Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Bozidar
http://www.puo.sp...0%BC%D0%BE

Ovu Bibliju od 5200 dinara mogu sebi da priuste samo oni sa "poslanickom" platom. Svaka crkva ili bolje reci crkvena zajednica bi trebala da ima odredjeni tiraz besplatnih primeraka za svoje vernike ili za neku minimalnu cenu,cenu eventualnog stampanja i pripremanja a to sve i u najskupljim stamparijama ne kosta vise od 800 dinara (licno sam nosio bibliju na stampanje i kostala me je 760 dinara sa sve koricenje). A korice ne moraju biti kozne i sa zlatnim slovima jer nisu ni malo bitne,vec je bitan njen sadzaj! A sto se tice nasih vodhja u crkvi,vecina njih me podseca na budisticke svestenike,koji zive za sopstveni,dusevni mir a to je jako sebicno. Ako su vec nekakve "vodje",trebali bi da se pozabave malo vise stanjem u drzavi,obrazovnim sistemom itd. Mada,nisu nam potrebne nikakve vodje,jer ako pocnemo da cistimo sneg ispred svoje kuce,nece biti nikakvih problema. Svako dobro od Boga vam zelim!

Miroljube,koliko su dobri peceni,slani suncokret,kikiriki,semenke itd?
Hvala unapred na odgovoru...

Miroljub Petrovic
David_Sha - poruka glasi:
Religija je stari rekorder u laznim obecanjima I preteranim tvrdnjama,religija nema opoziciju. Religija je najveca laz svih vremena,razmisli o tome...

Treba da stavis ispred reci "religija" rec "lazna", i dobices "lazna religija", i sve ce da bude tacno sto si napisao.

Religija je uspela da ubedi ljude.Da postoji “Nevidjivi covek”koji zivi na nebu koji posmatra Sve sta radis,svaki trenutak tvoga zivota svakog Dana.I nevidljivi covek ima posebnu listu od 10 Stvari koje ne zeli da radis.

Nisi citao nego verujes satanskoj propagandi. Postoje stvari koje kazu "cini to i to" i stvari koje kazu "ne cini to i to"

I ako uradis bilo koju od ovih 10 stvari on je pripremio posebno mesto puno vatre I dima koje gori kao uzarena pec u kojoj goris puno je ljutlnje I gnjeva.I on ce da te poslaje da zivis patis da goris I mucis,davis,vristis I places za sva vremena.

To je nauka lazne religije. U Bibliji to ne pise. Bog tako nesto nikada nije rekao da ce da se desi.

“ALI ON TE VOLI” .ON TE VOLI,ON TE VOLI.

Tako je. Vidis kako te voli, trpi te da pricas gluposti, jer zna da ima nade za tebe da se opametis.

Ali mu trebaju I pare,uvek mu trebaju pare. On je SVEMOCAN,SAVRSEN,SVEZNAJUCI,ali iz nekog razloga trebaju mu pare.

Opet pricas besmislice. Njemu ne trebaju pare jer za stvaranje dobrih ljudi ne trebaju pare, nego znanje o pravim stvarima.

Religija uzima milijarde dolara ne placa poreze I uvek joj treba jos

Tako radi lazna religija.

Ali da znas nesto kad se radi o veri u Boga, ja sam stvarno pokusavao stvarno pokusavao. Pokusavao da verujem da postoji Bog koji nas je stvorio sve jednake po svom liku I svetlosti koji nas puno voli I pazi na nas. Ali sto duze zivis,sto vise posmatras svet oko sebe,sve vise shvatas da nesto tu nije u redu. Rat,bolesti,smrt,razaranje,glad,prljavstina,siromastvo,mucenja,zlocin,iskvarenost,nesto sigurno tu nije u redu. Ovo nije dobro odradjeno. Ako je ovo najbolje sto Bog ume ja nisam odusveljen. Ovakvi rezultati nisu rad vrhovnog bica,ovo je nesto sto bi ocekivao od kancelariskog sluzbenika sa losim stavom.I iznedju mene I tebe u nekom zemiljenom savrsenom svemiru ovaj Bog bi ostao bez svog posla odavno, iz uzgred kazem ON jer iskreno verujem gledajuci ove rezultate da ako ima Boga da on mora da je musko.Nijedna zena nebi nikad ovako sj…. stvari .E sad ako ima Boga,ako ima jer verujem da bi svaki razuman covek se slozio da je u najmanju ruku nesposoban ili mozda,mozda ga nije uopste briga.Cemu se ja divim I sto bi objasnilo sve ove lose rezultate.Pa umesto da budem bezumni robot koji
bezumno I besciljno veruje da je sve u rukama neke nesposne ocinske figure koju ustvari nije briga.

Tako razmislja covek koji nije imao roditelje, ili ih je imao a oni su bili nezainteresovani za svoje dete i pustili su ga u blato ateizma i satanizma koje je pokrilo veliki deo planete. Tako razmislja covek bez adekvatnog obrazovanja, zatrovan medijskim i ulicarskim lazima, neko ko ima kavez u glavi i ko je rob neznanja. Bog kaze: "Izgibe moj narod jer je bez znanja." Svakome je na dohvat ruke priroda za zivot u raju, ali ljudi to nece. Svakome je na dohvat udzbenik za srecan zivot - Biblija, ali ljudi nece da ga citaju. Ogromna vecina ljudi bira zivot u smradu i gradu, i smrt, i bira da cita knjige o laznoj religiji.

Da bi se dobila najveca dragocenost u svemiru - a to su dobri ljudi - potrebno je stvorenjima dati slobodnu volju. U tom slucaju, jedan deo stvorenja ce izabrati smrt i nepostojanje, a jedan deo stvorenja ce izabrati zivot u ljubavi i miru sa Bogom. Zbog ove druge grupe ljudi Bog trpi 6000 godina i gleda sve gadosti na ovom svetu. Ti bi odavno odustao da si na Njegovom mestu jer si sebican i nemas ljubavi. Vidis malo zla oko sebe, neces da se sklonis od zla, i kukas, i jos Boga optuzujes. Bog nema gde da se skloni jer voli svoja stvorenja, On najvise strada i pati jer vodi ovaj svet zbog onih koji su Njegovo najvece blago - ljudi koji Ga zele, i zele zivot u miru i hramoniji.

Kao i mnogima, Sotona ti je stavio crne naocare da sve vidis naopako i da optuzujes Boga. Ali, ima nade za tebe cim o tome pricas.

Ali sta je sa uzvisenim planom,uzviseni plan ha u davna vremna Bog je sastavio uzviseni plan Puno je Razmisljao,odlucio je da je plan dobar I realizovao ga.I mnogo,mnogo,mnogo godina uzviseni plan dobro funkcionise.Sad naidjes ti I molis se za nesto I predpostavimo da to sto ti trazis nije u bozijem Uzvisenom planu.Sta sad hoces ti od njega da uradi? Da promeni uzviseni plan?Samo zbog tebe?Zar ti se To ne cini malo arogantno,to je uzviseni plan.

Dobar roditelj najbolje zna sta je dobro za dete, a konstruktor automobila najbolje zna sta je najbolje za auto. Bog je nas roditelj i stvoritelj, i zna sta je najbolje za svoju decu, i to se pokazalo tacnim bezbroj puta u svacijem zivotu. E sad, to sto Sotona ljudima kaze da je nesto drugo dobro za njih, i Boga optuzuje sto im to privremeno neda, to je druga prica.

Kakva Je korist biti Bog ako svaka propalica sa molitvenikom od 20 dinara moze da dodje I sjebe ti plan.

Kad imas los plan onda Bog moze preko svake budale da te spreci da se upropastis. Ali, ako budes bio uporan u svom losem planu, Bog cete pustiti da lupis glavom u zid.

I jos nesto jos jedan problem na koji bi naisao. a sta ako na tvoje molitve nije odgovoreno “Pa to je bozija volja”po njegovom mora da bude.Ali kao je
to Bozija volja on ce da uradi sta hoce zasto se muciti I moliti uopste?

Molitva je vrsta komunikacije Oca i deteta. Dete trazi heroin, a Otac mu neda. I onda dete kaze: "Pa zasto ja trosim energiju na molitvu kad neces da mi das to sto trazim?" Bog nije EU da ispunjava sve lose zelje. Da si malo citao Bibliju i da zaista zelis sebi dobro, nikada ne bi izgovarao glupe molitve i trazio od Boga da ti daje razne budalastine.

Ili si neinformisan, ili razmazen. Jedno od te dve stvari. Voleo bih da je u pitanju ono prvo.

Miroljub Petrovic
Bozidar - poruka glasi:
http://www.puo.sp...0%BC%D0%BE

Ovu Bibliju od 5200 dinara mogu sebi da priuste samo oni sa "poslanickom" platom.

Nisam video cenu. Stvarno bruka.

Miroljube,koliko su dobri peceni,slani suncokret,kikiriki,semenke itd?

Ako nema nista drugo, moze i to da se jede. Sve to moze da se jede sirovo. Ako vec hoces da peces, nemoj da ga solis.

Ratko
Mladi ljudi i žene, Bog vas poziva na rad za našu otadžbinu Srbiju i Isusa Hrista, pravednije i poštenije društvo u kome se ljudski život ceni i vrednuje. Ako vi ne prihvatite poziv, ko će?

http://www.vesti0...-iz-krize/

Vjeroljub
Interesuje me oko zivotvornog duha. Jel on dolazi od Boga? Jel odmah pri zacecu deteta ili kasnije? I je li u svjesnom stanju kada ulazi u telo?

Izmenio/la Vjeroljub na 20.01.2012 16:13

Apis
Tako je, zivis u iluziji jer si prihvatio verziju pravoslavlja koju promovisu popovi-lopovi, koja se zasniva na ugadjanju narodu i popustanju svim njihovim gresima zarad novca i materijalnih privilegija. Izvorno pravoslavlje je koncept za stvaranje dobrih ljudi, a udzbenik za izvorno pravoslavlje je Biblija, i to pre svega prvih 5 knjiga Biblije (Mojsijevo petoknjizje), a onda sve ostalo. Onaj ko ne razume Mojsijevo petoknjizje ne moze nista drugo da razume iz Biblije. Jednostavno. U praksi ces videti da je pravoslavan onaj ko ima jaku porodicu, puno dece i osposobljen je da zivi u prirodi nezavisno od robovlasnickog sistema, kao nasi slavni preci. Sve ostalo je brbljanje i sekta
.

ma miroljube ti si u pravu za ovo sto kazes sta znaci prakticno biti religiozan.jaka porodica vaspitana deca,pomaganje drugima itd.I sve to lepo pise u Mojsijevom petoknjizju kako treba da se organizuje drzava i drustvo i kako uspostaviti moralni zakon kao jedini ispravan i moguc.medjutim ja mislim da ne mozemo mi kamenom da unistimo greh u coveku.nasa misja ili da kazem misija verujucih treba da bude da te ljude koji zive u zivome blatu nemorala da pozivamo i upucujemo na dobre stvari o kojima nas bog i biblija uce.da ih preobratimo i vratimo sa s tog satanskog puta samounistenja.zato se ja uzdam u dveri(koje je ta ista crkva o kojoj tako negativno pisete i osnovala) kao neko zdravo jezgro koje moze da se rasisri i da duhovno preporodi ovaj narod i drzavu,znaci nisam ja za neku praznu religioznu formu kao ono ubijem coveka odem kod popa i kazem pope ubio sam a on mi kaze idi uplati u crkvu 500 e poljubi tri puta ikonu bogorodice i sve ce biti tebi oprosteno.verovatno toga ima po nasoj crkvi al za mene nije religioznost.za mene je pre svega svaki covek koji zivi moralno (a kad to kazem mislim 10 zapovesti koje je Bog da ljudima preko Mojsija) je zapravo Bozje oblicije ili ti IKONA ZIVOGA BOGA po kojoj je i covek stvoren.
treba naravno kritikovati lose stvari u nasoj crkvi i ja sam za to al lako je da rusimo daj da je obnovimo i vratimo joj ulogu koju ona treba da ima u srpskom drustvu.
el slazes brate miroljube il sam retadiran?Wink

Miroljub Petrovic
Vjeroljub - poruka glasi:
Interesuje me oko zivotvornog duha. Jel on dolazi od Boga?

Tako je, dolazi od Boga. Imas opis kako se to desava u 1. Mojsijevoj 2,7.

Jel odmah pri zacecu deteta ili kasnije?

Nemamo u Bibliji izvestaj o tome. Moguce je prilikom zaceca, a mozda u nekom periodu u majcinoj utrobi, ili prilikom izlaska iz majcine utrobe.

I je li u svjesnom stanju kada ulazi u telo?

Duh zivotni nikada nije svestan sam po sebi. Jedino covek kao zivo bice moze da bude svestan, a to je kada su duh zivotni i prah zemaljski (nase telo) spojeni.

Miroljub Petrovic
Apis - poruka glasi:
Tako je, zivis u iluziji jer si prihvatio verziju pravoslavlja koju promovisu popovi-lopovi, koja se zasniva na ugadjanju narodu i popustanju svim njihovim gresima zarad novca i materijalnih privilegija. Izvorno pravoslavlje je koncept za stvaranje dobrih ljudi, a udzbenik za izvorno pravoslavlje je Biblija, i to pre svega prvih 5 knjiga Biblije (Mojsijevo petoknjizje), a onda sve ostalo. Onaj ko ne razume Mojsijevo petoknjizje ne moze nista drugo da razume iz Biblije. Jednostavno. U praksi ces videti da je pravoslavan onaj ko ima jaku porodicu, puno dece i osposobljen je da zivi u prirodi nezavisno od robovlasnickog sistema, kao nasi slavni preci. Sve ostalo je brbljanje i sekta
.

ma miroljube ti si u pravu za ovo sto kazes sta znaci prakticno biti religiozan.jaka porodica vaspitana deca,pomaganje drugima itd.I sve to lepo pise u Mojsijevom petoknjizju kako treba da se organizuje drzava i drustvo i kako uspostaviti moralni zakon kao jedini ispravan i moguc.medjutim ja mislim da ne mozemo mi kamenom da unistimo greh u coveku.nasa misja ili da kazem misija verujucih treba da bude da te ljude koji zive u zivome blatu nemorala da pozivamo i upucujemo na dobre stvari o kojima nas bog i biblija uce.da ih preobratimo i vratimo sa s tog satanskog puta samounistenja.

Sve si dobro rekao. Ni ja se ne zalazem za likvidaciju nemoralnih ljudi, niti to Bog od nas trazi jer zivimo u okupiranoj drzavi. Treba da pomognemo zabludelima i neinformisanima.

zato se ja uzdam u dveri(koje je ta ista crkva o kojoj tako negativno pisete i osnovala) kao neko zdravo jezgro koje moze da se rasisri i da duhovno preporodi ovaj narod i drzavu,

Nije crkva osnovala Dveri, nego su se momci okupili i krenuli da gase pozar nemorala i da spasavaju narod. Da je crkva radila svoj posao kako treba, nikada ne bi bilo potrebe da se osnivaju Dveri. Dveri rade posao koji crkva treba da radi, i retki su oni koji im pomazu, a Crkvu pomaze i drzava i mafija i svi redom. Ali, koliko god da su Dveri mali i slabi po broju ljudi i materijalnim sredstvima, njihova snaga je to sto su na Bozjoj strani i onda oni postaju najjaca sila u drzavi. Samo je vazno da se Boga drze i da ne skrecu sa tog puta, i onda im niko nista nece moci. Onda mogu da se prave planovi i o obnavljanju Dusanovog carstva, i sta hoces.

znaci nisam ja za neku praznu religioznu formu kao ono ubijem coveka odem kod popa i kazem pope ubio sam a on mi kaze idi uplati u crkvu 500 e poljubi tri puta ikonu bogorodice i sve ce biti tebi oprosteno.verovatno toga ima po nasoj crkvi al za mene nije religioznost.za mene je pre svega svaki covek koji zivi moralno (a kad to kazem mislim 10 zapovesti koje je Bog da ljudima preko Mojsija) je zapravo Bozje oblicije ili ti IKONA ZIVOGA BOGA po kojoj je i covek stvoren.

Sve smo se razumeli.

treba naravno kritikovati lose stvari u nasoj crkvi i ja sam za to al lako je da rusimo daj da je obnovimo i vratimo joj ulogu koju ona treba da ima u srpskom drustvu.

Ne treba se baviti ruznim stvarima, niti losim stvarima koje se rade oko nas, nego samo lepim stvarima. Problem nastaje kada neko pocne da pravoslavljem naziva otpad koji se uvukao u nasu crkvu i lazna ucenja.

el slazes brate miroljube il sam retadiran?;)

Sve se slazemo, a ako postoji neko teolosko neslaganje mozemo kao braca da diskutujemo, a ne odmah jedan drugog da prozivamo i da vadimo oci jedan drugome.

dunja
nerazumem ovaj vas dijalog u vezi te neke novo stampane biblije spc

hidden12
Pošto sam novi na sajtu prvo da vas pozdravim,i da vas naravno pohvalim za to što radite.Evo i pitanja,mada bih imao više njih,kakav je vaš stav o islamu.I malo da proširim pitanje,jeste li upoznati sa kuranom,i sa čudima u njemu?

Ranko21

Miroljub Petrovic
dunja - poruka glasi:
nerazumem ovaj vas dijalog u vezi te neke novo stampane biblije spc

Biblija ima svoj kanon, svoje tacno utvrdjene knjige koje cine Bibliju. Medjutim, rimska crkva je ubacila jos neke lazne (apokrifne) knjige u svoja izdanja Biblije da bi tako opravdala neka svoja paganska ucenja (verovanje u besmrtnost duse i slicno). To su knjige o Makabejcima i dr.

Nedavno je SPC objavila prvi put izdanje Biblije u koje su ubacene ove lazne knjige. U pitanju su knjige koje su izvorno pisane na grckom, a ubacene su u Stari zavet za koji se zna da je pisan na hebrejskom.

Miroljub Petrovic
hidden12 - poruka glasi:
Pošto sam novi na sajtu prvo da vas pozdravim,i da vas naravno pohvalim za to što radite.Evo i pitanja,mada bih imao više njih,kakav je vaš stav o islamu.I malo da proširim pitanje,jeste li upoznati sa kuranom,i sa čudima u njemu?

Govorili smo o tome, treba da procitas prethodne postove ili da potrazis preko opcije "Trazi".

kotor
Miroljub Petrovic - poruka glasi:

U ovom videu koji si postavio glavni svetski bankari su po tome Rothschild porodica,koji su jevrejskog porekla.Ko stoji iza njih, gde je tu Vatikan?

Izmenio/la kotor na 20.01.2012 22:21

Miroljub Petrovic
Kotor - poruka glasi:
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Americki san
http://www.youtub...AAAAAAAEAA

U ovom videu koji si postavio glavni svetski bankari su po tome Rothschild porodica,koji su jevrejskog porekla.Ko stoji iza njih, gde je tu Vatikan?

Svrha videa je da pokaze kako se novcem bez pokrica manipulise ljudima. Nije toliko bitno ko je kakvog porekla, vec kako neko zivi. Po istom obrascu funkcionise i Evropska centralna banka koju kontrolise Vatikan.

mumin
http://www.index....93342.aspx Pofesore izgleda pred nama su veliki dogadzaji, koii ce izgleda promjeniti svijet kakvog poznajemo.

Miroljub Petrovic
mumin - poruka glasi:
http://www.index....93342.aspx Pofesore izgleda pred nama su veliki dogadzaji, koii ce izgleda promjeniti svijet kakvog poznajemo.

Jeste, pred nama su teski i strasni dogadjaji, ali jako, jako malo ljudi hoce nesto da ucini da se pripremi pred nastupajuce strahote. Kada pricam sa ljudima koji znaju za Boga, retki su koji hoce da se mrdnu iz gradova. Cak i oni koji hoce da prodaju stanove zacepe visoke cene koje niko ne moze da plati. Ko bude bio u gradu, crno mu se pise.

Apis
evo recimo miroljube video sam u da vi zastupate koncept da je smrt ,,spavanje,, neka vrsta hibernacije i posle smrti nema svesti.
evo citata iz petrove poslanice:
Kad, dakle, Hristos postrada za nas telom, i vi se tom misli naoružajte: jer koji postrada telom, prestaje od greha, 2 Da ostalo vreme života u telu ne živi više željama čovečijim, nego volji Božijoj. 3 Jer je dosta što smo proteklo vreme života proveli po volji neznabožačkoj, živeći u nečistotama, u slastima, u pijenju i bogomrskim neznaboštvima. 4 Zato se čude što vi ne trčite s njima u to isto neuredno življenje, i hule na vas. 5 Oni će dati odgovor Onome koji je gotov da sudi živima i mrtvima. 6 Zato se i mrtvima propovedi jevanđelje, da prime sud po čoveku telom, a po Bogu da žive duhom.
evo u ovim stihovima petar govori da je hrist propovedao jevandjelje i mrtvima. kako to da im propoveda ako oni nisu svesni?
ili ona cuvena Hristova prica o bogatasu Lazaru kada razgovara sa avramom.recimo video sam da vi kazete da je zapravo Hrist samo koristio paganska uverenja da bi objasnio ljudima da treba da zive moralno.Pa zar ne bi to bilo bar u jednu ruku nemoralno?Hrist(bog) koristi pagansko ucenje da bi objasnio svoje ucenje?Kao sto znamo iz Staroga zaveta paganstvo je bogu najodvratnije i to se vec vidi u Prvoj zapovesti.
nije li to malo kontradiktorno Miroljube?

gemini
Pozdrav svima, a posebno gospodinu Miroljubu. Hvala Bogu pa ste me prosvijetlili i što sam nakon svih duhovnih lutanja shvatila da je pitanje morala najvažnije pitanje i da ono prožima sva polja našeg života.
Imam 45 godina i o religiji sam u mladosti znala samo ono što je vezano za tradiciju (Božić, slava, a i to se obilježavalo kod bake i djeda a ne u roditeljskom domu jer je otac bio član partije). Nakon rata počeli smo da idemo u crkvu i počela sam da čitam Novi zavjet, ali mi ništa nije bilo jasno. Nije mi bila jasna Isusova žrtva ni njen smisao. Kad su moji sinovi krenuli u školu imali su vjeronauku i počela sam da čitam njihove udžbenike, raspitujem se kod sveštenika, ali nažalost osim nekih istorijskih činjenica o Jevrejima i Isusovom životu ja nisam došla do bitnih odgovora - ko je Bog, biće, energija, zašto je Isus tako stradao, zašto je Bog to dozvolio, kao je to On preuzeo naše grijehe? Ako ih je preuzeo na sebe onda mi do mile volje možemo da griješimo itd.
Naletila sam na neke knjige iz oblasti nove religije svi smo jedno, bog je energija itd. Muž je po pitanju religije bio nezainteresovan. Od sveštenika i iz knjiga svetih otaca nisam ništa naučila jer uglavnom mantraju kako je Bog ljubav, kako moramo praštati, o ispovijedi i trala la. Vi ste mi Miroljube u Vašim predavanjima najobičnijim i najrazumljivijim svjetovnim jezikom objasnili sve činjenice tako da mi je sve jasno kao dan. Naravno, do moje "bliskosti" sa Bogom moram podosta raditi na ozdravljenju i očišćenju svoga tijela i duha. Hvala Bogu i moj muž je slušao Vaša predavanja tako da smo krenuli u jednom dobrom smjeru, čini mi se. Rjeđe čitam napisane molitve, češće se obraćam Bogu svojim riječima.
1. Tu imam jedan problem - kad se obraćam Bogu svojim riječima imam osjećaj da da to govorim u prazno da me Bog ne sluša (zbog naslaga mojih grijeha) i onda potišteno zaćutim i prekinem sa molitvom.
Oprostitte što je opširno, ali sam morala u prvom kontaktu da istaknem koliki ste značaj imali u našim životima. Pošto radim u školi starijoj djeci preporučujem da pogledaju neka predavanja sa vašeg sajta i da preporuče svojim roditeljima (dok me ne izbace sa posla).

Izmenio/la gemini na 21.01.2012 00:13

tovel

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.68 sekundi!