Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Ratko
VATIKAN I EKUMENIZAM

Papa se nada da će arapske revolucije biti na opštu korist
http://www.vesti0...oristrist/

Klerici Ruske pravoslavne crkve na misi u Vatikanu
http://www.vesti0...-vatikanu/

Izmenio/la Ratko na 27.12.2011 20:24

slijepcevicsrdjan
Slazem se sa vama da zena treba da bude pobozna i moralna (koliko je to moguce) kao i muskarac naravno to i jeste preduslov da bi bilo kakva veza ili brak opstali,ali ipak neophodno je da postoji medjusobna zaljubljenost i ljubav (kad kazem ljubav ne mislim samo iskljucivo na vid postovanja,ili ljubav prema dobrom komsiji ili prijatelju) nego ljubav koja je svojstvena samo za partnere.Kada mi iskreno mozemo da kazemo toj zeni da je ona jedina i samo da nju volimo,ne iz straha ili kodeksa ili zato sto mozemo biti kaznjeni od strane Boga nego zato sto to stvarno osjecamo prema njoj.Na kraju krajeva i to je sloboda izbora.Apsurdno bi bilo da meni neko drugi trazi zivotnog partnera i prijatelja kao da ja nemam oci i razum.Opet ponavljam preduslov je da je taj neko bude normalan i moralan,da nije kako vi kazete buzdovan ili dronfulja.Ima raznih primjera zabranjenih ljubavi i brakova,koji su na kraju ispali sretni i sasvim normalni sa moralnom djecom.

Srdjan S.

Dusan d
E Miroljube svaka ti čast,svaka ti je rec zlatna,šteta što ovakvih ljudi nema još.

Neko je ovde spomenuo muziku pa ocu da se nadovežem.Kako sam kupio gusle,guslanje mi iz dana u dan sve bolje ide.Neki put kada sam psihicki opterecen izguslam jednu pesmu sa uživanje,malo se zamorim sa pesmom zato sto su te pesme teske i guslam ih sa dosta povisenim glasom
i brzo se rasteretim.A neveroljatno je koliko guslarska muzika nadahnjuje coveka i hrabri ga.Koga zanima moral i istorija te pesme bi mu se sigurno dopale.

Izmenio/la Dusan d na 27.12.2011 21:36

Miroljub Petrovic
slijepcevicsrdjan - poruka glasi:
Slazem se sa vama da zena treba da bude pobozna i moralna (koliko je to moguce) kao i muskarac naravno to i jeste preduslov da bi bilo kakva veza ili brak opstali,ali ipak neophodno je da postoji medjusobna zaljubljenost i ljubav (kad kazem ljubav ne mislim samo iskljucivo na vid postovanja,ili ljubav prema dobrom komsiji ili prijatelju) nego ljubav koja je svojstvena samo za partnere.Kada mi iskreno mozemo da kazemo toj zeni da je ona jedina i samo da nju volimo,ne iz straha ili kodeksa ili zato sto mozemo biti kaznjeni od strane Boga nego zato sto to stvarno osjecamo prema njoj.Na kraju krajeva i to je sloboda izbora.

Problem u tome sto ti ne razumes sta je brak, i zasto se ulazi u brak, a ocigledno da nisi citao ono sto je pisano ovde od pocetka, niti si citao knjige koje sam na tu temu pisao ("Tajna srecnog zivota" i "Brak i porodica").

Evo za tebe da ponovim. Postoji samo jedan razlog zasto se ulazi u brak i kako brak moze da ima smisao, a to su deca. Najveca sreca koju covek moze da dozivi u zivotu jeste da ima svoje dete (ili decu, jos bolje). Kada covek ulazi u brak zbog dece, onda na bracnog druga gleda drugacijim ocima nego oni koji traze nekoga u koga ce da se "zaljube", pa onda da se zene. Takvi sto se "zaljubljuju" obicno se brzo razvode. A dok su se ljudi zenili iskljucivo zbog dece (do pre 50 godina), onda nije bilo razvoda, porodice su bila mnogo jace, ljudi su bili srecniji i mnogo bolji.

Sta kazes, treba zeni da kazemo "da je ona jedina i da samo nju volimo"? Ha, ha. To da si rekao nekoj devojci pre 100 godina ona bi mislila da nisi normalan. Nju interesuje da li mozes da joj obezbedis dom i porodicu, da moze da se posveti deci, a ti joj sviras gitaru pod prozorom i pevas joj kako je volis? Na jeziku Biblije rec "ljubav" oznacava brigu o onome sto nam je povereno na dar. Ozbiljnoj devojci treba muskarac koji ce biti u stanju da brine o njoj i njenoj deci, a ne neko ko ce da je "voli" kao sto holivudski glumici "vole" u svojim filmovima.

Apsurdno bi bilo da meni neko drugi trazi zivotnog partnera i prijatelja kao da ja nemam oci i razum.

Pa upravo se o tome radi, da ti za takve stvari nemas razum i oci, da si kao slepa mačka ili guska u magli. Ali, demon ti je stavio naočari da misliš da sve vidiš kao da si Bog. I onda sledi udarac glavom u zid. Ti bre ne znaš šta je levo, a šta desno, i ti ćeš da tražiš devojku za brak? Gde ćeš da je tražiš? Ako ti neko ko je iskusan ne ukaže na dobru porodicu gde ima dobra i vaspitana devojka, ima najverovatnije da pogineš kao zec kada utrči u minsko polje, ili u najboljem slučaju da preživiš sa teškim ranama.

Opet ponavljam preduslov je da je taj neko bude normalan i moralan,da nije kako vi kazete buzdovan ili dronfulja.Ima raznih primjera zabranjenih ljubavi i brakova,koji su na kraju ispali sretni i sasvim normalni sa moralnom djecom.

"Ima raznih primera..."? Kojih primera, crni kukavče? Pa zar ne vidiš da se sve raspada baš zato što nema dobrih ljudi, a nema dobrih ljudi zato što nema zdravih brakova. To što pričaš je kao kad slep čovek priča o bojama cveća u bašti. Kad se budeš oženio, onda ćeš znati šta je brak. Dok se ne oženiš, slušaj starije, iskusnije i pobožnije da te ne bi zadesila crna pogibija.

Miroljub Petrovic
Dusan d - poruka glasi:
E Miroljube svaka ti čast,svaka ti je rec zlatna,šteta što ovakvih ljudi nema još.

Neko je ovde spomenuo muziku pa ocu da se nadovežem.Kako sam kupio gusle,guslanje mi iz dana u dan sve bolje ide.Neki put kada sam psihicki opterecen izguslam jednu pesmu sa uživanje,malo se zamorim sa pesmom zato sto su te pesme teske i guslam ih sa dosta povisenim glasom
i brzo se rasteretim.A neveroljatno je koliko guslarska muzika nadahnjuje coveka i hrabri ga.Koga zanima moral i istorija te pesme bi mu se sigurno dopale.

Uskoro cemo da postavimo sajt za skolu gusala koju vodi jedan od najboljih guslara, a fenomenalno poducava. Ne iskljucujem mogucnost da CPS otvori skolu gusala.

elohim
zasto bog ne kazni samo sotonu na kraju vremena,jer on je taj koji naveo adama i evu na greh,koji je doneo greh,adam i eva nisu poslusali gospoda da ne jedu ploda sa drveta poznanja dobra i zla ali nisu oni krivi sto se odredjen broj andjela pobunio protiv boga,i azdaja bi zbacena na zemlju,zasto bas na zemlju medju ljude koje bog voli,bog svakako ima moc da ne dozvoli sotoni da pridje zemlji,prica o slobodnoj volji stoji,ali da li je covek morao da bude doveden u situaciju da moze da izabere i greh pa sa sotonom u ognjeno jezero,ako je vec bozji bozji karakter samo dobrota i ako je to konstanta,a zlo i greh su nastali,recimo za nase zdravlje je bitna prevencija da ne obolimo,da li se moglo preventivno delovati na pocetku vremena,onda ne bi morale da se dese strahote koje su se desile i koje nas tek cekaju.

Miroljub Petrovic
elohim - poruka glasi:
zasto bog ne kazni samo sotonu na kraju vremena,jer on je taj koji naveo adama i evu na greh,koji je doneo greh,adam i eva nisu poslusali gospoda da ne jedu ploda sa drveta poznanja dobra i zla ali nisu oni krivi sto se odredjen broj andjela pobunio protiv boga,i azdaja bi zbacena na zemlju,zasto bas na zemlju medju ljude koje bog voli,bog svakako ima moc da ne dozvoli sotoni da pridje zemlji,prica o slobodnoj volji stoji,ali da li je covek morao da bude doveden u situaciju da moze da izabere i greh pa sa sotonom u ognjeno jezero,ako je vec bozji bozji karakter samo dobrota i ako je to konstanta,a zlo i greh su nastali,recimo za nase zdravlje je bitna prevencija da ne obolimo,da li se moglo preventivno delovati na pocetku vremena,onda ne bi morale da se dese strahote koje su se desile i koje nas tek cekaju.

Strahote se desavaju jer ih ljudi biraju. Sotona i demoni nisu zbaceni na Zemlju, nego oni mogu da prave probleme u svim svetovima, ako im neko dopusti da prave probleme. To sto su ljudi izabrali pobunu, to nema veze sa Sotonom, nego sa ljudskim izborom. Sotona kao andjeo Lucifer nije imao nekog svog "Sotonu" na kojeg bi mogao da se izgovara da je "kriv" za njegovu pobunu, nego je sam izabrao da bude pobunjenik i izdajnik. I Adam bi se pobunio kao Lucifer, i da nije bilo Sotone, a to sto je on izabrao da se pobuni na takav nacin (preko Sotone), to je samo tehnicki detalj. Sotona je na Zemlji bio organicen samo na jedno drvo, i da ljudi nisu prilazili tom drvetu nikada ne bi imali kontakt sa Sotonom. Slicno je i danas. Smrad i nemoral je gradovima, a najveci deo planete predstavlja prirodu gde skoro niko ne zivi. Ljudi mogu da zive u prirodi potpuno izolovani od greha, nemorala i Sotone, ali oni trče "mečki na rupu", i posle je Bog kriv sto je stvorio mečku da živi u pećini.

hezekiel
Adam ÄŒovjek
Sit je postavljen
Enos smrtnik od
Kajinan žalosti je rođen.
Maleleilo Božija slava
Jared doći će dole
Enoh učeći da
Metuzalem njegova smrt će donijeti
Lameh onima koji su očaju
Noa udobnost i mir.

Sim (Å em) Slava
Arfaksad Babilonska tvrđava
Sala Å¡iri se kao biljka
Ever izvan mjesta
Falek podjele. (Babilon mjesto podjele)
Ragav Prijatelj
Seruh grana
Nahor razjaren
Terah od bjesa.

Avram Otac uzvišenosti
Avraam Otac mnoštva
Isak smeško
Jakov koji potiskuje
Izrael Onaj koji se bori s Bogom
Levi privržen
Kat zbor, skupština
Amram slavan narod
Mojsije spašen
Geršom Stranac u stranoj zemlji
Å ebuel zarobljenik izbavljen od Boga

Juda Onaj koji slavi Boga
Perez pauza otvara put
Herzon proctor okružen zidom
Ram velike visine.
Aminadab Moj narod koji pripada princu
Nahšon prorok
Salmon obučen
Boaz snagom
Obed koji služi
Jesej je ovdje.
David Omiljeni
Solomon Mirotvorac
Rehoboam koji će osloboditi narod

Evo kako otprilike izgleda prica kada se sastave imena praotaca, i kakvo prorostvo se moze saznati samo iz imena. Ako sam negjde pogrjesio, neka me neki poznavalac ispravi Smile

brcak0506
pozdrav Profesore,

interesuje me Vase misljenje o ispovijesti grijeha,naime da li treba ici na ispovijed svesteniku ili se to moze izvrsiti i u direktnom obracanju Tvorcu putem molitve i iskrenog pokajanja(bez posrednika u vidu svestenskog lica) i ako moze kratko obrazlozenje odgovora . Zaista me zbunjuju oni dijelovi iz jevandjelja po Mateju gdje Hrist govori Petru da sto sveze na zemlji ostace svezano i onaj odgovor Petru takodje na njegovo pitanje koliko puta da oprostim gresnome do 7 puta _Hrist kaze ne 7 nego 7 puta 70, Ti dijelovi su mi nejasni.Dakle ,kako se ispovijedati na pravi nacin?
Hvala.

zivim , dakle postojim

slijepcevicsrdjan
Hvala vam na iscrpnom odgovoru.Jos samo nesto da zakljucimo ovu temu da li postoji informacija da li ce supruznici i daljie biti supruznici i u slijedecem zivotu?Naravno ja se uveliko slazem sa vama nemoj te me pogresno shvatiti,naravno da su djeca jako bitna i da treba da vaspitavamo djecu i stvaramo dobre ljude od njih,ali i ta djeca ce jednog dana otici i imati svoju djecu....itd.I na kraju mi ostajemo sa svojom suprugom za cijeli zivot,i bilo bi lijepo da posoji odredjena hemija i harmonija pored onog osnovnog "trebal ti sta? aha ja cjepam ti kuvas i to.

Hvala na savjetima i izdvojenom vremenu

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 27.12.2011 23:55
Srdjan S.

tovel
Mislite li da su ove informacije pouzdane?

http://www.vesti-...o-bolestan

Miroljub Petrovic
hezekiel - poruka glasi:
Adam ÄŒovjek
Sit je postavljen
...
Evo kako otprilike izgleda prica kada se sastave imena praotaca, i kakvo prorostvo se moze saznati samo iz imena. Ako sam negjde pogrjesio, neka me neki poznavalac ispravi

To je "otprilike", videcu da to negde detaljnije objasnim, iako bez znanja jezika je malo teze razumeti.

Miroljub Petrovic
brcak0506 - poruka glasi:
pozdrav Profesore,

interesuje me Vase misljenje o ispovijesti grijeha,naime da li treba ici na ispovijed svesteniku ili se to moze izvrsiti i u direktnom obracanju Tvorcu putem molitve i iskrenog pokajanja(bez posrednika u vidu svestenskog lica) i ako moze kratko obrazlozenje odgovora . Zaista me zbunjuju oni dijelovi iz jevandjelja po Mateju gdje Hrist govori Petru da sto sveze na zemlji ostace svezano i onaj odgovor Petru takodje na njegovo pitanje koliko puta da oprostim gresnome do 7 puta _Hrist kaze ne 7 nego 7 puta 70, Ti dijelovi su mi nejasni.Dakle ,kako se ispovijedati na pravi nacin?
Hvala.

Govorio sam o tome, treba da procitas prethodne postove. Isus kaze Petru da ako se bude drzao Boga, Bog ce uciniti da on bude kanal preko koga On deluje na Zemlji. Ubrzo nakon toga, kada je Petar poceo da prica neozbiljne stvari, Isus mu kaze: "Idi od mene Sotono!" Dakle, dok smo sa Bogom i drzimo se Njegovih zakona, vaze sva obecanja koja je On dao. Kad odstupimo od Njega, sledi stradanje.

Kada se neko iskreno kaje za svoje grehe kojima nas je povredio ili ostetio, i svim srcem se trudi da nadoknadi stetu, takvom coveku treba da oprostimo. Neko moze vise puta da pogresi (svi to radimo), ali ako se iskreno kaje i izvinjava se, i zeli da nadoknadi stetu, treba mu svaki put oprostiti.

Covek treba da trazi oprostaj od onoga koga je povedio i od Boga, jer je povredio Njegovo dete.

Miroljub Petrovic
Hvala vam na iscrpnom odgovoru.Jos samo nesto da zakljucimo ovu temu da li postoji informacija da li ce supruznici i daljie biti supruznici i u slijedecem zivotu?

Govorio sam o tome detaljno na forumu, moraces da procitas, tema je opsirna da bih je ponavljao po ne znam koji put.

Naravno ja se uveliko slazem sa vama nemoj te me pogresno shvatiti,naravno da su djeca jako bitna i da treba da vaspitavamo djecu i stvaramo dobre ljude od njih,ali i ta djeca ce jednog dana otici i imati svoju djecu....itd.I na kraju mi ostajemo sa svojom suprugom za cijeli zivot,i bilo bi lijepo da posoji odredjena hemija i harmonija pored onog osnovnog "trebal ti sta? aha ja cjepam ti kuvas i to.

Ti si bas mnogo neinformisan, a ne vidim da hoces da se informises. Procitaj moje dve knjige o braku, pa onda postavljaj sledeca pitanja na ovu temu. Gde ce deca otici jednog dana? Deca ce otici ako ih roditelji svoji sebicnim ponasanjem oteraju. Pa zar deca ne teba da zive sa roditeljima, i da brinu o njima, i da sa svojim zenama i decom budu svi na okupu? Mi o tome malo znamo jer su nasi roditelji uglavnom bili robovi sistema, a mi smo naopako nauceni kako se stvara porodica, itd, itd. Nasi preci su ziveli tako sto je u jednom domacinstvu zivelo 4 generacije: djed, njegov sin, unuk i praunuk, i to svi sa porodicama. Sta ces lepse... Ali tada se znao red i niko se nije "zaljubljivao".

Miroljub Petrovic
tovel - poruka glasi:
Mislite li da su ove informacije pouzdane?

Ja sam za to cuo jos prosle godine, a danas se jasno vidi da Tadic jako lose izgleda i da je zaista bolestan. Problem je sto ima lose savetnike po svim pitanjima, ukljucujuci i po zdravstvenim pitanjima. Kada bi se obratio CPS-u, za par sedmica bi izgledao kao momak. Mogao bi "aždaju da uhvatu i konja da preskoči" (ovo je izjava koju su očevi nekada izgovarali, kada bi neko došao da prosi njihovu kćer, pa bi oni rekli da će dati svoju kćer onome ko može da uradi gornje dve stvari - drugim rečima, mora momak da bude prva liga).

acoo
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Hvala vam na iscrpnom odgovoru.Jos samo nesto da zakljucimo ovu temu da li postoji informacija da li ce supruznici i daljie biti supruznici i u slijedecem zivotu?

Govorio sam o tome detaljno na forumu, moraces da procitas, tema je opsirna da bih je ponavljao po ne znam koji put.

Naravno ja se uveliko slazem sa vama nemoj te me pogresno shvatiti,naravno da su djeca jako bitna i da treba da vaspitavamo djecu i stvaramo dobre ljude od njih,ali i ta djeca ce jednog dana otici i imati svoju djecu....itd.I na kraju mi ostajemo sa svojom suprugom za cijeli zivot,i bilo bi lijepo da posoji odredjena hemija i harmonija pored onog osnovnog "trebal ti sta? aha ja cjepam ti kuvas i to.

Ti si bas mnogo neinformisan, a ne vidim da hoces da se informises. Procitaj moje dve knjige o braku, pa onda postavljaj sledeca pitanja na ovu temu. Gde ce deca otici jednog dana? Deca ce otici ako ih roditelji svoji sebicnim ponasanjem oteraju. Pa zar deca ne teba da zive sa roditeljima, i da brinu o njima, i da sa svojim zenama i decom budu svi na okupu? Mi o tome malo znamo jer su nasi roditelji uglavnom bili robovi sistema, a mi smo naopako nauceni kako se stvara porodica, itd, itd. Nasi preci su ziveli tako sto je u jednom domacinstvu zivelo 4 generacije: djed, njegov sin, unuk i praunuk, i to svi sa porodicama. Sta ces lepse... Ali tada se znao red i niko se nije "zaljubljivao".
Kako onda tumacite ovo sto pise u 1.moj: "Zato ce covek ostaviti svog oca i svoju majku i prionuce uz svoju zenu i oni ce postati jedno telo."

Miroljub Petrovic
acoo - poruka glasi:
Kako onda tumacite ovo sto pise u 1.moj: "Zato ce covek ostaviti svog oca i svoju majku i prionuce uz svoju zenu i oni ce postati jedno telo."

Dok je neozenjen, sin zivi u domacinstvu sa roditeljima. Kada se ozeni, on napravi kucu pored kuce roditelja gde zivi sa zenom (u vreme drevnog Izraela podizao se novi sator). Nekada sin sa zenom zivi u odvojenom delu kuce sa roditeljima. U slucajevima poligamije (kada su muskarci imali vise zena), svaka zena je imala svoju odvojenu kucu ili sator gde je zivela sa svojom decom. Ali, sinovi su uvek ziveli sa roditeljima, jedni pored drugih, ali je dolazilo do delimicnog fizickog odvajanja, a ne da su oni odlazili u inostranstvo zauvek i potpuno se odvajali od roditelja. Odlazili su samo privremeno, ako su morali zbog posla ili nekih drugih opravdanih razloga.

Leviatan

Ja mislim da se na njega u poslednjih par godina vrsi prevelik pritisak od evropljana. Pa da je stres uzrok njegove bolesti.

a
Miroljub Petrovic
Leviatan - poruka glasi:

Ja mislim da se na njega u poslednjih par godina vrsi prevelik pritisak od evropljana. Pa da je stres uzrok njegove bolesti.

Ja mislim da je uzrok njegove bolesti to sto se nemoralno ponasa pa je Bog odstupio od njega, kao od Saula.

Slavoljub2
Miki,pa ti mislis da to moze tako.Da vredjas ljude brisuci im postove i banovati ih,umesto da lepo odgovoris.

Da ponovimo:
...

Zasto o tim stvarima ne pricas kada gostujes na TV-u,ili jos bolje u pravoslavnim crkvama i manastirima ??? Nego se predstavljas kao pravoslavac i ne smetaju ti "demonske" ikone i Krst. Ne sablaznjavaj i ne varaj ljude vise predstavljajuci se da si nesto sto nisi.Kazi lepo svima gde god gostujes lepo i i iskreno "JA SAM MESIJANSKI JEVREJIN".

CEKAMO ODGOVOR.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 28.12.2011 13:23

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.67 sekundi!