Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic

Miroljub Petrovic
Harambasa - poruka glasi:
Pozdrav svima,
zeleo bih da sa vama podelim moje iskustvo sa mogucom organskom proizvodnjom kakva je trenutno u Srbiji. Naime, posedujem vocnjak od 1 Ha i zeleo sam da se raspitam o sertifikatu o organskoj proizvodnji. Stupio sam u kontakt sa jednom od osam ovlascenih organizacija za kontrolu i sertifikaciju organske proizvodnje u Srbiji. Oni su izasli na teren u ”predkontrolu”, ustanovili su da komsijske parcele imaju zasade koji se intenzivno tretiraju konvencionalnim preparatima, ali to moze da se sredi razapinjanjem nekih najlona.
Rekli su mi da odnesem uzorak zemljista i vode iz bunara na analizu pa da im posaljem rezultate. Na moje pitanje da li ce oni uzeti uzorke, jer ja mogu odneti uzorak bilo kojeg zemljista i bilo koje vode, rekli su da oni to ne rade i da veruju da cu ja odneti uzorke sa svoje parcele.
U razgovoru sam saznao da bi najbitniji deo ”strucne kontrole” u toku godine bio takozvani knjigovodstveni deo. To se odnosi na dostavljanje racuna i druge dokumentacije gde bih ja trebao da im saljem na uvid racune od semena, djubriva i preparata za prskanje koje sam utrosio (to bi trebalo da budu preparati sa njihove liste dozvoljenih preparata za upotrebu u organskoj proizvodnji). Na osnovu ovih racuna, razgovora sa osobama odgovornim za proizvodnju, ”pregleda” polja i skladista izdaje se sertifikat u trajanju od godinu dana. Cena sertifikacije se zavisi od kulture i velicine parcele.
Posto mi je ova prica nije izgledala ni malo ubedljivo (pocevsi od uzimanja uzoraka do ”knjigovodstva” jer oni nemaju mogucnosti i kapacitete da ustanove cije ja uzorke i racune saljem), a cini mi se da je cela ova prica smisljena kako bi ljudi kupovali te nove preparate i kako bi oni uzimali dobre novce na tom sertifikatu, odustao sam.
Odustao sam jer ja moj vocnjak (jezgrasto voce) star osam godina do sada ni sa cim nisam prskao, znaci cistiji je nego ”organski”, a od razlike u ceni (posto su proizvodi sa organskim sertifikatom malo skuplji) bi mogao samo sertifikat da platim.
Mozda neko ima bolje iskustvo, ovo je moje…

Izvinjavam se sto odgovaram sa zakasnjenjem. Cinjenica je da se i kod nas primenjuje strategija kao i na Zapadu, a to je da navodne agencije za utvrdjivanje da li je nesto organsko reketiraju proizvodjace hrane sa svojim sertifikatima i preparatima. Te agencije imaju licence ministarstva poljoprivrede, kojima daju procenat od plena. Nedavno sam razgovarao sa jednim proizvodjacem organske hrane iz okoline Beograda i on mi se hvalio kako ima licencu od neke svajcarske firme koja ga je reketirala sa nekim iznosom, i on ima ugovor sa njima koliko sme kilograma paprike, paradajza i drugih plodova da proizvede godisnje sa tim jednim sertifikatom. Ja sam mu ponudio da dodjem i da vidim kako proizvodi hranu, i da mu izdam besplatan sertifikat Instituta za prirodnu medicinu. Nije mi se posle javljao. Covek ocigledno hoce da bude "priznat od sveta", da ima sertifikat koji drzava priznaje.

Ono sto ja sugerisem i tebi, i drugim proizvodjacima organske hrane, jeste da mi sami napravimo nasu mrezu proizvodnje i distribucije organske hrane. To znaci, proizvodjac nas kontaktira, mi dodjemo (kad kazem "mi" mislim na ljude iz Instituta za prirodnu mediicnu), uverimo se da se sve radi kako treba, i izdamo sertifikat proizvodjacu, i reklamiramo ga na nasem sajtu i gde god nam se ukaze prilika. Evo, vec smo krenuli sa reklamiranjem sadnica koje ne moraju da se prskaju, kao i organskog semena.

Dusan d

NM
MIROLJUBE kada bude drugi HRISTOV dolazak da li ce zemlja izgledati kao npr u vrijeme kada je HRISTOS BIO NA ZEMLJI mislim na to da ce biti opustosena od ratova unistena od raznih vremenskih uticaja poplava kometa da nece vise biti ovog bljestavila lazne materijalisticke ljepote nebodera i svega slicnog.pozdrav

aleksandar993
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Harambasa - poruka glasi:
Pozdrav svima,
zeleo bih da sa vama podelim moje iskustvo sa mogucom organskom proizvodnjom kakva je trenutno u Srbiji. Naime, posedujem vocnjak od 1 Ha i zeleo sam da se raspitam o sertifikatu o organskoj proizvodnji. Stupio sam u kontakt sa jednom od osam ovlascenih organizacija za kontrolu i sertifikaciju organske proizvodnje u Srbiji. Oni su izasli na teren u ”predkontrolu”, ustanovili su da komsijske parcele imaju zasade koji se intenzivno tretiraju konvencionalnim preparatima, ali to moze da se sredi razapinjanjem nekih najlona.
Rekli su mi da odnesem uzorak zemljista i vode iz bunara na analizu pa da im posaljem rezultate. Na moje pitanje da li ce oni uzeti uzorke, jer ja mogu odneti uzorak bilo kojeg zemljista i bilo koje vode, rekli su da oni to ne rade i da veruju da cu ja odneti uzorke sa svoje parcele.
U razgovoru sam saznao da bi najbitniji deo ”strucne kontrole” u toku godine bio takozvani knjigovodstveni deo. To se odnosi na dostavljanje racuna i druge dokumentacije gde bih ja trebao da im saljem na uvid racune od semena, djubriva i preparata za prskanje koje sam utrosio (to bi trebalo da budu preparati sa njihove liste dozvoljenih preparata za upotrebu u organskoj proizvodnji). Na osnovu ovih racuna, razgovora sa osobama odgovornim za proizvodnju, ”pregleda” polja i skladista izdaje se sertifikat u trajanju od godinu dana. Cena sertifikacije se zavisi od kulture i velicine parcele.
Posto mi je ova prica nije izgledala ni malo ubedljivo (pocevsi od uzimanja uzoraka do ”knjigovodstva” jer oni nemaju mogucnosti i kapacitete da ustanove cije ja uzorke i racune saljem), a cini mi se da je cela ova prica smisljena kako bi ljudi kupovali te nove preparate i kako bi oni uzimali dobre novce na tom sertifikatu, odustao sam.
Odustao sam jer ja moj vocnjak (jezgrasto voce) star osam godina do sada ni sa cim nisam prskao, znaci cistiji je nego ”organski”, a od razlike u ceni (posto su proizvodi sa organskim sertifikatom malo skuplji) bi mogao samo sertifikat da platim.
Mozda neko ima bolje iskustvo, ovo je moje…

Izvinjavam se sto odgovaram sa zakasnjenjem. Cinjenica je da se i kod nas primenjuje strategija kao i na Zapadu, a to je da navodne agencije za utvrdjivanje da li je nesto organsko reketiraju proizvodjace hrane sa svojim sertifikatima i preparatima. Te agencije imaju licence ministarstva poljoprivrede, kojima daju procenat od plena. Nedavno sam razgovarao sa jednim proizvodjacem organske hrane iz okoline Beograda i on mi se hvalio kako ima licencu od neke svajcarske firme koja ga je reketirala sa nekim iznosom, i on ima ugovor sa njima koliko sme kilograma paprike, paradajza i drugih plodova da proizvede godisnje sa tim jednim sertifikatom. Ja sam mu ponudio da dodjem i da vidim kako proizvodi hranu, i da mu izdam besplatan sertifikat Instituta za prirodnu medicinu. Nije mi se posle javljao. Covek ocigledno hoce da bude "priznat od sveta", da ima sertifikat koji drzava priznaje.

Ono sto ja sugerisem i tebi, i drugim proizvodjacima organske hrane, jeste da mi sami napravimo nasu mrezu proizvodnje i distribucije organske hrane. To znaci, proizvodjac nas kontaktira, mi dodjemo (kad kazem "mi" mislim na ljude iz Instituta za prirodnu mediicnu), uverimo se da se sve radi kako treba, i izdamo sertifikat proizvodjacu, i reklamiramo ga na nasem sajtu i gde god nam se ukaze prilika. Evo, vec smo krenuli sa reklamiranjem sadnica koje ne moraju da se prskaju, kao i organskog semena.

Господине Мирољубе како зарађују и живе људи од продаје органске хране на нашим просторима? Колико има посла дневно као и шта би ми требало за почетак органске производње?
Заиста ми се не буба "паганско право" и остале глупости...
Свако добро.

https://www.facebook.com/aleksandar.pe
Miroljub Petrovic
Dusan d - poruka glasi:
http://www.youtub...re=related

Ova pesma je mnogo dobra i aktuelna. Dobra pouka.

Mika
Evo da i ja kazem nesto u vezi gajenja organske hrane,prvenstveno povrca,posto mi je to osnovno zanimanje.Meni je problem zemlja koja je dugogodisnjom,losom politikom drzave,a i nemarnim odnosom vlasnika u veoma losem stanju.Mislim na podrucje Vojvodine.Upotrebljavaju se svakakvi otrovi, koji ce navodno da zastite biljke,a to je najveca laz.Mediji na sve strane reklamiraju trgovce pesticidima koji prodaju sve i svasta,a ljudi naivni veruju da ce im to povecati prinose i zaradu,a ustvari je obrnuto.Drugi veliki problem je sto ljudi posle berbe useva pale zetvene ostatke i tako ubijaju i to malo zivota u toj zemlji,sto je prezivelo sve one otrove.Ono malo mikroorganizama,korisnih bakterija i gljivica,koje zive u zemlji se dokrajci dubokim oranjem,prevrtanjem zemlje.Onda naidje zima,pa to sve smrzne,onako otvoreno kao nekakva rana, i na prolece imamo jalovu zemlju koja nije sposobna da radja.To se za malo kamuflira vestackim djubrivom pa nesto na silu i rodi.Zemlja koja je zdrava,nezagadjena,koja se ne ore,koja je puna organske materije,puna zivota(raznih organizama),ce sigurno bolje radjati bez ikakvog prskanja,uz djubrenje organskim djubrivom(stajnjak,kompost,glistenjak).Dakle,samo ako vratimo zivot zemlji,mozemo ocekivati sjajne rezultate.To vam ja mogu licno potvrditi, jer mi se prinosi polako povecavaju otkako koristim organska djubriva.Naprimer,ove godine sam imao sjajne lubenice, koje sam zahvaljujuci samo kvalitetnom djubrenju(saka glistenjaka na svaki struk),brao do mraza,a sa poslednjom smo se sladili do pre neki dan(cuvanje u obicnoj supi oko mesec dana).Uz puno ljubavi i malo rada dobicemo zdrav i kvalitetan plod sa kojim cemo i mi biti zdravi.Jedan od nacina revitalizacije zemlje za gajenje organskog povrca, zitarica i voca je malciranje,pokrivanje zemljista organskom materijom(slama,seno, lisce,pleva itd.),koja se razlaze polako i hrani prvo razne organizme,a posle i nase biljke.Malc takodje sprecava rast korova i cuva vlagu.Postoji jedna sjajna knjiga:"Vrt bez motike",(imate je na netu),posebno je zanimljiva permakultura,nauka koja promovise sklad coveka,biljaka i zivotinja.A sto se tice plasmana proizvoda,ja sa tim nemam problem(ako bude frka tu je cpsSmile)Eto ,nadam se da sam nekom pomogao da se zaposli i pocne baviti poslom buducnosti.Pozdrav i svako dobro!

nikola

legends
nikola - poruka glasi:
http://www.youtub..._lxpA0lhDc

Ja sam napravio ovo "cudo" i pokazalo se veoma dobro, mogao sam ceo dan da radim sa njim bez ikakvih problema.http://www.youtube.com/watch?v=R3Jr8ls0HVY&feature=related

Aleksandar027
legends - poruka glasi:
nikola - poruka glasi:
http://www.youtub..._lxpA0lhDc

Ja sam napravio ovo "cudo" i pokazalo se veoma dobro, mogao sam ceo dan da radim sa njim bez ikakvih problema.http://www.youtube.com/watch?v=R3Jr8ls0HVY&feature=related

Gde moze ova odlicna alatka da se nabavi ima li je u Srbiji? U Rusiji je vidim prodaju.

Miroljub Petrovic
fliknik - poruka glasi:
Evo jednog linka o inzvarednom čoveku Viktoru Šaubergeru, inuitivnom inženjeru koji je posmatrao prirodu i dao neke od najneverovatnijih pronalazaka http://www.youtub...nGQiCSQlw, knjigu o njemu isto možete skinuti i na http://www.banepr...ode_3648/.
Čovek se u kasnijem periodu bavio i pronalascima u oblasti oruđa za poljoprivredu od bakra, pa može biti od značaja za ljude koji se žele baviti proizvodnjom organske hrane. Isto tako dao je savet kako se vrši kompostiranje, ma pročitajte knjigu, neverovatne stvari ćete naći ja sam bio oduševljen!!!

Koliko ja vidim, ovo je teski okultizam.

nikola

Miroljub Petrovic
U pustinji Cilea pronadjeno 75 fosila najvecih zivotinja - kitova.

http://www.b92.ne...6#k6083873

Za vise informacija o nastanku fosila i dokazima za Potop pogledati donji link:

http://video.goog...6900447675

crni
i mene pomalo nervira stav "izrael je u pravu uvek" al ko ce ga znati, ljudi stite svoje interese, da se meni moze i ja bih voleo da imam takvu zemlju, vojsku, privredu...

SMUK

https://biblijskoobrazovanje.serbianforum.info/
Miroljub Petrovic
crni - poruka glasi:
i mene pomalo nervira stav "izrael je u pravu uvek" al ko ce ga znati, ljudi stite svoje interese, da se meni moze i ja bih voleo da imam takvu zemlju, vojsku, privredu...

Ko je rekao "Izrael je uvek u pravu"? Ako ste retardirani pa ne razumete sta se ovde pise, nemojte da dolazite na ovaj forum i da se ukljucujete. Ovde se kaze da je Bog uvek u pravu, a to sto se mnogima ne svidjaju metode koje Bog koristi, pa mi znamo da su ljudi stalno tokom istorije hteli da oni budu bogovi jer oni "znaju bolje od Boga kako treba da se radi".

niko
Profesore, u vasem predavanju spominjali ste kako moze da se napravi obrok od psenice, voca i oraha po principu 4+2+2. Ja sam stavio psenicu da odstoji u vodi skoro 16h ali je jos uvek bila tvrda. Da li moze da stoji u vodi i duze? Recimo 24h.
Ako se psenica kuva, da li se gube hranljivi sastojci?

Miroljub Petrovic
niko - poruka glasi:
Profesore, u vasem predavanju spominjali ste kako moze da se napravi obrok od psenice, voca i oraha po principu 4+2+2. Ja sam stavio psenicu da odstoji u vodi skoro 16h ali je jos uvek bila tvrda. Da li moze da stoji u vodi i duze? Recimo 24h.
Ako se psenica kuva, da li se gube hranljivi sastojci?

Nisi pazljivo slusao. Rekao sam da se preko noci ostavi u vodi ovas ili jecam, a ne psenica. Psenici treba oko 20 sati da omeksa, s tim da se ujutru iscedi i ispere, pa se onda na svakih 4-5 sati ponovo iscedi, i onda negde popodne bude meka.

split
Evo mozda sad ste pomislili javio se ustasa ili jezuita na vas forum al ako zelite objavite ovo,cinjenica je da je vecina hrvata protiv ulaska u eu cinjenica je takodjer i da su sve moralne vrijednosti iskrivljene.
Ne slazem se sa Vama sto se tice katolicke crkve iako i ona ima dosta mana i nije savrsena al mislim da me nije vodila u dosadasnjem zivotu na kriv put.Zelim sada pitati Vas,u Srbiji vlada imam osjecaj veci nemoral nego u Hrvatskoj ili BiH samo kad se pogledaju vasi mediji (sad sa ovim primjerom medija sigurno cete reci da su u vlasnistvu jezuita Smile) itd imate onda vase nemoralne pevaljke ili pevace kao npr Jelena Karleusa sa nazivima pjesama poput (antihrist,nova religija,insomia itd)ili koja otvoreno podrzava gej populaciju sto se ne obracunate u svom dvoristu npr sa njom pa tek onda cistite ispred tudjeg dvorista,mislim niste ni vi srbi ni po bilo cemu nama uzor a divnim cudom vodi vas pravoslavna crkva a nemoj molim te sada hvalit ni izrael ni neke srpske organizacije poput dveri itd.Gledajmo se kao ljudi tko je covjek a tko nije meni je to bitno.Tko nije covjek napravit ce ti zlo pa da se izjasnjava kao pravoslavavac na kvadrat ili jevrej na kvadrat.

Izmenio/la split na 22.11.2011 19:47

digitworld
Miroljube je li završen prevod knjige od Isaka Njutna o biblijskim proroštvima? Ima li link za skinuti?

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.65 sekundi!