pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2011 08:40
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
dovlanik - poruka glasi: ÄŒitah jutros o grehu Adava i Navijuda, sinova Mojsijevog brata, sveÅ¡tenika Arona, pa samo da proverim da li sam to dobro razumeo. Elem, Adav i Navijud su popili malo viÅ¡e vina, i tokom službe u Å atoru umesto da uzmu plamen koji je Bog odredio, oni su za kadionice uzeli obiÄan plamen, te siÄ‘e oganj s neba i sprži ih. Kažnjeni su tako jer je njima ukazana posebna Äast da budu na planini, uz 70 stareÅ¡ina, kad se Tvorac na poseban naÄin otkrio ljudima, te je njihova odgovornost veća. A i bili su odreÄ‘eni za sveÅ¡teniÄku službu, Å¡to opet povećava odgovornost jer su morali biti primer drugima. Dakle, da li sam ja to dobro razumeo, ili mi je neÅ¡to promaklo? Hvala unapred. Å abat Å¡alom! Kaze se da su prineli "tudji kad". Nisam proucavao u originalu sta to tacno znaci, ali jasno je da su obavljali sluzbu Bogu na nacin koji nije dozvoljen, i bili su kaznjeni. Mojsije je kaznjen neulaskom u Obecanu zemlju jer je dva puta udario u stenu, umesto da progovori steni (da potekne voda), kao sto je to Bog trazio. Za laike je ovo besmisleno, ali to ima duboku teolosku poruku, o cemu sam vise puta govorio. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2011 12:19
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
|
|
|
nikolaj |
Odgovorio 03.12.2011 17:47
|
Član Odgovori: 120 Pristupio/la: 02.05.2011 12:55 Lokacija: Para?in |
Profesore, ja cenim rad i trud dveri, ali nije mi jasno koja ce razlika biti u zemlji Srbiji posto se dveri zalazu za Rusiju, a poznato je da je Putin papin igrac? I ovo mi takodje nije jano, zasto stavljaju majku Bozju kao svoj logo kada ste nam ovde lepo objasnili sta ona i kog pretstavlja? Evo linka: http://dverisrpsk...-dveri.php |
|
|
Dusan d |
Odgovorio 03.12.2011 17:50
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
Konacno kupio sam gusle,danas sam ih dobio.Da samo znate kako su dobre ja se nisam uopste nadao da ce tako da ih majstor napravi,odusevio sam se.Postavicu i sliku da ih vidite,ekstra su.A naso sam i coveka koji ce da me uci da sviram. |
|
|
Ratko |
Odgovorio 03.12.2011 19:58
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
VESTI IZ IZRAELA (Ne)suptilni napadi britanskog lista Ekonomist na Izrael http://www.vesti0...na-izrael/ Arapske države nisu dozvolile stvaranje nezavisne Palestine http://www.vesti0...palestine/ Paneta: Izrael da popravi odnose sa Turskom i Egiptom http://www.vesti0...i-egiptom/ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2011 22:54
|
nikolaj - poruka glasi: Profesore, ja cenim rad i trud dveri, ali nije mi jasno koja ce razlika biti u zemlji Srbiji posto se dveri zalazu za Rusiju, a poznato je da je Putin papin igrac? I ovo mi takodje nije jano, zasto stavljaju majku Bozju kao svoj logo kada ste nam ovde lepo objasnili sta ona i kog pretstavlja? Evo linka: http://dverisrpsk...-dveri.php Ti si pravi manolog - struÄnjak za pronalaženje mana. Kada gori kuća, neozbiljno je da dobrom vatrogascu pronalaziÅ¡ mane, u stilu, nema lepe cipele, nezna da reÅ¡ava diferencijalne jednaÄine trećeg stepena i nezna Bibliju napamet. Kad se ugasi požar, onda sedni pa priÄaj sa vatrogascem o cipelama, matematici i nekim teoloÅ¡kim detaljima, ako te interesuje. NaÅ¡a kuća (Srbija) gori u velikom plamenu, i nemamo mnogo vatrogasaca. Zato, ceni to Å¡to vatrogasci rade i nemoj da ti oko bude bolesno da vidiÅ¡ ono Å¡to je nebitno u ovom trenutku. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2011 22:55
|
Dusan d - poruka glasi: Konacno kupio sam gusle,danas sam ih dobio.Da samo znate kako su dobre ja se nisam uopste nadao da ce tako da ih majstor napravi,odusevio sam se.Postavicu i sliku da ih vidite,ekstra su.A naso sam i coveka koji ce da me uci da sviram. Bravo sokole. Javi kad snimiš CD, da te reklamiramo. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 03.12.2011 23:21
|
Evo, TV Jasenovac je poceo da se bavi Dverima, znaci da je Dverima jako skocio rejting u narodu: http://www.b92.ne..._id=562925 |
|
|
NM |
Odgovorio 04.12.2011 10:39
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 13.11.2011 23:20 Lokacija: Nepoznata |
Slusajuci predavanje Damir je spomenuo da iza svih ovih nesreca cunamija katastrofa stoji sotona sto bi bilo i logicno.Bog je dao spasenje kroz zakone i ISUSA HRISTA na nama je da odlucimo zelimo li se spasiti ili poginuti sluzeci mamonu.Covijek sam sebi sudi i sam sebe unistava BOG je sam rekao spor na gnjev milostiv i sad on dodje i pusti neku katastrofu i ubije 20000 ljudi .sotoni je u cilju i da stim prevarama truje narod kako takav BOG a ubija ljude ja mislim da ima logike na pitanje zasto nevini stradaju |
|
|
_Ivan_ |
Odgovorio 04.12.2011 13:23
|
Član Odgovori: 118 Pristupio/la: 24.05.2009 19:20 Lokacija: pancevo |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2011 13:52
|
NM - poruka glasi: Slusajuci predavanje Damir je spomenuo da iza svih ovih nesreca cunamija katastrofa stoji sotona sto bi bilo i logicno.Bog je dao spasenje kroz zakone i ISUSA HRISTA na nama je da odlucimo zelimo li se spasiti ili poginuti sluzeci mamonu.Covijek sam sebi sudi i sam sebe unistava BOG je sam rekao spor na gnjev milostiv i sad on dodje i pusti neku katastrofu i ubije 20000 ljudi .sotoni je u cilju i da stim prevarama truje narod kako takav BOG a ubija ljude ja mislim da ima logike na pitanje zasto nevini stradaju Nekada Sotona i demoni ubijaju, a Bog dopusti, a nekada se desava da Bog ubija, kao u slucaju Egipta za vreme Mojsija. Bog preuzima odovornost za sve sto se desava, i to otvoreno kaze. Dakle, sve se desava sa Njegovim dopustenjem, jer ljudi biraju zlo ili dobro. |
|
|
vatrogascispasiocins |
Odgovorio 04.12.2011 16:45
|
Član Odgovori: 55 Pristupio/la: 30.07.2009 08:26 Lokacija: Nepoznata |
http://www.youtub...ture=share Roditelji - savet kako da se zakonski izborite da vašu zdravu dece na date na obaveznu vakcinaciju Vatru gasi brata spasi
|
|
|
NM |
Odgovorio 04.12.2011 18:56
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 13.11.2011 23:20 Lokacija: Nepoznata |
Moram ovo napisati citam poginuli baka djed i unuce tesko je ne zapitati se zasto, ako smo iskreni prema samom sebi.Ne vjerujem nego znam da GOSPOD postoji .Ali ovakve stvari samo sotona radi .Rekao si uz dopustenje ja mislim da BOG ne dopusta ovo .Kao i to da su 2 brata krenula na sahranu i obadva poginula djeca.Ja znam da je ovo tema na koju niko nema odgovor zasto ima neki razlog ali sigurno da BOG nemoze dopustiti ovo.Pa zamisli majku oca kako se osjecaju poslije toga .Ovo je forum kome je temelj istina i mi gradimo zidove na ovom jakom temelju sa svojom iskrenoscu ja sam napisao ovo jer ovo je jedino pitanje koje trazi odgovor zasto i to nijedan covijek nemoze odgovoriti koliko god trazijo logiku razlog.Samo BOG zna razlog jednog dana cemo ga saznati |
|
|
nikola |
Odgovorio 04.12.2011 19:10
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2011 19:25
|
NM - poruka glasi: Moram ovo napisati citam poginuli baka djed i unuce tesko je ne zapitati se zasto, ako smo iskreni prema samom sebi.Ne vjerujem nego znam da GOSPOD postoji .Ali ovakve stvari samo sotona radi .Rekao si uz dopustenje ja mislim da BOG ne dopusta ovo .Kao i to da su 2 brata krenula na sahranu i obadva poginula djeca.Ja znam da je ovo tema na koju niko nema odgovor zasto ima neki razlog ali sigurno da BOG nemoze dopustiti ovo.Pa zamisli majku oca kako se osjecaju poslije toga .Ovo je forum kome je temelj istina i mi gradimo zidove na ovom jakom temelju sa svojom iskrenoscu ja sam napisao ovo jer ovo je jedino pitanje koje trazi odgovor zasto i to nijedan covijek nemoze odgovoriti koliko god trazijo logiku razlog.Samo BOG zna razlog jednog dana cemo ga saznati To sto pises je kao kad mali Djokica uzme da prica o svemirskim brodovima o kojima nista ne zna. Vidimo svuda oko nas da su mnogi ljudi poludeli, da skoro niko nikog ne postuje, da se na svakom koraku krse svi prirodni i Bozji zakoni, i sad si se ti nasao u cudu sto se desavaju najrazlicitiji oblici stradanja. Pa to je neminovna posledica onoga sto ljudi biraju. |
|
|
velja |
Odgovorio 04.12.2011 21:45
|
Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 03.01.2011 20:28 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 04.12.2011 22:24
|
Ne podrzava Albanija Izrael, nego albanski predsednik. Verovatno su ga nesto castili ovi izraelski lobisti i onda ovaj drzi neke govore, kao "Albanija ce da bombaruje Iran, ako bude trebalo'. Smesno. |
|
|
MilosV |
Odgovorio 04.12.2011 22:56
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 17.09.2010 09:24 Lokacija: Nepoznata |
Facebook anketa, 4.12.'11. [img]http://img14.imageshack.us/img14/967/glasovi412.gif[/img] is not a valid Image. Izmenio/la MilosV na 05.12.2011 12:10 |
|
|
aleksandar993 |
Odgovorio 05.12.2011 14:45
|
Član Odgovori: 82 Pristupio/la: 23.01.2011 22:53 Lokacija: Beograd |
ГоÑподине Петровићу за матурÑки рад из иÑторије бих одабрао јунаштво и чојÑтво у црној гори па би ми требала нека иÑторијÑка литература на ту тему као и где могу да је купим? Ðе знам још око теме шта биÑте ми ви препоручили у време Шћепана малог или неки други период? Велики поздрав! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 05.12.2011 15:11
|
aleksandar993 - poruka glasi: ГоÑподине Петровићу за матурÑки рад из иÑторије бих одабрао јунаштво и чојÑтво у црној гори па би ми требала нека иÑторијÑка литература на ту тему као и где могу да је купим? Ðе знам још око теме шта биÑте ми ви препоручили у време Шћепана малог или неки други период? Велики поздрав! Imas na donjem linku knjige "Znameniti crnogorski i hercegovacki junaci", a iz Sabranih dela Marka MIljanova mozes da uzmes knjigu "Primjeri cojstva i junastva" pa odatle da uzmes sta ti odgovara. http://www.plemek...e_kuci.htm |
|
Predji na forum: |