Preporuka

Pratite nas

Pristupi

Korisničko ime

Šifra

Niste još registrovani? Registruj se!

Izgubili ste Šifru? Zatražite novu OVDE.

Reklame

Pogledaj temu

Stampaj Temu
pocetak foruma
hezekiel

ivannns
Господине Петровићу ценим Ваш труд да приближите креационизам људима, мислим да то врло добро радите, помно Вас пратим и могу изрећи само речи хвале! Занима ме оно што ни од једног теолога нисам добио као одговор: шта мислите о даровима Духа описаним у 12. и 14. глави Павлове 1. посланице Коринћанима?

Miroljub Petrovic
ivannns - poruka glasi:
Gospodine Petroviću cenim Vаš trud dа približite kreаcionizаm ljudimа, mislim dа to vrlo dobro rаdite, pomno Vаs prаtim i mogu izreći sаmo reči hvаle! Zаnimа me ono što ni od jednog teologа nisаm dobio kаo odgovor: štа mislite o dаrovimа Duhа opisаnim u 12. i 14. glаvi Pаvlove 1. poslаnice Korinćаnimа?

Govori se o razlicitim darovima koje Bog daje ljudima, tako da su neki vise sposobni za jedan posao, a drugi za drugi posao, a svi navedeni darovi i poslovi su u funkciji priblizavanja Bozje poruke drugim ljudima. Mnogi clanovi pentakostne crkve i nekih drugih crkava zloupotrebljavaju ovaj tekst da bi sa njime opravdali opsednutost demonima koja se manifestuje time sto u transu demoni pricaju kroz njih nerazumljivim jezicima.

peki_90
Miroljube, čvrsto sam rešio da skoknem turistički do Amerike.
Dvoumim se između Kalifornije i Floride. Šta odabrati Smile?
Voleo bih da posetim San Diego i LA (a blizu je i Las Vegas), ali Miami je Miami Smile

Pitam te pošto si iskusan sa Amerikom

Izmenio/la peki_90 na 05.07.2011 19:52

Miroljub Petrovic
peder_90 - poruka glasi:
Miroljube, čvrsto sam rešio da skoknem turistički do Amerike.
Dvoumim se između Kalifornije i Floride. Šta odabrati :)?
Voleo bih da posetim San Diego i LA (a blizu je i Las Vegas), ali Miami je Miami :)

Pitam te pošto si iskusan sa Amerikom

U Majamiju nema nista da se vidi, postoje plaze na kojima mozes da zakacis neki virus. Ako hoces da posetis San Dijego i najpoznatiji kreacionisticki centar (Institute for Creation Reearch, www.icr.org), to nije lose. Moj predlog ti je da obidjes najlepse nacionalne parkove koji su uglavnom blizu Kalifornije, a neki su u Kaliforniji. Evo ti predlog obilazaka:

- Sletis u Los Andjeles i tu iznajmis auto na aerodromu. Auto mozes da dobijes za 20 dolara na dan. Nemoj da te navuku na neka osiguranja, uzmi samo osnovno najjeftinije osiguranje i najmanji auto (svaki ima klimu i CD, tako da mozes celim putem da slusas krajisku muziku). Mozes da uzmes i GPS, iako nema potrebe jer ti je dovoljna obicna karta Amerike i na njoj sve imas.
- Odes do San Dijega, treba ti oko 2,5 sata od Los Andjelesa.
- Odatle bih krenuo prema Las Vegasu, iako tamo ne bih svracao jer je to leglo demona. Prodjes Las Vegas i stignes na Zion nacionalni park (NP). Treba ti oko 6 sati voznje. Zion je najlepsi lokalitet na svetu sa ukrstenim slojevima, velikim dokazom za Potop. Zion je u drzavi Utah. Mozes i da se prosetas po Zionu, imas jako lepe stepenice uz planinu, zovu se Angel Landings.
- Iz Ziona ides na Bryce NP, koji je jedan od najlepsih na svetu sa neverovatnim stubovima, slicnim kao oni u Djavoljoj varosi. Mozes i da setas izmedju stubova. Od Ziona do Bryce ti treba oko 2 sata voznje.
- Od Bryce-a krenes na juzni rub Kanjona Kolorado (Grand Canyon). Treba ti oko 3-4 sata. To je nesto mnogo lepo da se vidi, najvece cudo prirode i najveci dokaz za Potop.
- Od Kanjona Kolorado krenes u Arizonu, na jug, i na nekih sat i po vremena stizes u Meteor krater, najveci meteorski krater na svetu.
- Odatle na istok za oko sat i po stignes u nacionalni park Okamenjeno drvece (Petrified Forest NP), da vidis okamenjeno prepotopno drvece. Pre NP-a postoji najveca prodavnice za fosile i stene na svetu, nesto mnogo dobro, imaju reklame, ne mozes da omanes. Mozes da kupis jaje dinosaurusa, fosile riba i sta hoces.
- Onda mozes da krenes na sever u Arches NP, treba ti oko 3 sata, da vidis najlepse lukove od kamena na svetu.
- Na pola sata odatle ti je Canyonlands NP sa predivnim kanjonima, a na tom putu je i jedan od najlepsih meandera na svetu (Dead Horse Pint). Nije lep kao menader Morave sa pogledon sa Kablara, ali je predivan.
- Onda mozes da krenes na sever i na oko sat i po stizes u Dinosaur National Monument, da vidis zatrpane dinosauruse na velikom brdu.
- Odatle na sever, za oko 2 sata stizes u Yellowstone NP. Tu mozes da vidis vulkane koji samo sto nisu proradili, gejzere koji se puse, bizone i jelene koji setaju putem i pored puta, a tu je i najveca okamenjena suma na svetu, koja predstavlja fenomenalan dokaz za Potop - 23 slojeva okamenjenih balvana.
- Onda mozes da krenes na zapad i treba ti jedno 5 sati da stignes do Crater Lake NP, veliko jezero na vrhu planine u ugasenom vulkanu, takodje nesto predivno i jos jedan dokaz za Potop.
- Odatle mozes da odes na sever i za jedno 3,5 sata mozes da stignes do planine Sveta Helena, da vidis nesto neverovatno - mala planina koja je opustosila ceo region, da se smrznes. Tu bi trebalo da povedes prijatelje ateiste da se isprepadaju kad vide pocupana drveca, opustosen teren, sve razvaljeno i unisteno, iako se katastrofa desila pre 30 godina.
- Onda krenes nazad na jug, i na severu Kalifornije, uz obalu okeana, za oko 3,5 sata voznje imas najvece drvece na svetu Redwood NP - najvise sekvoje na svetu. Tu postoji Aleja Giganata sa ogromnim drvecem. Ima da se osecas kao da si na prepotopnoj zemlji.
- Odakle mozes da krenes na jug i da se vozis do Sakramenta, vratis auto i nazad kuci.

U velikim gradovima nema nista da se vidi, osim ako hoces da vidis prirodnjacki muzej sa fosilima dinosaurusa i druge fosile. Hotele imas usput gde hoces i cene su oko 40-50 dolara za noc sa doruckom. Usput imas supermarkete u kojima mozes da kupis hranu, da ne jedes po restoranima buckurise.

To je to.

paaj
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
paaj - poruka glasi:
Miroljube, da li je grijeh da ja komarce i muve u svojoj sobi ''po kratkom postupku''? Hvala

Posto vidim da si pametan kao i te muve i komarci, onda najbolje pozovi neku organizaciju za zastitu zivotinja pa se posavetuj sa "strucnjacima".

Hvala, sada ce mi biti mirnija savjest, a mozda danas sutra kad se opametim i ocvrsnem, na neki nacin se potrudim da otjeram i zapadnjacke i evropske stetocine i iz moje zemlje, a ne samo iz sobe. Al da vam priznam iskreno, ne mogu da ne spasim pauka kad mi upadne u kadu. A ne bih se slozio bas da sam glup ko muve, one ne piju pivo, i ne vode svjesno destruktivan zivot kao ja, al trudim se i ja da to batalim.

Izmenio/la paaj na 05.07.2011 21:03

Bozidar
Pomaze Bog Miroljube. Mozete li mi reci, da li paljenje sveca ima neku znacajnu ulogu?i ako mozete nesto o tome.I ako mozete da mi pojasnite dogadjaj iz Jevandjelja gde Apostoli na gori vide Isusa kako Govori sa Ilijom i Mojsijem?znam da je ilija ziv vaznet na nebesa,a da je Mojsije umro i da mu se ne zna grob,do drugog doolaska Gospodnjeg.Bio bih vam zahvalan da cujem nesto o tome. Izvinjavam se ako ste vec o tome govorili. Citam vase postove od pocetka pa verovatno nisam stigao dotle ili sam presao a tada jos uvek nisam citao Novi zavet.Unapre Hvala.

Miroljub Petrovic
paaj - poruka glasi:
Miroljub Petrovic - poruka glasi:
paaj - poruka glasi:
Miroljube, da li je grijeh da ja komarce i muve u svojoj sobi ''po kratkom postupku''? Hvala

Posto vidim da si pametan kao i te muve i komarci, onda najbolje pozovi neku organizaciju za zastitu zivotinja pa se posavetuj sa "strucnjacima".

Hvala, sada ce mi biti mirnija savjest, a mozda danas sutra kad se opametim i ocvrsnem, na neki nacin se potrudim da otjeram i zapadnjacke i evropske stetocine i iz moje zemlje, a ne samo iz sobe. Al da vam priznam iskreno, ne mogu da ne spasim pauka kad mi upadne u kadu. A ne bih se slozio bas da sam glup ko muve, one ne piju pivo, i ne vode svjesno destruktivan zivot kao ja, al trudim se i ja da to batalim.

Pravi si saljivdzija, segator.

Miroljub Petrovic
Bozidar - poruka glasi:
Pomaze Bog Miroljube. Mozete li mi reci, da li paljenje sveca ima neku znacajnu ulogu?

Svece su se palile samo u Hramu u Jerusalimu i mogle su da ih pale samo svestenici. Sada nema Hrama u Jerusalimu, pa se ne pale svece. E sad, to sto ih ljudi pale itd, itd, to je druga prica, ljudi ionako rade sta im se prohte.

i ako mozete nesto o tome.I ako mozete da mi pojasnite dogadjaj iz Jevandjelja gde Apostoli na gori vide Isusa kako Govori sa Ilijom i Mojsijem?znam da je ilija ziv vaznet na nebesa,a da je Mojsije umro i da mu se ne zna grob,do drugog doolaska Gospodnjeg.Bio bih vam zahvalan da cujem nesto o tome.

Mojsije je vaznet na Nebo nakon smrti. Apostol Pavle kaze da je "smrt carovala od Adama do Mojsija", dakle Mojsije je prvi covek koji je vaskrsnut, a u Judinoj poslanici se kaze da se Isus raspravljao sa Sotobom za telo Mojsijevo, jer se Sotona bunio kada ga je Isus vaskrsavao.

Bozidar
Tako sam i mislio,sto se sveca tice,ali ipak je bolje da pitam.Hvala vam puno na odgovorima. A kad sam vec pitao ovo u vezi sveca,da vas pitam i sto se tamjana tice?hvala vam jos jednom.

peki_90
Veliko ti hvala na iscrpnom odgovoru.
Zapad SAD-a je zaista predivan po prirodnim lepotama. Definitivno se opredeljujem za Kaliforniju Smile

zorank
Поздрав! Колико је потребно обрадиве земље за исхрану (независност од система) једне четворочлане породице. Ја сам рачунао одприлике око 50 ари што подразумева да нам струја и телефон нису неопходни за живот итд, да треба доста рада на тој земљи и да се налазимо у близини нпр. шуме јер се у њој може наћи доста хране.
Ја сад радим на томе да што више будем независтан, почео сам да пчеларим и управо тражим сада неку парцелу у близини шуме где ћу моћи да поставим кошнице и да посадим воће.

electronpn
Ovo o obilasku zapadne Amerike deluje mnogo primamljivo. Kad se prati prica na "google map" ceo se zapad obidje. Dal tvoj centar u Sakramentu ima tako neke organizovane ture i mislim da bi ovakav obilazak sa tobom kao vodica bio br. 1. Ne znam, koliko bi to sve para iznelo, avion, smestaj, auto, klopa. Izaslo bi do 2 hiljade eura (po osobi)? Al kad izracunas da ljudi idu npr. u Grcku i da porodicno potrose od 500-1000 evra za 10 dana, onda se isplati ne ici par godina na more a obici sve ovo.

sanjin
Ko su bili sinovi Božiji i ćerke čovečije prema Prvoj Mojsijevoj 6:1-4?

Miroljub Petrovic
Bozidar - poruka glasi:
Tako sam i mislio,sto se sveca tice,ali ipak je bolje da pitam.Hvala vam puno na odgovorima. A kad sam vec pitao ovo u vezi sveca,da vas pitam i sto se tamjana tice?hvala vam jos jednom.

Isto vazi i za tamjan.

Miroljub Petrovic
peder_90 - poruka glasi:
Veliko ti hvala na iscrpnom odgovoru.
Zapad SAD-a je zaista predivan po prirodnim lepotama. Definitivno se opredeljujem za Kaliforniju :)

Sve to, i jos mnogo lepse, ima u Srbiji, RS i Crnoj Gori, ali treba da ugrabim vreme pa da iskopam te lokalitete i napravim plan obilazaka, sa dobrim stazama itd.

Miroljub Petrovic
zorank - poruka glasi:
Pozdrаv! Koliko je potrebno obrаdive zemlje zа ishrаnu (nezаvisnost od sistemа) jedne četvoročlаne porodice. Jа sаm rаčunаo odprilike oko 50 аri što podrаzumevа dа nаm strujа i telefon nisu neophodni zа život itd, dа trebа dostа rаdа nа toj zemlji i dа se nаlаzimo u blizini npr. šume jer se u njoj može nаći dostа hrаne.
Jа sаd rаdim nа tome dа što više budem nezаvistаn, počeo sаm dа pčelаrim i uprаvo trаžim sаdа neku pаrcelu u blizini šume gde ću moći dа postаvim košnice i dа posаdim voće.

Basta od 5 ari moze da prehrani porodicu, a nije lose da se ima malo vise i za vocnjak, malo zitarica, malu sumu.

Miroljub Petrovic
electronpn - poruka glasi:
Ovo o obilasku zapadne Amerike deluje mnogo primamljivo. Kad se prati prica na "google map" ceo se zapad obidje. Dal tvoj centar u Sakramentu ima tako neke organizovane ture i mislim da bi ovakav obilazak sa tobom kao vodica bio br. 1. Ne znam, koliko bi to sve para iznelo, avion, smestaj, auto, klopa. Izaslo bi do 2 hiljade eura (po osobi)? Al kad izracunas da ljudi idu npr. u Grcku i da porodicno potrose od 500-1000 evra za 10 dana, onda se isplati ne ici par godina na more a obici sve ovo.

Nas centar vodi ture po tim lokalitetima, ali to je malo "skup sport". Za obilazak svega navedenog treba 10-15 dana, zavisi koliko covek hoce da se zadrzava na lokalitetu. Racunaj da je nocenje 50 dolara po osobi, za hranu treba bar jos 10 dolara po osobi dnevno, ako sam pripremas hranu. Ulaznica za sve parkove kosta 40 dolara (to je godisnja ulaznica za sve parkove). Auto ce da kosta oko 300-400 dolara, benzin za oko 5000 km, troskovi vodica i avio karte.

Nekada krenu dve ili tri porodice, sa dvoje ili troje kola, ili se iznajmi onaj RV (auto-kuca), on kosta oko 100 dolara na dan, a u njemu moze da spava bar 6 ljudi, a ima unutra i kuhinju i kupatilo, pa sve izadje jeftinije.

Miroljub Petrovic
sanjin - poruka glasi:
Ko su bili sinovi Božiji i ćerke čovečije prema Prvoj Mojsijevoj 6:1-4?

Govorio sam o tome, treba da procitas prethodne postove. Sinovi Boziji su Bozji narod, a kceri covecije zene paganke.

NR
Steta za Drecuna...

http://www.novost...n-je-Tomin

Predji na forum:
Vreme učitavanja: 0.59 sekundi!