bez uspeha. Dali postoji neki prirodni lek ili neke vezbe za pomoc ljudima sa takvim problemom? |
|
|
NAPOLEON |
Odgovorio 31.07.2012 17:59
|
Član Odgovori: 51 Pristupio/la: 06.02.2012 20:36 Lokacija: EU |
Zasto se ne napravi kakva akcija da drzavna televizija emituje barem jedan hriscancki film sedmicno? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2012 19:31
|
Lukasrb - poruka glasi: Gospodine Petrovicu veliki pozdrav i jedno pitanje. Redovno sam na vasem forumu (naravno kako slobodno vreme dozvoljava). Do sada sam postavio par postova, neke ste i obrisali. Moje pitanje nije o stvaranju jer nemam nikakvih nedoumica o stvaranju sveta u Bozijem scenariju. Obracam vam se za savet Majka mi se pre jedno 7 dana iz cista mira ukocila u kuku i ledjima. Otisli smo kod doktora i oni su konstatovali da je reuma-isijas (nisu ni oni bili 100%sigurni). Dobila je da primi 5 nekcija ali joj do sada nisu bas pomogle (ja sam joj takodje govorijo da od nekcija nema nista). Pokusao sam naci u knjigama Dr R. Schulze nesto o reumi-isijasu ali bez uspeha. Dali postoji neki prirodni lek ili neke vezbe za pomoc ljudima sa takvim problemom? Takav bol najcesce osecaju ljudi koji su slabo fizicki aktivni i dosta leze, kao i koji se nezdravo hrane. Majka treba da krene na proces ciscenja organizma, da se utopljava i da se sto vise krece (da seta). Program ciscenja organizma i jacanja imuniteta imas na donjem linku: www.cps.org.rs/le... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 31.07.2012 19:32
|
NAPOLEON - poruka glasi: Zasto se ne napravi kakva akcija da drzavna televizija emituje barem jedan hriscancki film sedmicno? Ko da napravi akciju? Pa sve poznatije i uticajnije institucije u Srbiji su pod kontrolom neprijatelja. |
|
|
Leonardo |
Odgovorio 31.07.2012 20:47
|
Član Odgovori: 47 Pristupio/la: 29.09.2008 17:31 Lokacija: Srbija |
Koliko poznajete trenutna politiÄka zbivanja u Izraelu? Interesuje me da li postoji Å¡ansa da se u skorije vreme sekularno državno ureÄ‘enje reformiÅ¡e u druÅ¡tveno ureÄ‘enje koje bi bilo znatno bliže teokratskom ureÄ‘enju, npr. da se reformiÅ¡e u monarhijsko ureÄ‘enje... Da li postoji jaka politiÄka stranka u Izraelu koja se zalaže za izlazak iz sekularnog poretka? |
|
Predji na forum: |