Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
biciklista2011

"Ako čovek nije stvoren od Boga, zašto je on onda jedino srećan u Bogu?"
- Blaise Pascal

‎"Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima."
- Matej 7:2

biciklista2011

- Blaise Pascal

‎"Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima."

biciklista2011

- Blaise Pascal

sikili

salex
Profesore, kako gledate na ove pokrete tipa Obraz, 1389, poznati su po tome što šire srpski nacionalizam, govore o Dušanu itd. Al' mene tu brine jedna druga stvar. U mome Doboju djeluje Obraz i dosta članova al' pretežno veoma mladih ljudi, uglavnom srednja škola i osnovci 7,8 ili deveti razred. Međutim, lično sam gledao fotografije članova iz Obraza gdje se šišaju svi kolektivno na ćelavo i slikaju sa Hitlerovim zastavama i kukastim krstovima. Usput, šire i antisemitizam. Kako vi gledate na ove pokrete i organizacije ?

''Nikada neće duvati povoljan vjetar za one koji ne znaju kuda žele da odplove''

elohim
http://www.fileso...1720211084 knjiga o prezivljavanju u prirodi

Miroljub Petrovic
salex - poruka glasi:
Profesore, kako gledate na ove pokrete tipa Obraz, 1389, poznati su po tome što šire srpski nacionalizam, govore o Dušanu itd. Al' mene tu brine jedna druga stvar. U mome Doboju djeluje Obraz i dosta članova al' pretežno veoma mladih ljudi, uglavnom srednja škola i osnovci 7,8 ili deveti razred. Međutim, lično sam gledao fotografije članova iz Obraza gdje se šišaju svi kolektivno na ćelavo i slikaju sa Hitlerovim zastavama i kukastim krstovima. Usput, šire i antisemitizam. Kako vi gledate na ove pokrete i organizacije ?

Nemas danas savrsene patriotske organizacije. Postoje manje dobre i vise dobre. Obraz i 1389 imaju mnoge pozitivne elemente, ali i neke negativne. Antisemitizam je bolest od koje boluje skoro svaki ne-Jevrejin na ovom svetu, manje ili vise, i to treba prihvatiti kao realnost. Imao sam prilike da se upoznam sa nekim ljudima iz gore pomenutih organizacija. Ima tu zaista puno zdravog tkiva i ono sto mozemo da se nadamo jeste da ce vremenom te organizacije biti sve bolje, da ce usvojiti jos vise dobroga, a odbaciti ono sto je lose. I kao takve, te organizacije su svetlost u ovom drustvu jer imaju nesto dobro. Organizacije koje u svom programu imaju ulazak u EU mozes odmah da precrtas jer to je cist satanizam, bez obzira da li su oni toga svesni ili ne. Dakle, od njih nema nikakve vajde, a to su skoro sve stranke na politickoj sceni Srbije, osim radikala i Dveri. Zato svaki anti-evropljanin je potencijalno na nasoj strani, bez obzira da li je u ovom trenutu antisemita, posto kao anti-evropljanin ima prostor da se razvija i napreduje. Oni koji prihvataju evropske zakone bez razmisljanja su "kao stoka koja se vodi na klanje", kako pise u Bibliji, i to se u praksi jasno vidi.

Miroljub Petrovic
Veliko mi je zadovoljstvo da objavim da je ekipa sjajnih ljudi i strucnjaka pokrenula Lifestyle centar "Zeleni cardaci" u Nacionalnom parku Tara. U pitanju je sjajan etno ambijent u predivnoj prirodi, a u objektu ce se odrzavaju zdravstveno-edukacioni programi tokom kojih ljudi mogu da unaprede svoje zdravlje ili da resavaju svoje zdravstvene probleme. Takodje, oni koji su zainteresovani, mogu da dodju na odmor i druzenje po vrlo povoljnim cenama. Moguce je doci u bilo koje vreme, uz prethodnu rezervaciju, ili se ukljuciti u neku od grupa koje pocinju svakog petka popodne. Za vise informacija pogledati sajt:

www.zelenicardaci...

Sajt ce biti u funkciji za koji sat.

Izmenio/la Miroljub Petrovic na 24.08.2011 20:49

Samson
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
[quote]Bobyus - poruka glasi:
Miroljube, kako vakcina utice na pse?

Vakcine stetno deluju i na ljude i na zivotinje.

Kako to? Jer meni su ranije 3-4 steneta uginula,a nisu primili vakcinu,tek naredno je prezivelo kojem je veterinar dao vakcinu,a koliko znam i od drugih da vecinom stenad umiru od stenecaka ako ne prime vakcinu protiv toga. Na koji nacin mislite da mogu da se sacuvaju bez vakcinisanja?

_Ivan_

biblija22
OD PONEDELJKA DO DANAS UPLACENO 21 DONACIJA, POTREBNO JOS 219!!!!
Institut za Hebrejski jezik i književnost je završio sa radom na prvom srpsko-hebrejskom rečniku, sa 30.000 odrednica i plan je se da se objavi zajedno sa hebrejsko-srpskim rečnikom i objedini u jednu knjigu radi lakšeg korišćenja. Za pripremu za štampu i samu štampu (tiraž od 1000 komada, 750 stranica, format A5) potrebno nam je 4800 eura. Postoji vremensko ograničenje i rečnik mora ići u štampu ............za 30 dana.
Institut je marljivo i savesno radio na projektu, a sada nam je potrebna vasa pomoć u vidu 300 ljudi koji će dati svoj doprinos od 16 eura (1632 ili 1650din?) da bi se realizovao ovaj projekat i rečnik dospeo u štampu. Naime, svaki od ovih 300 ljudi će zauzvrat dobiti svoj lični primerak rečnika i biti upisan na listu donatora u samom rečniku, u vidu zahvalnice (osim ako sam donator izjavi da to ne želi). Apelujem na vas za pomoć i doprinos da bi ovaj obiman i nadasve dugo očekivani projekat bio realizovan i dobio sjaj koji zaslužuje.

Sve uplate možete izvršiti na sledeći žiro-račun:

Dinarski: 285-2095090000002-57 Poziv na broj:777

Devizni (iz inostranstva): 285-2091209891000-76 (iban RS35285209120989100076
swift VBOERSBG Volksbank AD Belgrade, Serbia)

Uplate za BiH vrse na racun Danijela Vukojevica, Hypobanka, 552115-31639633-20

Primalac: Institut za hebrejski jezik i književnost
Svrha uplate: Donacija za srpsko-hebrejski rečnik

Prilikom uplate molimo da donatori ostave podatke u vidu imena i prezimena kao i da pošalju svoje podatke i adresu na sledeću e-mail adresu: da bismo imali preglednost i mogli da vas upišemo na listu donatora u rečniku ali i da vas obavestimo kada rečnik izađe iz štampe da dobijete svoj primerak.

Hvala vam puno na saradnji i Å¡to se interesujete za hebrejski jezik ali i za srpsku i balkansku kulturu, tradiciju, religije, umetnost....

Miroljub Petrovic
Samson - poruka glasi:
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
Bobyus - poruka glasi:
Miroljube, kako vakcina utice na pse?

Vakcine stetno deluju i na ljude i na zivotinje.

Kako to? Jer meni su ranije 3-4 steneta uginula,a nisu primili vakcinu,tek naredno je prezivelo kojem je veterinar dao vakcinu,a koliko znam i od drugih da vecinom stenad umiru od stenecaka ako ne prime vakcinu protiv toga. Na koji nacin mislite da mogu da se sacuvaju bez vakcinisanja?

Jesi li siguran da su uginuli jer nisu primili vakcinu? Zivotinje u prirodi se ne vakcinisu i zive bez problema. Samo covek vakcinise zivotinje i one su stalno nesto bolesne. Treba da procitas knjigu o vakcinama da se upoznas o cemu se radi:

http://www.vakcin...

Miroljub Petrovic
Na donjem linku mogu se procitati neka od pisama ljudi obolelih od homoseksualizma, koji su nam se javili za pomoc, da se cuje i vidi da li je to zaista bolest ili ne:

http://www.gaycur.../pisma.htm

biciklista2011
Чланак: http://www.glassr...nfare.html

Видео: http://english.al...s/thecafe/

- Blaise Pascal

elohim
miroljube da li vam se u velikom broju javljaju ljudi koji hoce da se izlece od homoseksualizma,i da li ima vec ljudi koji su prosli kompletan proces lecenja i izlecili se?bilo bi lepo da cujemo ili procitamo iskustvo nekog od njih,verujem da bi to podstaklo te posrnule ljude da se javljaju u jos vecem broju.

Miroljub Petrovic
elohim - poruka glasi:
miroljube da li vam se u velikom broju javljaju ljudi koji hoce da se izlece od homoseksualizma,i da li ima vec ljudi koji su prosli kompletan proces lecenja i izlecili se?bilo bi lepo da cujemo ili procitamo iskustvo nekog od njih,verujem da bi to podstaklo te posrnule ljude da se javljaju u jos vecem broju.

Javljaju se ljudi, ima izlecenih, ali za sada niko nece pred kameru.

Petar Vlahovic
Скоро на самом почетку Библије пише да смо створени и да треба да једемо биљну храну. Занима ме како је онда Исус Христос јео рибу?

Miroljub Petrovic
Petar Vlahovic - poruka glasi:
Skoro nа sаmom početku Biblije piše dа smo stvoreni i dа trebа dа jedemo biljnu hrаnu. Zаnimа me kаko je ondа Isus Hristos jeo ribu?

Tek si na pocetku Biblije, polako, videces kasnije, u 9. poglavlju prve knjige, da je nakon Potopa Bog dao ljudima da jedu i meso, ali se iz konteksta jasno vidi koje meso, i u kom slucaju (kad nema biljaka). Govorio sam o tome detaljnije u mojoj knjizi "Osnovi teokratije":

http://www.cps.or...ige/ot.pdf

Jovan90
http://www.youtub..._cN_ez2a_w pretnja ili...?ja mislim da je taj scenario veoma moguc,primer:Kosovo.Islamizacija Evrope je realna stvar,kad sam bio u Nemackoj video sam vise turaka nego nemaca.ali i to se desava Bozijim promislom.Mozda se tu uklapa uvod u globalizaciju,pobunu,ne znam.sta vi mislite o ovome?

Nemanja Glisic
U svom danasnjem pismu upucenom narodima sveta, Gadafi je pomenuo i Srbe (od svih naroda prvo je uopsteno govorio o Amerikancima, pa o Evropljanima, a Srbe je pomenuo prve od svih naroda konkretno). Evo dela gde pominje Srbe:

"Za vas koji ste u Srbiji: Vi ste pravi prijatelji Libije i sa mnom ste. Ne očajavajte zbog jedne pacovske zastave na jednoj kući od milion (Gadafi ima u vidu da je danas postavljena zastava pobunjenika na ambasadi Libije u Beogradu i da je izdajnicka Vlada Srbije priznala pobunjenike kao legitimnu vlast u Libiji). Svako od vas može da iseče zeleno platno veličine 2:1 i eto vam zastave, zastave koja simbolizuje moć naroda (ljudi), zastave koja simbolizuje nadu, istinu i budućnost".

Uzgred, Srbi su jedini narod koje Gadafi pominje dva puta u svom pismu. U tom drugom delu pisma on se obraca Bosancima i evo sta kaze:

"Ljudima iz Bosne: mnogi od vas su u zabludi da su Arapi beskorisni i slabi. Srbi, koji su Hrišćani i ljudi druge religije, mnogo su bliži pravom Bogu. Postoji samo jedan Bog. To je Bog istine i pravde. Čitajte Kuran da biste saznali istinu. Ne slušajte one koji žele da vas dovedu u zabludu. Ako je sa vama Bog, ko još sme da bude protiv vas?"

Izmenio/la Nemanja Glisic na 26.08.2011 00:05

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.62 sekundi!