Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
Petar Vlahovic
Природну медицину и планирам да упишем. Хвала на саветима.
А оспособљавање за рад у природи сам већ помало кренуо да учим.Занима ме да ли си то рекао због здравог живота који се живљењем у природи добија,или да се спремим због доласка антихриста? Имам још једно питање,пошто сам у великој дилеми,а видим да тебе то могу да питам:
Шта мислиш о новим личним картама,да ли се њиховим вађењем одричемо Христа?Да ли су нове личне карте уствари жиг звери који се спомиње у Библији?

biblija22
JUCE I DANAS 11 OSOBA DONIRALO RECNIK, POTREBNO JOS 254!!!!
Institut za Hebrejski jezik i književnost je završio sa radom na prvom srpsko-hebrejskom rečniku, sa 30.000 odrednica i plan je se da se objavi zajedno sa hebrejsko-srpskim rečnikom i objedini u jednu knjigu radi lakšeg korišćenja. Za pripremu za štampu i samu štampu (tiraž od 1000 komada, 750 stranica, format A5) potrebno nam je 4800 eura. Postoji vremensko ograničenje i rečnik mora ići u štampu za 30 dana.
Institut je marljivo i savesno radio na projektu, a sada nam je potrebna vasa pomoć u vidu 300 ljudi koji će dati svoj doprinos od 16 eura (1632 ili 1650din?) da bi se realizovao ovaj projekat i rečnik dospeo u štampu. Naime, svaki od ovih 300 ljudi će zauzvrat dobiti svoj lični primerak rečnika i biti upisan na listu donatora u samom rečniku, u vidu zahvalnice (osim ako sam donator izjavi da to ne želi). Apelujem na vas za pomoć i doprinos da bi ovaj obiman i nadasve dugo očekivani projekat bio realizovan i dobio sjaj koji zaslužuje.

Sve uplate možete izvršiti na sledeći žiro-račun:

Dinarski: 285-2095090000002-57 Poziv na broj:777

Devizni (iz inostranstva): 285-2091209891000-76 (iban RS35285209120989100076
swift VBOERSBG Volksbank AD Belgrade, Serbia)

Uplate za BiH vrse na racun Danijela Vukojevica, Hypobanka, 552115-31639633-20

Primalac: Institut za hebrejski jezik i književnost
Svrha uplate: Donacija za srpsko-hebrejski rečnik

Prilikom uplate molimo da donatori ostave podatke u vidu imena i prezimena kao i da pošalju svoje podatke i adresu na sledeću e-mail adresu: da bismo imali preglednost i mogli da vas upišemo na listu donatora u rečniku ali i da vas obavestimo kada rečnik izađe iz štampe da dobijete svoj primerak.

Hvala vam puno na saradnji i Å¡to se interesujete za hebrejski jezik ali i za srpsku i balkansku kulturu, tradiciju, religije, umetnost....

biblija22
NA NOVOM SAJTU INSTITUTA ZA HEBREJSKI JEZIK I KNJIZEVNOST U SARADNJI SA CENTROM ZA PRIRODNJACKE STUDIJE, POSTAVLJA SE TRECI GIMEL NIVO KURSA ZA HEBREJSKI ZA BESPLATNO GLEDANJE I UCENJE www.hebrejski.org.rs

aleksandra 944
Gospodine Miroljube,zelim prvenstveno da pohvalim Vas trud i zalaganje. Jako sam mlada,ali zelim da se izvucem iz ovog "lonca". U pocetku mi je sve ovo jako tesko padalo,medjutim molila sam Boga da mi da mudrosti da citam Bibiliju jer mi je bilo jako komplikovano. Molitve su se uslisile,shvatam polako,i trudim se da moja vjera jaca...osjetim tu povezanost s Gospodom.(ali ne dovoljno,ocigledno,jer se cesto lomim). Svjesna sam da ako zelim da moja vjera jaca da se moram drzati Bozijih zapovijesti i njegove rijeci,odnosno Biblije,Svetog pisma. Koliko je moguce ostati takav u ovom svijetu u kome smo? Ipak kao sto pise,ne znam citat,ali ovako sam shvatila,jedna trula jabuka ostale lakse ucini trulim,nego ostale sto ucine ovu jednu trulu dobrom.. Jesam li dobro shvatila? molim Vas za neku vrstu objasnjenja i pomoci.

salex
Pozdrav gospodinu Miroljubu Petroviću iz Doboja od Saše

Ne znam koliko će ovo uopšte vrijediti il' pomoći, al' želim da pohvalim Vas, vaš i rad vaših kolega i tima oko vas koji omogućava/te da se ovako kvalitetan, bogat, i raznovrsan video sadržaj na ovom forumu i portalu cps-a nađe dostupan svima zainteresovanim. Vaša predavanja, bez lažne skromnosti, najmanje bi se mogla okarakterisiati kao veoma zanimljiva.

Pronašao sam vas preko Googla, tražeći informacije u vezi sa knjigom gospodina Zorana Lukovića, a koja govori o sektama, a Vi ste ga intervijusali i neko je postavio snimak na 'vimeo' ...

Zaista postoji mnogo pitanja koja bih volio da Vam postavim, ali bojim se da ne budem previše dosadan jer vidim da ima mnogo ljudi koji od Vas traže neka pojašnjena. Zaista mnogo, od muzike koja loše utiče na mlade ljude, položaja porodice u današnjem društvu, o ljudskim 'slobodama i pravima' pošto me ova tema posebno interesuje, jer sam student I godine Pravnog fakulteta u Banja Luci. Čitao sam i prethodne stranice na ovom topiku, jedno 100njak, i nisam uspio da pronađem adekvatne odgovore.

Čitao sam da je srpska nacija, nacija koja umire. To sam našao na jednom sajtu koji propagira ideju da se Srbi vrate Hristu i njegovoj crkvi, da se otarase ateizma i zaostalih navika iz doba komunizma. Zastrašilo me to kada sam čuo da je Srbija jedna od top zemalja kada je riječ o abortusima s obzirom na broj stanovnika u zemlji. Takođe, kažu da se u Srbiji na godišnjem nivou ubija od 150-300 hiljada budućih državljana Srbije na državnim i privatnim klinikama. Moloio bih Vas da mi kažete, na koji način da se borimo protiv ove loše pojave i navike kod srpskih žena i djevojaka i kod Srba uopšte ?

''Nikada neće duvati povoljan vjetar za one koji ne znaju kuda žele da odplove''

Miroljub Petrovic
Petar Vlahovic - poruka glasi:
Imаm još jedno pitаnje,pošto sаm u velikoj dilemi,а vidim dа tebe to mogu dа pitаm: Štа misliš o novim ličnim kаrtаmа,dа li se njihovim vаđenjem odričemo Hristа?Dа li su nove lične kаrte ustvаri žig zveri koji se spominje u Bibliji?

Govorio sam o tome, bilo bi dobro da procitas moje postove od pocetka da se ne bi ponavljao sa pitanjima. U najkracem, nove licne karte nisu zig zveri, i mozes slobodno da je izvadis i sa njom koristis sistem dok se moze. Doci ce dana kada ce sistem upotrebiti neki mehanizam da otvoreno priznaju satanizam, a ako tada nove licne karte budu bile taj mehanizam, moci cemo da ih bacimo i da funkcionisemo bez njih, u prirodi naravno.

Miroljub Petrovic
biblija22 - poruka glasi:
JUCE I DANAS 11 OSOBA DONIRALO RECNIK, POTREBNO JOS 254!!!!
Institut za Hebrejski jezik i književnost je završio sa radom na prvom srpsko-hebrejskom rečniku, sa 30.000 odrednica i plan je se da se objavi zajedno sa hebrejsko-srpskim rečnikom i objedini u jednu knjigu radi lakšeg korišćenja...

Mozda da dodam da ce ovaj recnik, nakon odredjenog vremena posle stampanja, biti besplatno postavljen i na internet za pretrazivanje reci.

Miroljub Petrovic
aleksandra 944 - poruka glasi:
Gospodine Miroljube,zelim prvenstveno da pohvalim Vas trud i zalaganje. Jako sam mlada,ali zelim da se izvucem iz ovog "lonca". U pocetku mi je sve ovo jako tesko padalo,medjutim molila sam Boga da mi da mudrosti da citam Bibiliju jer mi je bilo jako komplikovano. Molitve su se uslisile,shvatam polako,i trudim se da moja vjera jaca...osjetim tu povezanost s Gospodom.(ali ne dovoljno,ocigledno,jer se cesto lomim). Svjesna sam da ako zelim da moja vjera jaca da se moram drzati Bozijih zapovijesti i njegove rijeci,odnosno Biblije,Svetog pisma. Koliko je moguce ostati takav u ovom svijetu u kome smo? Ipak kao sto pise,ne znam citat,ali ovako sam shvatila,jedna trula jabuka ostale lakse ucini trulim,nego ostale sto ucine ovu jednu trulu dobrom.. Jesam li dobro shvatila? molim Vas za neku vrstu objasnjenja i pomoci.

Hvala na recima ohrabrenja. Velika je radost i na zemlji, medju poboznim ljudima, a i na nebesima medju andjelima, kada vide nekoga ko zeli da se bori i pobedi pritiske i atake kojima smo izlozeni sa svih strana. U tvojoj borbi bilo bi jako dobro kada bi imala neku drugaricu koja je pobozna i sa kojom mozes da se druzis, da se hrabrite medjusobno i postajete jaca jedna pored druge. Pretpostavljam da nije lako naci drugaricu koja je zainteresovana za biblijska i moralna pitanja, ali imas mogucnost da se druzis sa starijim zenama, koje su sacuvale mnoge moralne principe i koje znaju mnoge vestine, vezano za pripremanje zdrave i ukusne hrane, za poslove oko dece i oko kuce, itd, itd. Veliki je domen u kojem mozes da se osposobis da budes srecna osoba i da budes drugima od pomoci, a da jednog dana budes i stub jake i pobozne porodice.

Zelim ti svako dobro.

Usput da kazem da smo razmisljali da mozda pokusamo da pomognemo ljudima da se medjusobno povezuju, u smislu da nam se jave clanovi, koji to zele, i da ostave svoje ime, e-mail adresu i mesto u kojem zive, pa da im posaljemo e-mail adrese i imena drugih clanova koij su iz njihovog mesta. Postojala bi opcija da devojkama i zenama saljemo samo imena devojaka i zena iz njihovog mesta, ako to zatraze, posto su muskarci cesto dosta problematicni. Ako je neko zainteresovan za takav vid povezivanja, moze da nam se javi na e-mail:

Miroljub Petrovic
salex - poruka glasi:
kažu da se u Srbiji na godišnjem nivou ubija od 150-300 hiljada budućih državljana Srbije na državnim i privatnim klinikama. Moloio bih Vas da mi kažete, na koji način da se borimo protiv ove loše pojave i navike kod srpskih žena i djevojaka i kod Srba uopšte ?

Nije tu problem sa srpskim zenama i devojkama, nego sa srpskim muskarcima. Kad se muskarci budu promenili, onda ce se i ova ruzna stvar promeniti, jer muskarci vode ovaj svet i odlucuju o svim tokovima. Naravno da su Angela Merkel, Jadranka Kosor i druge blejačice, slične njima, samo pijuni sa čijom glupošću manipulišu uticajni muškarci, da bi se destrukcija što više širila među ljudima.

Ranko21
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
http://www.vesti-...ilma-o-BiH

Međuvremenu je izašao film, koji se može pogledati ovde: http://vimeo.com/...

Miroljub Petrovic
Ranko20 - poruka glasi:
http://www.vesti-...ilma-o-BiH

Međuvremenu je izašao film, koji se može pogledati ovde: http://vimeo.com/...

Bravo za onoga ko je ovo nabavio, preveo, titlovao i okacio na internet.

denzelw78
Da li ste uspjeli naci fazon za upotrebu krompira u ishrani, bez upotrebe termicke obrade?

Hvala

Damir
Možda jeste neuobičajeno, ali želeli bismo da dobijemo Vašu e-mail adresu na koju bismo mogli poslati Vam knjigu Finalna psihologija. Ova knjiga ima nameru pokrenuti jedan novi revivalizam među ljudima koji proučavaju Bibliju. Vaše mišljenje o ovoj knjizi nam je potrebno...

Petar Vlahovic
Да ли ће нови храм који ће бити постављен на месту Соломоновог храма бити храм који се зида за антихриста?Да ли ће се антихрист ту зацарити?И да ли ће га већина Јевреја прихватити као месију којег дуго ишчекују?

Miroljub Petrovic
Sinner - poruka glasi:
Miroljube imas li u elektronskoj formi knjige od Entoni Flua - Priznajem, Bog postoji
i od Li Strobela Bozje skandalozne izjave? Je li ta knjiga dobra kao i njegove prethodne?

Imam sirove nelektorisane prevode, mozes da ih preuzmes na donjim linkovima:

Postoji Bog - Entoni Flu
http://www.mediaf...zrtlkdjx30

Bozje skandalozne izjave - Li Strobel
http://www.mediaf...q7r931h7u1

Miroljub Petrovic
denzelw78 - poruka glasi:
Da li ste uspjeli naci fazon za upotrebu krompira u ishrani, bez upotrebe termicke obrade?

Hvala

Samo ga sirovog izrendas i pomesas sa djos nekim izrendanim povrcem, i mozes da ga jedes.

Miroljub Petrovic
Damir - poruka glasi:
Možda jeste neuobičajeno, ali želeli bismo da dobijemo Vašu e-mail adresu na koju bismo mogli poslati Vam knjigu Finalna psihologija. Ova knjiga ima nameru pokrenuti jedan novi revivalizam među ljudima koji proučavaju Bibliju. Vaše mišljenje o ovoj knjizi nam je potrebno...

Posalji na:

Miroljub Petrovic
Petar Vlahovic - poruka glasi:
Dа li će novi hrаm koji će biti postаvljen nа mestu Solomonovog hrаmа biti hrаm koji se zidа zа аntihristа?Dа li će se аntihrist tu zаcаriti?I dа li će gа većinа Jevrejа prihvаtiti kаo mesiju kojeg dugo iščekuju?

Govorio sam o tome. Hram koji ce se zidati ce biti Hram za Boga Zivoga, a ne za antihrista - Sotonu. U to vreme ce se Jevreji obratiti svome Bogu.

NR
Posledice stranih investicija - ropstvo.

http://pressonlin...ju....html

kole997
denzelw78 - poruka glasi:

Hvala

Samo ga sirovog izrendas i pomesas sa djos nekim izrendanim povrcem, i mozes da ga jedes.

Cuo sam da ako se krompir jede svez izaziva povisenu telesnu temperaturu, da li je to tacno?

בְּרֵאשִׁית בָּרָא אֱלֹהִים

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.61 sekundi!