pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2011 12:43
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Dobro je da se mreza siri. |
|
|
Mario Saric |
Odgovorio 06.08.2011 13:45
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 08.11.2008 22:07 Lokacija: Nepoznata |
Bolje je siromah na postenom putu,
no bogatas koji krive staze bira |
|
|
zvorc |
Odgovorio 06.08.2011 18:53
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 06.04.2010 21:11 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, ja sam oÄekivao da ćeÅ¡ malo detaljnije objasniti zbog Äega je knjiga o Henoku neozbiljna. planirao sam je Äitati, ali ako imaÅ¡ konkretne spoznaje Äega se kloniti, reci... Samo me interesira povijesna pozadina, ali i pozadina svega Å¡to se tiÄe anÄ‘ela, palih... nije mi jasno kako bi i zaÅ¡to netko toliku maÅ¡tu troÅ¡io uzalud... |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 06.08.2011 21:04
|
Super Administrator Odgovori: 22623 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
zvorc - poruka glasi: Miroljube, ja sam oÄekivao da ćeÅ¡ malo detaljnije objasniti zbog Äega je knjiga o Henoku neozbiljna. planirao sam je Äitati, ali ako imaÅ¡ konkretne spoznaje Äega se kloniti, reci... Samo me interesira povijesna pozadina, ali i pozadina svega Å¡to se tiÄe anÄ‘ela, palih... nije mi jasno kako bi i zaÅ¡to netko toliku maÅ¡tu troÅ¡io uzalud... Sve u teologiji se propusta kroz filter prvih 5 knjiga Biblije ili Mojsijevog petoknjizja (hebrejski "Tore" ili "Ucenja"). Mi prihvatamo sve ostale knjige Biblije, ukljucujuci i Novi zavet, zato sto prolaze test Mojsijevog petoknjizja. Takozvana "Knjiga Henokova" nema veze sa Henokom (ili Enohom), a to znamo jer ne prolazi filter Mojsijevog petoknjizja. Sad ja treba da ti ovde pisem sta uci Bog preko Mojsija, pa onda da to uporedjujem sa ovom laznom knjigom? Pocni da citas Bibliju i da ucis sta je prava teologija, pa onda u odnosu na to ces i sve drugo razumeti. |
|
|
Smeki |
Odgovorio 07.08.2011 00:58
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 16.03.2010 01:17 Lokacija: Kraljevo |
Postovani g. Petrovicu, prvo jedna sugestija slusao sam ja mislim sva Vasa predavanja koja su dostupna na internetu. Naime, kako predpostavljam da ste pravoslavac molio bih Vas da ubuduce kada govorite o rimokatolicima ne koristite rec Crkva. Tacnije ako bas morate reci Crkva neka to onda bar bude Rimokatolicka crkva. Jer po nasem pravoslavnom ucenju oni su jeres. To je bila sugestija, a moje pitanje za Vas je: Da li znate mozda sta simbolizuju dve zmije na patrijarhovom stapu... S postovanjem, Dragan Cvetkovic |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.08.2011 09:14
|
Smeki - poruka glasi: Postovani g. Petrovicu, prvo jedna sugestija slusao sam ja mislim sva Vasa predavanja koja su dostupna na internetu. Naime, kako predpostavljam da ste pravoslavac molio bih Vas da ubuduce kada govorite o rimokatolicima ne koristite rec Crkva. Tacnije ako bas morate reci Crkva neka to onda bar bude Rimokatolicka crkva. Jer po nasem pravoslavnom ucenju oni su jeres. Danas su sve crkve otisle u jeres, tako da kad kazem "crkva", mislim na sve crkve. To je bila sugestija, a moje pitanje za Vas je: Da li znate mozda sta simbolizuju dve zmije na patrijarhovom stapu... Ako si malo citao Bibliju, onda znas da je zmija simbol Sotone. Slican stap nosi i papa, i drugi "hriscanski" lideri. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.08.2011 14:58
|
|
|
|
sd |
Odgovorio 07.08.2011 17:11
|
Član Odgovori: 12 Pristupio/la: 08.01.2009 23:20 Lokacija: Nepoznata |
Profesore, da li je moguće lijeÄenje autizma i ako je, kako? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.08.2011 19:04
|
sd - poruka glasi: Profesore, da li je moguće lijeÄenje autizma i ako je, kako? Moze da se leci, ali treba neko da radi sa detetom, da mu pruza ljubav, da se igra sa njim, itd. Imas objasnjeno u knjizi "Kako unaprediti mozak": http://www.cps.or.../mozak.zip |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.08.2011 22:00
|
stivstivo1 - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Smeki - poruka glasi: [quote]moje pitanje za Vas je: Da li znate mozda sta simbolizuju dve zmije na patrijarhovom stapu... Ako si malo citao Bibliju, onda znas da je zmija simbol Sotone. Slican stap nosi i papa, i drugi "hriscanski" lideri. Izvinjavam se sto upadam u vas odgovor, ali zar ne pise u bibliji da je bog naredio mojsiju da napravi bronzanu zmiju i da je okaci na stap i ko pogleda u nju da ce da ozdravi. Slika bronzane zmije na stapu, odnosno dve zmije okrenute jedna prema drugoj predstavlja prastari lik hrista, i to nema nikakve veze sa okultizmom. Aha, znaci papa i patrijarh nose zmije na vrhu stapa zato sto je Mojsije napravio zmiju u pustinji i podigao je na stap, da ko pogleda u nju - odmah ozdravi? A mozda zato sto je Mojsije pred faraonom stap pretvorio u zmiju? Moguce da je taj stap "cudotvoran", da ko pogleda u njega odmah moze da se izleci od suljeva, sifilisa, nocnog mokrenja i padavice. Cuo sam da su jednom zmijama sa tog stapa potekle suze - to je jos jedan dokaz da je zmija "Bozji znak". Da su stavili zabe na vrh stapa, ti bi rekao da to je zato sto je Mojsije udario stapom u Egiptu i nastale su zabe na sve strane. A da su se patrijarh i papa zarazili vaskama, i izjavili da je to zdravo, ti bi rekao da je to zato sto je Bog u Egiptu preko Mojsija od prasine pretvorio vaske. Znam da cu da budem kritikovan zbog ovoga, Ti si stara musterija, navikli smo na tvoje egzibicije. Ako tako nastavis, postaces profesor na nekom jezuitskom koledzu. ali ko ne veruje neka procita sam ili neka pita svestenika Nije cudo sto svet propada kad religijske vodje zastupaju ovakvu govedju teologiju. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 07.08.2011 22:03 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.08.2011 22:53
|
JA PRAVOSLAVAC - poruka glasi: Mojsije je znaci nacinio lik sotone i uz pomoc velzevuva isterivao demone? Pre nego sto te banujem, evo da odgovorim na tvoja lupetaranja. Bog u Bibliji kaze da je "proklet onaj ko je obesen na drvetu" (5. Mojsijeva 21,23), i da su se tom smrcu kaznjavali najgori zlikovci. Na taj najgori nacin, koji je "proklet pred Gospodom", ubijen je i Isus Hristos, iako u jednoj paganskoj i surovoj verziji gde se covek duze vreme muci. Dakle, ubijanje zlikovaca, kada se njihovo telo obesi na drvo, bilo je nesto sto je bilo odlicno poznato Jevrejima i drugim narodima. Bog je obecao da ce se obracunati sa Sotonom, a posto su Jevreji u pustinji stalno plakali za Egiptom i prizivali demone (kojima su se klanjali u Egiptu), Bog im je ispunio zelju i pustio je zmije da ih napadaju - u Bibliji je zmija simbol Sotone, to pise na vise mesta, ali kad je neko slepac onda on to ne vidi. Napad demona ce se na slican nacin desiti i u buducnosti, kao sto je opisano u 9. poglavlju Otkrivenja, ali na jedan mnogo gori nacin. I sada, narod je umirao, a Mojsije se molio Bogu da se zaustavi pomor. Bog onda ispunjava zelju Mojsiju i kaze mu da napravi bakarnu zmiju koju ce da obesi na stap - drugim recima, ljudima se porucuje da Sotona nije Bog, i da je on vec osudjen na smrt kao neko ko je "proklet pred Gospodom", i da oni koji to prihvate mogu da ozdrave. A oni koji nastave da placu za demonima i Egiptom - nema im spasa. Isus to kritikuje na veoma jasan nacin bez uvijanja i simbolike. Isus tu nista ne kritikuje nego kaze da "kao sto je Mojsije podigao na stap zmiju u pustinji, tako i Sin Coveciji treba da bude podignut (ubijen kao neko ko je proklet)". Isus je zaista doziveo onakvu smrt na kakvu je Sotona osudjen, i to je Isus stalno najavljivao ucenicima, a oni su se sablaznjavali i rekli da to ne moze da bude, jer nisu razumeli Plan Spasenja, kao sto ni ti ne razumes, ni tebi slicnima, za koje neko drugi misli i bavi se teologijom. Patrijarh satanista,svi hriscani satanisti i demonizovani??? :D Ko je rekao da je patrijarh satanista? I da su svi hriscani satanisti? Cinjenica je da ogromna vecina hriscana uopste ne zna sta radi i u kakvom se loncu kuva. Mnogi hriscani su dobronamerni, ali su teoloski nepismeni ili su polupismeni, i onda se sa njima manipulise. Ja sam samo rekao da je taj stap sa zmijama teska paganstina, ali najverovatnije patrijarh uopste ne zna sta drzi u ruci jer veruje isto sto i ti - ono sto su ga ceo zivot ucili. Kada bi to bio glavni njegov problem, mi bi bili rajska drzava. a samo nas Miki Boziji covek,eeeee blago nama :) Pa posto sam ja takav kreten, kao sto ti kazes, zasto dolazis ovde? Idi na sajtove "serujem" i njima slicne, pa tamo bleji i pasi travu. Mislim ne moj se ljutis,ali Miroljube tako ovi tvoji zadnji odgovori deluju :) Nista se ne ljutim ni na tebe ni na druge bolesnike, mogu samo da vas izbegavam i da vam ne dopustam da smrdite na ovom forumu. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 07.08.2011 22:57 |
|
|
Smeki |
Odgovorio 07.08.2011 22:59
|
Član Odgovori: 3 Pristupio/la: 16.03.2010 01:17 Lokacija: Kraljevo |
Postovani g Petrovicu, ja sam poslao jedan odgovor na Vas odogovor koji se odnosio na moje pitanje i on nije objavljen. Da li treba da ponovo napisem? Takodje, iako smatram da ste u pravu u polemici koju vodite. Mislim, da ne zborite na lep nacin... s postovanjem, D.C> |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 07.08.2011 23:11
|
Smeki - poruka glasi: Postovani g Petrovicu, ja sam poslao jedan odgovor na Vas odogovor koji se odnosio na moje pitanje i on nije objavljen. Da li treba da ponovo napisem? Verovatno je bilo nesto nekorisno, pa je obrisano sa foruma. Mozes da napises na PM. Takodje, iako smatram da ste u pravu u polemici koju vodite. Mislim, da ne zborite na lep nacin... Ja greh nazivan njegovim pravim imenom, a to sto su ljudi navikli da im se prica "ono sto ih usi svrbe", to je druga stvar. Dijabetes ne moze da se naziva prehladom, niti paganstvo moze da se naziva pravoslavljem. Nas neprijatelj je jak samo onoliko koliko smo mi slabi, i ako mi paganstvo nazivamo pravoslavljem, onda se definitivno odvajamo od Boga, a to znaci siguran put u pogibiju. |
|
|
zvorc |
Odgovorio 08.08.2011 16:39
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 06.04.2010 21:11 Lokacija: Nepoznata |
dragi Miroljube,opet si ti u pravu,ali molim te daj malo jasniji komentar,naravno da knjigu nije pisao sam Henok kao Å¡to svi znamo, ali isto tako svi znamo da su kršćani znali i dosta koristili taj kao i ostale apokrifne spise...iz toga proizlazi da je Duh Božji sam odluÄio ove reÄenice iz te knjige staviti u Novi Zavjet, proÅ¡lo je Njegov filter...sasvim solidno tumaÄenje svega iz tog vremena daje Michael Green u svojim komentarima,ali je izvjesno i to da koliko god bila knjiga Henokova slobodno literarno djelo, ona je ujedno i u nekim segmentima proroÄka i korektna, ipak je sam Gospodin dozvolio odreÄ‘ene "toÄne" ulomke staviti u Kanon. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.08.2011 19:55
|
zvorc - poruka glasi: dragi Miroljube,opet si ti u pravu,ali molim te daj malo jasniji komentar,naravno da knjigu nije pisao sam Henok kao Å¡to svi znamo, ali isto tako svi znamo da su kršćani znali i dosta koristili taj kao i ostale apokrifne spise...iz toga proizlazi da je Duh Božji sam odluÄio ove reÄenice iz te knjige staviti u Novi Zavjet, proÅ¡lo je Njegov filter...sasvim solidno tumaÄenje svega iz tog vremena daje Michael Green u svojim komentarima,ali je izvjesno i to da koliko god bila knjiga Henokova slobodno literarno djelo, ona je ujedno i u nekim segmentima proroÄka i korektna, ipak je sam Gospodin dozvolio odreÄ‘ene "toÄne" ulomke staviti u Kanon. Stvano ne znam sta ce ti ta prica. Bog ti lepo sve da na tacni, a ti hoces da ides u Egipat, "samo malo da bacis pogled". Pusti te apokrifne knjige i to da li u njima ima nesto tacno ili nema. Veliko je pitanje da li je Enohova knjiga sacuvana, itd, itd. Glava sotonska podvala je da laz uvali umotanu u malo istine. Vise necu o tome pricati. |
|
|
Dusan d |
Odgovorio 08.08.2011 20:10
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
Miki predpostavljm da znate dobro istoriju Crne Gore pa bih vas pitao,da li su u osamnaestom i devetnajestom veku crnom gorom vladali turci azijati ili samo poturice koji su sebe nazivali turcima?Poznato je da su srbi jos u sesnaestom i sedamnaestom veku nasilno prihvatali islam i prelzili u turske redove. Ako dozvoljavate pitao bih vas jedno privatno pitanje,da li imate vi brata ili sestru ili ste jedinac? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.08.2011 21:04
|
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 08.08.2011 21:05
|
Dusan d - poruka glasi: Miki predpostavljm da znate dobro istoriju Crne Gore pa bih vas pitao,da li su u osamnaestom i devetnajestom veku crnom gorom vladali turci azijati ili samo poturice koji su sebe nazivali turcima?Poznato je da su srbi jos u sesnaestom i sedamnaestom veku nasilno prihvatali islam i prelzili u turske redove. Vecinom su vladali Turci, a bilo je i poturcenjaka koji su se "dokazali" i dobili visoke polozaje. Ako dozvoljavate pitao bih vas jedno privatno pitanje,da li imate vi brata ili sestru ili ste jedinac? Imam puno brace i sestara - to su svi oni koji zive po Bozjim zapovestima. |
|
|
NR |
Odgovorio 08.08.2011 22:01
|
Član Odgovori: 151 Pristupio/la: 05.01.2009 20:16 Lokacija: Nepoznata |
Otac Zarko - Raskol u SPC prave papske velmoze http://www.youtub...re=related Између Ватикана и Вашингтона CрпÑки народ на раÑпећу http://www.youtub...g&NR=1 Izmenio/la NR na 08.08.2011 22:35 |
|
|
SavaBgd |
Odgovorio 08.08.2011 22:12
|
Član Odgovori: 18 Pristupio/la: 19.12.2010 11:54 Lokacija: Nepoznata |
|
|
Predji na forum: |