pocetak foruma
|
|
skim |
Odgovorio 07.10.2011 20:24
|
Član Odgovori: 86 Pristupio/la: 21.08.2010 22:34 Lokacija: Švedska/Srbija |
http://www.youtub...K1pCh31zWk Miroljube jel dozvoljavas da postavim ovu emisiju na VIMEO za one koji ne mogu da je otvore? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.10.2011 21:00
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
skim - poruka glasi: http://www.youtub...K1pCh31zWk Miroljube jel dozvoljavas da postavim ovu emisiju na VIMEO za one koji ne mogu da je otvore? Stavljaj gde hoces. |
|
|
Miro |
Odgovorio 07.10.2011 23:19
|
Član Odgovori: 19 Pristupio/la: 16.03.2010 17:23 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
biblija22 |
Odgovorio 08.10.2011 00:14
|
Član Odgovori: 84 Pristupio/la: 29.06.2010 16:07 Lokacija: Nepoznata |
OD 30. SEPTEMBRA DO 07. OKTOBRA UPLACENO JOS 10 DONACIJA, POTREBNO JOS 147, ILI 2352 eur !!!! Institut za Hebrejski jezik i književnost je zavrÅ¡io sa radom na prvom srpsko-hebrejskom reÄniku, sa 30.000 odrednica i plan je se da se objavi zajedno sa hebrejsko-srpskim reÄnikom i objedini u jednu knjigu radi lakÅ¡eg korišćenja. Za pripremu za Å¡tampu i samu Å¡tampu (tiraž od 1000 komada, 750 stranica, format ...A5) pot...rebno nam je 4800 eura. Postoji vremensko ograniÄenje i reÄnik mora ići u Å¡tampu ............za 30 dana. Institut je marljivo i savesno radio na projektu, a sada nam je potrebna vasa pomoć u vidu 300 ljudi koji će dati svoj doprinos od 16 eura (1632 ili 1650din?) da bi se realizovao ovaj projekat i reÄnik dospeo u Å¡tampu. Naime, svaki od ovih 300 ljudi će zauzvrat dobiti svoj liÄni primerak reÄnika i biti upisan na listu donatora u samom reÄniku, u vidu zahvalnice (osim ako sam donator izjavi da to ne želi). Apelujem na vas za pomoć i doprinos da bi ovaj obiman i nadasve dugo oÄekivani projekat bio realizovan i dobio sjaj koji zaslužuje. Sve uplate možete izvrÅ¡iti na sledeći žiro-raÄun: Dinarski: 285-2095090000002-57 Poziv na broj:777 Devizni (iz inostranstva): 285-2091209891000-76 (iban RS35285209120989100076 swift VBOERSBG Volksbank AD Belgrade, Serbia) Uplate za BiH vrse na racun Danijela Vukojevica, Hypobanka, 552115-31639633-20 Primalac: Institut za hebrejski jezik i književnost Svrha uplate: Donacija za srpsko-hebrejski reÄnik Prilikom uplate molimo da donatori ostave podatke u vidu imena i prezimena kao i da poÅ¡alju svoje podatke i adresu na sledeću e-mail adresu: da bismo imali preglednost i mogli da vas upiÅ¡emo na listu donatora u reÄniku ali i da vas obavestimo kada reÄnik izaÄ‘e iz Å¡tampe da dobijete svoj primerak. Hvala vam puno na saradnji i Å¡to se interesujete za hebrejski jezik ali i za srpsku i balkansku kulturu, tradiciju, religije, umetnost.... |
|
|
trilogyopus |
Odgovorio 08.10.2011 07:35
|
Član Odgovori: 16 Pristupio/la: 28.05.2010 17:32 Lokacija: Nepoznata |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: trilogyopus - poruka glasi: Bio sam u Beogradu poslovno nekih 15-ak dana .. Na koju "lepotu" i "sadrzaje" mislis? Jel na guslarske veceri i koncerte krajiskih grupa, ili na drolje koje setaju polugole glavnim ulicama i traze musterije, i na nasminkane restorane i kafice u kojima se sluzi samo otrov? Izgleda da nisi bas duhovno zdrav kad te desavanja u Sodomu "usisavaju". Naravno ima i ružnih stvari..(npr.cigani prosjaci su vrlo agresivni) Reklame i pozivi na destrukciju su mnogo agresivniji, ali to ti ocigledno nije zasmetalo. Znam da Vi ne podržavate život u gradovima.. Nije vazno sta ja podrzavam, vec sta je dobro za coveka. Imao sam priliku takoÄ‘er posjetiti brzu hranu ,,Tel Aviv,, ..Posjetio sam i Metafiziku... Sva hrana u tom restoranu moze i kod kuce da se napravi, imas jednostavne recepte na internetu, a knjige iz Metafizike mozes telefonom da narucis. Ne treba zbog toga da dolazis u Bg. Drugo je ako dodjes na kurs hebrejskog ili nesto slicno. Nadam se da ne zamaram ovim kratkim izvjeÅ¡tajem.. Ne zamaras. Korisno je da ljudi vide kako su savremeni hriscani odusevljeni Sodomom, kao Lot nekada. Miroljube vaÅ¡i komentari su gorki ali zdrav napitak. Ja znam da ste vi pravi drugar.. Krajiske i gusle u srcu duboko poÅ¡tujem ali ih mogu sluÅ¡ati ili pjevati do 10 minuta i to u uslovima kada se osjetim etniÄki ugrožen. Rijetka su danas mjesta gdje su krajiske a da nema alkohola u ogromnim koliÄinama.. Jedva izlazim na kraj sa engleskim, koji me bombarduje na svakom koraku a kako bih tek nauÄio hebrejski (..istrosene baterije) koji se govori samo daleko u Izraelu ...ipak hvala vam za preporuke koje ću proslijediti. Nekad sam u ,,Sodomu,, iÅ¡ao u Å¡kolu pa mi je uvijek drago posjetiti taj grad. Mislio sam da ce vam imponovati da neko posjeti mjesta koja ste preporucivali zato sam se javio. Nadam se da ćete jednoga dana uspjeti da vam se ostvari želja da napustite ,,Sodom,, a ja ću do tada pratiti vaÅ¡ rad ... |
|
|
dovlanik |
Odgovorio 08.10.2011 08:11
|
Član Odgovori: 167 Pristupio/la: 01.05.2010 20:02 Lokacija: Novi Sad |
Govori Blum iz UKIP-a (Partije za nezavisnost Velike Britanije) London seÄe granu na kojoj sedi... Snižen rejting 12 najjaÄih britanskih banaka, ukljuÄujući i Kraljevsku banku Å kotske... Britanska ekonomija na najnižem nivou od 1930-te, a biće joÅ¡ gore... http://www.youtub...ture=share Ministar ekonomije krivotvori novac tako Å¡to ga ukucava u raÄunar. To mora da pukne u jednom trenutku... Vlada Britanije radi ono Å¡to rade sve evropske vlade: veÅ¡taÄki stvara novac (tako Å¡to ga ukucava u raÄunar) kojim kupuje svoj dug. U svakoj drugoj sferi života, to bi bilo kriviÄno delo i iÅ¡li biste u zatvor. ÄŒeka nas inflacija jer su to iste mere koje je nekad sprovodila Vajmarska republika i SFRJ! |
|
|
tamaris |
Odgovorio 08.10.2011 08:50
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 07.10.2011 07:35 Lokacija: Prnjavor |
Citala sam na ovom forumu,i znam kakvo je vase misljenje o vakcinama.i potpuno se slazem sa vama.i sad imam jedan problem,imam 18 god.i dobila sam poziv za poslednju(nadam se)vakcina kao protiv zaraznih bolesti....i jos pise u pozivu za neodazivanje na vakcinaciju bicu krivicno gonjena ili kazna od 750eura.a takvu kaznu nemogu priustiti roditeljima.zato molim za neki savjet...jer zaista nezelim da se trujem sa tim... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.10.2011 09:41
|
Super Administrator Odgovori: 22622 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
trilogyopus - poruka glasi: Miroljube vaÅ¡i komentari su gorki ali zdrav napitak. Ja znam da ste vi pravi drugar.. Krajiske i gusle u srcu duboko poÅ¡tujem ali ih mogu sluÅ¡ati ili pjevati do 10 minuta i to u uslovima kada se osjetim etniÄki ugrožen. To mi je poznato. Vecina ljudi konzumira dobre stvari samo kada ih zadesi bolest. Treba da razvijes naviku da slusas i citas dobre stvari, a to ces uspeti tako sto ces se sklanjati od losih stvari (koje ti se sada svidjaju), a vise vremena provoditi uz dobre stvari. To je kao i sa sklekovima - u pocetku uradis 10, a vremenom sve vise i vise. Rijetka su danas mjesta gdje su krajiske a da nema alkohola u ogromnim koliÄinama.. To je klasicna demonska prica gde se svacemu pronalazi mana, umesto da se gleda ono sto je dobro. Tesko ces naci savrsena mesta i savrsene ljude. Ali, ako postoje pozitivni ljudi i pozitivne stvari, onda treba koristiti to sto je pozitivno, a na negativno ne obracati paznju. Vremenom ce tog negativnog biti sve manje kod onih koji teze pozitivnom. Jedva izlazim na kraj sa engleskim, koji me bombarduje na svakom koraku a kako bih tek nauÄio hebrejski (..istrosene baterije) koji se govori samo daleko u Izraelu ...ipak hvala vam za preporuke koje ću proslijediti. Hebrejski se govori svuda gde se ljudi ozbiljno bave teologijom, a ne samo u Izraelu. Da si u Sodomu upoznao neku manekenku (mucenicu) koja govori uzbekistanskim jezikom, i da ti je ona nesto obecala, verujem da bi se angazovao da brzo naucis uzbekistanski jezik. Dakle, sve zavisi od toga kakve prioritete covek ima u zivotu. Ono sto je coveku vazno, nije mu tesko da nauci. Nekad sam u ,,Sodomu,, iÅ¡ao u Å¡kolu pa mi je uvijek drago posjetiti taj grad. Mislio sam da ce vam imponovati da neko posjeti mjesta koja ste preporucivali zato sam se javio. Ta mesta koja preporucujem si usput spomenuo, a glavna vest je bila opis "lepota" Sodoma. Zato sam prokomentarisao tvoj post. Nadam se da ćete jednoga dana uspjeti da vam se ostvari želja da napustite ,,Sodom,, a ja ću do tada pratiti vaÅ¡ rad ... Sodom je prva linija fronta na koju sam dosao zbog onih kojima treba pomoc. Naravno da mogu u svakom trenutku da se povucem u pozadinu i napustim bojno polje, jer sam odavno pripremio rezervi polozaj. Na zalost, moju borbu na prvoj liniji fronta neki dozivljavaju kao moju slabost. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.10.2011 09:43
|
tamaris - poruka glasi: Citala sam na ovom forumu,i znam kakvo je vase misljenje o vakcinama.i potpuno se slazem sa vama.i sad imam jedan problem,imam 18 god.i dobila sam poziv za poslednju(nadam se)vakcina kao protiv zaraznih bolesti....i jos pise u pozivu za neodazivanje na vakcinaciju bicu krivicno gonjena ili kazna od 750eura.a takvu kaznu nemogu priustiti roditeljima.zato molim za neki savjet...jer zaista nezelim da se trujem sa tim... Niko nikada nije platio kaznu za neprimanje vakcina. To su marketinski trikovi farmaceutske mafije. Ali, kada bi i bilo tako, da ko ne primi vakcinu mora da plati 750 evra, pitanje za vas: Da li biste vise voleli da vasi roditelji plate 750 evra ili da vas do kraja zivota gledaju kao invalida? |
|
|
tamaris |
Odgovorio 08.10.2011 10:04
|
Član Odgovori: 8 Pristupio/la: 07.10.2011 07:35 Lokacija: Prnjavor |
Miroljub Petrovic - poruka glasi: tamaris - poruka glasi: Citala sam na ovom forumu,i znam kakvo je vase misljenje o vakcinama.i potpuno se slazem sa vama.i sad imam jedan problem,imam 18 god.i dobila sam poziv za poslednju(nadam se)vakcina kao protiv zaraznih bolesti....i jos pise u pozivu za neodazivanje na vakcinaciju bicu krivicno gonjena ili kazna od 750eura.a takvu kaznu nemogu priustiti roditeljima.zato molim za neki savjet...jer zaista nezelim da se trujem sa tim... Niko nikada nije platio kaznu za neprimanje vakcina. To su marketinski trikovi farmaceutske mafije. Ali, kada bi i bilo tako, da ko ne primi vakcinu mora da plati 750 evra, pitanje za vas: Da li biste vise voleli da vasi roditelji plate 750 evra ili da vas do kraja zivota gledaju kao invalida? Naravno da bih voljela da plate tu kaznu,ali najveci problem je sto su svi moji vrsnjaci primili tu vakcinu,i svi je primaju vec godinama...i onda mi mnogi ljudi kazu da izmisljam gluposti i pravim "dramu" bezveze.Dok samo ja znam kao i vi ovdje i mozda jos nekolicina(mada u mojoj okolini takvih nema)shvataju sta su te vakcine... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.10.2011 11:21
|
tamaris - poruka glasi: ... najveci problem je sto su svi moji vrsnjaci primili tu vakcinu,i svi je primaju vec godinama...i onda mi mnogi ljudi kazu da izmisljam gluposti i pravim "dramu" bezveze.Dok samo ja znam kao i vi ovdje i mozda jos nekolicina(mada u mojoj okolini takvih nema)shvataju sta su te vakcine... Dakle, "problem" je to sto vam svi kazu da crno nije crno nego je belo? Pa taj "problem" je postojao tokom cele istorije. Noje je bio "crna ovca", kao i svi drugi koji su bili ispravni. Isus kaze: "Neboj se malo stado." Ako hocete da budete kao i vasi vrsnjaci, onda treba i da nadjete nekog "decka", i da pocnete da pusite, da posecujete diskoteke i kafice, i sve drugo. To sve ide u paketu. Ali, ako se sklanjate od tog "drustva", onda necete dolaziti u situacije da vas neko ismejava. Naravno, ljude koji su duhovno jaki izbegavaju da ismejavaju jer im ovi odgovore sa adekvatnim argumentima. Oni koji nisu duhovno jaki treba da se sklanjaju. U Bibliji pise: "Mudrost je sklanjati se od zla." |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.10.2011 11:29
|
|
|
|
nikola |
Odgovorio 08.10.2011 11:46
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
slusam Vase gostovanje o svemu po malo. Evo sta nisam znao vezano za vakcine i lekare, drugar je zavrsio medicinu u beogradu, sada dve ipo godine trazi posao, konkurise svuda (i po selima) i nije nigde dobio posao u drzavnoj ustanovi, najjeftinije sto je naso vezu 10.000e dok su njegove kolege davali i vecu cenu, onda ne cudi kada kazete da ni jedan doktor ne sme da progovori nista u javnosti o vakcina... Postoje u Beogradu ordinacije koje se bave prirodnom medicinom gde se medicinskim tehnickim aparatima kod ljudi izmere svi moguci parametri od cega ljudi bodu da obole, a zatim im se ponude prirodni lekovi koji kostaju vrlo jeftino (po sto i manje dinara) im se prodaju za 2500 dinara i vise. U takvim privatnim ordinacijama posao lekara je da laze kako prodavani preparati su specijalno obogaceni odredjenim svojstvima koja lece odredjenu bolest (rak i slicno) pozdrav |
|
|
velja |
Odgovorio 08.10.2011 13:48
|
Član Odgovori: 34 Pristupio/la: 03.01.2011 20:28 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube koliko je tacno ovo sa fruktozom? ŠOKANTNO OTKRIĆE VOĆE IZAZIVA RAK! http://www.kurir-...134006.php |
|
|
kotor |
Odgovorio 08.10.2011 13:58
|
Član Odgovori: 232 Pristupio/la: 15.11.2008 13:47 Lokacija: kotor |
Miroljube preksinoc si u emisiji na Tv Most pominjao Amise kao uzor kad sad ovo?? Razdor meÄ‘u AmiÅ¡ima Policija u Ohaju zbunjena agresivnim ponaÅ¡anjem AmiÅ¡a, koji su inaÄe veoma miroljubivi. U poslednje tri nedelje doÅ¡lo je do sukoba pripadnika Äetiri razliÄite zajednice AmiÅ¡a. AmeriÄka policiji u saveznoj državi Ohajo istražuje tuÄu u zajednici AmiÅ¡a u kojoj je uÄestvovalo viÅ¡e desetina muÅ¡karaca i žena, a zavrÅ¡ena je Å¡iÅ¡anjem brade i kose pojedinih Älanova te zajednice. Sukobi su se dogodili u mestima Kerol, Holms Džeferson i u Trambul okrugu. Sva ta mesta poznata su po velikim zajednicama AmiÅ¡a. Jedna 57-godiÅ¡nja žena iz okruga Trambul rekla je policiji da su joj sin i zet na silu odsekli kosu, kao i da su obrijali bradu njenom suprugu. Ta žena tvrdi da su sin i zet postali deo nekog kulta. Posed na kojem se dogodio poslednji incident deli 18 amiÅ¡kih porodica, a većina su roÄ‘aci. Policija navodi da su neki od osumnjiÄenih od ranije poznati policiji zbog pretnji i seksualnog kontakta sa maloletnicima. Za sada nije podneta nijedna prijava. "Vidimo da se desilo kriviÄno delo, a ja sedim ovde vezanih ruku. Ne mogu niÅ¡ta da uradim", izjavio je lokalni Å¡erif Fred Abdala koji se žali da AmiÅ¡i odbijaju da saraÄ‘uju. http://www.rts.rs...A1ima.html |
|
|
Hristodul |
Odgovorio 08.10.2011 14:23
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 04.12.2010 19:24 Lokacija: Nepoznata |
Govorili ste da su nalazi u Kumranu potvrdili verodostojnost Biblije. MeÄ‘utim, na zvaniÄnom sajtu na kojem su izloženi svici s Mrtvog mora http://dss.collec....il/isaiah se govori da Isaijin svitak sadrži brojne greÅ¡ke, kako gramatiÄke, tako i izostavljena slova, drugaÄije rijeÄi, pa Äak i Äitave reÄenice, tako da postoji oko 2600 varijanti tog teksta. "Great Isaiah Scroll Version The text of the Great Isaiah Scroll generally conforms to the Masoretic or traditional version codified in medieval codices (all 66 chapters of the Hebrew version, in the same conventional order). At the same time, however, the two thousand year old scroll contains alternative spellings, scribal errors, corrections, and most fundamentally, many variant readings. Strictly speaking, the number of textual variants is well over 2,600, ranging from a single letter, sometimes one or more words, to complete variant verse or verses. For example, the second half of Verse 9 and all of Verse 10 in the present Masoretic version of Chapter 2 are absent from the Great Isaiah Scroll in the Israel Museum's full manuscript that you see here online. The same verses, however, have been included in other versions of the Book of Isaiah in the scrolls found near the Dead Sea (4QIsaa, 4QIsa, and the Hebrew text from which the ancient Greek version or Septuagint (3rd-1st century BCE) was translated. This confirms that these verses, although early enough, were a late addition to the ancient and more original version reflected in the Great Isaiah Scroll." O Äemu se radi? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.10.2011 14:26
|
velja - poruka glasi: Miroljube koliko je tacno ovo sa fruktozom? ŠOKANTNO OTKRIĆE VOĆE IZAZIVA RAK! http://www.kurir-...134006.php Teske gluposti. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.10.2011 14:29
|
Kotor - poruka glasi: Miroljube preksinoc si u emisiji na Tv Most pominjao Amise kao uzor kad sad ovo?? Razdor među Amišima http://www.rts.rs...A1ima.html Ja sam govorio o odredjenim pozitivnim aspektima zivota Amisa, a ocekivano je da sistem naduvava svaki problem koji se pojavi kod njih. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.10.2011 14:41
|
Hristodul - poruka glasi: Govorili ste da su nalazi u Kumranu potvrdili verodostojnost Biblije. MeÄ‘utim, na zvaniÄnom sajtu na kojem su izloženi svici s Mrtvog mora http://dss.collec....il/isaiah se govori da Isaijin svitak sadrži brojne greÅ¡ke, kako gramatiÄke, tako i izostavljena slova, drugaÄije rijeÄi, pa Äak i Äitave reÄenice, tako da postoji oko 2600 varijanti tog teksta. "Great Isaiah Scroll Version The text of the Great Isaiah Scroll generally conforms to the Masoretic or traditional version codified in medieval codices (all 66 chapters of the Hebrew version, in the same conventional order). At the same time, however, the two thousand year old scroll contains alternative spellings, scribal errors, corrections, and most fundamentally, many variant readings. Strictly speaking, the number of textual variants is well over 2,600, ranging from a single letter, sometimes one or more words, to complete variant verse or verses. For example, the second half of Verse 9 and all of Verse 10 in the present Masoretic version of Chapter 2 are absent from the Great Isaiah Scroll in the Israel Museum's full manuscript that you see here online. The same verses, however, have been included in other versions of the Book of Isaiah in the scrolls found near the Dead Sea (4QIsaa, 4QIsab), and the Hebrew text from which the ancient Greek version or Septuagint (3rd-1st century BCE) was translated. This confirms that these verses, although early enough, were a late addition to the ancient and more original version reflected in the Great Isaiah Scroll." O Äemu se radi? To su izjave sekularnih naucnika koji su placeni da osporavaju Bibliju na sve moguce nacine. U knjizi koju smo objavili izneti su konkretni primeri kako izgledaju "greske" u biblijskim spisima, gde je negde ispusteno neko slovo, a neki tekstovi nedostaju jer su spisi osteceni. Negde je lako videti u cemu je "problem" kada se nekoliko razlicitih kopija istog teksta uporedi. E sad, ako ima 2600 kopija razlicitih biblijskih tekstova i u 2590 postoji po neko ispusteno slovo, u 8 kopija fali jedna rec, a u dve kopije se ne vidi cela recenica, ateisticki zlonamerni naucnici napisu izvestaj u kome se kaze ovo sto si ti napisao. Ne postoji 2600 varijanti Isaijine knjige, jer ih nije toliko pronadjeno u Kumranu, nego se govori o ukupnom broju pronadjenih spisa. I onda ateisti kazu: "Postoji 2600 kopija Kumranskih spisa u kojima fali slovo, rec ili cak cela recenica." Naivnima i greholjubivima je to dovoljan "dokaz" da treba ostati ateista i odbaciti Bibliju. |
|
|
Sima |
Odgovorio 08.10.2011 16:46
|
Član Odgovori: 7 Pristupio/la: 25.07.2011 18:45 Lokacija: Nepoznata |
Istina je da Bog nikad nije zahtevo ljucke zrtve,znam da je Jeftaj bio brzoplet,ali zasto je Bog prihvatio njegovu cerku kao zrtvu paljenicu? |
|
Predji na forum: |