pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.12.2011 11:51
|
Super Administrator Odgovori: 22605 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Rankan - poruka glasi: Да поÑтавим и овдје поруку коју Ñам дјеломично и Мирољубу мејлом пиÑао о Ñвом религиозном рођаку који Ñе у 56-ој години оженио...... Прошле године Ñам пиÑао Мирољубу о њему, о томе како ми Ñе један рођак оженио у 56-ој години и то за религиозну жену од 35 година. Тада Ñам Ñе преријечио Ñа Мирољубом да је то велика баш разлика, али ми је рекао да није, јер је Ñтварање дјеце најбитније. Требало ми је доÑта времена да то Ñварим и уÑпио Ñам, јер заиÑта он Ñе оженио на начин какав Творац жели и из иÑтог разлога, јер је неки дан добио Ñина у 57-ој години, баш Ñам Ñе обрадовао, највише због тога што знам да ће то дијете бити вијерник, добар човјек - у то нема Ñумње. Тако да ми је много драже када један релогиозан човјек добије дијете јер знам да ће нешто бити од тога. Тај рођак је иначе профеÑор у ОÑновној школи , али и жена му је била профеÑор у Средњој школи и након што је поÑтала вишак није хтјела да тражи други поÑао већ Ñе удала......покојни отац од тог мог рођака (брат моје баке) није му дао да Ñе замонаши јер је желио да има и од њега унуке, није за живота доживио да то и види али му Ñе бар жеља иÑпунила..... Ето Ñамо да кажем да никад није каÑно за женидбу тј. дјецу.....нека Ð½Ð°Ñ ÑˆÑ‚Ð¾ више...Ñлава Богу!!! Ранко Србин Република Срб(п)Ñка Bravo! Svaka cast! |
|
|
Ratko |
Odgovorio 25.12.2011 14:32
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
VESTI IZ IZRAELA U sredu su zvaniÄnici Palestinske uprave nastavlili da mantraju kako će poniÅ¡titi sve bilateralne veze sa Izraelom i zahtevati teritorijalna poravnanja pred meÄ‘unarodnim sudovima. http://www.vesti0...-izraelom/ |
|
|
bijeli |
Odgovorio 25.12.2011 17:37
|
Član Odgovori: 2 Pristupio/la: 25.12.2011 17:30 Lokacija: Nepoznata |
Prvo bih zelio da vam se zahvalim Miroljube jer ste mi promijenili zivot! Muci me pitanje iz biblije koje glasi: Sta da mislimo o apostolu Petru kada se odrekao Isusa? Citiram `A sluÅ¡kinja ga vide i poÄe opet govoriti onima Å¡to tamo stajahu: ovaj je od njih. Ali on opet odricaÅ¡e. Malo posle opet prisutni rekoÅ¡e Petru: zaista si od njih; jer si i Galilejac. Tada on poÄe da se proklinje i zaklinje: ne znam toga Äoveka za koga govorite. I odmah po drugi put petao zapeva. A Petar se seti reÄi, kako mu reÄe Isus: [b]pre no Å¡to petao dva puta zapeva tri puta ćeÅ¡ me se odreći; i briznu u plaÄ.` |
|
|
ilijas |
Odgovorio 25.12.2011 18:06
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 20.12.2011 15:20 Lokacija: Nepoznata |
Uvazeni profesore,u svom zivotu sam uvjek osjetio potrebu za vjerom i slusajuci jedan period vasa predavanja priblizilo me je Tvorcu-jednom Bogu.Najvise me je interesovalo znanje-saznanje o Njemu.I ono sto sam nasao u Islamu mi je najlogicnije,prirodno i dovoljno jer upucujes molitvu i spas Onome koji je Velik,Uzvisen Jak i Gospodar svega.U hriscanstvu mi je oduvjek bilo knjavo to sto neznas kome se obraca a i to sto ste mi naveli prosli put Bice s tri lica.To mi je zvucalo malo apsurdno i kao jedna losa osobina jer i covjek s vise lica je licemjer.I hvala Allahu primio sam Islam a vasa predavanja su dosta tome pridonjela cak mi vas je i preporucio covjek koji je u islamu-musliman.Zato sam sebi dao ime Ilija-poslanik koji je zahvaljivao Allahu.To sam ime nasao u knjizi Kazivanje o vjerovjesnicima koja je i bila moja prva knjiga koju sam procitao,koja vrlo lijepo opisuje sve Allahove poslanike pa bih je i vama preporucio od autora Ibn Kesir. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.12.2011 19:35
|
Super Administrator Odgovori: 22605 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
bijeli - poruka glasi: Prvo bih zelio da vam se zahvalim Miroljube jer ste mi promijenili zivot! Muci me pitanje iz biblije koje glasi: Sta da mislimo o apostolu Petru kada se odrekao Isusa? Citiram `A sluÅ¡kinja ga vide i poÄe opet govoriti onima Å¡to tamo stajahu: ovaj je od njih. Ali on opet odricaÅ¡e. Malo posle opet prisutni rekoÅ¡e Petru: zaista si od njih; jer si i Galilejac. Tada on poÄe da se proklinje i zaklinje: ne znam toga Äoveka za koga govorite. I odmah po drugi put petao zapeva. A Petar se seti reÄi, kako mu reÄe Isus: [b]pre no Å¡to petao dva puta zapeva tri puta ćeÅ¡ me se odreći; i briznu u plaÄ.` Svako od nas se mnogo puta odrekao Hrista kao Petar. Seti se koliko si puta sebi obecao da neces nesto lose vise nikada da uradis, pa ga ponovo uradis, i povredis i sebe i druge oko sebe. Vazno je posle toga se dici i krenuti prema gore, napred, prema cilju, a ne ostati u blatu. Za razliku od Petra koji se pokajao i nastavio prema cilju, Juda se nije pokajao, a mogao je, i ubio se. Tako demoni uspeju mnoge ljude da nagovore da nakon pocinjenog greha dignu ruke od sebe i ostanu u blatu greha (a neke ubede i da dignu ruku na sebe, na zalost). Petar je ipak na kraju ispao junak. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 25.12.2011 19:36
|
ilijas - poruka glasi: Uvazeni profesore,u svom zivotu sam uvjek osjetio potrebu za vjerom i slusajuci jedan period vasa predavanja priblizilo me je Tvorcu-jednom Bogu.Najvise me je interesovalo znanje-saznanje o Njemu.I ono sto sam nasao u Islamu mi je najlogicnije,prirodno i dovoljno jer upucujes molitvu i spas Onome koji je Velik,Uzvisen Jak i Gospodar svega.U hriscanstvu mi je oduvjek bilo knjavo to sto neznas kome se obraca a i to sto ste mi naveli prosli put Bice s tri lica.To mi je zvucalo malo apsurdno i kao jedna losa osobina jer i covjek s vise lica je licemjer.I hvala Allahu primio sam Islam a vasa predavanja su dosta tome pridonjela cak mi vas je i preporucio covjek koji je u islamu-musliman.Zato sam sebi dao ime Ilija-poslanik koji je zahvaljivao Allahu.To sam ime nasao u knjizi Kazivanje o vjerovjesnicima koja je i bila moja prva knjiga koju sam procitao,koja vrlo lijepo opisuje sve Allahove poslanike pa bih je i vama preporucio od autora Ibn Kesir. Samo ti proucavaj i istrazuj, i neka ti je Bog u pomoci. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 25.12.2011 20:41
|
Član Odgovori: 545 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: ÐлекÑандровац, Жупа |
‎СрпÑко-израелÑко пријатељÑтво הידידות סרבי ישר×לי‎
|
|
|
SMUK |
Odgovorio 25.12.2011 23:19
|
Član Odgovori: 128 Pristupio/la: 30.05.2011 16:41 Lokacija: ÄŒaÄak |
PriÄaju Jevreji i Srbi: Jevreji - Je li, sjećate li se da je Å¡panska nacionalna televizija izazvala skandal jer u svom dokumentarnom programu o Jasenovcu meÄ‘u žrtvama nije spomenula Srbe? Srbi - Ah, mi smo već zaboravili na to, uložili smo protest, a oni su nam se izvinuli. Jevreji kolutaju oÄima - Jeste li vi normalni, SAMO IZVINULI?! Srbi će na to - Paaa, Å¡ta smo drugo mogli oÄekivati? A Jevreji će - Da kojim sluÄajem nas nisu spomenuli, mi bi ih odveli u Strazburg, tužili bi ih i Å¡panska televizija bi bila ugaÅ¡ena! |
|
|
nikola |
Odgovorio 25.12.2011 23:56
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
|
|
|
crnitrn |
Odgovorio 26.12.2011 00:26
|
Član Odgovori: 545 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: ÐлекÑандровац, Жупа |
‎СрпÑко-израелÑко пријатељÑтво הידידות סרבי ישר×לי‎
|
|
|
Laki |
Odgovorio 26.12.2011 01:02
|
Član Odgovori: 594 Pristupio/la: 04.02.2008 15:27 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
nikola_bg |
Odgovorio 26.12.2011 11:23
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 05.02.2009 20:05 Lokacija: Nepoznata |
Pocela je izgradnja hrama.... pa ko razume shvati ce http://www.rgls.o...-rvls.html usput oni "nisu" religijska organizacija Å ta pri tom podrazumevate pod Velikim Arhitektom svih svetova? Veliki Arhitekta Svih Svetova je naÅ¡ Veliki Majstor. Sva naÅ¡a uÄenja i naÄin rada zasnivaju se na veri u Vrhovnog Tvorca, u njegovu savrÅ¡enost i bez te vere u njegove moralne zakone, oni bi bili potpuno nedelotvorni. Sve naÅ¡e težnje usmerene su ka približavanju i pojedinaca i druÅ¡tva u celini ovom idealu. Mi nismo religiozno udruženje i to ne želimo biti. Za nas nije važno kojoj veri Brat pripada. NaÅ¡ put ne vodi kroz dogme, versko izjaÅ¡njavanje i katehizme jer, upravljanje sakramentima je stvar crkava. NaÅ¡ put je okrenut otkrivanju svetlosti istine i tu dogmama nije mesto. Slobodno zidarstvo nije zamena za veru ili crkvu. Kakve se duhovne koristi mogu steći u masonskoj loži? Loža nudi svojim Älanovima ostvarenje duhovno ispunjenog života. Ona bratskom ljubavlju, poverenjem i tolerancijom povezuje milione ljudi Å¡irom sveta i na svim delovima zemaljske kugle. Loža pruža mogućnost da se u njoj prepozna poredak prava i idealni red, duhovni sklad koji se kroz misli i akcije, pretvara u poredak slobode i pravde, harmoniju bratstva, lepote i ljubavi. Izmenio/la nikola_bg na 26.12.2011 11:24 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.12.2011 11:57
|
Vizant - poruka glasi: PriÄaju Jevreji i Srbi: Jevreji - Je li, sjećate li se da je Å¡panska nacionalna televizija izazvala skandal jer u svom dokumentarnom programu o Jasenovcu meÄ‘u žrtvama nije spomenula Srbe? Srbi - Ah, mi smo već zaboravili na to, uložili smo protest, a oni su nam se izvinuli. Jevreji kolutaju oÄima - Jeste li vi normalni, SAMO IZVINULI?! Srbi će na to - Paaa, Å¡ta smo drugo mogli oÄekivati? A Jevreji će - Da kojim sluÄajem nas nisu spomenuli, mi bi ih odveli u Strazburg, tužili bi ih i Å¡panska televizija bi bila ugaÅ¡ena! Glup vic. Kada su Jevreji dobili neki spor takve vrste? Nikada. Ne samo da svetski mediji dovode u pitanje postojanje holokausta, vec predsednici drzava tvrde da se holokauust nije desio. Grcki najuticajniji dnevni list "Elefterotipija" je objavio karikaturu na kojoj jevrejski vojnici ubijaju Palestince, i medju sobom razgovaraju: "Mi nismo bili zrtve u Ausvicu i Dahau, nego smo bili tamo da ucimo kako se ubija." Svi svetski mediji svakodnevno pljuju po Izraelu i Jevrejima, ali za sada ne mogu nista ozbiljnije da preduzmu jer Izrael ima nuklearno i drugo ubojito oruzje, pa se boje. Zato huskaju fanatike, ludake i bombase samoubice da ratuju, umesto njih, protiv Izraela. Naravno da ubojito oruzje moze samo privremeno da bude mehanizam zastite - jedina zastita je ona od Boga. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.12.2011 12:16
|
Ovaj bi video trebao svaki dan da se pusta na televiziji da se nikada ne zaboravi sta ce da se ponovi ako nesto brzo ne preduzmemo. |
|
|
Dino |
Odgovorio 26.12.2011 17:18
|
Član Odgovori: 170 Pristupio/la: 21.01.2008 17:14 Lokacija: Vrgorac |
http://www.index....90398.aspx Miroljube, što mislite o ovome? Dodatno još pokazuje da se tajni ured Vatikana koji je bia za vrijeme inkvizicije nije ni zatvoria... "Ako netko hoće da se hvali, neka se hvali time što Mene poznaje."
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.12.2011 19:34
|
Dino - poruka glasi: http://www.index....90398.aspx Miroljube, što mislite o ovome? Dodatno još pokazuje da se tajni ured Vatikana koji je bia za vrijeme inkvizicije nije ni zatvoria... Zahuktava se sukob izmedju masonerije i Vatikana, i sada se koriste sva sredstva za kompromitaciju druge strane. |
|
|
Ratko |
Odgovorio 26.12.2011 19:54
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
duga |
Odgovorio 26.12.2011 20:58
|
Član Odgovori: 14 Pristupio/la: 13.06.2009 12:30 Lokacija: Nepoznata |
Pozdrav! Stoji li u bibliji da svaki Äovjek ima svog osobnog anÄ‘ela Äuvara koji ga stalno prati ili Bog na molitvu Njemu Å¡alje anÄ‘ela ili anÄ‘ele u pomoć?Ako imamo anÄ‘ela koji nas stalno prati dali se onda može anÄ‘ela i moliti za pomoć nije li to grijeh?Jer po mom shvaÄanju vjere moli se samo Bogu,Sinu i Duhu svetom i njima bi trebalo uputiti molitvu za pomoć koju želimo da nam anÄ‘eo napravi.Nadam se da sam bio dovoljno jasan.Molim komentar.Hvala! Izmenio/la duga na 26.12.2011 21:16 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 26.12.2011 21:41
|
duga - poruka glasi: Pozdrav! Stoji li u bibliji da svaki Äovjek ima svog osobnog anÄ‘ela Äuvara koji ga stalno prati ili Bog na molitvu Njemu Å¡alje anÄ‘ela ili anÄ‘ele u pomoć?Ako imamo anÄ‘ela koji nas stalno prati dali se onda može anÄ‘ela i moliti za pomoć nije li to grijeh?Jer po mom shvaÄanju vjere moli se samo Bogu,Sinu i Duhu svetom i njima bi trebalo uputiti molitvu za pomoć koju želimo da nam anÄ‘eo napravi.Nadam se da sam bio dovoljno jasan.Molim komentar.Hvala! Nigde u Bibliji direktno ne pise da Bog kao odgovor na molitvu salje andjela da cuva coveka, iako i ta mogucnost postoji. Dovoljno je da Bog svojim Svetim Duhom stiti coveka, tako da nije neophodno da salje andjele, iako i ta opcija postoji. |
|
|
oldnick |
Odgovorio 26.12.2011 22:21
|
Član Odgovori: 23 Pristupio/la: 09.10.2011 21:36 Lokacija: Nepoznata |
Dela apostolska 2,17-2,18 spominju prorokovanje i snove. Kako cemo da znamo sta je od Boga, a sta je demonska podvala? |
|
Predji na forum: |