pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.12.2011 00:26
|
Super Administrator Odgovori: 22606 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
stevanxo - poruka glasi: Pa ako je to tacno sve sto govorite, sa tako dubokim razumevanjem bozje promisli vi bi ste bili besprekorni u bozjim ocima, ako je to sto vi kazete pravi put i bozja promisao, ako je to tacno vi ste moralniji i od samih apostola. Sigurno bi preko vas dolazila Bozja blagodat i bili bi ste prorok danasnjeg doba. Kad je Bog dao toliko duha svecima i razna cuda ucinio kroz njih, kao na primer izlecenje bolesnih, i druga cuda. Nema razloga da vi ne budete u mogucnosti da uradite i vise od samih apostola, jel ipak i oni izgleda da nisu znali bas pravi put, kakav bi ste vi bili bogougodnik, bilo bi dovoljno da vas neko dotakne ko je bolestan i bio bi izlecen, a demoni bi bezali na sam pomen vaseg imena. Vi bi ste bili ziva ikona hrista. Vidi se da imas potpuno iskrivljen pogled na religiju. Nije religiozniji onaj koji je u stanju da ljude zabavlja raznim cudima, nego onaj koji je svojim zivotom, ponasanjem i radom u stanju da pokrene sto veci broj ljudi na cudo obracenja, promene nacina zivota na dobro. Ako prebrojis sva cudesna iscelenja koja se spominju u Bibliji videces da su ona vrlo, vrlo retka. Ona su koriscena u izuzetnim slucajevima. Cudo koje Bog zeli da ucini jeste cudo promene ljudskih karaktera. Ali to je samo iluzija u kojoj zivite i kao sto ste negde sami pomenuli krckate se na tihoj vatri, ako mi ne verujete, odite u crkvu i zamolite boga da vam kaze dali je to sto radite prava stvar i pravi put. U suprotnom mozda vam se desi isto sto se i Savlu desilo, pa je presao na pravu stranu. Saul je presao na pogresnu stranu, potpuno si dezinformisan, ocigledno da citas biblijske price iz Politikinog zabavnika. u velikoj ste prelesti i jeresi, a ta kombinacija je katastrofalna. Ako smatrate da zbog gore napisanog treba da dobijem balu sena i da odem medju ostala goveda na livadu, necu vam zameriti, ovo je moje misljenje i moj licni sud. Tebi trebaju dve bale sena, jer je ovo sto pises govedja teologija na kvadrat. ako imate validne dokaze kojim mozete da dokazete gore navedeno iznesite to, koji su dokazi vasih tvrdnji da krst privlaci demone, dali i davidova zvezda privlaci demone, dali ikone privlace demone, dali su mirotocive ikone demonizovane, dali su sveti koji izgone demone demonizovani, dali su monasi demonizovani. To sto ti trazis je kao kad mi neki hinduista trazi da mu iznesem dokaze sa Zivog Boga, a on ne samo da ne poznaje ono sto Bog govori u Bibliji, nego i negira autenticnost Biblije. Kada su fariseji postavili neozbiljno pitanje Isusu (kao sto ti ovde postavljas neozbiljna pitanja), Isus im je rekao: "Varate se, jer ne poznajete Pismo (Bibliju), ni silu Bozju (ne znate kako Bog deluje u ovom svetu)." dali ste znali da kada se nasa crkva odvojila i postala srpska pravoslavna crkva bila anatemisana i da je zapala u jeres, kosti sahranjenih su bile crne kao ugarak. Tek kada smo dobili blagoslov i izmolili vratila nam se blagodat duha svetoga. Tako je isto anatemisana i katolicka crkva, i nikada se ne moze pravoslavna crkva pokoriti katolicima. Bog to nece dozvoliti, Kao sto nije dozvolio da jevreji izginu, kao sto ih je vodio kroz pustinju i pored brojnih gresaka i promasaja koje su napravili bog im nije dozvolio da propadnu, tako i pravoslavna crkva nikada nece propasti. Kada bi crkvu cinili samo patrijarh, vladike i popovi, mogli bi odmah crkvi da objavimo Äitulju u Politici. Ali, poÅ¡to crkvu Äini i verni narod, onda ima nade, možda Bog napravi reformu u crkvi, možda podigne nekog Iliju u Srbiji koji će da poÄisti Valove sveÅ¡tenike i napravi red u crkvi. Pozivam vas da mi odgovorite na ova pitanja, a ako izbrisete ovo smatracu to svojom pobedom. Ja znam da bi se ti osećao pobednikom i kada bi izgubio od Kobe Brajanta u solo basketu sa 21:0. |
|
|
steel |
Odgovorio 30.12.2011 01:10
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 06.04.2010 04:08 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: steel - poruka glasi: Ustastvo je vec prevelika mana. Ne mozemo da govorimo na forumu o Jasenovcu i o tome da treba da preduzimamo mere da nam se to opet ne dogodi, a da podrzavamo "pozitivne tendencije" nekog proustaskog pokreta, stranke, ili aktiviste. Svaka njemu cast na njegovim tendencijama, ali svi su oni bili "domoljubi, moralni, verujuci i pozrtvovani", pa kad je doslo vreme pokazali su i najpozitivniju tendenciju ka istrebljivanju, sakacenju i unistavanju Srba (pa i Jevreja). - a i ovi bi, samo da im se pruzi prilika. Mislim da vi najbolje znate sta je ustastvo , a podrzavanje nekakve palestinske drzave je mala beba u odnosu na podrzavanje proustaskih ideologa. Ovo je klasicna govedja elaboracija nekoga ko ima sirinu pogleda kao malo dete. Hajde da vidimo nedavnu izjavu Svetog Sinoda Srpske pravoslavne crkve: „UÄlanjenje u Evropsku uniju jeste dobra zamisao, opravdana geopolitiÄkim, skonomskim i civilizacijskim razlozima, ali ako odricanje od Kosova i Metohije... bla, bla." Dakle, Sveti Sinod se otvoreno zalaze za ustaÅ¡tvo - prihvatanje satanskog modela Evropske Unije, jer i ustaÅ¡tvo i EU su proizvodi iz iste kuhinje (papske) i predstavljaju isti otrov, s tim Å¡to je EU samo lepo upakovani proizvod. I sada, ako neko uÄestvuje na skupu koji vode patrijarh i ekumenske vladike, da li to znaÄi da je i on ustaÅ¡a, i da on podržava ekumenizam i EU? Kada Äitamo izjave vodećih satanista i masona, oni otvoren kažu da samo mali broj satanista i masona zna pravu pozadinu satanizma i masonerije. Ogromna vecina masona misli da je to neka humanitarna organizacija. Na isti naÄin i ogromna većina zabludelih ljudi, koji se danas deklariÅ¡u kao ustaÅ¡e, ekumenisti, demokrate i sliÄno, su ljudi koji su u teÅ¡koj zabludi koje nisu svesni. Hajdemo korak dalje. Pogledaj politiÄku scenu u Hrvatskoj. ImaÅ¡ one blejaÄe iz Kukuriku koalicije, dakle klasiÄne evropljane, pomodarce, ljude bez mozga. ImaÅ¡ HDZ koji saÄinjavaju lažne patriote koji svoje pljaÄkaÅ¡ke namere sakrivaju lažnim patriotizmom. I imaÅ¡ ljude koji žele da budu patriote, ali su zavedeni lažnom ideologijom, kao Å¡to je ustaÅ¡ka ideologija. Da si Hrvat, sa kim bi najlakÅ¡e mogao da se dogovoriÅ¡ i da saraÄ‘ujeÅ¡ u nekoj pozitivnoj stvari? To je kao da te pitam, sa kim bi u Srbiji najlakÅ¡e mogao da saraÄ‘ujeÅ¡ - sa srpskim kukuriku bljeaÄima (demokratama), sa lažnim patriotama - srpskim HDZ-ovcama (Toma i VuÄić), ili sa sirovim patriotama koji su antisemiti, koji imaju razne zablude kojih nisu svesni jer nisu dovoljno informasani, kao Å¡to je organizacija koju ti reklamiraÅ¡ (Srbska akcija)? Pa ja ovde reklamiram akcije koje sprovodi Srbska akcija, iako su oni antisemiti i imaju mnoge druge zablude. Pitanje je, sa kim možemo da saraÄ‘ujemo kad nema savrÅ¡enih? Lenjivci će reći: "Ovi su ovakvi, ovi su onakvi,,, neću sa nikim da saraÄ‘ujem." To je izgovor za lenjost. Frano ÄŒirko ima podrÅ¡ku HÄŒSP-a za sve svoje projekte, a tu podrÅ¡ku mu ne bi dala nijedna druga uticajna organizacija u Hrvatskoj. I on sada ne treba da saraÄ‘uje sa ljudima po nekim pitanjima, zato Å¡to oni imaju odreÄ‘ene zablude? Pa da ima neka bolja organizaciju u Hrvatskoj, sigurno da bi on saraÄ‘ivao sa njima. Dakle, nemoj da budeÅ¡ brz da pronalaziÅ¡ drugima mane. Da ti doÄ‘e patrijarh Irinej, ti bi ga ljubio u ruku, a on otvoreno zagovara ustaÅ¡tvo (ulazak u EU), a da ne govorim o raznim paganstvima koje podržava. Jel ti misliÅ¡ da je patrijarh svestan svojih zabluda? Nije svestan. On misli da radi dobru stvar, da je nemoguće biti odvojen od sveta, da je to Å¡to radi teoloÅ¡ki ispravno, itd. Ja kažem da i sa njim treba saraÄ‘ivati ako je on zainteresovan za neÅ¡to dobro. I ovakav patrijarh je zlato u poreÄ‘enju sa onim Å¡to bi se desilo da patrijarh postane neko drugi. Dakle, treba saraÄ‘ivati sa svakim sa kojim se može neÅ¡to dobro URADITI. Danas niko nece niÅ¡ta da radi, i ako se pojavi neko ko neÅ¡to radi, nemoj da mu pronalazimo mane i da ga pljujemo. Znaci Frano Cirko ne zna pozadinu ustaskog koljaca u ciju slavu transparent drzi, ili saradjuje sa HChSP samo zbog podrske njegovim slicnim projektima da bu sutra mogao da takvu ideologiju srusi iznutra!? Ili jeste maaalo ustasa, ali je dobar decko, pa ima tendenciju da izadje na pravi put i treba ga podrzavati? Iz sirine pogleda malog deteta vidim da je ista greska ponavljana i posle i pre WW1, WW2, Austro-ugarske monarhije i ostalih "projekata" gde su "moralni, bogobojazljivi" i slicni Cirku bili podrzavani od nas DOBRONAMERNIH Srba u nadi da ce na kraju uvideti gde grese, da smo im braca i da necemo dobiti noz u ledja, ali valjda nam je urodjeno da zarad svoje nepaznje, ili cega vec ponavljamo iste greske iz proslosti. To vi odlicno znate jer ste sugerisali vise puta na te greske, ali eto u ovom slucaju nekako to ima prodju. Postavlja se pitanje da nije mozda i SPC za ulazak u EU da bi dobila podrsku za neke svoje projekte koji su pozitivni, ili mozda vlada Srbije ustvari hoce da saradjuje sa satanistima zarad boljeg marketinskog prostora i mogucnosti za promovisanje nekih pravih vrednosti? Nemojmo i tu da budemo brzopleti sa sudom! Hm...sumnjam, kao i u Frana Cirka. Srbska Akcija nije anti-semitski opredeljena, nije anti-jevrejski opredeljena i nije proustaski opredljena, vec je antipapski i antimasonski opredeljena, ukratko antisatanisticki. Ne znam zasto mislite da bih ja ljubio ruku patrijarhu i da se ja slazem sa Sinodom SPC-a povodom ulaska u EU, ili bilo kog drugog njegovog, ili njihovog loseg stava. Ako vec hocete ja sam bar 1000 puta bio nazivan sektasem zbog takvog mog stava prema Svetom Sinodu itd. Ja ne trazim nikom mane vec sam video vest o toj skaradnosti i resio da podelim sa vama i forumasima i nemam nameru da jurim po netu necije mane, ali eto kao sto bi i vi rekli, neka se cuje i druga strana. Izmenio/la steel na 30.12.2011 01:28 http://www.srb-akcija.org/
http://srb-akcija.blogspot.com/ |
|
|
Ranko21 |
Odgovorio 30.12.2011 10:57
|
Član Odgovori: 192 Pristupio/la: 03.03.2010 17:15 Lokacija: Crna Gora |
|
|
|
crnitrn |
Odgovorio 30.12.2011 11:00
|
Član Odgovori: 545 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: ÐлекÑандровац, Жупа |
evo i ovde se vidi koja su dva naroda najomrzenija u svetu!? http://www.youtub...Tsa_g5eu-E ‎СрпÑко-израелÑко пријатељÑтво הידידות סרבי ישר×לי‎
|
|
|
split |
Odgovorio 30.12.2011 11:39
|
Član Odgovori: 202 Pristupio/la: 12.03.2011 18:16 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav,imam dva pitanja pa ako može odgovor neznam jeste li upoznati sa situacijom u sj.Koreji one slike koje obilaze svjet su nevjerovatno onakav kult licnosti i onako napravljen rezim koji se cisto zasniva na vjeri u vrhovnog vođu su nevidjene cak im se pripisuju nadnaravne sposobnosti kao npr.priroda place za dragim vodjom itd.Pitanje znate li pozadinu sto se tamo desava i sto mislite sto bi se moglo u buducnosti desit sa Sj.Korejom da li ce se taj sustav raspasti.Ako može malo opširniji odgovor.I drugo pitanje jeste li upoznati sa novim filmom S.Dragojevića PARADA u kojem Četnik,Ustaša,Balija i Šiptar to sam naveo jer se tako reklamira idu branit pedere u Bg?Sto je pozadina tog filma? |
|
|
Milan Djedovic |
Odgovorio 30.12.2011 12:27
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 30.12.2011 12:12 Lokacija: Nepoznata |
Postovani gospodine Petrovicu odgledao sam vecinu vasih predavanja i slazem se da je moral sustina poboznosti i svake religije.Vi za sve sto tvrdite pozivate se na Sveto pismo kao rec Zivoga Boga u cemu se potpuno slazem medjutim video sam da vi zastupate koncept da je smrt "spavanje".Kako onda tumacite tekst iz Svetoga Pisma : 39 Један од обешених злочинаца почео је да га вређа: „Зар ниÑи ти ХриÑтоÑ? СпаÑи Ñе - бе и наÑ.†40 Тада га је други прекорио: „Зар Ñе не бојиш Бога, а кажњен Ñи иÑтом каз- ном? 41 Ми Ñмо праведно оÑуђени, и прима- мо оно што Ñмо Ñвојим делима заÑлужили, али он није учинио никакво зло.†42 Затим ре че: „ИÑуÑе, Ñети ме Ñе кад дођеш у Ñвоје цар Ñтво.†43 РИÑÑƒÑ Ð¼Ñƒ рече: „ЗаиÑта, кажем ти данаÑ, би ћеш Ñа мном у рају.†Voleo bih da mi ovo protumacite.Unapred hvala. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.12.2011 14:37
|
Super Administrator Odgovori: 22606 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
steel - poruka glasi: Znaci Frano Cirko ne zna pozadinu ustaskog koljaca u ciju slavu transparent drzi, ili saradjuje sa HChSP samo zbog podrske njegovim slicnim projektima da bu sutra mogao da takvu ideologiju srusi iznutra!? Ti si ocigledno ili duhovno retartiran ili zlonameran kad posle svega sto sam napisao ponovo postavljas glupa pitanja. Ako me moj stric, koji je dobar covek, i koji mi je bezbroj puta pomogao u zivotu, ali je teoloski nepismen, pozove da mu pomognem da sece badnjake, da li ces da me nazoves "paganinom" ako neko objavi moju sliku kako secem badnjake. U Bibliji pise: "Bog ne gleda ono sto covek gleda - covek gleda ono sto je spolja, a Bog gleda na srce." Vidim da si ti strucnjak da prepoznajes sta je nekome u srcu mozes da sudis o onome sto vidis na ljudima spolja. Ili jeste maaalo ustasa, ali je dobar decko, pa ima tendenciju da izadje na pravi put i treba ga podrzavati? Da li moze da bude ustasa neko ko saradjuje sa mnom? Takvi kao ti mene nazivaju sektasem zato sto odrzim predavanje protestantima kada me pozovu, i sto sam prijatelj sa muslimanima i katolicima koji su posteni (za tebe verovatno nema postenih muslimana i katolika). Zaslepljen si neznanjem i mrznjom pa nisi u stanju racionalno da razmisljas. Treba da se uvuces u misju rupu i da ucis, ako ti nesto nije jasno da pitas na e-mail ili PM, a ne da se javno kocoperis kao sudija posle par procitanih tekstova iz teologije i istorije. Iz sirine pogleda malog deteta vidim da je ista greska ponavljana i posle i pre WW1, WW2, Austro-ugarske monarhije i ostalih "projekata" gde su "moralni, bogobojazljivi" i slicni Cirku bili podrzavani od nas DOBRONAMERNIH Srba u nadi da ce na kraju uvideti gde grese, da smo im braca i da necemo dobiti noz u ledja, ali valjda nam je urodjeno da zarad svoje nepaznje, ili cega vec ponavljamo iste greske iz proslosti. To vi odlicno znate jer ste sugerisali vise puta na te greske, ali eto u ovom slucaju nekako to ima prodju. Opet malo dete komentarise dogadjaje iz istorije. U Prvm svetskom ratu su Srbi izginuli jer su branili otadzbinu. U Drugom svetskom ratu su izginuli jer su bili kao ovce bez pastira, jer su Karadjordjevici i vrh crkve bili zaokupirani evropskim vrednostima i zgrtanjem privilegija, pa su dosli vukovi i poklali ovce. Tvoj problem je sto ne umes da pravis razliku izmedju Hrvata i ustasa, kao ni izmedju pravoslavaca i ekumenista (srpskih ustasa). Ja sam nedavno bio u Zagrebu i licno se sreo sa Franom Cirkom. On je znao da ja dolazim, i da je on ustasa, kao sto ti blejis, mogao je da dodje sa par koljaca da pokusa da me likvidira. Umesto toga, ispricali smo se i pozdravili kao braca koja rade na istom projektu - duhovnom ozdravljenju naroda. Moj savet ti je da ako imas nekih problema ili pitanja da se javis Franu Cirku. On poznaje i teoriju i praksu ("i Pismo i silu Bozju", kako kaze Isus). Postavlja se pitanje da nije mozda i SPC za ulazak u EU da bi dobila podrsku za neke svoje projekte koji su pozitivni, ili mozda vlada Srbije ustvari hoce da saradjuje sa satanistima zarad boljeg marketinskog prostora i mogucnosti za promovisanje nekih pravih vrednosti? Koje prave vrednosti promovise SPC? Promovise reketiranje i zaglupljivanje naroda. Za kakav dobar projekar SPC moze da dobije projekat od EU. Niti ima dobre projekte, niti ovi hoce da finansiraju dobre projekte. EU finansira avio karte i hotele sprskim svestenicima koji idu na "kongrese" i "seminare" u Vatikan. Srbska Akcija nije anti-semitski opredeljena, nije anti-jevrejski opredeljena i nije proustaski opredljena, vec je antipapski i antimasonski opredeljena, ukratko antisatanisticki. Nemoj da pocnem da citiram ovde tekstove sa sajta te organizacije o "arijevskom poreklu Srba" i ostala lupteranja, koja kao da su prepisana iz Hitlerovih spisa. Ne znam zasto mislite da bih ja ljubio ruku patrijarhu i da se ja slazem sa Sinodom SPC-a povodom ulaska u EU, ili bilo kog drugog njegovog, ili njihovog loseg stava. Ako vec hocete ja sam bar 1000 puta bio nazivan sektasem zbog takvog mog stava prema Svetom Sinodu itd. Ja sam rekao da ti verovatno spadas u one "sto nista ne znaju da rade, ali svemu znaju da nadju manu". Ja ne trazim nikom mane vec sam video vest o toj skaradnosti i resio da podelim sa vama i forumasima i nemam nameru da jurim po netu necije mane, ali eto kao sto bi i vi rekli, neka se cuje i druga strana. Ja te pustam da pricas gluposti jer mnogi misle kao ti, pa da cuju odgovor na svoje zablude, ali da sam na tvom mestu, uzeo bih da se malo edukujem, i ne bih se mnogo pravio pametan o stvarima koje slabo poznajem. |
|
|
Gavrilo |
Odgovorio 30.12.2011 14:56
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 30.12.2011 14:43 Lokacija: Београд |
Добар дан Ñвима! ГоÑподине Петровићу, да ли Ñте имали прилике да видите овај иÑечак из књиге Битка за Србију? http://www.vaselj...e-14-deo/. "ÐžÐ´Ð½Ð¾Ñ Ð¸Ð·Ð¼ÐµÑ’Ñƒ Бога и човека Ñе може разумети. Ðе треба добре поÑтупке прихватати као замену за рај. ЦарÑтво небеÑко Ñе не купује и не размењује. Овде атеиÑтичка логика не делује. Бог даје човеку ÑпаÑење као милоÑÑ‚, а не по обрачуну, једна добра намера може Ñве да надвиÑи. По хришћанÑком Ñхватању акт ÑпаÑења не треба Ñхватати као погодбу – одавде потиче недопуÑтивоÑÑ‚ пракÑе праштања грехова за новац (индулгенција)." Какво је Ваше мишљење о овом делу? |
|
|
Ratko |
Odgovorio 30.12.2011 15:15
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Milan Djedovic |
Odgovorio 30.12.2011 17:10
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 30.12.2011 12:12 Lokacija: Nepoznata |
Ako li neko napise ime Bozje na hartiji ili drvetu ili kamenu ili po snegu ili po blatu ti postuj tu hartiju to drvo taj kamen i sneg i blato zbog imena najsvetijeg koje napisano po njima.No ne obozavaj ono na cemu je najsvetije ime zapisano.Ili kad neko naslika lik Bozji ma na cemu,ti se pokloni no znaj da se ne klanjas materiji na kojoj je Bog naslikan no ZIVOME i VELIKOME BOGU na KOGA te ta slika opominje.Ili kad nocu pogledas po velicanstvu zvezda nebeskih ,ti se duboko pokloni no ne klanjaj se stvorenju ruku Bozjih no klanjaj se Gospodu SVEVISNJEM visem od zvezda na koga te presjajne zvezde opominju. Ovo je tumacenje vladike nikolaja DRUGE BOZJE ZAPOVESTI. Gospodine Petrovicu da li je za vas ovo bogohuljenje? |
|
|
Ratko |
Odgovorio 30.12.2011 17:36
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
VESTI IZ IZRAELA AmeriÄki kongres odobrio finansijsku pomoć za Palestince, na opÅ¡tu radost Obamine administracije. http://www.vesti0...estincima/ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.12.2011 18:41
|
split - poruka glasi: Pozdrav,imam dva pitanja pa ako može odgovor neznam jeste li upoznati sa situacijom u sj.Koreji one slike koje obilaze svjet su nevjerovatno onakav kult licnosti i onako napravljen rezim koji se cisto zasniva na vjeri u vrhovnog vođu su nevidjene cak im se pripisuju nadnaravne sposobnosti kao npr.priroda place za dragim vodjom itd.Pitanje znate li pozadinu sto se tamo desava i sto mislite sto bi se moglo u buducnosti desit sa Sj.Korejom da li ce se taj sustav raspasti.Ako može malo opširniji odgovor. Severna Koreja je marionetska drzava kao i Kina, ili Avganistan. Dakle, u tim zemljama strani faktor doslovno sve kontrolise. Tamo ne moze ni preko interneta da se pojavi neko da napise nesto protiv diktature, a kamoli javno. Tamo ne moze da ode novinar i da izvestava sta se desava, jer bi odmah bio likvidiran. U pitanju su robovlasnicka drustva, a to sto se prikazuje u medijima je klasican cirkus, gde ispada kako su te drzave "uredjene", kako vlada "disciplina" i sl, a strani mediji izvestavaju sta zele i stvaraju laznu sliku o drzavu kod naivnog covecanstva. I drugo pitanje jeste li upoznati sa novim filmom S.Dragojevića PARADA u kojem Četnik,Ustaša,Balija i Šiptar to sam naveo jer se tako reklamira idu branit pedere u Bg?Sto je pozadina tog filma? Pozadina je promocija homoseksualne bolesti i ismejavanje onih koji se jedini suprotstavljaju toj bolesti, a to su nacionalisti (oni koji vole svoju naciju, bez obzira kako to ispoljavaju). |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.12.2011 18:54
|
Milan Djedovic - poruka glasi: Postovani gospodine Petrovicu odgledao sam vecinu vasih predavanja i slazem se da je moral sustina poboznosti i svake religije.Vi za sve sto tvrdite pozivate se na Sveto pismo kao rec Zivoga Boga u cemu se potpuno slazem medjutim video sam da vi zastupate koncept da je smrt "spavanje".Kako onda tumacite tekst iz Svetoga Pisma : 39 Један од обешених злочинаца почео је да га вређа: „Зар ниÑи ти ХриÑтоÑ? СпаÑи Ñебе и наÑ.†40 Тада га је други прекорио: „Зар Ñе не бојиш Бога, а кажњен Ñи иÑтом казном? 41 Ми Ñмо праведно оÑуђени, и примамо оно што Ñмо Ñвојим делима заÑлужили, али он није учинио никакво зло.†42 Затим ре че: „ИÑуÑе, Ñети ме Ñе кад дођеш у Ñвоје цар Ñтво.†43 РИÑÑƒÑ Ð¼Ñƒ рече: „ЗаиÑта, кажем ти данаÑ, би ћеш Ñа мном у рају.†Voleo bih da mi ovo protumacite.Unapred hvala. Ako razumes pojam spavanja (smrti) u Bibliji, onda razumes da kada covek umre, on u svom sledecem trenutku je ziv - dakle, nije vazno da li je on spavao (bio mrtav) par dana ili par hiljada godina, on kada umre - odmah sledeceg (svog) trenutka je ziv, jer period spavanja (smrti) za njega je trenutak. Isus kaze razbojniku na krstu (parafraziram): "Danas ces umreti, ali odmah ces istog trenutka biti u raju." Neki tumace ovaj stih da je Isus rekao razbojniku: "Kazem ti danas, bices sa mnom u raju." Nisam siguran da je to dobar prevod. Na zalost, nemamo originalni tekst na hebrejskom da bi videli sta je pisalo u originalu, ali ja smatram da je gornji prevod korektan. Ovo biblijsko ucenje o smrti kao spavanju mi je jednom pomoglo da jednog satanistu sprecim da se ubije. Naime, on je citao moje tekstove o biblijskim prorocanstvima u okultnom casopisu "Horoskop" i hteo je sa mnom da poprica. Rekao mi je da se bavio vradzbinama i da ne moze da se iscupa iz Sotoninih ruku, i da je jedini spas da se ubije, jer jedino tako moze da se spasi kosmara koji mu se svakog dana desavaju. Ja sam mu objasnio sta ce se desiti sledeceg trenutka nakon sto se ubije - bice vaskrsnut u drugom vaskrsenju za "kupanje" u jezeru ognjenom i za vecno unistenje. On je odlicno razumeo sta sam mu rekao i privremeno je odustao od samoubistva, a kada sam pred njim poceo da cepam njegove sotonske knjige, on je poceo da vice: "Sta to radis, jesi li lud, ubice te Sotona!" Ja sam mu rekao da je Sotona slabic i da nam nista ne moze, ako se drzimo Boga. I uspeo sam da ga nagovorim da pocepa satanske knjige, i onda se on odusevio i ohrabrio, i posle se potpuno oslobodio satanizma. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.12.2011 18:58
|
Gavrilo - poruka glasi: Добар дан Ñвима! ГоÑподине Петровићу, да ли Ñте имали прилике да видите овај иÑечак из књиге Битка за Србију? http://www.vaselj...e-14-deo/. "ÐžÐ´Ð½Ð¾Ñ Ð¸Ð·Ð¼ÐµÑ’Ñƒ Бога и човека Ñе може разумети. Ðе треба добре поÑтупке прихватати као замену за рај. ЦарÑтво небеÑко Ñе не купује и не размењује. Овде атеиÑтичка логика не делује. Бог даје човеку ÑпаÑење као милоÑÑ‚, а не по обрачуну, једна добра намера може Ñве да надвиÑи. По хришћанÑком Ñхватању акт ÑпаÑења не треба Ñхватати као погодбу – одавде потиче недопуÑтивоÑÑ‚ пракÑе праштања грехова за новац (индулгенција)." Какво је Ваше мишљење о овом делу? Odlicno napisano. To je biblijsko tumacenje spasenja i opravdanja verom. Mi se spasavamo Bozjom miloscu, a ne tako sto cemo svojim delima da zasluzimo spasenje. Ali, nasa dela, koliko god da su nesavrsena, pokazuju da li zelimo spasenje. |
|
|
acoo |
Odgovorio 30.12.2011 19:46
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 26.11.2011 20:40 Lokacija: Nepoznata |
Zasto apostol Pavle kaze u 1.Timotiju.5-23. Manje pij vodu,a uzimaj po malo mladog vina radi zeluca i svojih cestih bolesti. |
|
|
Buduci |
Odgovorio 30.12.2011 19:57
|
Član Odgovori: 90 Pristupio/la: 22.07.2011 12:53 Lokacija: Зрењанин |
Sad sam proÅ¡etao gradom,skupila se Raja ono malo na klizaliÅ¡te i uopÅ¡te,ima dosta manifestacija povodom NG itd...Kad ono,Å¡ta sam video,nemogu svojim oÄima da poverujem...Živim u Zrenjaninu,grad u Vojvodini (Srbija)...Vidim iz daleka neka vatrica gori,ja kontam,Å¡ta je ovo...Kad ja priÄ‘em kad ono Å¡tand ''Rotari Kluba'',ja stao i NE VERUJEM Å¡ta vidim u MOM gradu...Ono,okultno,simbolika,Å¡ta da priÄam...Pazite ovako,tri velike piramide (Å¡to se visine tiÄe),joÅ¡ poreÄ‘ane u trougao,a izmeÄ‘u je Å¡tand i slobodni prostor gde se ljudi goste,i gde ih oni vrbuju,verovatno u smislu zaglupljivanja,jer ne može svako da uÄ‘e meÄ‘u njih,ko i u druga tajna,okultna druÅ¡tva uostalom,a ono Å¡to je iz daleka svetlelo,to je u stvari vatra koja je zapaljena u onom gornjem delu piramide...Oni navodno nemaju veze sa masonima i oni su navodno ''Humanitarna Organizacija'',al to je sve iz iste kuhinje,znate Å¡ta priÄam...Ja sam iznenaÄ‘en jer neznam da postoje u mom gradu to druÅ¡tvo i sliÄni,a sad vidim da se u sred grada otvoreno reklamiraju ti satanisti...Sad mogu da oÄekujem i masone...Žurio sam da doÄ‘em kući,da ispiÅ¡em ovo svedoÄenje...Možda sam i trebao da im priÄ‘em,da se pravim blesav,da vidim ko su ti ljudi,nije loÅ¡e znati ko ti je neprijatelj,ali eto,instinktivno pobegoh od zveri i grabljivica...Uf kako bi... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.12.2011 22:59
|
Buduci - poruka glasi: Sad sam proÅ¡etao gradom,skupila se Raja ono malo na klizaliÅ¡te i uopÅ¡te,ima dosta manifestacija povodom NG itd...Kad ono,Å¡ta sam video,nemogu svojim oÄima da poverujem...Živim u Zrenjaninu,grad u Vojvodini (Srbija)...Vidim iz daleka neka vatrica gori,ja kontam,Å¡ta je ovo...Kad ja priÄ‘em kad ono Å¡tand ''Rotari Kluba'',ja stao i NE VERUJEM Å¡ta vidim u MOM gradu...Ono,okultno,simbolika,Å¡ta da priÄam...Pazite ovako,tri velike piramide (Å¡to se visine tiÄe),joÅ¡ poreÄ‘ane u trougao,a izmeÄ‘u je Å¡tand i slobodni prostor gde se ljudi goste,i gde ih oni vrbuju,verovatno u smislu zaglupljivanja,jer ne može svako da uÄ‘e meÄ‘u njih,ko i u druga tajna,okultna druÅ¡tva uostalom,a ono Å¡to je iz daleka svetlelo,to je u stvari vatra koja je zapaljena u onom gornjem delu piramide...Oni navodno nemaju veze sa masonima i oni su navodno ''Humanitarna Organizacija'',al to je sve iz iste kuhinje,znate Å¡ta priÄam...Ja sam iznenaÄ‘en jer neznam da postoje u mom gradu to druÅ¡tvo i sliÄni,a sad vidim da se u sred grada otvoreno reklamiraju ti satanisti...Sad mogu da oÄekujem i masone...Žurio sam da doÄ‘em kući,da ispiÅ¡em ovo svedoÄenje...Možda sam i trebao da im priÄ‘em,da se pravim blesav,da vidim ko su ti ljudi,nije loÅ¡e znati ko ti je neprijatelj,ali eto,instinktivno pobegoh od zveri i grabljivica...Uf kako bi... Sklanjaj se od njih i gledaj svoja posla. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.12.2011 23:00
|
acoo - poruka glasi: Zasto apostol Pavle kaze u 1.Timotiju.5-23. Manje pij vodu,a uzimaj po malo mladog vina radi zeluca i svojih cestih bolesti. Ne znamo tacno od cega je Timotej bolovao, ali poznato je da se sok od grozdja koristi u terapeutske svrhe. |
|
|
SMUK |
Odgovorio 31.12.2011 00:32
|
Član Odgovori: 128 Pristupio/la: 30.05.2011 16:41 Lokacija: ÄŒaÄak |
|
|
|
senad |
Odgovorio 31.12.2011 08:54
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 19.02.2010 03:33 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: acoo - poruka glasi: Zasto apostol Pavle kaze u 1.Timotiju.5-23. Manje pij vodu,a uzimaj po malo mladog vina radi zeluca i svojih cestih bolesti. Ne znamo tacno od cega je Timotej bolovao, ali poznato je da se sok od grozdja koristi u terapeutske svrhe. zato što u mestu gde je živeo timotej nije bilo izvorske vode pa je morao da pije stajaće vode od kojih je imao problema |
|
Predji na forum: |