pocetak foruma
|
|
zvonko |
Odgovorio 28.12.2011 13:18
|
Član Odgovori: 66 Pristupio/la: 15.12.2011 13:46 Lokacija: Zlot-Bor Srbija |
Pomaze Bog Brate Miroljube posto ste vi doktorirali prirodnu medicinu pitao bih vas nesto u vezi sa brazilskim orahom da mi odgovorite koju on funkciju ima dali deluje u izlecenju nekih bolesti i kako deluje na nas organizam i u kojoj koliconi dnevno sme da se konzimira ako zmate nesto o tome mozete i na privatnu poruku da mi odgovorite ako imate vremena pozdrav. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.12.2011 13:22
|
Super Administrator Odgovori: 22606 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Slavoljub2 - poruka glasi: Miki, pa ti mislis da to moze tako. Da vredjas ljude brisuci im postove i banovati ih, umesto da lepo odgovoris. Hej nevaspitani, znaci uvreda je ako ti dodjes u moju kucu i pricas gluposti, pa te ja banujem. Da ponovimo: Neces nista da ponavljas. Zasto o tim stvarima ne pricas kada gostujes na TV-u, ili jos bolje u pravoslavnim crkvama i manastirima??? Do sad me niko nije zvao da pricam o tim stvarima. Kad me pozovu, naravno da cu da pricam, jer su u pitanju vazne stvari od kojih zavise ljudski zivoti. Nego se predstavljas kao pravoslavac i ne smetaju ti "demonske" ikone i Krst. Naravno da sam pravoslavac. Nisam pravoslavac kao ti i ovi ekumenisti iz svetog sinoda. Svoje pravoslavlje sam dokazao mnogo puta na delu, a vi ste se dokazivali u paganskim ritualima i prihvatanjem i legalizovanjem svih nemoralnih radnji za koje ste nasli izgovore da su i oni "pravoslavni". Ne sablaznjavaj i ne varaj ljude vise predstavljajuci se da si nesto sto nisi.Kazi lepo svima gde god gostujes lepo i i iskreno "JA SAM MESIJANSKI JEVREJIN". Ja nisam nikakav "mesijanski Jevrejin" jer bi onda ispalo da sam clan te verske zajednice. Vise puta sam rekao, i napisao u mojim knjiga, da biblijski govoreci, covek moze da bude ili Jevrejin ili neznabozac. Termin "Jevrejin" je duhovne kategorije i oznacava "onoga ko je na strani Boga". Posto malo ljudi cita Bibliju i bavi se ozbiljno teologijom, i ne poznaje biblijsku terminologiju. ja kazem za sebe da sam pravoslavac, a onda to pojasnim recima da termin "pravoslavac@ znaci "Jevrejin koji priznaje Isusa iz Nazareta za Mesiju". Jel ti sad malo jasnije? Niko ti ne brani da kritikujes, da se ne slazes, ali ako budes bio nepristojan, onda ces da letis sa foruma. Slobodno iznesi argumente i pokazi da sam u zabludi, ako imas takve argumente. |
|
|
Ratko |
Odgovorio 28.12.2011 13:57
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
Ismail Hanije, vođa Hamasa, koji se sastao sa vođom Muslimanskog bratstva u Kairu, izjavio je da bliske veze ove dve grupe predstavljaju ozbiljnu pretnju po opstanak Izraela. http://www.vesti0...amas-uzor/ |
|
|
Srbija_zemlja_heroja |
Odgovorio 28.12.2011 15:30
|
Član Odgovori: 56 Pristupio/la: 17.07.2009 13:06 Lokacija: Nepoznata |
Tako su Jevreji prvog veka imali pogresno verovanje o stanju mrtvih, ali Isus koristi to njihovo pogresno verovanje (u slucaju price o Lazaru i bogatasu) da bi im dao pravilnu poruku vezano za vaskrsenje. Moze malo detaljnije objasnjenje ? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.12.2011 16:59 Srbin je Hristov, raduje se smrti vise nego zivotu u ponizenju.
|
|
|
NM |
Odgovorio 28.12.2011 15:32
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 13.11.2011 23:20 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube mozemo li ocekivati koje predavanje uskoro.pozdrav |
|
|
Slavoljub2 |
Odgovorio 28.12.2011 18:04
|
Član Odgovori: 5 Pristupio/la: 28.12.2011 11:09 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: vi ste se dokazivali u paganskim ritualima i prihvatanjem i legalizovanjem svih nemoralnih radnji za koje ste nasli izgovore da su i oni "pravoslavni". Kojim paganskim ritualima? Idolopoklonstvo predstavljanja obozavanje mrtvih predmeta.Crkva nikada nije prpovedala obozavanje ikona i krsta.Te zapovesti se odnose na to da nesmemo da mrtve predmete smatramo za Boga,a ne da ne smemo da slikamo nsta sto je na Zemlji,u vazduhu....,jer bi onda idolopoklonstvo bilo i posedovanje fotografija i bilo kojih slika.Ikone nam pomazu da se bolje usredsredimo na molitve(u ranija vremena da nepismenim ljudima lakse prikazu dogadjaje opisane u Pismu) ,kao sto nam fotografije pomazu da se lakse setimo nasih milih i dragih.Sam Bog je naredio da se izvezu Heruvimi na zavesama,da se postave i na Zavetnom kovcegu.Mojsije je koristio bakrenu zmiju....Zar su oni bili idolopoklonici? Ne nikako.Apostol Luka je slikao ikone.Na Kipru imamo mosti svetog apostola Varnave. Krst nikako nije paganski simbol!Ako bi smo se vodili tom logikom onda bi svaki simbol i predmet mogao da bude okultni:krug,trougao,kvadrat,krst,piramida,srce,slovo,voce...... Sam si u predavanjima govorio da je Isus umro na Krstu i da je to najtezi oblik smrti.Apostoli,a i sam Isus govorili su o nosenju krsta(naravno ne samo u bukvalnom smislu) Mani se Miroljube tih jeresi sa Zapada,od tamo nam nista dobro nije stiglo Mnogi ljudi su postali svetitelji i veliki mislioci,a celog zivota su koristili ikone,krst,pricesce,Liturgiju... Nisu se vere odrekli ni pod najvecim mukama,sto znaci da nikako nisu bili demonizovani od strane tih relikvija. Nemoj Miki tako,poslusaj malo i druge ljude koji imaju mnogo veceg duhovnog iskustva.Pa Bog bi se barem jednom podvizniku javio i rekao da su predmeti koje koristi demonizovani. Raspitaj se malo o nekim stvarima i nauci se da za nesto nekada i ti postavljas pitanja.Pa niko od nas nije sveznajuci i samodovoljan. Neka te Bog cuva i uputi na pravi put! |
|
|
Jovan90 |
Odgovorio 28.12.2011 19:02
|
Član Odgovori: 25 Pristupio/la: 29.07.2009 22:51 Lokacija: Nepoznata |
http://pressrs.ba...slave%20Bo žić.html |
|
|
zvonko |
Odgovorio 28.12.2011 19:23
|
Član Odgovori: 66 Pristupio/la: 15.12.2011 13:46 Lokacija: Zlot-Bor Srbija |
zvonko - poruka glasi: Pomaze Bog Brate Miroljube posto ste vi doktorirali prirodnu medicinu pitao bih vas nesto u vezi sa brazilskim orahom da mi odgovorite koju on funkciju ima dali deluje u izlecenju nekih bolesti i kako deluje na nas organizam i u kojoj koliconi dnevno sme da se konzimira ako zmate nesto o tome mozete i na privatnu poruku da mi odgovorite ako imate vremena pozdrav. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.12.2011 20:11
|
Super Administrator Odgovori: 22606 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Srbija_zemlja_heroja - poruka glasi: Tako su Jevreji prvog veka imali pogresno verovanje o stanju mrtvih, ali Isus koristi to njihovo pogresno verovanje (u slucaju price o Lazaru i bogatasu) da bi im dao pravilnu poruku vezano za vaskrsenje. Moze malo detaljnije objasnjenje ? Crtao sam o tome u prethodnim postovima, nego neces da citas, treba da te zabavljam ovde, po deset puta da ti ponavljam, pa kad te banujem onda ces da se zalis kako sam netolerantan. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.12.2011 20:12 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.12.2011 20:12
|
NM - poruka glasi: Miroljube mozemo li ocekivati koje predavanje uskoro.pozdrav Bice, javicu. |
|
|
Milan Macura |
Odgovorio 28.12.2011 20:24
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 26.02.2011 22:13 Lokacija: Nepoznata |
Gos. Petrovicu imao bih jedno pitanje,pa molim odgovor.Vidim da se prica o braku i porodici,pa me zanima sljecede:ako muskarac koji je moralan upozna djevojku koja je isto tako moralna i zeli sa njom da osnuje porodicu i povrh svega voli tu zenu,zeli da joj pruzi ljubav i podrsku.Da li je to grijeh? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.12.2011 21:16
|
Slavoljub2 - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: vi ste se dokazivali u paganskim ritualima i prihvatanjem i legalizovanjem svih nemoralnih radnji za koje ste nasli izgovore da su i oni "pravoslavni". Kojim paganskim ritualima? Idolopoklonstvo predstavljanja obozavanje mrtvih predmeta.Crkva nikada nije prpovedala obozavanje ikona i krsta.Te zapovesti se odnose na to da nesmemo da mrtve predmete smatramo za Boga,a ne da ne smemo da slikamo nsta sto je na Zemlji,u vazduhu....,jer bi onda idolopoklonstvo bilo i posedovanje fotografija i bilo kojih slika. Jel ti to mene zezas ili stvarno verujes u to sto pricas? Hoces da kazes da je ikona kao slika sa mora koju drzis u albumu, a ne religijski predmet koji se smatra svetim, koji je cudotvoran, iz kojeg teku suze, krv, ovo, ono, pred kojim ako se molis onda Bog navodno deluje na poseban nacin? Hoces da kazes da ne znas da se pred ikonama upucuju molitve upravo mrtvim ljudima koji su naslikani na tim ikonama, a Bog kaze da je "gad pred Gospodom" onaj koji prica sa mrtvima, i takve ljude stavlja u istu kategoriju sa vracarima, astrolozima, okultistima i drugima koji prizivaju demone, jer je molitva mrtvima upravo to - prizivanje demona. Dakle, tebi to nije jasno? Problem je sto ljudi imaju strasne psihicke probleme kada upraznjavaju takve rituale. To nije pitanje praznika - da li Pasha treba ili ne treba da se praznuje. Ovo je pitanje zivota, jer najgora stvar koja moze coveka da zadesi jeste da poludi, a svi koji su poludeli ustvari su opsednuti demonima. Mogu da ti navedem veliki broj ljudi koji mi se javljao zbog strasnih psihickih problema, i kada su prestali da upraznjavaju "hriscanske" (paganske) rituale, brzo su ozdravili. Ti paganski rituali ukljucuju molitve mrtvima (bez obzira sto su bili znameniti), molitve pred ikonama, osencavanje krstom, izgovaranje molitava napamet, uglavnom bez razmisljanja, kao mantru, i to po vise puta, i sl. U pitanju su ozbiljne stvari, inace o njima ne bih govorio. Ikone nam pomazu da se bolje usredsredimo na molitve(u ranija vremena da nepismenim ljudima lakse prikazu dogadjaje opisane u Pismu) ,kao sto nam fotografije pomazu da se lakse setimo nasih milih i dragih. Jedno je slikanje biblijskih dogadjaja iz istorije, a drugo je ljubljenje i obozavanje "svetih predmeta" (ikona), nazivanje demonskih cuda, kao sto su plakanje ikona, curenje krvi iz njih i sl - navodno Bozjim cudima, i sl. Ako si toliko naivan da si naseo na pricu da nas ikone samo "podsecaju na znamenite ljude iz istorije", onda mozes i da nasednes na pricu da su Biblija i evolucija kompatibilni, da svestenik moze da se kurva, krade, laze itd, a da mi treba da ga postujemo jer je on "Bozji sluga na zemlji", itd, itd. Onda nema svrhe da ovde raspravljamo, treba da se odes na neki drugi forum da trazis sagovornika. Sam Bog je naredio da se izvezu Heruvimi na zavesama,da se postave i na Zavetnom kovcegu. Niko od ljudi nije mogao da pristupi tom Zavetnom kovcegu, osim prvosvestenik jednom godisnje. Kakve to veze ima sa ikonama koje se prodaju, ljube, obozavaju, "cine cuda" i dr? Kako si naseo na svakakve izgovore za hulu na Boga... Mojsije je koristio bakrenu zmiju....Zar su oni bili idolopoklonici? Da li je Mojsije rekao da i ljudi prave bakarne zmije, i da ih obozavaju, da se mole pred njom, itd? Da li su se ljudi molili zmiji? Ljudi su tada umirali u pustinji jer ih je Sotona navukao na greh, a onda je Bog dopustio zmijama (koje su simbol Sotone) da ih napadaju. Bog im je onda ponovio poruku koju je rekao Adamu, da ce zmiji (Sotoni) doci kraj, i Mojsije je tu poruku simbolicki predstavio zmijom koja je ubijena, kako kaze u Bibliji: "Proklet bio ko je obesen na drvetu." Umesto da se klanjaju Sotoni, ljudi su trebali da prihvate da Sotoni stize kraj. Nema nikakve veze izmedju zmije koju je Mojsije pravio i ikona. Razumem da si zatrovan i indoktriniran glupim izgovorima, kao sto su do juce ljudi bili zatrovani marksizmom, ali zato i sluzi ovaj forum da ljude podstakne da mucnu malo glavom, da ne budu kao "ovce koje se vode na klanje". Ne nikako.Apostol Luka je slikao ikone. Ko ti je to rekao? Gde si to procitao jado? Dobro te nisu naucili da je Mojsije slikao ikone. Tako i masoni pricaju da je Solomon bio mason, i da je Isus bio mason, i David, i svi odreda iz Biblije. A pagani pricaju da je Luka pravio ikone, hinduisti pricaju da je Isus bio hinduisticki guru, a niko nece da procita sta u Bibliji pise. Krst nikako nije paganski simbol!Ako bi smo se vodili tom logikom onda bi svaki simbol i predmet mogao da bude okultni:krug,trougao,kvadrat,krst,piramida,srce,slovo,voce...... U Bibliji ne postoje simboli. Skoro svi simboli koje si naveo su okultni simboli. Imas o tome u knjizi "Masonski i okultni simboli". |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.12.2011 21:19
|
zvonko - poruka glasi: Pomaze Bog Brate Miroljube posto ste vi doktorirali prirodnu medicinu pitao bih vas nesto u vezi sa brazilskim orahom da mi odgovorite koju on funkciju ima dali deluje u izlecenju nekih bolesti i kako deluje na nas organizam i u kojoj koliconi dnevno sme da se konzimira ako zmate nesto o tome mozete i na privatnu poruku da mi odgovorite ako imate vremena pozdrav. Moze da se jede u malim kolicinama, oko 50 grama u obroku. O detaljima imas u Enciklopediji ishrane na ovom sajtu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.12.2011 21:20
|
Milan Macura - poruka glasi: Gos. Petrovicu imao bih jedno pitanje,pa molim odgovor.Vidim da se prica o braku i porodici,pa me zanima sljecede:ako muskarac koji je moralan upozna djevojku koja je isto tako moralna i zeli sa njom da osnuje porodicu i povrh svega voli tu zenu,zeli da joj pruzi ljubav i podrsku.Da li je to grijeh? Pitanje za tebe: Da li neko ko nije nikada bio u braku, i ko je mlad, moze da proceni da li je neka devojka (ili mladic) moralna ili ne? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.12.2011 21:22
|
Fargo - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Crtao sam o tome u prethodnim postovima, nego neces da citas, treba da te zabavljam ovde, po deset puta da ti ponavljam, pa kad te banujem onda ces da se zalis kako sam netolerantan. Koliko ja vidim, vaÅ¡ forum se oslanja na mysql bazu, Å¡to znaÄi da se može pretraživati u realnom vremenu. Bilo bi dobro da dodate komponentu za pretraživanje (to skoro svi scriptkovi podržavaju). Ja pretražujem tako Å¡to na googlu kucam inurl:creation6days i onda stavim kljuÄne reÄi koje me zanimaju. Ipak, ovo nije najbolje reÅ¡enje jer Googlu treba vremena da indeksira nov sadržaj, tako da je ovako moguće pretraživati ono Å¡to je dodato pre par dana. Imas na ovom sajtu opciju "Trazi", a najbolje je da sve procitas od pocetka. |
|
|
Milan Macura |
Odgovorio 28.12.2011 21:22
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 26.02.2011 22:13 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Milan Macura - poruka glasi: Gos. Petrovicu imao bih jedno pitanje,pa molim odgovor.Vidim da se prica o braku i porodici,pa me zanima sljecede:ako muskarac koji je moralan upozna djevojku koja je isto tako moralna i zeli sa njom da osnuje porodicu i povrh svega voli tu zenu,zeli da joj pruzi ljubav i podrsku.Da li je to grijeh? Pitanje za tebe: Da li neko ko nije nikada bio u braku, i ko je mlad, moze da proceni da li je neka devojka (ili mladic) moralna ili ne? Pa pod moralnim podrazumjevam da je duhovno osvjescena,cestita i privrzena nekim normalnim stvarima,da je okrenuta porodici,vjeri,Gospodu |
|
|
hezekiel |
Odgovorio 28.12.2011 21:37
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 01.03.2009 23:20 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
oldnick |
Odgovorio 28.12.2011 22:22
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 09.10.2011 21:36 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: Milan Macura - poruka glasi: Gos. Petrovicu imao bih jedno pitanje,pa molim odgovor.Vidim da se prica o braku i porodici,pa me zanima sljecede:ako muskarac koji je moralan upozna djevojku koja je isto tako moralna i zeli sa njom da osnuje porodicu i povrh svega voli tu zenu,zeli da joj pruzi ljubav i podrsku.Da li je to grijeh? Pitanje za tebe: Da li neko ko nije nikada bio u braku, i ko je mlad, moze da proceni da li je neka devojka (ili mladic) moralna ili ne? Kako uopce da prepoznamo dali je neka osoba moralna ako zna da se dobro pretvara, to posebno tesko moze da se otkrije ako se sa takvom osobom cesto ne boravi. Stariji ljudi posebno lako daju da se prevare, ko bi uopce to mogao dobro da proceni ako nema dar od Boga za takvo sta? |
|
|
oldnick |
Odgovorio 28.12.2011 22:26
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 09.10.2011 21:36 Lokacija: Nepoznata |
Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.12.2011 23:20 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 28.12.2011 23:13
|
Milan Macura - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Milan Macura - poruka glasi: Gos. Petrovicu imao bih jedno pitanje,pa molim odgovor.Vidim da se prica o braku i porodici,pa me zanima sljecede:ako muskarac koji je moralan upozna djevojku koja je isto tako moralna i zeli sa njom da osnuje porodicu i povrh svega voli tu zenu,zeli da joj pruzi ljubav i podrsku.Da li je to grijeh? Pitanje za tebe: Da li neko ko nije nikada bio u braku, i ko je mlad, moze da proceni da li je neka devojka (ili mladic) moralna ili ne? Pa pod moralnim podrazumjevam da je duhovno osvjescena,cestita i privrzena nekim normalnim stvarima,da je okrenuta porodici,vjeri,Gospodu Aha, hoces da kazes da mlad muskarac moze da proceni da li je neka devojka moralno osvescena, cestita i privrzena nekim moralnim stvarima, da je okrenuta porodici, veri, Gospodu? E pa, ja ti kazem da ne moze. Ako mislis da moze, pogledaj danasnje brakove i decu koja izlaze iz takvih brakova. Veci genocid nad narodom je proizvela evropska kultura gde je dopusteno mladima da ulaze u brak bez dozvole starijih i iskusnijih, nego Austro-ugarska imperija, nacisti, ustase i NATO zajedno. |
|
Predji na forum: |