pocetak foruma
|
|
_Ivan_ |
Odgovorio 18.03.2011 10:11
|
Član Odgovori: 118 Pristupio/la: 24.05.2009 19:20 Lokacija: pancevo |
zanimljiv intervju Jeremica, cesto citira Bibliju i spominje Boga i poziva Ga u pomoc u sred Amerike. Jel to neka fora ili se u ovom coveka vodi zestoka borba? Mozda i napusti DS i predje kod "nas"... http://www.presso...speti.html |
|
|
KacaD |
Odgovorio 18.03.2011 11:26
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 14.03.2011 11:50 Lokacija: Nepoznata |
Evo jos jedno pitanje od mene pa cu se malo odjaviti dok ne smislim nesto novo Kao sto znate, kineska doktrina Can budizam (ili japanski Zen) je doktrina koju oni koji je upraznjavaju predstavljaju kao izvorno Budino ucenje nasuprot tibetanskom (i kojem vec jos) obliku budizma koji podrazumevaju rituale, kipove i klanjanja. Can budisti zive u prirodnom okruzenju, neguju vrlinu humanosti, upraznjavaju umetnost (muziku, kaligrafiju, slikarstvo itd.), bez seksa naravno mogu koliko hoce ali ne beze od njega i kaze se da im je telesno zdravlje izuzetno jako i da mnogo sporije stare. Princip Can budizma je "cutnja i smeh", zato sto oni smatraju da je osnova sveta jedan paradoksalni dualitet - Jin i Jang, crno i belo, Eros i Tanatos, Bog i djavo na ciju se medjusobnu vecitu borbu covek moze samo smejati ili cutati Da budem iskrena, dok sam studirala (kineski jezik) ovaj Can budizam mi je bio enormno jaka smernica da onako polu-pogubljena krenem polako ali sigurno da gradim sebe i definisem sta hocu u zivotu. Mene, eto, cisto interesuje sta Vi mislite o ovoj doktrini. Pozdrav |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.03.2011 13:45
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
KacaD - poruka glasi: Evo jos jedno pitanje od mene pa cu se malo odjaviti dok ne smislim nesto novo Kao sto znate, kineska doktrina Can budizam (ili japanski Zen) je doktrina koju oni koji je upraznjavaju predstavljaju kao izvorno Budino ucenje nasuprot tibetanskom (i kojem vec jos) obliku budizma koji podrazumevaju rituale, kipove i klanjanja. Can budisti zive u prirodnom okruzenju, neguju vrlinu humanosti, upraznjavaju umetnost (muziku, kaligrafiju, slikarstvo itd.), bez seksa naravno mogu koliko hoce ali ne beze od njega i kaze se da im je telesno zdravlje izuzetno jako i da mnogo sporije stare. Princip Can budizma je "cutnja i smeh", zato sto oni smatraju da je osnova sveta jedan paradoksalni dualitet - Jin i Jang, crno i belo, Eros i Tanatos, Bog i djavo na ciju se medjusobnu vecitu borbu covek moze samo smejati ili cutati Da budem iskrena, dok sam studirala (kineski jezik) ovaj Can budizam mi je bio enormno jaka smernica da onako polu-pogubljena krenem polako ali sigurno da gradim sebe i definisem sta hocu u zivotu. Mene, eto, cisto interesuje sta Vi mislite o ovoj doktrini. Pozdrav Cinjenica je da je ta paganska religija koju ste spomenuli manje zlo od ateizma. Eto, Bog je upotrebio tu pagansku religiju (iako je budizam jedna vrsta ateizma) da vas trgne i okrene nekim lepsimstvarima. Muzika, kaligrafija, slikarstvo itd koje ste naveli nisu umetnost nego vestina. Umetnost je stvaranje dobrih ljudi. Naravno da razni oblici okultiza su uvijeni u neku vrstu ljubavi prema prirodi, zdravoj hrani i slicno. Sve je to previse tanko i neozbiljno u poredjenju sa biblijskom religijom. Sve vrste budizma su prikriveni satanizam. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 18.03.2011 15:52
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
|
|
|
Aleks |
Odgovorio 18.03.2011 18:51
|
Član Odgovori: 33 Pristupio/la: 22.11.2010 00:45 Lokacija: Nepoznata |
Vidim da B92 reklamira povratak Seselja. Da li mislite da je to moguce? Ne bi li Haski tribunal na taj nacin priznao svoj poraz i da li bi to velike sile dozvolile? http://www.b92.ne..._id=500170 |
|
|
peki_90 |
Odgovorio 18.03.2011 19:57
|
Član Odgovori: 100 Pristupio/la: 05.03.2011 16:02 Lokacija: Nepoznata |
miki, imam dva pitanja 1. KažeÅ¡ da postoji raj. Å ta se radi u raju, da li je dosadno tamo? Ja sam Äuo da je u raju smaranje a u paklu extra druÅ¡tvo 2. Rekao si da je važno da dve osobe uÄ‘u u brak, jer se u porodici stvaraju dobri ljudi. Å ta onda smeta da npr. dva gej muÅ¡karca uÄ‘u u brak, usvoje napuÅ¡tenu bebu, i od nje stvore dobrog Äoveka? Imam joÅ¡ jednoi pitanje Da li "duh sveti" ima pol? Ako je Bog dao telu polne organe da bi se telo razmnožavalo, a duh sveti ne može da se razmnožava, onda on nema polne organe pa tako nema ni pol Izmenio/la peki_90 na 18.03.2011 20:01 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.03.2011 00:42
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Fenomenalno! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.03.2011 00:45
|
Aleks - poruka glasi: Vidim da B92 reklamira povratak Seselja. Da li mislite da je to moguce? Ne bi li Haski tribunal na taj nacin priznao svoj poraz i da li bi to velike sile dozvolile? http://www.b92.ne..._id=500170 Ocigledno je da se za povratak Seselja najvise zanimaju oni koji su ga poslali, a to je DS, u ovom slucaju da bi ga upotrebili za borbu protiv Nikolica i Vucica. Ali, Bog ima svoj plan. Seselj je svo ovo vreme bio najsigurniji u Hagu, jer da je ostao na slobodi sigurno bi bio ubijen. Isto vazi i za Crvene beretke, Skorpione i dr. Strani faktor misli da je Seselja stranka razbijena i da ce moci da ga upotrebe za svoje ciljeve, ali sve to moze lako da se preokrene protiv jih. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.03.2011 00:59
|
peder_90 - poruka glasi: :)miki, imam dva pitanja 1. KažeÅ¡ da postoji raj. Å ta se radi u raju, da li je dosadno tamo? Raj postoji tamo gde su dobri ljudi i lepa priroda, a pravi raj ce da bude kad jednog dana Bog napravi red na Zemlji pa ne bude razbojnika i bezboznika. Danas u raju izgleda otprilike ovako: nalazis se u lepoj prirodi, razgovaras sa ljudima koji znaju o Bozjem stvaranju, junastvu i moralu, oko tebe trckaraju dobra deca oko kojih se bave dobre majke, a za stolom stoji u izobilju hrana koju je spremio Toni Radic. U raju koji ce Bog da uspostavi bice priroda kao u vreme Adam i Eve, moci ces da se igras sa lavovima, medvedima i svim drugim zivotinjama koje pozelis, s tim da ce oni biti biljojedi kao u pocetku, moci ces da slusas o moralu, junastvu i svemu najlepsem od Boga i andjela, moci ces da putujes po svemiru, a za hranu ces imati najlepse plodove rajskog drveca. Imas o tome opis u Bibliji. Ja sam Äuo da je u raju smaranje a u paklu extra druÅ¡tvo To satanisti bleje. Njima je ekstra drustvo i danas u kafanama, kockarnicama i diskotekama. Pakao ti je jezero ognjeno, dakle zamisli da se kupas u usijanoj lavi. Ako je nekome takvo kupanje sa najvecim kriminalcima esktra provod, onda taj treba da se obrati u kliniku Laza Lazarevic, Apatinski put ili neku drugu ludaru. 2. Rekao si da je važno da dve osobe uÄ‘u u brak, jer se u porodici stvaraju dobri ljudi. Å ta onda smeta da npr. dva gej muÅ¡karca uÄ‘u u brak, usvoje napuÅ¡tenu bebu, i od nje stvore dobrog Äoveka? Ne mogu bolesni ljudi da stvaraju dobre ljude. Onaj ko "uziva" u homoseksualnim bahanalijama je neko ko treba da se leci. Kakve su to bahanalije imas na donjem linku: http://www.gaycur...jenice.htm Covek je tako dizajniran da jedino u braku sa osobom suprotnog pola, koja je duhovno i na svaki drugi nacin izgradjena, kao i on, moze da stvara dobre ljude. Imam joÅ¡ jednoi pitanje Da li "duh sveti" ima pol? Ako je Bog dao telu polne organe da bi se telo razmnožavalo, a duh sveti ne može da se razmnožava, onda on nema polne organe pa tako nema ni pol To je kao da pitas, da li pisac ima stranice, slova, korice itd. Mi smo stvoreni po Bozjem oblicju (karakterno), ali je On nesto drugo nego sto smo mi po svome Bicu. |
|
|
tovel |
Odgovorio 19.03.2011 13:22
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
Mladen M |
Odgovorio 19.03.2011 13:55
|
Član Odgovori: 122 Pristupio/la: 10.07.2008 16:35 Lokacija: Nepoznata |
Misljenje o http://www.tofu.rs/ ? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.03.2011 14:29
|
Nisam ljubitelj ovakve hrane koja je veoma preradjena i puna hemije. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.03.2011 14:54
|
|
|
|
zoky |
Odgovorio 19.03.2011 20:18
|
Član Odgovori: 61 Pristupio/la: 26.02.2010 21:12 Lokacija: Srbija |
Izmenio/la zoky na 19.03.2011 20:20 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 19.03.2011 22:18
|
zoky - poruka glasi: Krenuli zlikovci da seju smrt ... Nikola Sarkozi objavio poÄetak vojnog napada na Libiju Krenuli su zlikovci jer su ljudi odbacili Boga, ali priblizava se dan kada ce zlikovcima Bog da sudi. Evo snimaka libijske armije, nadamo se da ce uz Bozju pomoc uspeti da se odupru zlikovcima. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 19.03.2011 22:24 |
|
|
_Ivan_ |
Odgovorio 20.03.2011 09:43
|
Član Odgovori: 118 Pristupio/la: 24.05.2009 19:20 Lokacija: pancevo |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2011 11:40
|
20. 03. 2011. U IZRAELU OZBILJNA ZABRINUTOST ZBOG AGRESIJE NA LIBIJU U izraelskim medijima preko celog dana se raspravlja o situaciji u Libiji i agresiji zapadnih zemalja na ovu zemlju. U emisijama državne televizije gostuju politiÄari, politiÄki analitiÄari, novinari i rabini. Interesantno je da se rat u Libiji u izvesnoj meri posmatra i iz biblijske perspektive, tj. kroz zakone i propise koje je Mojsije dao Izraelcima, a koji na jasan naÄin uredjuju pravila ratovanja. Kako su istakli pojedini rabini u svojim gostovanjima na televiziji, u svetlu biblijskih zapovesti upotreba sile protiv pobunjenika u Libiji od strane vlade Muamera Gadafija je opravdana. Ovu tvrdnju potkrepili su citatima iz Solomonovih prica “Boj se Boga i cara sine moj, i ne mesaj se s buntovnicima,†kao i iz proroÄkih knjiga: “Zao Äovek traži samo pobunu, zato ce okrutan glasnik biti poslan protiv njega.†Na pitanje o stradanju civila i upotrebi tzv. prekomerne sile protiv pobunjenika, teoloÅ¡ki struÄnjaci su odgovorili da je Tora sasvim jasna po tom pitanju: “Oni koji ustaju protiv vlasti na nasilan naÄin, služeći se silom oružja zaslužuju smrt. Pogledajte Mojsijev zakon o ratu; neprijateljski grad se poziva na predaju, a ako oni koji drže grad odbiju da se predaju, posle zauzimanja grada sledi smrtna kazna za sve one koji su vojni sposobni. Dakle, nemojte vise da budemo neozbiljni i teoloÅ¡ki neobrazovani pod uticajem lazne hrišćanske teoloÅ¡ke misli i tzv. “jevandjelja ljubavi†koje ne želi niÅ¡ta da preduzme protiv bezakonja, pa Isus Navin nije nikoga ostavio u životu u gradovima na teritoriji obećane zemlje koje je Bog dao sinovima Izraelovim. Oni koji su navrÅ¡ili meru bezakonja zaslužuju smrt, a oni koji žele potpunije teoloÅ¡ko znanje treba pažljivo da Äitaju knjigu Isusa Navina i da vide sa kakvom sigurnošću i strahotom kazna neminovno stiže one koji ustaju protiv poretka i reda koje Bog zahteva u svakom druÅ¡tvu,†rekao je Ovadia Shlomo, upravnik jedne ugledne verske Å¡kole u Jerusalimu. Oni uÄesnici emisija koje se bave dogadjajima u Libiji, a koji nisu posmatrali situaciju u svetlu biblijskih propisa ustvrdili su da je napad na Libiju izraz težnje naroda zapada da u ovoj zemlji uspostave demokratiju i ljudska prava, kao i da prosire prava žena. Interesantno je da su teolozi zapazili da dugoroÄno gledano krize u arapskim zemljama predstavljaju ispunjenje biblijskih proroÄanstava, i da spoljna opasnost na granicama Izraela uvodi zemlju i tzv. mesijansko doba, odnosno vreme kada ce Izrael biti obnovljen kao teokratska država na temeljima uredbi, zakona, propisa i obiÄaja Tore. |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 20.03.2011 14:34
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
|
|
|
nikola |
Odgovorio 20.03.2011 19:45
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 20.03.2011 22:17
|
Jedini koji su digli glas protiv bombardovanja Libije su komunisti. Steta sto to nije uradila neka patriotska organizacija: http://www.vesti-...nja-Libije |
|
Predji na forum: |