pocetak foruma
|
|
Miro |
Odgovorio 18.02.2012 01:34
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 16.03.2010 17:23 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Dveri60 |
Odgovorio 18.02.2012 09:05
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 06.02.2012 20:30 Lokacija: Nepoznata |
Svuda po svetu pronalazimo groblja fosila dinosaurusa pa ima li igde groblja fosila ljudi velikih preko 10 m :0? Izmenio/la Dveri60 na 18.02.2012 09:07 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.02.2012 09:39
|
Super Administrator Odgovori: 22609 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Ivanho - poruka glasi: Dobro vece, poceo sam malo da istrazujem u vezi sirove biljne ishrane, pa sam se setio da se recimo grasak ne sme jesti sirov. Potrazio sam malo na internetu i pronasao objasnjenje da je to zato sto on u svojoj sirovoj formi sadrzi hidrogen cijanid, od koga se stvara mucnina, povracanje, malaksalost, deluje kao neka vrsta otrova. Da li vi znate neku metodu za jedenje graska, ali i mahunarki uopste, u sirovoj formi, posto ne znam kako bih recimo jeo pasulj ili boraniju sirove. Hvala unapred Govorio sam o tome, oni se jedu tako sto se potope u vodi i puste da malo isklijaju. Grasak moze da se jede i sirov, bez klijanja, ali mlad. Jedan moj prijatelj, koji se vec 12 godina hrani samo sirovom hranom, posadi grasak, ubere ga mladog i stavi u zamrzivac oko 5 kg, i to mu traje do iduce sadnje. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.02.2012 09:39 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.02.2012 09:46
|
Super Administrator Odgovori: 22609 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Miro - poruka glasi: http://www.b92.ne..._id=583532 Profesore sta vi mislite da je na pomolu? Pozdrav Videcemo sta ce biti. Britanija je jedan od najjacih uporista masonerije (posle Amerike), a Nemacka je najjaci bastion jezuita. Ja ne verujem u opciju da ce jezuiti i masoni da se dogovore da izazovu svetski rat, vec da ce zaista da se pokolju u svetskim razmerama, posto se bore za prevlast. Verovatno ce posle te klanice da formiraju "zver" koja je opisana u Bibliji sa sedam glava i deset rogova, koja bi kratkotrajno vladala svetom. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.02.2012 09:48
|
Morski Krastavac - poruka glasi: Svuda po svetu pronalazimo groblja fosila dinosaurusa pa ima li igde groblja fosila ljudi velikih preko 10 m :0? Govorio sam o tome u predavanju "Dan kada su nestali divovi": http://www.vimeo.... |
|
|
Dveri60 |
Odgovorio 18.02.2012 10:23
|
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Morski Krastavac - poruka glasi: Svuda po svetu pronalazimo groblja fosila dinosaurusa pa ima li igde groblja fosila ljudi velikih preko 10 m :0? Govorio sam o tome u predavanju "Dan kada su nestali divovi": http://www.vimeo.... Gde mogu naci skriptu Biblija i nauka u kojoj su tretirana pitanja o predpotopnoj civilizaciji i nastanku ljudskih rasa? Izmenio/la Dveri60 na 18.02.2012 10:24 |
|
|
nikolaj |
Odgovorio 18.02.2012 11:20
|
Član Odgovori: 120 Pristupio/la: 02.05.2011 12:55 Lokacija: Para?in |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.02.2012 11:21
|
Morski Krastavac - poruka glasi: Gde mogu naci skriptu Biblija i nauka u kojoj su tretirana pitanja o predpotopnoj civilizaciji i nastanku ljudskih rasa? Na ta pitanja je odgovoreno na donjim linkovima: http://www.cps.or.../cks7.html http://www.cps.or.../cks8.html |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.02.2012 11:28
|
Kakvo bre besnilo? Tu se neko ugradio da uzme pare, a moguce da ce da sire neku zarazu. |
|
|
Dveri60 |
Odgovorio 18.02.2012 12:29
|
U Vasem predavanju o Nojevoj barci kazali ste da pripremate skriptu Istorija Bozijeg naroda pa da li postoji link odakle se moze skinuti ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.02.2012 14:11
|
Morski Krastavac - poruka glasi: U Vasem predavanju o Nojevoj barci kazali ste da pripremate skriptu Istorija Bozijeg naroda pa da li postoji link odakle se moze skinuti ? Nisam stigao da je pripremim, ali 95% toga sto sam hteo da pripremim imas u knjizi na donjem linku: http://www.4share...orija.html |
|
|
anton |
Odgovorio 18.02.2012 15:08
|
Član Odgovori: 230 Pristupio/la: 31.08.2008 22:35 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube,jedno pitanje o zdravlju,a bez veze sa ishranom. Ovih zadnjih dana "zimske ofanzive" kada su se temperture spuÅ¡tale i do 30 ispod nule,novine su bile pune Älanaka o ljudima ÄeliÄnog zdravlja koji se svaki dan,pa i onim danima kada i more mrzne okupaju u moru. Bilo je par reportaža i na TV-u. Neki Äovjek u Opatiji u moru je svaki dan. Nije kupanje propustio ni za najhladnije bure. kaže da ne pamti ni kada je imao prehladu,a kamo li kad je posjetio doktora. Zanima me tvoje miÅ¡ljenje u vezi navedenog. Odnosno dali kupanje i kako utjeÄe na poboljÅ¡anje zdravlja i imunog sistema. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.02.2012 15:52
|
anton - poruka glasi: Miroljube,jedno pitanje o zdravlju,a bez veze sa ishranom. Ovih zadnjih dana "zimske ofanzive" kada su se temperture spuÅ¡tale i do 30 ispod nule,novine su bile pune Älanaka o ljudima ÄeliÄnog zdravlja koji se svaki dan,pa i onim danima kada i more mrzne okupaju u moru. Bilo je par reportaža i na TV-u. Neki Äovjek u Opatiji u moru je svaki dan. Nije kupanje propustio ni za najhladnije bure. kaže da ne pamti ni kada je imao prehladu,a kamo li kad je posjetio doktora. Zanima me tvoje miÅ¡ljenje u vezi navedenog. Odnosno dali kupanje i kako utjeÄe na poboljÅ¡anje zdravlja i imunog sistema. Postoji nesto sto se zove "hidroterapija" kada se tretmanom hladne ili tople vode, ili oboje, podstice rad nekog organa ili celog organizma. Ali, ovo sto si naveo je primer fanatizma, a ne primene zdravstvenih principa. Zdravom coveku je dovoljna "hidroterapija" kada se redovno kupa. |
|
|
danilo888 |
Odgovorio 18.02.2012 22:11
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 13.02.2012 22:20 Lokacija: Nepoznata |
4 Затим Ñам видео, и гле, отворена врата на небу и први Ð³Ð»Ð°Ñ ÐºÐ¾Ñ˜Ð¸ Ñам чуо био је као звук трубе. Он ми Ñе обратио речима: „Попни Ñе овамо и показаћу ти оно што ће Ñе догодити.†2 И одмах ме је Дух обузео, и гле,на небу је Ñтајао преÑто и неко је Ñедео напреÑтолу.* 3 Онај који је Ñедео изгледао је попут камена јаÑпиÑа и драгог камена црвене боје, а око преÑтола је била дуга Ñлична Ñмарагду.* (Otkrovenje 4;1-3) 9 Затим је дошао један од Ñедморице анђела који Ñу имали Ñедам чаша пуних Ñедам поÑледњих зала и обратио ми Ñе речима: „Дођи, показаћу ти невеÑту, Јагњетову жену!†10 И однео ме је у духу на велику и виÑоку гору и показао ми Ñвети град ЈеруÑалим како Ñилази Ñ Ð½ÐµÐ±Ð° од Бога (Otkrovenje;21,9-10) Molim vas da mi prokomentarisete ova dva dijela iz jovanovog otkrovenja. Kazemo da je duh nesvestan...ovde se pominje da je u Duhu odnesen i kao takav je video sve ono sto je i zapisao. Mozete li mi taj dio razjasniti? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.02.2012 22:48
|
danilo888 - poruka glasi: 4 Затим Ñам видео, и гле, отворена врата на небу и први Ð³Ð»Ð°Ñ ÐºÐ¾Ñ˜Ð¸ Ñам чуо био је као звук трубе. Он ми Ñе обратио речима: „Попни Ñе овамо и показаћу ти оно што ће Ñе догодити.†2 И одмах ме је Дух обузео, и гле,на небу је Ñтајао преÑто и неко је Ñедео напреÑтолу.* 3 Онај који је Ñедео изгледао је попут камена јаÑпиÑа и драгог камена црвене боје, а око преÑтола је била дуга Ñлична Ñмарагду.* (Otkrovenje 4;1-3) 9 Затим је дошао један од Ñедморице анђела који Ñу имали Ñедам чаша пуних Ñедам поÑледњих зала и обратио ми Ñе речима: „Дођи, показаћу ти невеÑту, Јагњетову жену!†10 И однео ме је у духу на велику и виÑоку гору и показао ми Ñвети град ЈеруÑалим како Ñилази Ñ Ð½ÐµÐ±Ð° од Бога (Otkrovenje;21,9-10) Molim vas da mi prokomentarisete ova dva dijela iz jovanovog otkrovenja. Kazemo da je duh nesvestan...ovde se pominje da je u Duhu odnesen i kao takav je video sve ono sto je i zapisao. Mozete li mi taj dio razjasniti? Ziv covek moze da vidi razne stvari na razne nacine, a mrtav covek ne moze nista da vidi. U Bibliji se kaze da se Bog ljudima obraca u viziji ili snu, a samo retkima licem k licu, kao sto je to bio Mojsije, Isus Navin i dr. Ono sto vidi nisu mrtvi atomi od kojih smo izgradjeni, nego duh zivotni koji nam je Tvorac dao. Dakle, pisac Otkrivenja kaze da je video nesto sto ne pripada ovom svetu, da je doziveo da je njegov duh video nesto sto je buduca realnost. To je kao kad covek sanja da leti, pa dodje na visoku planinu i vidi predivne prizore. Znamo da san ne dolazi slucajno. Govorio sam o tome. |
|
|
bokiva |
Odgovorio 19.02.2012 08:29
|
Član Odgovori: 212 Pristupio/la: 25.09.2008 22:44 Lokacija: Nepoznata |
Izraelski recept za poljoprivredu Izrael podmiruje dve trećine potreba za hranom, koja se proizvodi uz pomoć sistema za navodnjavanje. Kibuc Å efajim, kod Tel Aviva, samo od razvoja poljoprivrednih tehnologija, godiÅ¡nje prihoduje viÅ¡e od milion dolara. Glavne zasluge pripadaju nauÄnom centru, koji finansira vlada. Izrael je svetski lider u primeni visokih tehnologija u poljoprivredi. Uprkos pustinjskim uslovima, podmiruje dve trećine potreba za hranom. Sa tek pet litara kiÅ¡e po kvadratnom metru godiÅ¡nje, sva hrana proizvodi se uz pomoć sistema za navodnjavanje. Ekipa RTS-a obiÅ¡la je neke poljoprivredne razvojne centre, koji su najbolji primer povezanosti nauke i privrede. Kibuc Å efajim nalazi se oko 20 kilometara od Tel Aviva. Jedan je od najstarijih, i najbogatijih. GodiÅ¡nje, samo od razvoja poljoprivrednih tehnologija, prihoduje viÅ¡e od milion dolara. Glavne zasluge pripadaju nauÄnom centru, koji finansira vlada. Primenom irigacionog sistema, kap po kap, i drugih tehnologija za navodnjavanje, na otvorenim poljima viÅ¡estruko se uvećava prinos i Å¡titi životna sredina. "U odnosu na druge koji nemaju ovaj sistem za navodnjavanje, uz istu koliÄinu vode, imamo 10 puta veću proizvodnju. Ovakvim navodnjavanjem smanjujemo i koliÄinu Ä‘ubriva", kaže Evelin Rozental, poljoprivredni inženjer. Prema njenim reÄima, zemlje koje su bogate rekama mogu da povećaju agrarnu proizvodnju, samo ako pravilno koriste resurse i uvode nove tehnologije. Irigacione tehnologije u plastenicima, uz optimalno grejanje i ventilaciju, omogućavaju da se u sezoni, po hektaru, proizvede i Äetiri puta viÅ¡e voća i povrća nego na otvorenim poljima. SliÄno je i kod uzgoja krava. U svetskom vrhu po kvalitetu mleka "Tokom žarkih leta, krave se nekoliko puta dnevno rashlaÄ‘uju, kako bismo imali veću proizvodnju mleka", kaže Evelin Rozental. Izraelske krave u proseku daju 12.000 litara mleka godiÅ¡nje. Mlekar DžoÅ¡ua Miron iz NauÄnog centra "Volkani" kaže da imaju aparat koji omogućava da se putem Interneta analizira sastav mleka i, na osnovu tih podataka, odreÄ‘uje cena. "Ako se smanji koliÄina masti aparat to odmah pokaže, a mi signaliziramo farmeru. Pratimo i zdravlje krava i ukazujemo na eventualni problem", kaže DžoÅ¡ua Miron. Primenom novih tehnologija, Izrael je u svetskom vrhu po prinosima i kvalitetu mleka. U odnosu na grla u Americi, za petinu su produktivnije, a u poreÄ‘enju sa evropskim, Äak dvostruko! video na linku ispod http://www.rts.rs...vredu.html Izmenio/la bokiva na 19.02.2012 08:30 "Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce".
|
|
|
hezekiel |
Odgovorio 19.02.2012 10:48
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 01.03.2009 23:20 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Dveri60 |
Odgovorio 19.02.2012 11:29
|
Na kraju predavanja Starost Zemlje delili ste skripte: Starost Zemlje - Dr Dzon Moris, Nasa Zemlja mlada planeta, Biblija i nauka, Poreklo i sudbina Zemlje i magnetnog polja - Tomas Bark, 101 dokaz protiv evolucije. Da li jos uvek imate te skripte u elektronskoj verziji? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.02.2012 14:21
|
Morski Krastavac - poruka glasi: Na kraju predavanja Starost Zemlje delili ste skripte: Starost Zemlje - Dr Dzon Moris, Nasa Zemlja mlada planeta, Biblija i nauka, Poreklo i sudbina Zemlje i magnetnog polja - Tomas Bark, 101 dokaz protiv evolucije. Da li jos uvek imate te skripte u elektronskoj verziji? Imas ih sa leve strane podeljene u fajlove pod "Navigacija" ili "Najvaznija pitanja". |
|
|
Buduci |
Odgovorio 19.02.2012 18:01
|
Član Odgovori: 90 Pristupio/la: 22.07.2011 12:53 Lokacija: Зрењанин |
Zanimljivo onima koji uÄe Hebrejski... http://www.in-heb...index.html |
|
Predji na forum: |