Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Car Lazar - poruka glasi:
Govorio sam o tome bezbroj puta na forumu, ali nisi citao sta sam pisao i sad dolazis da me zapitkujes sa istim pitanjem. Procitaj sta sam pisao, pa onda dodji da pitas. Nemam snage ni vremena da istu stvar ponavljam po milioniti put.

Dobro Miroljube nemoj da se ljutis.Procitacu prethodne postove pa ako me nesto buni vracam se sa pitanjima.

Ne ljutim se nego skrecem paznju na minimum korektnosti prema meni. Ko hoce da postavlja pitanja neka procita sve sto sam do sada pisao na forumu. To je korektan odnos.

Miroljub Petrovic
Vjeroljub - poruka glasi:
Joil 2,
27. И познаћете да сам ја усред Израиља, и да сам ја Господ Бог ваш, и да нема другог, и народ мој неће се посрамити довека.
28. И после ћу излити дух свој на свако тело, и прорицаће синови ваши и кћери ваше, старци ће ваши сањати сне, младићи ће ваши виђати утваре.

Po ovome ispada da snovi nisu nesto lose, Miroljube. Wink

Pa nije lose kad Bog ljudima salje snove, a tebe opsedaju demoni i svasta sanjas, pa posle mislis da si prorok i da ti se Bog obraca.Smile

Miroljub Petrovic
Jerusalim: Grafit na crkvi – smrt hrišćanima
http://www.novost...hriscanima

Kladim se da ove fanatike finansiraju jezuiti.

Иран: Нема нафте за Британце и Французе
http://www.vaselj...-francuze/

Pa jel umes da citas da EU uvodi sankcije Iranu 1. jula, dakle u mesecu Limburgu. E bre kako si naivan.

Miroljub Petrovic
bokiva - poruka glasi:
Izgladnjivanje za duži život

Izgladnjivanje svakog drugog dana može doprineti dužem životu, tvrde naučnici....

Jel znas kad je Ciga ucio magare da ne jede. Kaze Ciga: "I taman sam ga naucio da ne jede, i on crče."

Na kraju ce ispasti da je dobro sto vlada glad u Africi, jer Zapadnjaci hoce da poboljsaju zdravlje Afrikanaca tako sto ih uce da ne jedu.

banestr
Srbin bez ruku i nogu oženio lepoticu!

Nik Vujičić, Australijanac srpskog porekla koji nema ni ruke ni noge, ali sve ostavlja bez daha svojom voljom za životom, pronašao svoju srodnu dušu - Kanae Mijahare

[img]http://www.vesti-online.com/data/images/2012-02-20/218112_146288_f.jpg[/img] is not a valid Image.

Svako ko kaže da ima neki problem u životu trebalo bi da se postidi gledajući ove slike Nika Vujačića, Australijanca srpskog porekla rođenog bez ruku i nogu. Ne samo da živi bolje i srećnije od većine ljudi sa sva četiri uda nego se pre nedelju dana oženio lepoticom o kakvoj većina Srba (i ostalih muškaraca na svetu) može samo da sanja!

Iako je rođen sa Tetra-amelija sindromom, što znači da ima patrljke umesto udova, Nik je uspeo ne samo da vodi normalan i srećan život nego je u proteklih nekoliko godina postao i jedan od najcenjenijih motivacionih govornika na svetu, sa hordom sledbenika širom planete. Jer, kad vam se obrati čovek koji samo s patrljkom leve noge postiže više nego što običan čovek ikad pokuša da postigne, nemate izgovor za sebe.

Na Vujačićevu beskrajnu životnu energiju i srpski šarm „upecala“ se i lepotica Kanae Mijahara. Oni su se verili u avgustu, a venčali su se 10. februara u Kaliforniji. Medeni mesec proveli su na Havajima, ludo se zabavljajući na peščanim plažama.

Bez ruku i nogu obišao 24 zemlje

Nik Vujačić rođen je pre 29 godina u porodici srpskih emigranata u Melburnu u Australiji. Iako je od rođenja bio različit zbog svog nedostatka, on nijednog trenutka nije patio zbog činjenice da nema udove. Odmalena je ohrabrivao roditelje i prijatelje i ulivao im veru u život i sreću. Svoj dar pretočio je i u biznis. Počeo je da drži motivacione govore širom Australije, a kasnije i širom sveta.

Krajem 2005. dobio je nagradu Mladi Australijanac godine. Danas su iza njega knjige, bestseleri, i zarađeni milioni. Dosad je govorio pred više od tri miliona ljudi u 25 zemalja sveta.

http://www.youtub...re=related

Izmenio/la banestr na 21.02.2012 00:47

xxx
http://dnevnik.hr...djecu.html

izgleda da testiraju novu zarazu na jadnoj djeci.

"Mudrost daje mudrome više moći, nego što je imaju u gradu desetorica samosilnika. "

Miroljub Petrovic
xxx - poruka glasi:
http://dnevnik.hr...djecu.html

izgleda da testiraju novu zarazu na jadnoj djeci.

Dobro si zakljucio.

Dragutin
ovo se nalazi u centru sela Krupanj (30 i nesto kilometara od grada Loznice)

http://a1.sphotos...5660_n.jpg

Miroljub Petrovic
Dragutin - poruka glasi:
ovo se nalazi u centru sela Krupanj (30 i nesto kilometara od grada Loznice)

http://a1.sphotos...5660_n.jpg

Usli su u sve pore drustva.

bokiva
Prepotopna biljka ponovo raste

Rusi oživeli biljku iz ledenog doba!

Na osnovu tkiva biljke pronađene u sibirskom ledu, stare oko 30.000 godina, ruski naučnici su uspeli da ožive celu biljku! To je pionirski eksperiment na putu ka oživljavanju raznih drugih biljnih i životinjskih vrsta, poput mamuta ili krznenih nosoroga.

www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2012/02/21/9296030/Biljka.jpg

Ruski naučnici saopštili su da su uspeli da ožive celu biljku – cvet iz ledenog doba – u pionirskom eksperimentu koji bi mogao da posluži oživljavanju raznih drugih biljnih, ali i životinjskih vrsta.

Naučnici tvrde da je Silene stenophylla najstarija biljka koja je ikada „oživljena" i da već sad proizvodi bele cvetove i semenke.

Za eksperiment je korišćeno tkivo biljke pronađeno u sibirskom ledu i staro više od 30.000 godina.

Stručnjaci tvrde da eksperiment dokazuje, da led služi kao prirodno spremište drevnih oblika života. Svoje nalaze naučnici su objavili u američkom stručnom časopisu Proceedings of National Academy of Sciences.

„Smatramo da je od suštinske važnosti da nastavimo sa istraživanjem leda u potrazi za drevnim spremištem drevnog života koji je, hipotetički, nestao odavno sa lica zemlje", naveli su stručnjaci u tekstu.

Kanadski naučnici ranije su već regenerisali neke znatno mlađe biljke iz semena pronađenog u životinjskim jazbinama.

Fosilni ostaci stari između 30.000 i 32.000 godina bili su potpuno zaleđeni, zbog čega je infiltracija vode bila nemoguća i tako je stvorena ledena komora, koja je plod izolovala u potpunosti od spoljašnjih uticaja.

Fosili su pronađeni u jazbinama veverica, koje su svoje brloge kopale u zemlji i punile ih najpre senom, a potom i dlakom. Jazbine se nalaze 38 metara ispod trenutne površine leda.

Jedan od autora studije, Stanislav Gubin, smatra da bi ovaj poduhvat mogao da pomogne i u „oživljavanju" i sisara iz ledenog doba, poput mamuta ili krznenih nosoroga.

Japanski naučnici već rade u istoj oblasti u potrazi za ostacima mamuta, ali se Gubin nada da će Rusi biti prvi koji će pronaći smrznuto životinjsko tkivo koje bi iskoristili za regeneraciju.

http://www.rts.rs...denog+doba !.html

"Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".

dunja
dali imate ikakav biblijski pokazatelj za to pravoslavne objasnjenje o mitranju ili kako se vec kaze kada se dusa bori sa demonima da bi stigla do neba

Miroljub Petrovic
dunja - poruka glasi:
dali imate ikakav biblijski pokazatelj za to pravoslavne objasnjenje o mitranju ili kako se vec kaze kada se dusa bori sa demonima da bi stigla do neba

To nije pravoslavno vec pagansko objasnjenje. Nema mitarstava u Bibliji.

Radoslav
Miroljube, jesu li ovi pojedinačni centri CPS-a , konkretno me interesuje ovaj u Banja Luci, opremljeni ovim knjigama sa sajta, tj. mogu li se tu kupiti?
I još da pitam, imate li u bliskoj budućnosti u vidu neko predavanje u Banja Luci, imal šanse da se tako nešto organizuje?

Srboljub
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
dunja - poruka glasi:

To nije pravoslavno vec pagansko objasnjenje. Nema mitarstava u Bibliji.

Јеромонах Рафаило Бољевић је у једној емисији на Радиу Светигора рекао да митрарства не постоје и да то није православни концепт.

Miroljub Petrovic
Pa sta bi Miroljube de se dede moj post? sta nije bilo u redu?da li sam te nesto uvredio?Mislim da sam ti izneo neke argumente protiv tvoje teze a ti me odmah brises.Ako smo braca u Hristu zasto ne mozemo da razmenimo misljenja?Cemu ta iskljucivost?
Nisam dosao na tvoj forum da te provociram vec da kao braca u Hristu razmenimo misljenja.Sta je tu problem?Sto se plasis sukobljavnja teza?Mozes da izbrises i ovaj post ali cemu to?Ako si iole neki duhovnik zasta te ja smatram da jesi zasto bezis od nekih suceljavanja misljenja i tumacenja Svetoga Pisma?
Bog te blagoslovio Miroljube moje namere nisu nechasne vec od srca a ako srca nemas necu te vise nista ni pitati.

Pa ti ne postavljas pitanja, nego komentarises sta sam ja napisao, a ja sam na te komentare vec vise puta dao odgovor. Jel sad treba da ponavljam istu pricu po stoti put? Ako hoces da mi kazes sta mislis o onome sto sam pisao, javi se na e-mail: Ovde mozes da postavljas pitanja, ako na njih nisam do sada vise puta odgovorio.

Miroljub Petrovic
Radoslav - poruka glasi:
Miroljube, jesu li ovi pojedinačni centri CPS-a , konkretno me interesuje ovaj u Banja Luci, opremljeni ovim knjigama sa sajta, tj. mogu li se tu kupiti?

Tamo uglavnom nema knjiga za prodaju, ali ima na jednom drugom mestu u Banjaluci, nazovi: 065-415-765

I još da pitam, imate li u bliskoj budućnosti u vidu neko predavanje u Banja Luci, imal šanse da se tako nešto organizuje?

Moguce da ce biti, ali ne znam tacno kad. Sva moja predavanja imas na donjem linku:

http://www.creati...ja_m_p.htm

hezekiel
Seljak - poruka glasi:
Pozdrav svima!
Gospodine Petrovicu,slusao sam kako preporucujete zivot u prirodi potpuno van sistema.Moram da vas razocaram i da vam kazem istinu.To mnogo lepo zvuci ali ne moze da bidne.Stetocine su se toliko razvile da bez prskanja slabo da nesto moze da se rodi.Sela su prazna i nema vise zanatlija kod kojih bi ste mogli da se snabdevate.Nema ljudi,nema ko sumske staze da utabava,nemate stoke kojom bi ste obradjivali zemlju.
Zivot na selu je mnogo tezak i naporan i sa ovom tehnologijom,a kamoli bez nje...

Hajde ovako, kao prvo ja sam prije godinu otisao na selo da zivim. Pa da podjelim sa vama malo iskustava u svjetlu ove rasprave. Kao prvo svi oni koji komentarisu cijene proizvoda sa sela u gradu, nemaju pojma kako se dolazi do tih proizvoda. Ovdje postoje dva problema. Ili kako bi nas narod rekao sit gladnog ne razumije. Niko od njih nije lijecio bolesnu kozu i brinuo o mladom porodu zivotinja. Dakle, to lici na ono kada reporter utakmice kaze iz fotelje, da je igrac nesto trebao da uradi. Dakle, svi koji misle da je buducnost u cijenama hrane i zdravoj hrani imaju gomile napustenih sela i kuca, pa bujrum. Ali ne vidim da se pune sela. To bi bilo za navijace iz grada.
E sada tezi problem, je problem ljudi na selu. Ljudi na selu imaju jedan veliki problem, a to je mentalni sklop. Oni jos, vecinom, ocekuju da im zadruga i drzava nesto da ili obezbjedi. Ljudi drzava je aparat koji sebe hrani, pa ako za koga sta ostane, a to su mrvice. Problem svih sela, osim zabacenih je "bijeli hljeb". U moje selo dolazi kombi ujutru da donese hljeb. Nece zene da peku. Ja jedini pravim svoj hljeb u selu. Drugi problem na selu je kao sto rece ovaj godpodin, nedostatak ljudi i djece, pa samim tim i zanata. Ja tu kao rjesenje vidim osnivanje sela od grupa ljudi koji imaju iste ciljeve. A to su zdrav zivot i porodica. Kada se skupe zdravi ljudi uz Boziju pomoc, nema prepreke.
Na selu je takodje problem nesloga. I to je osnovna stvar na koju djavo unistava sela. Pola sela ne prica sa drugom polovinom, iako su uglavnom i rod. Onda je skola uvjek bolja negjde drugo nego u nasem selu. Kao da se neko od nas sjeca necega iz osnovne skole. Mozda nekog maltretiranja, ali rudnog blaga Ugande ili sliva Konga, nevjerujem.
Tako da bi zajednica koja bi se napravila bila lisena tog problema, jer bi ljudi bili sa istom vjerom i vjerovatno blizi Bogu. Ja u selu imam manastir, koji je prelijep i iz 13 vjeka. Niko od seljaka ne ide tamo.
I najveci problem seljaka su naravno djevojke i zene, koje odlaze u grad da rade 14 sati za neku mizeriju od plate. Ali nece da se pate na selu Smile To je toliko apsurdna izjava, ali ima mnogo veze sa bajkom Carevo novo ruho. Ako iko prizna da je u gradu uzas, ispasce glup Smile
Ali ovdje ima link na ovaj sajt za upoznavanje, pa ce valjda da se nadje i neka snajka. Ali taj se problem moze rjesiti i "uvozom". U italiji, gdje sam zivio, bilo je slicno. Italijanke su vrlo brbljive, i uspjele su da se uklope u evropske zakone, pa je talijan bio izlozen na milost i nemilost. Medjutim, otvaranjem istocne evrope, talijani su preko agencija poceli da dovode zene iz ceske, ukrajine, rusije. Sad se babo ceska po glavi Smile A koga bi mogle naci talijanke osim talijana.
Ja sam gledao kako u Istocnoj srbiji ljudi nalaze albanke i zene se. Danas albanke, sutra kineskinje, ili ukrajinke. Mi malo robujemo stereotipima o ukrajinkama, rumunkama... Kada odete na zapad, vidite da nase zene nisu puno daleko od njih. Ja vjerujem da ima dostojnih zena svuda, pa ako nam treba vece trziste za uvoz, nije problem Smile

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 22.02.2012 15:33

Miroljub Petrovic
U jednom od prethodnih postova sam procitao da se zalazete za zidanje treceg Hrama i da bi ste rado ucestvovali u tom poduhvatu.Gde to pise u Svetome Pismu da ce Hristos doci u treci Hram?Proroci Malahija i Agej govore da ce mesija boraviti u drugom hramu sto se i ostvarilo s Isusom.
Ako mozete da citirate te teksove iz Svetoga Pisma koja govore o trecem Hramu.

Citaj Knjigu proroka Jezekilja 39-45.

Miroljub Petrovic
Pitao sam u vezi abortusa jer šta raditi ako neizvršenje abortusa izazove smrt i majke i djeteta? Zar u tom slučaju nije bolje spasiti makar jedan život?

Neki idu u osiguravajuca drustva i osiguravaju svoje zene od "komplikacija" do kojih moze da dodje prilikom trudnoce. Majka koja zdravo zivi ne moze da dodje u situaciju da se bilo sta iskomplikuje. Bog je rekao: "Ako budete ziveli po mojim zakonima necete bolovati od nijedne bolesti."

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 23.02.2012 09:07

hezekiel
Kamenje Izraela 2 dio sa srpskim prevodom.
Odlicno predavanje. Preporucujem.

http://youtu.be/h...

Svi oni koji zele da vide ove tunele detaljnije, neka pogledaju serijal Biblija mit ili istina - Jerusalem

http://youtu.be/x...

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 5.69 sekundi!