pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.07.2012 19:31
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zenidino - poruka glasi: Da li je svijet nastao za 6 doslovnih dana ili se na ovu informaciju primjenjuje biblijsko pravilo "da je pred Bogom jedan dan kao hiljadu godina"? U Bibliji se kaze da je iz Bozje perspektive jedan dan kao hiljadu godina. Stvaranje je bilo za 6 doslovnih dana i zato se praznuje Shabat. Iz Bozje perspektive je sedam nasih dana i hiljadu nasih dana, isti vremenski period. Ukucaj na Google-u "fraktali" i videces kako to izgleda. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.07.2012 19:32 |
|
|
zenidino |
Odgovorio 20.07.2012 19:43
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 18.07.2012 18:10 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: zenidino - poruka glasi: Da li je svijet nastao za 6 doslovnih dana ili se na ovu informaciju primjenjuje biblijsko pravilo "da je pred Bogom jedan dan kao hiljadu godina"? U Bibliji se kaze da je iz Bozje perspektive jedan dan kao hiljadu godina. Stvaranje je bilo za 6 doslovnih dana i zato se praznuje Shabat. Iz Bozje perspektive je sedam nasih dana i hiljadu nasih dana, isti vremenski period. Ukucaj na Google-u "fraktali" i videces kako to izgleda. U Biblijskoj knjizi Jevrejima 4 poglavlje stihovi 3 i 4 se kaže: U poÄinak ulazimo mi, vjernici, prema onomu Å¡to je rekao: “Tako sam se zakleo u svojoj srdžbi; Ne, neće ući u moj poÄinak!†Iako su djela njegova dovrÅ¡ena od postanka svijeta. Jer On je na nekom mjestu ovako rekao za sedmi dan: “Bog je poÄinuo sedmi dan od svih svojih djela.†Budući da je Bog posvetio sedmi dan stvaranja i poÄinuo od svojih djela, kako onda prema ovom retku koji je napisan hiljadama godina nakon stvaranja, se govori o Božjem poÄinku kako joÅ¡ traje te da je u taj poÄinak moguće ući vjernicima koji nse pokažu dostojnima tog ulaska. 1. Mojsijeva 1:3-31 opisuje kako je Bog pripremao već postojeću Zemlju za Äovjekov život. Ondje stoji da je sve dovrÅ¡io za Å¡est dana, ali ne kaže se da su ti dani trajali po 24 sata. U Bibliji se izraz “dan†Äesto odnosi na neko duže razdoblje. (Usporedi 2. Petrovu 3:8.) Stoga je logiÄno da su i “dani†iz 1. poglavlja 1. Mojsijeve zapravo trajali hiljadama godina. Pozdrav... Izmenio/la zenidino na 20.07.2012 20:01 |
|
|
Gedeon |
Odgovorio 20.07.2012 20:11
|
Član Odgovori: 313 Pristupio/la: 03.02.2012 13:04 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: zenidino - poruka glasi: Da li je svijet nastao za 6 doslovnih dana ili se na ovu informaciju primjenjuje biblijsko pravilo "da je pred Bogom jedan dan kao hiljadu godina"? U Bibliji se kaze da je iz Bozje perspektive jedan dan kao hiljadu godina. Stvaranje je bilo za 6 doslovnih dana i zato se praznuje Shabat. Iz Bozje perspektive je sedam nasih dana i hiljadu nasih dana, isti vremenski period. Ukucaj na Google-u "fraktali" i videces kako to izgleda. http://www.youtub...re=related |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.07.2012 20:20
|
Super Administrator Odgovori: 22612 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zenidino - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: zenidino - poruka glasi: Da li je svijet nastao za 6 doslovnih dana ili se na ovu informaciju primjenjuje biblijsko pravilo "da je pred Bogom jedan dan kao hiljadu godina"? U Bibliji se kaze da je iz Bozje perspektive jedan dan kao hiljadu godina. Stvaranje je bilo za 6 doslovnih dana i zato se praznuje Shabat. Iz Bozje perspektive je sedam nasih dana i hiljadu nasih dana, isti vremenski period. Ukucaj na Google-u "fraktali" i videces kako to izgleda. U Biblijskoj knjizi Jevrejima 4 poglavlje stihovi 3 i 4 se kaže: U poÄinak ulazimo mi, vjernici, prema onomu Å¡to je rekao: “Tako sam se zakleo u svojoj srdžbi; Ne, neće ući u moj poÄinak!†Iako su djela njegova dovrÅ¡ena od postanka svijeta. Jer On je na nekom mjestu ovako rekao za sedmi dan: “Bog je poÄinuo sedmi dan od svih svojih djela.†Budući da je Bog posvetio sedmi dan stvaranja i poÄinuo od svojih djela, kako onda prema ovom retku koji je napisan hiljadama godina nakon stvaranja, se govori o Božjem poÄinku kako joÅ¡ traje te da je u taj poÄinak moguće ući vjernicima koji nse pokažu dostojnima tog ulaska. Nakon Hristovog dolaska usledice hiljadu godina (sedma hiljada godina ili veliki Shabat) u koji ce uci samo oni koji budu na Bozjoj strani. 1. Mojsijeva 1:3-31 opisuje kako je Bog pripremao već postojeću Zemlju za Äovjekov život. Ondje stoji da je sve dovrÅ¡io za Å¡est dana, ali ne kaže se da su ti dani trajali po 24 sata. U Bibliji se izraz “dan†Äesto odnosi na neko duže razdoblje. (Usporedi 2. Petrovu 3:8.) Stoga je logiÄno da su i “dani†iz 1. poglavlja 1. Mojsijeve zapravo trajali hiljadama godina. Nigde se u Bibliji rec "dan" ne koristi za neko duze razdoblje. To sto ti verujes svojim duhovnim "vodjama", a ne proveravas u Bibliji, je problem koji ima ogromna vecina ljudi koji se izjasnjavaju kao religiozni. Tekst koji si naveo je isti kao i onaj u Psalmima, koji sam komentarisao. Kada dani stvaranja ne bi bili doslovni, onda ni Bozje zapovesti ne bi bile doslovne. Zapovest o Shabatu bi bila besmislena, a onda bi tako moglo i sve da se tumaci u Bibliji, i Bozji zakon ne bi vredeo nista, kao ni cela Biblija. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.07.2012 20:21
|
Putin odlikovao jos jednog visokog jezuitu, ovoga puta spanskog kralja Huana Karlosa: http://www.tanjug...alID=69155 |
|
|
zenidino |
Odgovorio 20.07.2012 20:32
|
Miroljub Petrovic - poruka glasi: zenidino - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: zenidino - poruka glasi: Da li je svijet nastao za 6 doslovnih dana ili se na ovu informaciju primjenjuje biblijsko pravilo "da je pred Bogom jedan dan kao hiljadu godina"? U Bibliji se kaze da je iz Bozje perspektive jedan dan kao hiljadu godina. Stvaranje je bilo za 6 doslovnih dana i zato se praznuje Shabat. Iz Bozje perspektive je sedam nasih dana i hiljadu nasih dana, isti vremenski period. Ukucaj na Google-u "fraktali" i videces kako to izgleda. U Biblijskoj knjizi Jevrejima 4 poglavlje stihovi 3 i 4 se kaže: U poÄinak ulazimo mi, vjernici, prema onomu Å¡to je rekao: “Tako sam se zakleo u svojoj srdžbi; Ne, neće ući u moj poÄinak!†Iako su djela njegova dovrÅ¡ena od postanka svijeta. Jer On je na nekom mjestu ovako rekao za sedmi dan: “Bog je poÄinuo sedmi dan od svih svojih djela.†Budući da je Bog posvetio sedmi dan stvaranja i poÄinuo od svojih djela, kako onda prema ovom retku koji je napisan hiljadama godina nakon stvaranja, se govori o Božjem poÄinku kako joÅ¡ traje te da je u taj poÄinak moguće ući vjernicima koji nse pokažu dostojnima tog ulaska. Nakon Hristovog dolaska usledice hiljadu godina (sedma hiljada godina ili veliki Shabat) u koji ce uci samo oni koji budu na Bozjoj strani. 1. Mojsijeva 1:3-31 opisuje kako je Bog pripremao već postojeću Zemlju za Äovjekov život. Ondje stoji da je sve dovrÅ¡io za Å¡est dana, ali ne kaže se da su ti dani trajali po 24 sata. U Bibliji se izraz “dan†Äesto odnosi na neko duže razdoblje. (Usporedi 2. Petrovu 3:8.) Stoga je logiÄno da su i “dani†iz 1. poglavlja 1. Mojsijeve zapravo trajali hiljadama godina. Nigde se u Bibliji rec "dan" ne koristi za neko duze razdoblje. To sto ti verujes svojim duhovnim "vodjama", a ne proveravas u Bibliji, je problem koji ima ogromna vecina ljudi koji se izjasnjavaju kao religiozni. Tekst koji si naveo je isti kao i onaj u Psalmima, koji sam komentarisao. Kada dani stvaranja ne bi bili doslovni, onda ni Bozje zapovesti ne bi bile doslovne. Zapovest o Shabatu bi bila besmislena, a onda bi tako moglo i sve da se tumaci u Bibliji, i Bozji zakon ne bi vredeo nista, kao ni cela Biblija. Dragi moj Miroljube, Priznajem nisam oÄekivao nizak udarac kako ja vjerujem svojim duhovnim "voÄ‘ama" a ne Bibliji, mislio sam da se ovdje radi o jednoj zdravoj raspravi. Ja sam naveo Biblijski stih iz 2. Petrove 3:8, i koliko znam Druga petrova je dio Biblije a ne mojih "duhovnih voÄ‘a". Malo ste me razoÄarali. No kako je ovo VaÅ¡ forum nije umjesno da rasprava ode u nekom neželjenom pravcu. Puno sreće u životu i raskrinkavanju "lažnih uÄenja".... Izmenio/la zenidino na 20.07.2012 21:01 |
|
|
Gedeon |
Odgovorio 20.07.2012 21:03
|
Član Odgovori: 313 Pristupio/la: 03.02.2012 13:04 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Putin odlikovao jos jednog visokog jezuitu, ovoga puta spanskog kralja Huana Karlosa: http://www.tanjug...alID=69155 http://www.srbel..../?lang=lat |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.07.2012 21:10
|
zenidino - poruka glasi: Dragi moj Miroljube, Priznajem nisam oÄekivao nizak udarac kako ja vjerujem svojim duhovnim "voÄ‘ama" a ne Bibliji, mislio sam da se ovdje radi o jednoj zdravoj raspravi. Ja sam naveo Biblijski stih iz 2. Petrove 3:8, i koliko znam Druga petrova je dio Biblije a ne mojih "duhovnih voÄ‘a". Malo ste me razoÄarali. No kako je ovo VaÅ¡ forum nije umjesno da rasprava ode u nekom neželjenom pravcu. Nema nikavih "niskih udaraca" nego si ti razmazen i neces da prihvatis kritiku. Ne mozes da pricas besmislice i da te ja pustim ovde bez "komentara". Mogu da te izbrisem ili banujem, ali posto mnogi veruju slicnim besmislicama, onda moram da reagujem. Rekao si: "U Bibliji se izraz “dan†Äesto odnosi na neko duže razdoblje." Gde se to cesto izraz "dan" odnosi na duze razdoblje u Bibliji? Gde? Naveo si samo jedan stih, i to stih koji sam objasnio i koji nema veze sa onim sto hoces da branis. Puno sreće u životu i raskrinkavanju "lažnih uÄenja".... To mi je profesija, da raskrinkavam sotonska ucenja. Jedan teolog, koji me mnogo ne voli, rekao je za mene sarkasticno: "Miroljub je vatrogasac svake jeresi." Pa kad nema niko drugi, ja cu da satirem jeres gde god mi se ukaze prilika i dok mi Bog dopusti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.07.2012 21:17
|
Crnogorci masovno menjaju imena i prezimena, hoce po svaku cenu da izbrisu svoju srpsku proslost i da budu "Latini". http://www.vesti-...-identitet Isto, ali bas isto, se desavalo pre par vekova sa Srbima u Dalmaciji, Krajini, Bosni i Hercegovini kada su nastajali preci danasnjih "Hrvata". To svako lako moze da proveri u istoriji, ako ga interesuje. Tako su mnogi Jevreji u Evropi hteli da izbrisu svoje poreklo, da ne bi bili progonjeni, pa su postajali "Nemci jevrejske veroispovesti", "Poljaci jevrejske veroispovesti" i sl, pa im se desio holokaust. Na zalost, i ovim nasim mucenicima se isto sprema, od strane Boga, naravno, kao sto je i receno u Bibliji. Po istom principu ljudi postaju narkomani, alkoholicali, lopovi, ubice.... samo da bi sebi omogucili "udobniji" zivot, da bi bili "deo sveta". U Bibliji se kaze: "Ko hoce da bude deo sveta, neprijatelj Bozji postaje." Izmenio/la Miroljub Petrovic na 20.07.2012 21:28 |
|
|
zenidino |
Odgovorio 20.07.2012 21:22
|
Miroljub Petrovic - poruka glasi: zenidino - poruka glasi: Dragi moj Miroljube, Priznajem nisam oÄekivao nizak udarac kako ja vjerujem svojim duhovnim "voÄ‘ama" a ne Bibliji, mislio sam da se ovdje radi o jednoj zdravoj raspravi. Ja sam naveo Biblijski stih iz 2. Petrove 3:8, i koliko znam Druga petrova je dio Biblije a ne mojih "duhovnih voÄ‘a". Malo ste me razoÄarali. No kako je ovo VaÅ¡ forum nije umjesno da rasprava ode u nekom neželjenom pravcu. Nema nikavih "niskih udaraca" nego si ti razmazen i neces da prihvatis kritiku. Ne mozes da pricas besmislice i da te ja pustim ovde bez "komentara". Mogu da te izbrisem ili banujem, ali posto mnogi veruju slicnim besmislicama, onda moram da reagujem. Rekao si: "U Bibliji se izraz “dan†Äesto odnosi na neko duže razdoblje." Gde se to cesto izraz "dan" odnosi na duze razdoblje u Bibliji? Gde? Naveo si samo jedan stih, i to stih koji sam objasnio i koji nema veze sa onim sto hoces da branis. Puno sreće u životu i raskrinkavanju "lažnih uÄenja".... To mi je profesija, da raskrinkavam sotonska ucenja. Jedan teolog, koji me mnogo ne voli, rekao je za mene sarkasticno: "Miroljub je vatrogasac svake jeresi." Pa kad nema niko drugi, ja cu da satirem jeres gde god mi se ukaze prilika i dok mi Bog dopusti. Hebrejska rijeÄ jom, prevedena sa „danâ€, može znaÄiti razliÄito vremensko trajanje. MeÄ‘u mogućim znaÄenjima, u izdanju Williama Wilsona Old Testament Word Studies, ukljuÄena su slijedeća: „Dan; Äesto se upotrebljava za vrijeme u općenitom ili duže vremensko razdoblje; za cijeli period koji se razmatra... Dan se primjenjuje i za pojedino godiÅ¡nje doba ili kad se dogodi neuobiÄajeni dogaÄ‘aj.†Ovaj posljednji smisao Äini se odgovara stvaralaÄkim „danima†jer su to doista bili periodi neobiÄnih dogaÄ‘aja. To takoÄ‘er dopuÅ¡ta razdoblja i dulja od 24 sata. U Postanku 2:4 svi stvaralaÄki periodi nazivaju se jednim „danomâ€: „Ovo je povijest nebesa i zemlje u vremenu njihova stvaranja, u danu (svih Å¡est stvaralaÄkih razdoblja) u kojem je Bog stvorio zemlju i nebo.â€, Izaija 34:8 "Jer Bog ima dan osvete, godinu naplate za nepravdu uÄinjenu Sionu", Ezekijel 4:6 ÄŒini tako sve te dane! Potom lezi na desnu stranu svoju i nosi prijestup doma Judina Äetrdeset dana! Neka bude dan za godinu! Dan za godinu dajem ti. - nadam se da je dovoljno. Nadam se da sam sad malo jasniji..... Izmenio/la zenidino na 20.07.2012 21:53 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.07.2012 21:39
|
zenidino - poruka glasi: Hebrejska rijeÄ jom, prevedena sa „danâ€, može znaÄiti razliÄito vremensko trajanje. MeÄ‘u mogućim znaÄenjima, u izdanju Williama Wilsona Old Testament Word Studies, ukljuÄena su slijedeća: „Dan; Äesto se upotrebljava za vrijeme u općenitom ili duže vremensko razdoblje; za cijeli period koji se razmatra... Dan se primjenjuje i za pojedino godiÅ¡nje doba ili kad se dogodi neuobiÄajeni dogaÄ‘aj.†Ovaj posljednji smisao Äini se odgovara stvaralaÄkim „danima†jer su to doista bili periodi neobiÄnih dogaÄ‘aja. To takoÄ‘er dopuÅ¡ta razdoblja i dulja od 24 sata. U Postanku 2:4 svi stvaralaÄki periodi nazivaju se jednim „danomâ€: „Ovo je povijest nebesa i zemlje u vremenu njihova stvaranja, u danu (svih Å¡est stvaralaÄkih razdoblja) u kojem je Bog stvorio zemlju i nebo.†Nadam se da sam sad malo jasniji..... Mogao si da citiras neki gluplji izvor, kao na primer Katolicki katehizam. Pa sta pise u Postanju 2,4 mucenice? Pise da je Bog u jednom danu stvorio nebesa i zemlju, sto i jeste tacno, a tvoj "pametni" autoritet u zagradi stavlja svoje tumacenje u kojem se pod 'stvaranjem neba i zemlje" podrazumeva svih 6 dana stvaranja. Zreo si za plast sena. |
|
|
gemini |
Odgovorio 20.07.2012 22:00
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 20.01.2012 23:27 Lokacija: Nepoznata |
Govorili ste o jednonevnom postu (bez ikakve hrane 24 sata). Zanima me da li se smije piti voda u tom periodu? I htjela bih da izrazim veliku zahvalnost za brojne filmove koje ste preveli - sinhronizovali (valjda se to tako kaže), jer je mnogo lakÅ¡e kad radim po kući da upalim neki dokumentarac i sluÅ¡am. Uglavnom moram da odustanem od titlovanog filma jer nemam baÅ¡ toliko vremena da sjednem pred raÄunar i gledam. Postoji joÅ¡ jedna prednost, a to je da i djeca Äuju mnoge korisne stvari pa kasnije postavljaju pitanja. Pozdrav. Izmenio/la gemini na 20.07.2012 22:02 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.07.2012 22:16
|
gemini - poruka glasi: Govorili ste o jednonevnom postu (bez ikakve hrane 24 sata). Zanima me da li se smije piti voda u tom periodu? U biblijskom postu se nista ne pije i nista je jede, dakle ne pije se ni voda 24 sata. I htjela bih da izrazim veliku zahvalnost za brojne filmove koje ste preveli - sinhronizovali (valjda se to tako kaže), jer je mnogo lakÅ¡e kad radim po kući da upalim neki dokumentarac i sluÅ¡am. Uglavnom moram da odustanem od titlovanog filma jer nemam baÅ¡ toliko vremena da sjednem pred raÄunar i gledam. Postoji joÅ¡ jedna prednost, a to je da i djeca Äuju mnoge korisne stvari pa kasnije postavljaju pitanja. To je sinhonizovano dok sam ja postizao i da sinhronizujem. Sada sam dao prijateljima da titluju jer ne stizem sve da uradim. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 20.07.2012 22:31
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
Da li se seboreja moze izleciti na onaj nacin koji ste postavili ovde sa ciscenjem organizma itd. i sta je najcesce izaziva!? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.07.2012 22:41
|
crnitrn - poruka glasi: Da li se seboreja moze izleciti na onaj nacin koji ste postavili ovde sa ciscenjem organizma itd. i sta je najcesce izaziva!? Imas u Enciklopediji prirodnih lekova |
|
|
Johnny Morgan |
Odgovorio 20.07.2012 22:56
|
Član Odgovori: 125 Pristupio/la: 23.03.2011 15:52 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
OrthodoxChristian |
Odgovorio 20.07.2012 22:59
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 20.07.2012 22:51 Lokacija: Prokuplje |
Gospodine Miroljube, u kojim slucajevima se primenjuje biblijski kod (dan za godinu)? Interesuje me da li se on iskljucuje u Mojsijevoj prvoj knjizi kada opisuje dane stvaranja zato sto na kraju svakog dana stoji ''i bi vece, i bi jutro''. |
|
|
zenidino |
Odgovorio 21.07.2012 08:00
|
PoÅ¡tovani profesore Petroviću, Ne mogu ostati miran dok ne reagujem sad ja na jednu neistinu koju ste istakli u jednom VaÅ¡em predavanju, a to ću ovaj put potkrijepiti Äinjenicama iz Biblije. U jednom VaÅ¡em predavanju pomenuli ste tvrdnju da je Isus Krist utjelovljeni Bog (Tvorac), Å¡to je po Bibliji jedna neistina. (Ivan 17:3) A da bi dobili vjeÄni život, trebaju dobro upoznati tebe, jedinog pravog Boga, i onoga koga si poslao, Isusa Krista. – Ko je taj kojeg trebaju upoznati i ko je taj ko je poslao Isusa??? (Ivan 20:17) A Isus joj je rekao: “Nemoj me viÅ¡e držati, jer joÅ¡ nisam uzaÅ¡ao k Ocu, nego poÄ‘i mojoj braći i reci im: ‘Uzlazim k Ocu svojemu i Ocu vaÅ¡emu, Bogu svojemu i Bogu vaÅ¡emu.’†– Isus govori o svom Ocu... Nakon ovih biblijskih redaka bespredmetno je govoriti o trojstvu i Mariji kao bogorodici, slažeÅ¡ se. Veliki pozdrav Izmenio/la Miroljub Petrovic na 21.07.2012 10:16 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 21.07.2012 11:26
|
MilosStojanovic1998 - poruka glasi: Gospodine Miroljube, u kojim slucajevima se primenjuje biblijski kod (dan za godinu)? Interesuje me da li se on iskljucuje u Mojsijevoj prvoj knjizi kada opisuje dane stvaranja zato sto na kraju svakog dana stoji ''i bi vece, i bi jutro''. Generalno, princip "dan za godinu" moze da se primenjuje samo u biblijskim prorocanstvima, iako tu treba biti vrlo oprezan. Ono sto je sigurno jeste da princip "dan za godinu" moze da se primeni tamo gde Bog kaze da se primeni, kao u Jezekilju 4,6, i u 4. Mojsijevoj 14,34. Na svim drugim mestima u biblijskim prorocanstvima treba biti vrlo uzdrzan. Postoje odredjena prorocanstva, kao ono u Danilu 9,25 i dalje, gde princip "dan za godinu" moze da se primeni, ali iskljucivo u "istorijskom" tumacenju prorocanstva. Medjutim, treba imati na umu da ta i druga prorocanstva imaju znacenje, pre svega, za poslednja vremena, za kraj istorije, za Hristov drugi dolazak, a o "istorijskom" tumacenju, necemu sto se desilo u proslosti, treba biti vrlo oprezan. Suludo je primenjivati princip "dan za godinu" za vremenske periode koji nisu deo biblijskih prorocanstava. Ako bismo tako radili, onda bismo mogli da kazemo da Adam nije ziveo 930 godina, nego 339.450 godina (posto 930 godina ima 339.450 dana). Onda ni Bozje zapovesti ne bi imale smisla, kao zapovest o Shabatu, kada Bog kaze da treba 6 dana da se radi, a sedmog dana (na Shabat) da se odmara, jer je On stvorio nas svet za 6 dana, a sedmog odmorio (doslovno "prekinuo sa radom", a ne "odmorio"). Danas imamo na hiljade sekti jer se jednostavna i jasna biblijska poruka nipodastava, a u centar paznje se stavljaju "religiozni autoriteti" koji ljudima pricaju ono sto se ljudima svidja (niske moralne standarde). Da bi nebiblijska ucenja mogla da se opravdaju, potrebno je da se uvode "simbolicka" tumacenja Biblije i da se na taj nacin tvrdi kako su paganska ucenja ustvari "zapisana u Bibliji", samo sto to "ne moze svako da razume". U Americi sam video da postoje hriscanske crkve koje okupljaju samo homoseksualce, i ti homoseksualci takodje citiraju Bibliju i kazu da je Bog u Bibliji dozvolio homoseksualizam. Oni kazu da je Stari zavet ukinut, a time i zapovest o smrtnoj kazni protiv homoseksualaca, i da je Isus uveo nove standarde i zakone, pa da je i homoseksualizam opravdan. Dakle, simbolickim tumacenjem Biblije svaki oblik nemorala lako moze da se opravda. Pitanje "simbolickih" dana u Bibliji (da dani Stvaranja nisu doslovni dani) povezano je sa pitanjem "Bozjeg znaka" koji je Bog uspostavio izmedju Sebe i coveka, a to je Shabat (3. Mojsijeva 31,13, Jezekilj 20,12). Praznovanje Shabata (biblijski "cuvanje Shabata") vezano je samo za Jevreje i svaki onaj, za koga se sazna da praznuje Shabat (da prihvata doslovne dane stvaranja) bice optuzen da je Jevrejin, a to je najveca optuzba u ovom moralno posrnulom svetu. Da ne bi bili optuzeni da su Jevreji, ljudi izmisljaju svakakve gluposti da bi iskrivili jasnu biblijsku poruku, i da bi se dokazali kao ne-Jevreji (kao sto mnogi kod nas menjaju svoja imena i prezimena, i prihvataju pagansku religiju, da bi dokazali dzelatima da nisu Srbi). Pitanje Stvaranja za 6 dana i zapovest o Shabatu su najjednostavnija teoloska ucenja Biblije. Ako na takvim jednostavnim stvarima ljudi zastranjuju, sta onda reci za neka druga biblijska ucenja. |
|
|
Gost |
Odgovorio 21.07.2012 12:56
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 05.01.2012 15:33 Lokacija: Nepoznata |
Wenlock и Mandeville, maskote predstojecih olimpijski igara u Londonu,mozda je skriveno znacenje ovih maskota “WE UNLOCK MAD DEVIL†- "Pustamo iz tamnice ludog djavola" |
|
Predji na forum: |