pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.01.2012 09:06
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Apis - poruka glasi: Ko kaze da oni "tako dobro" poznaju zrtveni sistem i zakon? Oni poznaju bolje od ostalih naroda, ali ne poznaju kao sto bi trebali da poznaju, jer hoce da budu kao drugi narodi, i zato stradaju. miroljube zakon je vrlo jednostavan: 1.Ljubi gospoda boga svog svim srcem svojim, svom dusom svojom, svom mislju svojom 2.ljubi bliznjega svoga kao sebe samoga o tome VISI CEO ZAKON I PROROCI A sta znaci "ljubiti Boga" i "ljubiti bliznje"? Pa valjda postoje neka pravila. Ta pravila su data preko Mojsija. Ali, kada kazemo ovo sto si ti rekao i u isto vreme iskljucimo Bozji zakon, onda upadamo u moralni relativizam gde "ljubav" moze da bude sve sto bilo ko zamisli. I to upravo imamo u savremenom svetu. Lose ti je zakljucivanje. Velika vecina hriscana ne poznaje istorijskog Isusa, jer ne citaju Bibliju, vec o Isusu stvaraju sliku na osnovu onoga sto im prenose njihovi demonizovani svestenici i onda imamo da se hriscanstvo pretvara u satanizam, kao sto se to najbolje vidi na primeru rimo-katolicizma, a ovamo se svi pozivaju na Isusa. Medjutim, postoje mnogi hriscani koji citaju Bibliju i sa njima se ne manipulise .vi hocete da mi kazete da su sveti oci, osnivaci hristove crkve ,svi ljudi koji su dali KRV svoju za veru u HRISTA BOGA satanaizovani?o kakvom vi istorijskom isusu pricate? Pa upravo je tu tvoja zabluda sto su te naucili da "osnivaci Hristove srkve" takozvani "sveti oci", a ne Isus i apostoli. Preko tih "svetih otaca" su razna paganska ucenja polako ulazila u hriscanstvo, i to vec od 2. veka. Imas o tome u predavanju sa donjeg linka: http://www.box.ne...05g8zat5je ja sam hrista prihvatio prostom i jednostavnom verom u u njega odnosno u REC koja je napisana u svetome pismu koje su ti isti kako ih vi nazivate demonizovani hriscani sastavili i uveli u KANON BIBLIJE! Samo ti "veruj", i demoni "veruju i drhte", kako kaze Biblija. Prava vera se pokazuje kroz zivot po Bozjem zakonu, jer samo tako mozemo da ucestvujemo u stvaranju dobrih ljudi. Al ti je logika, kao kod vidovite Zorke. Hitler je izabrao da bude destruktivan, odbacio je Boga, i njegova sudbina je bila zapecacena, kao i u slucaju faraona u vreme Mojsija. Bog onda uzme razbojnika Hitlera i dopusti da dodje na vlast, i onda preko njega kazni ne samo neposlusne Jevreje, nego i mnoge druge. Dakle, prvo je Hitler izabrao da bude zao, a onda ga je Bog uzeo da bude "bic Bozji". mozda sam ja za vas glup ali licno ne mogu da verujem da BOG koristi zle ljude za svoja dela!! to je NEPRIHVATLJIVO!!! po tvojoj logici miroljube onda bog koristi i sotonu zato sto je ovaj izabrao da bude zao! Bog koristi koga zeli. Za dobre stvari koristi najbolje (najmanje lose) koje ima. A kada treba nekog da siba, onda opet upotrebi nekog zlog coveka, ali ne najgoreg, nego po meri greha onih koji se nazivaju Njegovim imenom. Da je Bog pustio Nicea da vlada Nemackom, umesto Hitlera, verovatno bi danas cela planeta Zemlja bila pustinja. |
|
|
dunja |
Odgovorio 19.01.2012 09:51
|
Član Odgovori: 44 Pristupio/la: 11.10.2011 16:41 Lokacija: subotica |
u kakvoj su vezi leviti sa farizejima i sta su to dobili u nasledstvo kao svoju licnu obavezu koja im po veri pripada za vrsenje bozije sluzbe danasnji svestenici.odnosno zanima sta je posao svestenika i gde dolazi granica njihove sluzbe u slavljenju i ucenju |
|
|
_Ivan_ |
Odgovorio 19.01.2012 10:19
|
Član Odgovori: 118 Pristupio/la: 24.05.2009 19:20 Lokacija: pancevo |
ovaj video za 9 dana koliko je na youtubu ima vec 15 miliona pregleda. mislim da vredi pogledati, a neko ga je vec cini mi se postavljao ovde. http://www.youtub...e=youtu.be |
|
|
Vjeroljub |
Odgovorio 19.01.2012 11:59
|
Član Odgovori: 21 Pristupio/la: 07.01.2012 14:02 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, u NZ-u fino pise da obrezanje ne pomaze nista. (Galatima 6,15,1.Korincanima 7,19) A ta prica da zene hriscana umiru od raka zbog toga sto se njihovi muzevi ne obrezuju,obicna je propaganda. Zasto nas je Bog onda stvorio sa kozicom na penisu,ako cemo svi masovno da umiremo? Sada se krstimo i obrezujemo srce svoje Duhom Svetim. To je znak novog zaveta(ugovora). Izmenio/la Vjeroljub na 19.01.2012 12:11 |
|
|
Apis |
Odgovorio 19.01.2012 12:51
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 14.01.2012 18:50 Lokacija: Nepoznata |
A sta znaci "ljubiti Boga" i "ljubiti bliznje"? Pa valjda postoje neka pravila. Ta pravila su data preko Mojsija. Ali, kada kazemo ovo sto si ti rekao i u isto vreme iskljucimo Bozji zakon, onda upadamo u moralni relativizam gde "ljubav" moze da bude sve sto bilo ko zamisli. I to upravo imamo u savremenom svetu .ja se tu slazem sa tobom i kao sto znas miroljube pravoslavna crkva nije iskljucila nista iz ZAKONA.to sto u sekularnom svetu vlada moralni relativizam je nesto van domasaja crkve. ne moze crkva nikoga da prisili da veruje u boga i da se drzi njegovih zapovesti.to covek sam bira.a ako vi mislite da bi crkva kamenovanjem ili ne znam nekom drugom metodom mogla da iskoreni greh onda mislim da ste u velikoj zabludi.to samo bog moze da ucini sa onim ljudima koji ga izaberu a crkva je tu da im na tom putu duhovnog vaskrsavanja pomogne. Pa upravo je tu tvoja zabluda sto su te naucili da "osnivaci Hristove srkve" takozvani "sveti oci", a ne Isus i apostoli. Preko tih "svetih otaca" su razna paganska ucenja polako ulazila u hriscanstvo, i to vec od 2. veka. koja paganska ucenja? evo vam sta uci pravoslavlje pa ako tu ima neceg paganskog vi mi nadjite: 1. Verujem u jednoga Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog; 2. I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca roÄ‘enog pre svih vekova. Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, roÄ‘enog, ne stvorenog, jednosuÅ¡nog sa Ocem, kroz koga je sve postalo; 3. Koji je radi nas ljudi i radi naÅ¡eg spasenja siÅ¡ao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao Äovek; 4. I koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben; 5. I koji je vaskrsao u treći dan po Pismu; 6. I koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca; 7. I koji će opet doći sa slavom da sudi živima i mrtvima, Äijem Carstvu neće biti kraja; 8. I u Duha Svetoga, Gospoda životvornog, koji od Oca ishodi, kome se sa Ocem i Sinom zajedno klanja, i zajedno se slavi, koji je govorio kroz proroke. 9. U jednu, svetu, vaseljensku i apostolsku Crkvu. 10. Ispovedam jedno krÅ¡tenje za oproÅ¡tenje grehova. 11. ÄŒekam vaskrsenje mrtvih. 12. I život budućeg veka. Amin. ja ne idealizujem pravoslavnu crkvu ima i tamo kukolja kao i u svakom zitu ali ona je jedina zdrava institucija u ovoj zemlji!! Samo ti "veruj", i demoni "veruju i drhte", kako kaze Biblija. Prava vera se pokazuje kroz zivot po Bozjem zakonu, jer samo tako mozemo da ucestvujemo u stvaranju dobrih ljudi. Ajde sad kazi mi ti Miroljube ko je sastavio kanon biblije?bog, preko svojih vernih slugu svetih otaca.kao sto znate hriscani su bili ubijani ,muceni,zlostavljani sirom rimskog carstava ali ih je VERA u gospoda ISUSA HRISTA sacuvala i ucinila da za hrista danas zna vesceli svet.ja ne drhtim al u boga verujem i prepustam se njegovoj volji! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.01.2012 14:03
|
Super Administrator Odgovori: 22607 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
dunja - poruka glasi: u kakvoj su vezi leviti sa farizejima Treba da citate Bibliju, u 2. Knjizi Mojsijevoj imate odgovore na to pitanje, kao i u jevandjeljima. Dakle, Leviti su jedno od 12 plemena Izraela koji su od Boga dobili obavezu da obavljaju sve poslove u Hramu u Jerusalimu. Oni nemaju zemlju i veliku imovinu, ne bave se biznisom (osim malo poljoprovede oko kuce), a ceo narod (ostalih 12 plemena) odvaja 10% od svojih prihoda za Levite koji sluze u Hramu. Njihov posao je da se brinu o svim obredima koji se odvijaju u Hramu, i svakodnevno i za praznike, a koji ukazuju na Bozji Plan Spasenja. Fariseji su bili religijska frakcija koja se formirala u okviru jevrejskog naroda koja je bila najuticajnija medju Jevrejima u prvom veku. i sta su to dobili u nasledstvo kao svoju licnu obavezu koja im po veri pripada za vrsenje bozije sluzbe danasnji svestenici. odnosno zanima sta je posao svestenika i gde dolazi granica njihove sluzbe u slavljenju i ucenju Po Bibliji, izvan Hrama u Jerusalimu ne postoje svestenici. Izvan Hrama postoje skupstine (grcki "sinagoge") gde se ljudi okupljaju, citaju Bibliju, zajednicki se mole, resavaju probleme lokalne zajednice. Od svakog coveka se trazi da bude teoloski edukovan i da to primenjuje u svojoj porodici i svakodnevnom zivotu, a oni pojedinci koji su najistaknutiji u poznavanju teologije i prakticnoj primeni u zivotu, pozivaju se da cesce uzimaju rec, da pomognu drugima da budu kao oni itd. Poslanice "crkvama" koje su zapisane u Novom zavetu su pisma upucena jevrejskim sinagogama u rimskom carstvu koje su prihvatile Isusa za Mesiju i koje su otvorile vrata i za ne-Jevreje koji su zeleli da se okrenu Bogu. |
|
|
IsakSmesko |
Odgovorio 19.01.2012 14:28
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 22.05.2009 12:10 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Leviatan je napisao: Miroljube, imam neku kljigu pod nozivom " Sta jede vasa krvna grupa" by Olivera Borisavljevic". Ona tumaci krvne grupe ovako: nulta(moja) je "lovac" zdravije je da se hrani mesom i da izbegava neke zitarice itd, gru A odgajivac ili biljijed, B nomad... Ima li to neke veza sa istinom ili je opet neko ateistticko lupetanje? To su notorne gluposte koje dolaze iz Indije i njihove polupane religije. Na "Trazi" sam nasao ovaj odgovor. Mislim da se mesozderi tj. ljudi koji su naucili da jedu meso vade na krvne grupe. Uvrezeno je misljenje da je zaista istina da od krvnih grupa mora da zavisi ishrana. Da li postoji nekakav strucni tekst koji ovo opovrgava. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.01.2012 14:39
|
Vjeroljub - poruka glasi: Miroljube, u NZ-u fino pise da obrezanje ne pomaze nista. (Galatima 6,15,1.Korincanima 7,19) Ovako biblijski tekst tumace oni koji ili nisu citali Bibliju, ili su je citali povrsno, pa prihvataju tudja liberalna tumacenja. Apostol Pavle se obraca Jevrejima koji su prihvatili Isusa za Mesiju, ali koji su i dalje smatrali religioznu formu najvaznijom stvari u religiji. Pavle im kaze da je "obrezanje nista i da je neobrezanje nista" u poredjenju sa razumevanjem teologije i njene primene u zivotu. Ne-Jevreji koji su bili odusevljeni Isusom i koji su hteli da prihvate jevrejskog Boga bili su prisiljivani od strane Jevreja (koji su prihvatali Isusa) koji su bili fanaticni da se odmah obrezuju, da drze praznike itd. Apostoli su se tome suprostavili i rekli da je za pocetak dovoljno da se novi obracenici samo sklanjaju od kurvarstva, da se ne klanjaju idolima (kipovima i slikama) i da ne jedu crkotine i krv. Obrezanje, praznici i druge stvari su nesto sto covek kasnije moze da proucava i da primenjuje u zivotu. A ta prica da zene hriscana umiru od raka zbog toga sto se njihovi muzevi ne obrezuju,obicna je propaganda. Auu, kako su te zatrovali lazima. Na isti nacin su mnoge zatrovali istim lazima, i slicnim lazima vezano za teologiju. Mozes da pitas bilo kog ginekologa iz svog grada vezano za pomenuti problem, a onda pitaj nekog ginekologa iz Novog Pazara ili Sarajeva, pa uporedi podatke, iako podataka o tome ima na pretek, iako se javno ne promovisu jer je Sotona svaku dobru informaciju sakrio od ociju javnosti. Na slican nacin ljudi nisu informisani o strahotama vakcinacije, pa masovno vakcinisu decu, a kad se pojavi neko i iznese jasne podatke o stetnosti vakcinacije, takvi kao ti viknu: "To je propaganda." Zasto nas je Bog onda stvorio sa kozicom na penisu,ako cemo svi masovno da umiremo? Bog je dao i da se oblacimo, i da jedemo zdravu hranu, i da se kupamo, i mnoge druge stvari koje bi trebali da radimo, ali je potrebno da nas neko tome nauci. Devojke se danas osludno oblace i masovno oboljevaju od upale jajnika (nema ko da ih nauci onome sto je ispravno), nose cipele na stiklu pa oboljevaju od raznih kicmenih i karlicnih problema, ljudi se nezdravo hrane pa je to postao vodeci uzrok smrti, ne brinu o higijeni i masovno umiru od raznih bolesti, a obrezanje je jedno od mnogih stvari koje ljudi trebali da upraznjavaju iz higijenskih razloga, s tim sto za prednosti obrezanja covek nikada ne bi saznao da mu Bog nije rekao i zato Bog za obrezanje kaze da predstavlja "znak izmedju coveka i Boga". Sada se krstimo i obrezujemo srce svoje Duhom Svetim. To je znak novog zaveta(ugovora). Obrezanje srca je oduvek bilo glavni uslov za ulazak u savez sa Bogom, a obredno kupanje (ili "krstenje" kako ga ti zoves) je takodje oduvek bio obred prilikom ulaska u savez sa Bogom. Za one koji hoce da zive u drzavi Izrael i budu deo Bzjeg naroda, obrezanje je obavezno. Prema zakonu datom preko Mojsija neobrezani ne mogu da budu deo Bozjeg naroda koji zivi u Izraelu i ne mogu da praznuju Pashu. Neobrezani mogu da budu najamni radnici u Izraelu, ali ne mogu da ucestvuju u Bozjim sluzbama na nacin kao obrezani. Izvan Izraela obrezanje nije uslov za spasenje, ali je pozeljno za one koji razumeju problem. Tako je Bog rekao, kraj price. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.01.2012 14:46
|
Eliahu - poruka glasi: ovaj video za 9 dana koliko je na youtubu ima vec 15 miliona pregleda. mislim da vredi pogledati, a neko ga je vec cini mi se postavljao ovde. http://www.youtub...e=youtu.be To sto je imao 15 miliona pregleda ne znaci da je dobar video. I Lady Gaga ima milione pregleda. Ovo je klasicno blebetanje nezadovoljnog i nesrecnog coveka koji "ne voli religiju, ali voli Isusa", sto pokazuje da mu je Sotona dao koncept po kojem je "povezivanje sa Bogom" ili "religija" - losa stvar, a da je Sotona (lazni Isus) dobar momak koga treba slediti. Njemu je Sotona podmetnuo da su otpale crkve, koje je sam Sotona stvorio, ustvari primer religije, a ne lazne religije, i jadnik koji ne cita Bibliju, kao i milioni slicni njemu, se upecao. A usput repuje, ili priziva demone, pa je onda snimio rep spot o svom pogledu na religiju. Tesko blejanje. |
|
|
Nikolina |
Odgovorio 19.01.2012 15:21
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 19.01.2012 15:07 Lokacija: Nepoznata |
Postovani gospodine Miroljube, Ne znam da li ste culi za reiki. To je jedna od energija koje sluze za iscelivanje. Bila sam obmanuta, zvucalo je jako lepo i uverljivo. Tek nedavno sam, sasvim slucajno, saznala za Vas i cula vise vasih snimljenih materijala. Osecam se kao da mi se "oci otvaraju". Dakle, sve sile koje nisu od Boga su, u stvari, demonske. Ali, neke su umotane u lepu ambalazu. Evo sta pise na sajtu reiki-ja: PoÄetkom XX veka, Japanac dr Mikao Usui, Äovek izuzetnih duhovnih vrednosti i intelektualnih sposobnosti proveo je skoro 10 godina u istraživanjima i putovanjima Å¡irom sveta kako bi doÅ¡ao do svih mogućih izvora koji su upućivali na Äovekovo ovladavanje tom "Äudesnom" veÅ¡tinom i sastavio jednostavnu tehniku prenoÅ¡enja i primene veÅ¡tine kanalisanja Univerzalne životne energije koju je nazvao Reiki. Pozdrav! |
|
|
cro |
Odgovorio 19.01.2012 15:27
|
Član Odgovori: 17 Pristupio/la: 19.09.2011 21:35 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.01.2012 15:32
|
Apis - poruka glasi: A sta znaci "ljubiti Boga" i "ljubiti bliznje"? Pa valjda postoje neka pravila. Ta pravila su data preko Mojsija. Ali, kada kazemo ovo sto si ti rekao i u isto vreme iskljucimo Bozji zakon, onda upadamo u moralni relativizam gde "ljubav" moze da bude sve sto bilo ko zamisli. I to upravo imamo u savremenom svetu .ja se tu slazem sa tobom i kao sto znas miroljube pravoslavna crkva nije iskljucila nista iz ZAKONA. Danasnja pravoslavna crkva (ne ona od pre 100 godina) je iskljucila kompletan zakon. Crkva je nekada kontrolisala drzavu i zakone, i postavljala careve, i covek je mogao da bude car samo ako je bio postavljen od Boga, odnosno crkve. U medjuvremenu su kriminalci postavili svoje ljude u crkvu, odvojili crkvu od drzave, i sada ckrvu ne interesuje sta se radi u drzavi, kako kriminalci unistavaju narod, jer je crkvi (mislim na svestenike, a ne na narod) omoguceno da se pune parama, da zive kao hedonisti, da se kurvaju, kradu, lazu, pijance i zdere, cak i da se bave pedofilijom, a da ne govorimo o ulasku u savez sa najgorim paganskim sektama, i da ih niko zbog toga ne sankcionise. Hajde navedi samo jedan oblik nemorala protiv kojeg je nasa crkva digla glas. Popovi ne smeju da pisnu da ne bi bili otpusteni od strane vladika, a vladike ne smeju da pisnu da ih ne bi rascinio Sveti Sinod. Svi oblici satanizma se preko svih medija, preko sistema obrazovanja i zakona na velika vrata promovisu u Srbiji, a crkva ne samo sto cudi, nego daje blagoslov tome, uvelicava koktele zlikovaca svojim prisustvom, izjavljuju kako je put u propast (u EU) nesto dobro, i slicno. Nemoj da se lazemo i da poltronisemo razbojnickoj bandi ili Valovim svestenicima. to sto u sekularnom svetu vlada moralni relativizam je nesto van domasaja crkve. ne moze crkva nikoga da prisili da veruje u boga i da se drzi njegovih zapovesti.to covek sam bira.a ako vi mislite da bi crkva kamenovanjem ili ne znam nekom drugom metodom mogla da iskoreni greh onda mislim da ste u velikoj zabludi.to samo bog moze da ucini sa onim ljudima koji ga izaberu a crkva je tu da im na tom putu duhovnog vaskrsavanja pomogne. Pa kako onda islamski svestenici uspevaju da iskorene greh u svojim sredinama? U islamskim zemljama ne samo da nema kurvarstva, homoseksualizma, silovanja, droge, nego nema ni alkohola. Sve se moze, kad se hoce, zato je Bog i dao zakon koji moze da se primeni, a ne neke "nemoguce misije" od zakona. Pa upravo je tu tvoja zabluda sto su te naucili da "osnivaci Hristove srkve" takozvani "sveti oci", a ne Isus i apostoli. Preko tih "svetih otaca" su razna paganska ucenja polako ulazila u hriscanstvo, i to vec od 2. veka. koja paganska ucenja? evo vam sta uci pravoslavlje pa ako tu ima neceg paganskog vi mi nadjite: 1. Verujem u jednoga Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog; 2. I u jednoga Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca roÄ‘enog pre svih vekova. Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, roÄ‘enog, ne stvorenog, jednosuÅ¡nog sa Ocem, kroz koga je sve postalo; 3. Koji je radi nas ljudi i radi naÅ¡eg spasenja siÅ¡ao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao Äovek; 4. I koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben; 5. I koji je vaskrsao u treći dan po Pismu; 6. I koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca; 7. I koji će opet doći sa slavom da sudi živima i mrtvima, Äijem Carstvu neće biti kraja; 8. I u Duha Svetoga, Gospoda životvornog, koji od Oca ishodi, kome se sa Ocem i Sinom zajedno klanja, i zajedno se slavi, koji je govorio kroz proroke. 9. U jednu, svetu, vaseljensku i apostolsku Crkvu. 10. Ispovedam jedno krÅ¡tenje za oproÅ¡tenje grehova. 11. ÄŒekam vaskrsenje mrtvih. 12. I život budućeg veka. Amin. Ovo je lepo receno, ali ovakvu liberalnu i neobavezujucu izjavu ce da potise i papa, i Eskobar, i Korleone, i svi kriminalci sveta. Bozji koncept je drugaciji, on trazi prakticnu poboznost, a ne samo deklarativno prihvatanje Boga. Na primer, Bozja zapovest kaze: Ko legde sa tudjom zenom ide pod mac. Devojka koja hoce da se uda, a nije nevina (kurvala se pre braka), treba da se kamenuje. Sinovi moraju da brinu o svojim roditeljima kad ovi ostare, sto znaci da moraju da im obezbede ne samo hranu, odelo i krov nad glavom, nego i zajednicu - da budu deo porodice (druga je stvar ako roditelji to ne zele). Hoces li jos da ti nabrajam iz Bozjeg zakona zapisanog u Bibliji? To crkva ne sme da propagira jer bi izgubila privilegije ovaca (naroda) koje sisa. Naravno da sve gore navedeno ne moze odmah da se primeni, ali treba raditi na duhovnom ozdravljenju naroda, a gore navedene, i druge stvari - dakle kompletan Bozji zakon, bi trebalo da bude ideal. ja ne idealizujem pravoslavnu crkvu ima i tamo kukolja kao i u svakom zitu ali ona je jedina zdrava institucija u ovoj zemlji!! Ok, ti si naucen da ti je crkva Bog, i nju postujes, a ja hocu da postujem Boga i da saradjujem sa svima, ukljucujuci i crkvu, gde god se moze nesto pozitivno uraditi. Daleko od toga da je crkva "zdrava institucija". Ne da nije zdrava, nego je tesko bolesna. Jedini istinski promoteri pravoslavlja u nasoj zemlji su patriotske organizacije, a pitaj ljude iz tih organizacija koliko im crkva pomaze u njihovom radu, i sve ce ti biti jasno. Da vidis o kakvoj se teskoj bolesti radi, udji na sajt Srpske pravoslavne crkve (www.spc.rs) i videces link za internet prodavnicu. U toj prodavnici ima na stotine i hiljade raznih stvari koje se prodaju, ali nema Svetog Pisma (Biblije). Ukucao sam u polje "Pretraga" na cirilici "Biblija", i izbacilo mi je: "Zao nam je, artikal nije pronadjen." Samo ti "veruj", i demoni "veruju i drhte", kako kaze Biblija. Prava vera se pokazuje kroz zivot po Bozjem zakonu, jer samo tako mozemo da ucestvujemo u stvaranju dobrih ljudi. Ajde sad kazi mi ti Miroljube ko je sastavio kanon biblije?bog, preko svojih vernih slugu svetih otaca. To nije tacno. Kanon Biblije je sastavio Bog preko razlicitih ljudi. Kanon Starog zaveta je Bog sastavio preko religioznih Jevreja, i taj Stari zavet je sacvan do danas u izvornoj formi, a Novi zavet, koji je izvorno pisan na hebrejskom jeziku, je sacuvan jedino u grckom prevodu. Jedina originalna knjiga Novog zaveta koja je sacuvana je Jevandjelje po Mateju, koje je sacuvao Jevrejin Shem Tov Ibn Shaprut iz 14. veka. Taj Jevrejin nije verovao da je Isus Mesija, ali je sacuvao Mateja jer mu je trebalo za rasprave sa katolickom crkvom koja je proganjala Jevreje. To sto je Bog upotrebio odredjene pobozne ljude da sklope knjige Novog zaveta (ili Starog zaveta), to ne znaci da mi treba da sledimo te ljude. Mi treba da sledimo Boga i ono sto On kaze u svojoj Reci (Bibliji). O takozvanim "svetim ocima" imamo uglavnom legende, a tamo gde postoje pisani zapisi mozemo da procitamo i dobrih i losih stvari, bas kao i Talmudu, ili u islamskim hadisima. I sam termin "sveti oci" jako podseca na hinduizam i njihovo obozavanje svojih gurua kao bogova. Tu spadaju i termini "visoko preosveceni", "presveta" i sl. Po Bibliji, jedino je Bog svet, a mi smo sveti samo onoliko koliko svojim zivotom dopustimo Bogu da svojim Svetim Duhom prebiva u nama. kao sto znate hriscani su bili ubijani ,muceni,zlostavljani sirom rimskog carstava ali ih je VERA u gospoda ISUSA HRISTA sacuvala i ucinila da za hrista danas zna vesceli svet.ja ne drhtim al u boga verujem i prepustam se njegovoj volji! Slazem se da je njihova vera bila vrlo vazna, ali bila je podsticaj za njihova dela koja su ugodna pred Bogom, dela koja su se odnosila na jaku porodicu i pomaganje bliznjima, dakle stvaranje dobrih ljudi. Danas se crkva ne bavi stvaranjem dobrih ljudi kao do pre 100 godina, celibat je glavni hit u crkvi, a vaspitanje i obrazovanje naroda je prepusteno kriminalcima. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.01.2012 15:33
|
IsakSmesko - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Leviatan je napisao: Miroljube, imam neku kljigu pod nozivom " Sta jede vasa krvna grupa" by Olivera Borisavljevic". Ona tumaci krvne grupe ovako: nulta(moja) je "lovac" zdravije je da se hrani mesom i da izbegava neke zitarice itd, gru A odgajivac ili biljijed, B nomad... Ima li to neke veza sa istinom ili je opet neko ateistticko lupetanje? To su notorne gluposte koje dolaze iz Indije i njihove polupane religije. Na "Trazi" sam nasao ovaj odgovor. Mislim da se mesozderi tj. ljudi koji su naucili da jedu meso vade na krvne grupe. Uvrezeno je misljenje da je zaista istina da od krvnih grupa mora da zavisi ishrana. Da li postoji nekakav strucni tekst koji ovo opovrgava. Ne treba ti strucan tekst koji dokazuje da krojackim metrom ne moze da se meri secer u krvi. |
|
|
slijepcevicsrdjan |
Odgovorio 19.01.2012 15:44
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 17.02.2011 23:00 Lokacija: Banja Luka, Republika Srpska |
Posto se dosta spominje meso,interesuje me sada da li je Bog poslije potopa dozvolio meso u ishrani ili nije?Iako je biljna hrana najzdravija interesuje me da li i meso smije da se konzumira. Srdjan S.
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.01.2012 16:46
|
slijepcevicsrdjan - poruka glasi: Posto se dosta spominje meso,interesuje me sada da li je Bog poslije potopa dozvolio meso u ishrani ili nije?Iako je biljna hrana najzdravija interesuje me da li i meso smije da se konzumira. Naravno da sme da se konzumira, ali meso je drugostepena hrana. |
|
|
legends |
Odgovorio 19.01.2012 17:00
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 26.01.2009 23:12 Lokacija: Nova Pazova |
Ako Miroljub dopusti, izneo bih jedan podatak vezano za obrezanje. Svi pripadnici Legije stranaca (a mozda i neke druge jedinice tog tipa) se obrezuju iz higijenskih razloga. |
|
|
12345 |
Odgovorio 19.01.2012 17:22
|
Član Odgovori: 35 Pristupio/la: 03.04.2010 19:12 Lokacija: Nepoznata |
Istine radi, postoji Biblija u online prodavnici SPC: Npr. http://www.puo.sp...0%BC%D0%BE A Å¡to se tiÄe stare Crkve i vladara "koje je postavljao Bog", zbog Äega su se deÅ¡avale stvari npr. oko Nemanjića: Vukan je skinuo Stefana (Nemanjića) s vlasti, Dragutin svog oca UroÅ¡a, i preotimao s bratom Milutinom; DuÅ¡an ubio Stefana DeÄankog (ti opravdavaÅ¡, a znaÅ¡ Å¡ta je kazna za ubistvo, Äak je upravo DuÅ¡anov Zakonik to isto propisivao za ubistvo oca, matere, brata, sveÅ¡tenika), pustio svoju ženu na Hilandar (iako je ženama zabranjen pristup) itd I uzgred, uvek piÅ¡eÅ¡ sotona velikim slovom...I po Pravopisu, a i ovako, treba malim. Izmenio/la 12345 na 19.01.2012 17:28 |
|
|
12345 |
Odgovorio 19.01.2012 17:35
|
Član Odgovori: 35 Pristupio/la: 03.04.2010 19:12 Lokacija: Nepoznata |
TakoÄ‘e, tražio je krunu od pape, a kraljevsku krunu od pape je dobio Stefan PrvovenÄani (1217) Zbog Äega se DZ ne odnosi jednako prema svima, već npr kad vlastelin ubijhe sebra plaća 1000 perpera, a ako sebar ubije vlastelina plaća 300 perpera i SEKU MU SE OBE RUKE. To je samo jedan primer. |
|
|
nikola |
Odgovorio 19.01.2012 17:56
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.01.2012 18:45
|
12345 - poruka glasi: Istine radi, postoji Biblija u online prodavnici SPC: Npr. http://www.puo.sp...0%BC%D0%BE Drago mi je, iako u odeljku "Knjige" nema. Moguce da su je stavili pod "suveniri" ili "podmetac za kiseli kupus". A Å¡to se tiÄe stare Crkve i vladara "koje je postavljao Bog", zbog Äega su se deÅ¡avale stvari npr. oko Nemanjića: Vukan je skinuo Stefana (Nemanjića) s vlasti, Dragutin svog oca UroÅ¡a, i preotimao s bratom Milutinom; DuÅ¡an ubio Stefana DeÄankog (ti opravdavaÅ¡, a znaÅ¡ Å¡ta je kazna za ubistvo, Äak je upravo DuÅ¡anov Zakonik to isto propisivao za ubistvo oca, matere, brata, sveÅ¡tenika), pustio svoju ženu na Hilandar (iako je ženama zabranjen pristup) itd Bog je postavljao najmanje lose, a zbog takvog ponasanja se i raspala velika drzava i doslo je do turske okupacije. I uzgred, uvek piÅ¡eÅ¡ sotona velikim slovom...I po Pravopisu, a i ovako, treba malim. To je pogresan pravopis koji je pravio neko ko ne zna teologiju. Ime "Sotona" je vlastito ime i pise se sa pocetnim velikim slovom. Sotona je ubedio mnoge teologe da on ne postoji, vec da je "sotona" neki zao princip, pa je to uslo i u pravopis. |
|
Predji na forum: |