pocetak foruma
|
|
Ratko |
Odgovorio 29.11.2011 10:01
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Ratko |
Odgovorio 29.11.2011 10:59
|
Član Odgovori: 106 Pristupio/la: 08.02.2008 03:25 Lokacija: Nepoznata |
Poznata satanistiÄka hevi-metal grupa Black Sabbath planira veliki koncert u Beogradu 28. juna 2012. http://www.vesti0...ce-godine/ |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.11.2011 11:40
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Ratko - poruka glasi: Poznata satanistiÄka hevi-metal grupa Black Sabbath planira veliki koncert u Beogradu 28. juna 2012. http://www.vesti0...ce-godine/ Moguce da ce predgrupa da bude Tomson. |
|
|
Uros88 |
Odgovorio 29.11.2011 11:43
|
Član Odgovori: 52 Pristupio/la: 28.12.2008 21:00 Lokacija: Beograd |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: digitworld - poruka glasi: Miroljube ima li kakvog lijeka za bolove u grlu i kaÅ¡lja? Stavis toplu kompresiju na grudi (termos sa vrucom vodom) i pijes dosta tecnosti (caja, vode) i vitamin C (kivi, limun, pomorandza), a evo i odlicnog recepta za grlo: u blenderu izmiksati 5-6 cesjeva belog luka, 1 iscedjen limun, cetvrtinu crnog luka, 1 supenu kasiku meda i 3 dl vode. To se polako pije. Evo upravo sam se probudio sa blago upaljenim grlom. Kao i svaki put uzeo sam kaÅ¡iku meda i gutao malo po malo da bi med duže prolazio kroz grlo i viÅ¡e me ne boli. ZnaÄi skoro trenutno ublažava upalu, verovatno bolje nego bilo koja tableta iz apoteke. Naravno, potrebno je i leÄiti izvor bolesti gde sam med nije dovoljan. |
|
|
IsakSmesko |
Odgovorio 29.11.2011 12:29
|
Član Odgovori: 37 Pristupio/la: 22.05.2009 12:10 Lokacija: Nepoznata |
Предавање протојереја Милића Драговића на тему ''Бог и божији људи пред Ñветом'' од 18.11.2011. у Ужицу. Мора да Ñе појача тон. http://vimeo.com/... |
|
|
brcak0506 |
Odgovorio 29.11.2011 16:38
|
Član Odgovori: 13 Pristupio/la: 05.04.2010 16:31 Lokacija: Nepoznata |
postovanje, zaista sam u nedoumici kako pomoci sinu koji pohadja 3-ci razred osnovne, naime za domaci zadatak (a tema je Biblija) nastavnik im je dao sledeca pitanja: Biblija : kada ,sta ,ko,gdje,kako i zasto? Iako sam bibliju vec citao (danicicev - karadzicev prevod) a i pratim Vas site vec dosta dugo i to svakodnevno, ipak priznajem prilicno sam zbunjen nacinom na koji je ova tema postavljena za ovako mlad uzrast,jer se ne trazi nikakvo obrazlozenje vec samo precizni odgovori. Pitanje i ujedno i molba za Vas je kako bi mogao pomoci djetetu da se izrazi , a da nikoga ne sablaznjava jer se ipak radi o francuskoj sredini a to znaci gdje se skola i drustvo u cjelosti smatra laickim. hvala i cvako dobro zivim , dakle postojim
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.11.2011 17:09
|
Super Administrator Odgovori: 22603 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
brcak0506 - poruka glasi: postovanje, zaista sam u nedoumici kako pomoci sinu koji pohadja 3-ci razred osnovne, naime za domaci zadatak (a tema je Biblija) nastavnik im je dao sledeca pitanja: Biblija : kada ,sta ,ko,gdje,kako i zasto? Iako sam bibliju vec citao (danicicev - karadzicev prevod) a i pratim Vas site vec dosta dugo i to svakodnevno, ipak priznajem prilicno sam zbunjen nacinom na koji je ova tema postavljena za ovako mlad uzrast,jer se ne trazi nikakvo obrazlozenje vec samo precizni odgovori. Pitanje i ujedno i molba za Vas je kako bi mogao pomoci djetetu da se izrazi , a da nikoga ne sablaznjava jer se ipak radi o francuskoj sredini a to znaci gdje se skola i drustvo u cjelosti smatra laickim. hvala i cvako dobro Mozes detetu da pustis biblijske crtane filmove koje imas na ovom sajtu i dete ce samo da odgovori na pitanja. Evo kako bi moja deca odgovorima na postavljena pitanja: kada: Biblija je nastala u periodu od 1500 godina pre nove ere, do prvog veka nove ere sta: religiozni ljudi veruju da su u Bibliji zapisane instrukcije od Boga kako bi covek trebao da zivi da bi bio srecan i uspesan ko: Bibliju su pisali Mojsije, proroci i Isusovi ucenici gdje: Biblija je u najvecem delu pisana na Bliskom Istoku kako: Bog je birao pobozne ljude koji ce pisati Bibliju zasto? Biblija je pismo koje je Bog napisao ljudima da bi oni bili srecni i da bi kvalitetno ziveli, i da bi se spasili smrti. Bog je u Bibliji obecao da ce sve ljude ponovo da stvori - dobre ljude na vecni zivot, a zle ljude da im sudi |
|
|
Prvoslav888 |
Odgovorio 29.11.2011 18:27
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 17.10.2011 17:00 Lokacija: Kolasin, Crna Gora |
Postovanje, Interesuje me sta bi ste nam(narodu) vi preporucili,kako da se pripremimo za Novi Svetski Poredak, za 3svj rat i za dolazak antihrista na vlast? Pozdrav |
|
|
NM |
Odgovorio 29.11.2011 18:30
|
Član Odgovori: 75 Pristupio/la: 13.11.2011 23:20 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube ima li jos koje predavanje Damira Gala osim onig predavanja koja su pod onim sajtom moj grad zagreb .Gledao sam i kada ste gostovali na rubu znanosti pa ako ima jos koje od njega da postavis .pozdrav |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.11.2011 19:06
|
Prvoslav888 - poruka glasi: Postovanje, Interesuje me sta bi ste nam(narodu) vi preporucili,kako da se pripremimo za Novi Svetski Poredak, za 3svj rat i za dolazak antihrista na vlast? Pozdrav O tome sam govorio bezbroj puta na ovom forumu. Treba da krenes od pocetka i da citas forum. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.11.2011 19:07
|
NM - poruka glasi: Miroljube ima li jos koje predavanje Damira Gala osim onig predavanja koja su pod onim sajtom moj grad zagreb .Gledao sam i kada ste gostovali na rubu znanosti pa ako ima jos koje od njega da postavis .pozdrav To je sve, koliko znam. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 29.11.2011 21:56
|
JEDAN NAROD Ima jedan mali narod koji živi na komadiću polupustinjske zemlje i uznemiruje ovu planetu već Äetiri hiljade godina. Ima jedan mali narod koji svojom religijom, filozofijom, moralom, naukom, egzistencijom Äetiri hiljade godina zadivljuje svet. Postoji jedan neuniÅ¡tivi, veÄno uniÅ¡tavani narod koji je viÅ¡e od svih naroda zadužio svet. Postoji jedan narod preko kojeg je govorio Bog, narod u kojem se rodio Božiji Sin. Jevreji su i danas mali narod. Prema Bibliji, Bog ih je izabrao jer su, izmedju ostalog, bili najmanji. Pa, ipak nijedan drugi narod na svetu nije uticao na civilizaciju kao ovaj. Dao je nebrojano mnogo važnih mislilaca, nauÄnika, umetnika... Äak 161 nobelovca - praktiÄki svaki peti Nobelovac je Jevrejin. KljuÄne liÄnosti ljudske civilizacije MOJSIJE, ISUS, NJUTN, MARKS, AJNÅ TAJN bili su Jevreji. Ima i ona Å¡aljiva priÄa: Prvo je doÅ¡ao Jevrejin Mojsije i rekao: “Sve je u glavi, u zakonu.†Onda je doÅ¡ao Jevrejin Isus i rekao: “Sve je u srcu.†Onda je doÅ¡ao Jevrejin Marks i rekao: “Sve je u stomaku.†Onda je doÅ¡ao Jevrejin Frojd i rekao: “Sve je u osećanjimaâ€, a onda je doÅ¡ao Jevrejin AjnÅ¡tajn i rekao: “Sve je relativno.†Od 1884. godine se igra svetsko prvenstvo u Å¡ahu. Bilo je samo 14 prvaka sveta do sada. ÄŒak osam su Jevreji! (Steinitz, Lasker, Botvinik, Smyslov,Talj, Spasky, Fischer, Kasparov). Kako je moguće da je narod od 12 milona ljudi dao Äak 8 prvaka sveta u Å¡ahu, najzahtevnijoj igri uma? ZaÅ¡to 12 milona bogatih Rusa, Amerikanaca, Nemaca, Japanaca, Italijana, Engleza nije dalo toliko nobelovaca i 8 prvaka u Å¡ahu? Kako to da su Jevreji dali toliko uticajnih ljudi u istoriji? ÄŒak je i otac ateizma, Spinoza, Jevrejin. Jevrejski narod proÅ¡ao je najmanje Å¡est holokausta od kojih su tri bila gora nego ovaj zadnji. Egipćani, veliki graditelji piramida, koji su Jevreje držali kao robove, danas viÅ¡e ne postoje (danaÅ¡nji Egipćani nisu potomci drevnih Egipćana). Njihovi bogovi zavrÅ¡ili su na dnu Crvenog mora. Asirci koji su uniÅ¡tili 10 od 12 Izraelovih plemena danas se spominju samo kao neprijatelji Jevreja. Gde su sada Asirci i njihovi bogovi? Vavilonjani, koji su imali najveći grad na svetu, Äiji su zidovi bili visoki 96 metara, a Å¡iroki deset, koji su osvojili pola sveta, a Jevreje odveli u ropstvo, odavno ne postoje, a njihov najveći grad na svetu danas je ruglo i ruÅ¡evina, kao i njihovi bogovi koji su ih Å¡titili. Grci koji su nasilnom helenizacijom pokuÅ¡ali da uniÅ¡te Jevreje, koji su pokuÅ¡ali da uvedu svinju u Hram u Jerusalimu i koji su muÄki pobili Makabejce, danas ne postoje (danaÅ¡nji Grci samo su imenom naslednici ondaÅ¡njih). Njihovi bogovi danas nemaju ni hramove da im se dovede svinja. Rim, to gvozdeno carstvo koje je u dva navrata pobilo gotovo pola jevrejskog naroda, koje je ubilo jevrejskog Mesiju, Svetog Nazarećanina, davno je propalo. Rimljani su odavno zaboravljeni, a nekada najveća sila koju je svet video samo je epizoda u jevrejskoj istoriji. Svaki narod koji se drznuo da digne ruke na Jevreje danas je mrtav, ne postoji. Jedina zemlja iz okruženja Izraela koje je opstala je Persija, koja je Jevrejima pomogla da se vrate u Izrael. (autor teksta je zeleo da ostane anoniman) Izmenio/la Miroljub Petrovic na 29.11.2011 21:59 |
|
|
mumin |
Odgovorio 29.11.2011 22:36
|
Član Odgovori: 32 Pristupio/la: 18.02.2011 18:53 Lokacija: Nepoznata |
Odlican tekst profesore, dali mozemo onda rec da rata izmedzu Perzijanaca i Izrajela nece bit, ali mislim da i Germani u buducnosti nece dobro proc. pozz |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 30.11.2011 00:08
|
Član Odgovori: 545 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: ÐлекÑандровац, Жупа |
‎СрпÑко-израелÑко пријатељÑтво הידידות סרבי ישר×לי‎
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.11.2011 07:45
|
mumin - poruka glasi: Odlican tekst profesore, dali mozemo onda rec da rata izmedzu Perzijanaca i Izrajela nece bit, ali mislim da i Germani u buducnosti nece dobro proc. pozz Na osnovu Biblije vidimo da ce biti rata i da ce to biti mehanizam da se Izrael ocisti od nemorala i u potpunosti okrene Bogu. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.11.2011 07:48
|
Nikac od Rovina - poruka glasi: Neznam da li je bilo na ovom forumu pored pitanja i odgovora o braku i porodici rijeci o kumstvu ? U nasem narodu je veoma znacajno kumstvo i tome se pridaje dosta paznje, postoji vijerovanje da se kumstvo ne valja odbiti ako si pozvan da kumujes, jer ne kaze se dzaba BOG JE NA NEBU, KUM NA ZEMLJI. Tako poznajem jedan primer gdje je bas iz tog razloga covjek kumovao svom poznaniku kada se ovaj zenio a koji nije bas moralan covjek, pa sada ima problema sa svojim kumom ali eto kumovi su pa nevalja da to prekidaju kako on misli. Mene zanima odaklen dolaze takva vijerovanja, sta kumstvo zapravo predstavlja, koliko to ima veze sa zakonom Bozijim i gdje se tu kum uklapa u cijelu pricu kada je u pitanju sklapanje braka, krstenja ? Ako moze par rijeci i obijasnjena o kumstvu ? Kada su neko zeni mora da polozi garancije da je sposoban za brak i da ce ispunjavati bracne obaveze, a oni koji garantuju za mladozenju su njegovi rodjaci, prijatelji, menadzer (navodadzija) i dr. Kum potice iz te price, kao neko ko je garantovao za mladozenju, ali je kasnije to izvitopereno. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 30.11.2011 11:10
|
Član Odgovori: 545 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: ÐлекÑандровац, Жупа |
Ne znam koliko je realno ali na ovim elektronskim izborima dveri su presle na 3. mesto radikali sve cvrsci na prvom mestu! uzorak od nesto manje od 9000 ljudi , predpostavljam da je to mahom mladje stanovnistvo! https://www.faceb...500757382/ ‎СрпÑко-израелÑко пријатељÑтво הידידות סרבי ישר×לי‎
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 30.11.2011 11:14
|
crnitrn - poruka glasi: Ne znam koliko je realno ali na ovim elektronskim izborima dveri su presle na 3. mesto radikali sve cvrsci na prvom mestu! uzorak od nesto manje od 9000 ljudi , predpostavljam da je to mahom mladje stanovnistvo! https://www.faceb...500757382/ Postavi link ali da ne mora da se registruje na Facebook. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 30.11.2011 17:16
|
‎СрпÑко-израелÑко пријатељÑтво הידידות סרבי ישר×לי‎
|
|
|
Ratko Pavlovic |
Odgovorio 30.11.2011 21:47
|
Član Odgovori: 15 Pristupio/la: 13.11.2008 18:43 Lokacija: Nepoznata |
|
|
Predji na forum: |