Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Miroljub Petrovic
Sima - poruka glasi:
Istina je da Bog nikad nije zahtevo ljucke zrtve,znam da je Jeftaj bio brzoplet,ali zasto je Bog prihvatio njegovu cerku kao zrtvu paljenicu?

Bog nije prihvatio njegovu cerku kao zrtvu paljenicu, jer je ta zrtva bila prineta Sotoni.

Miroljub Petrovic
Novak Djokovic u kandzama demona

http://www.cps.or...demona.pdf

Teodul - Sluga Bozji
U nekim svojim predavanjima kažete da starozavjetnog Boga Oca niko nikad nije vidio, medjutim u skorasnjim odgovorima na forumu sam procitao da ste napisali da je Isus taj koji je stvorio svijet, da je Isus taj koji je razgovarao sa Mojsijem... Da li možete da kažete nešto više o ovome, jer sam poprilično zbunjen vašim stavovima?
Kome se onda Isus molio u Getsimanskom vrtu?

Miroljub Petrovic
Teodul - Sluga Bozji - poruka glasi:
U nekim svojim predavanjima kažete da starozavjetnog Boga Oca niko nikad nije vidio, medjutim u skorasnjim odgovorima na forumu sam procitao da ste napisali da je Isus taj koji je stvorio svijet, da je Isus taj koji je razgovarao sa Mojsijem... Da li možete da kažete nešto više o ovome, jer sam poprilično zbunjen vašim stavovima?

U Bibliji pise da je Bog (Elohim) stvorio svet. Ime "Elohim" ukazuje na mnozinu zbog svog nastavka "im" koji u hebrejskom jeziku oznacava mnozinu. Tekst jasno sugerise na jednog Boga koji ima vise Lica (dimenzija), sto kasnije vidimo u recima: "I rece Bog, hajde da nacinimo..." Dakle, u pitanju su Bog Otac, Bog Sin (Isus) i Bog Sveti Duh koji su zajedno stvorili svet. Isus je Stvoritelj sveta isto kao i Bog Otac. Boga Oca niko nije video, tako pise u Bibliji, ali su videli Boga Sina (Isusa) i Adam i Noje i Avram i Mojsije i svi drugi.

Kome se onda Isus molio u Getsimanskom vrtu?

Molio se Bogu Ocu.

Miroljub Petrovic
Onima koji od veceras do sutra uvece praznuju Jom Kipur (Dan ociscenja) zelim srecan praznik. Hag sameah!

Jasna12
2. Izložba o Muhamedu u Vatikanu http://www.vesti0...-vatikanu/

Ko ima oci i mozak, razumece.[/quote]
Ne mislite li da se ovdje radi o pokusaju razumijevanja,nepoznate,vecini ljudi, religije,slicno kao hebrejsko srpski rijecnik sa kojim 98% ljudi ne zna sta bi zapoceo

Leeloo
Miroljube Å¡to mislite o cionizmu?
I drugo pitanje-Å¡to mislite o Å¡erijatskom zakoniku?

Miroljub Petrovic
Jasna12 - poruka glasi:
2. Izložba o Muhamedu u Vatikanu http://www.vesti0...-vatikanu/

Ko ima oci i mozak, razumece.

Ne mislite li da se ovdje radi o pokusaju razumijevanja, nepoznate, vecini ljudi, religije, slicno kao hebrejsko srpski rijecnik sa kojim 98% ljudi ne zna sta bi zapoceo

Hocete da kazete da je Vatikan mozda organizovao izlozbu da bi ljudima pomogao da bolje razumeju islam? Na zalost, velika vecina sledbenika rimske religije misli kao vi. Sa druge strane, hebrejsko-srpski recnik se radi za one koji ZNAJU vaznost hebrejskog jezika u zivotu (za potpunije i bolje razumevanje Bozje poruke date u Bibliji).

Miroljub Petrovic
Leeloo - poruka glasi:
Miroljube Å¡to mislite o cionizmu?

Cionisti su jevrejske patriote. Druga je stvar koliko oni poznaju Bibliju i drze se njenih pravila. Drze se vise nego hriscani.

I drugo pitanje-Å¡to mislite o Å¡erijatskom zakoniku?

Ima puno dobrih stvari u tom zakonu. Sigurno da je taj zakon mnogo bolji od evropskih zakona.

Milan R
Pitanja sa foruma (strana 820 - 984):

http://www.mediaf...af8n9q4328

Pitanja sa foruma (strana 1 - 819):

http://www.mediaf...8qerr5y5jy

Izmenio/la Milan R na 10.10.2011 23:21

gns
BRANA_002 - poruka glasi:
ДВЕРИ: Спремамо Србију за Европу

http://www.kurir-...134250.php

Занимљиво...

Објашњење Владана Глишића у вези данашњег интервјуа у Куриру:
"Интервју није ауторизован и зато су реченице извучене из контекста.
Став према ЕУ је био да Србија мора да се среди и претвори у успешну земљу коју ће у својим редовима желети свака интеграција па била то Евроазијска, Евроунијска или било која друга која ће се у међувремену појавити. Једини што нас треба да интересује је интерес Србије и да се према том интересу укључујемо у билокоју интеграцију.
Став према СНС, ДСС,НС и СРС је био да са њима може да се сарађује ако прихвате нашу визију породичног модела друштва, укидања уједињених монопола Србије и разградњу страначко-колонијалног система.
Био сам члан ДСС али када сам ушао у Управни одбор Двери изашао сам из ДСС-а".

Ratko
Fatah ne napušta oružanu borbu protiv Izraela.

Visoki funkcioner Centralnog komiteta Fataha i bivši načelnik obaveštajne službe palestinske uprave na Zapadnoj obali, Tavik Tiravi (Tawfik Tirawi), izjavio je da Fatah nije napustio oružanu borbu protiv Izraela, optužujući SAD da podržava “ugnjetavanje Palestinaca".

http://www.vesti0...anu-borbu/

biblija22
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Hristodul - poruka glasi:
Govorili ste da su nalazi u Kumranu potvrdili verodostojnost Biblije. Međutim, na zvaničnom sajtu na kojem su izloženi svici s Mrtvog mora http://dss.collec....il/isaiah se govori da Isaijin svitak sadrži brojne greške, kako gramatičke, tako i izostavljena slova, drugačije riječi, pa čak i čitave rečenice, tako da postoji oko 2600 varijanti tog teksta.
"Great Isaiah Scroll Version
The text of the Great Isaiah Scroll generally conforms to the Masoretic or traditional version codified in medieval codices (all 66 chapters of the Hebrew version, in the same conventional order). At the same time, however, the two thousand year old scroll contains alternative spellings, scribal errors, corrections, and most fundamentally, many variant readings. Strictly speaking, the number of textual variants is well over 2,600, ranging from a single letter, sometimes one or more words, to complete variant verse or verses.

For example, the second half of Verse 9 and all of Verse 10 in the present Masoretic version of Chapter 2 are absent from the Great Isaiah Scroll in the Israel Museum's full manuscript that you see here online. The same verses, however, have been included in other versions of the Book of Isaiah in the scrolls found near the Dead Sea (4QIsaa, 4QIsaCool, and the Hebrew text from which the ancient Greek version or Septuagint (3rd-1st century BCE) was translated. This confirms that these verses, although early enough, were a late addition to the ancient and more original version reflected in the Great Isaiah Scroll."
O čemu se radi?

To su izjave sekularnih naucnika koji su placeni da osporavaju Bibliju na sve moguce nacine. U knjizi koju smo objavili izneti su konkretni primeri kako izgledaju "greske" u biblijskim spisima, gde je negde ispusteno neko slovo, a neki tekstovi nedostaju jer su spisi osteceni. Negde je lako videti u cemu je "problem" kada se nekoliko razlicitih kopija istog teksta uporedi. E sad, ako ima 2600 kopija razlicitih biblijskih tekstova i u 2590 postoji po neko ispusteno slovo, u 8 kopija fali jedna rec, a u dve kopije se ne vidi cela recenica, ateisticki zlonamerni naucnici napisu izvestaj u kome se kaze ovo sto si ti napisao. Ne postoji 2600 varijanti Isaijine knjige, jer ih nije toliko pronadjeno u Kumranu, nego se govori o ukupnom broju pronadjenih spisa. I onda ateisti kazu: "Postoji 2600 kopija Kumranskih spisa u kojima fali slovo, rec ili cak cela recenica." Naivnima i greholjubivima je to dovoljan "dokaz" da treba ostati ateista i odbaciti Bibliju.

CEO TAJ ISAIJIN SVITAK JE PREVEDEN NA SRPSKI JEZIK, ANALIZIRAN OD SLOVA DO SLOVA I UPOREDJEN OD RECI DO RECI SA ONIM STO DANAS MOZEMO CITATI KAO KNJIGU PROROKA ISAIJE. OVA ANALIZA CE ICI U STAMPU PRED KRAJ DECEMBRA, Institut za hebrejski jezik Beograd i CPS

Jovan Miljanic CG
Miroljube, juče mi sjedio pop Stanišić i pitao sam ga da li je upoznat sa tvojim radom. Reče mi da si ti sektaš i hulitelj na pravoslavne svetinje, da su te poćerali sa Svetigore i upozorili sveštenike na tvoje podrivačko djelo. Još mi veli da se klonim subotara kojega su išćerali iz svih crkava.
I onda ja njemu velim da ne može biti da takav čovjek i junak iz plemena Kuča zastrani, pa da se nijesi zamjerio nekome od crkvenjih glavešina i sad ti se svete, ali on neda no zapeo sektaš pa sektaš. Dobro smo se pokačili oko toga no nijesam mogao, dolazi nam čovjek u kuću godinama i prekađuje za slave. A viđu i sam da si pisao nešto grdno o Ostrogu slava mu i milost pa sad ne znam šta da mislim no mi sam reci junače na koju si stranu.

Miroljub Petrovic
Jovan Miljanic CG - poruka glasi:
Miroljube, juče mi sjedio pop Stanišić i pitao sam ga da li je upoznat sa tvojim radom. Reče mi da si ti sektaš i hulitelj na pravoslavne svetinje, da su te poćerali sa Svetigore i upozorili sveštenike na tvoje podrivačko djelo. Još mi veli da se klonim subotara kojega su išćerali iz svih crkava.
I onda ja njemu velim da ne može biti da takav čovjek i junak iz plemena Kuča zastrani, pa da se nijesi zamjerio nekome od crkvenjih glavešina i sad ti se svete, ali on neda no zapeo sektaš pa sektaš. Dobro smo se pokačili oko toga no nijesam mogao, dolazi nam čovjek u kuću godinama i prekađuje za slave. A viđu i sam da si pisao nešto grdno o Ostrogu slava mu i milost pa sad ne znam šta da mislim no mi sam reci junače na koju si stranu.

Znas kako ti je to sokole, popovi su ti kao i lekari, ili policajci, rade za platu i sve sto im se kaze, to i rade, da se ne zamere sistemu koji ih hrani. Moje emisije su isle nekoliko godina na radiju Svetigora, i bile su najslusanije, a onda je direktora radija Jovana Plamenca nazvao onaj ekumenista iz Beograda, usrani Aleksandar Djakovac, i poceo da se zali na mene, pa Plamenac da se ne zameri ovim bitangama iz Beograda, ukinio najpre moju emisiju, a posle skinuo sa njihovog sajta sve moje emisije, iako nikada nije imao nijednu zamerku na njih, nego ih je do neba hvalio.

Cinjenica je da sam ovde, na mom forumu, rekao da to sto rade popovi na Ostrogu velika sramota za Boga i znamenitog Vasilija Ostroskog. Izneli su njegove posmrtne ostatke i pokrili cebetom, i ljudi dolaze i ljube njegovo mrtvo telo, sto je gnusoba nad gnusobama. I jos lazu narod kako treba da se mole mrtvom Vasiliju, da ce im on mrtav pomoci, iako Bog u Svetom Pismu jasno kaze da je "onaj koji prica sa mrtvima gad pred Gospodom" (5. Mojsijeva 18,11.12). Tako prizivaju demone i navlace prokletstvo na narod. Pogledaj sta nam rade satanisti u Crnoj Gori. To se ne bi desilo u vreme Vasilija Ostroskog ili Njegosa, ali moze u vreme ovih bitangi od popova koji reketiraju narod i zaglupljuju ga sa svojim paganskim ucenjem koje nema veze sa pravoslavljem. Ne bi me iznenadilo da Bog vaskrsne Vasilija, pa kad ovaj vidi sta se radi na Ostrogu i Crnoj Gori, da ih sve pocisti kao Ilija Valove proroke.

Izvini sokole sto te sekiraju zbog mene. Eto, i taj pop Stanisic, jeste iz junacke kuce, ali je ocigledno zastranio. Dace Bog da se prizove pameti.

Snorkijevac
Pozdrav Miroljube

prvi put sam na forumu

imam za pocetak par pitanja

A inace sam samo pregledala poslednjih 5 stranica forums, ps nisam uspela da shvatim koju vi doktrinu prihvatate...
ja licno ne pripadam niejdnoj crkvi, to je iz moje prespektive manje vazno nego od toga da izgradim licnu odnos sa Bogom.....a neSto mi to ne ide

pitanje drugo je ko su po vama 144 ooo?

i recimo koje biste vi knjigu preporucili daprocitam sto se tice doktrinalnih stvrai i neke sto se tice odnosa sa Bogom bolje izgradjivanje odnosa i slicno?

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 10.10.2011 11:44

Miroljub Petrovic
Snorkijevac - poruka glasi:
Pozdrav Miroljube

prvi put sam na forumu

imam za pocetak par pitanja

A inace sam samo pregledala poslednjih 5 stranica forums, ps nisam uspela da shvatim koju vi doktrinu prihvatate...
ja licno ne pripadam niejdnoj crkvi, to je iz moje prespektive manje vazno nego od toga da izgradim licnu odnos sa Bogom.....a neSto mi to ne ide

Prihvatam doktrinu koju je Bog dao preko Mojsija, a u praksi pokazao preko Isusa, i sve nam objasnio u Bibliji.

pitanje drugo je ko su po vama 144 ooo?

O tome sam govorio u serijalu "Poslednji dogadjaji", treba da pogledate predavanja, ne moze na to pitanje da se odgovori u nekoliko recenica. Evo linka za predavanja:

http://www.creati...adjaji.htm

i recimo koje biste vi knjigu preporucili daprocitam sto se tice doktrinalnih stvrai

Sto se doktrinarnih stvari tice, preporucujem knjigu "Tajne Biblije" (narocito prvih 23 poglavlja te knjige):

http://www.cps.or...iblije.zip

Kad to procitate, ako vam se svidi, preporucicu vam dalje.

i neke sto se tice odnosa sa Bogom bolje izgradjivanje odnosa i slicno?

Preporucujem moju kratku knjigu "Tajna srecnog zivota", a posle nje "Brak i porodica". Imate ih na donjem linku:

http://www.creati...e_m_p.html

SLAVISA73
Да си савременик владике Николаја он би ти написао следеће:"Шта ће рећи јеретици у присуству живога Мојсеја и Илије?Шта ће рећи они који по своме малечком разуму умују и говоре, да душе умрлих људи спавају у прашини земаљској и да ће спавати до Страшнога суда?Мојсеј и Илија угоне их у лаж.Не какви лажни духови,изазавани спиритистичким кретањем асталчића него-велики Мојсеј и велики Илија.Много стотина година пре Христа они су се растали са овим светом, и ево их где се живи јављају поред преображеног Господа славе.Нису,дакле, душе њихове у праху земноме са костима и црвима,него на небесима.Нека се затворе уста онима који сумњају у живот душа после смрти тела..."Диван је Господ у светима својим.Шта бисте рекли за појаву многих исцељења преко моштију светог Василија, слава му и милост од Господа.

Miroljub Petrovic
SLAVISA73 - poruka glasi:
Dа si sаvremenik vlаdike Nikolаjа on bi ti nаpisаo sledeće:"Štа će reći jeretici u prisustvu živogа Mojsejа i Ilije?Štа će reći oni koji po svome mаlečkom rаzumu umuju i govore, dа duše umrlih ljudi spаvаju u prаšini zemаljskoj i dа će spаvаti do Strаšnogа sudа?Mojsej i Ilijа ugone ih u lаž.Ne kаkvi lаžni duhovi,izаzаvаni spiritističkim kretаnjem аstаlčićа nego-veliki Mojsej i veliki Ilijа.Mnogo stotinа godinа pre Hristа oni su se rаstаli sа ovim svetom, i evo ih gde se živi jаvljаju pored preobrаženog Gospodа slаve.Nisu,dаkle, duše njihove u prаhu zemnome sа kostimа i crvimа,nego nа nebesimа.Nekа se zаtvore ustа onimа koji sumnjаju u život dušа posle smrti telа..."Divаn je Gospod u svetimа svojim.Štа biste rekli zа pojаvu mnogih isceljenjа preko moštiju svetog Vаsilijа, slаvа mu i milost od Gospodа.

Da sam savremenik vladike Nikolaja, ja bih mu odgovorio sledece: "Uvazeni vladiko. Tvoje sjajne knjige su me podstakle da proucavam Sveto Pismo i da se priblizim Bogu, i na tome sam ti veoma zahvalan. Veoma cenim tvoj rad i mislim da je preko tebe Bog ucinio veliko delo ne samo u nasem, nego i u drugim narodima. Ali, ako dozvolis, ne bih se slozio sa tobom po pitanju tvoje izjave o stanju mrtvih. Iz Svetog Pisma citamo da je Ilija vaznet na nebo, a da je Mojsije najpre umro, a da je nakon toga vaskrsnut i vaznet na nebo, tako da za obojicu imamo izvestaj da su zivi i da zato mogu da se pojavljuju Isusu i da sa njim pricaju na Gori Preobrazenja. Toliko od mene, uvazeni vladiko, i ne zameri sto sam se usudio da progovim koju. S postovanjem, direktni potomak vojvode Radonje Petrovica, guvernera svih Brda, oca "egzarha trona srpskog" niskog arhimandrita Grigorija Drekalovica od Kastriotovica.

revnitelj
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
SLAVISA73 - poruka glasi:
Dа si sаvremenik vlаdike Nikolаjа on bi ti nаpisаo sledeće:"Štа će reći jeretici u prisustvu živogа Mojsejа i Ilije?Štа će reći oni koji po svome mаlečkom rаzumu umuju i govore, dа duše umrlih ljudi spаvаju u prаšini zemаljskoj i dа će spаvаti do Strаšnogа sudа?Mojsej i Ilijа ugone ih u lаž.Ne kаkvi lаžni duhovi,izаzаvаni spiritističkim kretаnjem аstаlčićа nego-veliki Mojsej i veliki Ilijа.Mnogo stotinа godinа pre Hristа oni su se rаstаli sа ovim svetom, i evo ih gde se živi jаvljаju pored preobrаženog Gospodа slаve.Nisu,dаkle, duše njihove u prаhu zemnome sа kostimа i crvimа,nego nа nebesimа.Nekа se zаtvore ustа onimа koji sumnjаju u život dušа posle smrti telа..."Divаn je Gospod u svetimа svojim.Štа biste rekli zа pojаvu mnogih isceljenjа preko moštiju svetog Vаsilijа, slаvа mu i milost od Gospodа.

Da sam savremenik vladike Nikolaja, ja bih mu odgovorio sledece: "Uvazeni vladiko. Tvoje sjajne knjige su me podstakle da proucavam Sveto Pismo i da se priblizim Bogu, i na tome sam ti veoma zahvalan. Veoma cenim tvoj rad i mislim da je preko tebe Bog ucinio veliko delo ne samo u nasem, nego i u drugim narodima. Ali, ako dozvolis, ne bih se slozio sa tobom po pitanju tvoje izjave o stanju mrtvih. Iz Svetog Pisma citamo da je Ilija vaznet na nebo, a da je Mojsije najpre umro, a da je nakon toga vaskrsnut i vaznet na nebo, tako da za obojicu imamo izvestaj da su zivi i da zato mogu da se pojavljuju Isusu i da sa njim pricaju na Gori Preobrazenja. Toliko od mene, uvazeni vladiko, i ne zameri sto sam se usudio da progovim koju. S postovanjem, direktni potomak vojvode Radonje Petrovica, guvernera svih Brda, oca "egzarha trona srpskog" niskog arhimandrita Grigorija Drekalovica od Kastriotovica.

Uvazeni Miroljube. Tvoje knjige su me podstakle da intezivno proucavam Sveto Pismo, i na tome sam ti veoma zahvalan. Veoma cijenim tvoj rad i mislim da preko tebe Bog čini veliko djelo ne samo u nasem, nego i u drugim narodima. Ali, ako dozvolis, ne bih se slozio sa tobom po pitanju tvoje izjave o stanju mrtvih. Iz Svetog Pisma citamo da je Ilija vaznet na nebo, ali nigdje ne možemo pročitati da je Mojsije nakon smrti vaskrsnut i vaznet na nebo. Jesi uvaženi potomak, ali vjerujem da se po pitanju stanja duše nakon smrti tvoji preci ne bi složili sa tobom, a posebno arhimandrit Grigorije Drekalovic od Kastriotovica. Toliko od mene, uvazeni Miroljube, i ne zameri sto sam se usudio da progovorim koju.

Izmenio/la revnitelj na 10.10.2011 12:51
Ako, dakle, jedete, ako li pijete, ako li što drugo činite, sve na slavu Božiju činite.

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.67 sekundi!