pocetak foruma
|
|
Dusan d |
Odgovorio 16.03.2011 19:40
|
Član Odgovori: 185 Pristupio/la: 29.11.2010 17:30 Lokacija: Brda |
Miki trudim se da zivim sto moralnije i taj normalni zivot prilicno mi ide od ruke. 20 mi je godina i predamnom su stalno velika iskusenja dosta se uzdrzavam od greha ali ne toliko dovoljno koliko treba.Mislim do sad se nikada nisam kurvo zbok religiozni principa nisam teo da imam curu jer i sami znate kakve su ove cure danas. A sta vi mislite da vas pitam onako kao savetnika zar nije lepo imati ajde da kazemo devojku ali da ne ulazimo u seksualni odnos do braka? Vi ste govorili kako se nekad ljudi zenili iz dobre familije i bili posteni i tako to ali to su bila neka druga normalna vremena ali sad je to dosta drugacije. Ja nemogu da se ozenim dok prvo nenadjem devojku i nebudemo zajedno neko vreme do braka.Mislim nemoramo da spavamo zajedno. I jos nesto da vas pitam moj deda je pre cetiri godine zbog gangrene izgubio nogu. Odsekli su mu nogu hirurzi zbog jednog placa koji je bio zarazen gangrenom i da bi se osigurali da nije ogovornost do nih odseku mu nogu iznad kolena. Moj deda je veliki seceras vec 40 godi i preklju ce je zakglavio opet u interni kokosarnik u Krusevcu .Kad sam bio danas u posetu kod njega video sam da je u katastrofalnim uslovima.Pocitav dan jadan lezi i nemoze da jede nista ni da hoda boliga i zeludac.A oni mu donose da jede jaja,musaku,virsle i druge visoko kaloricne i nezdrave proizvode. Pa sam teo da vas pitam,mislim zamolio bih vas ako imate vremena da mi detanjnom objasnite kako ja njega prirodno da lecim od te boljke.Mislio sam da vidim nekako kako da ga izcupam iz zagusljivog kokosarnika (bolnica) pa da ga prirodno lecim sad je dogurao do duvara pred smrt je moram nekako da ga izlecim mora da me slusa. Unapred puno hvala. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 19:58
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Dusan d - poruka glasi: Miki trudim se da zivim sto moralnije i taj normalni zivot prilicno mi ide od ruke. 20 mi je godina i predamnom su stalno velika iskusenja dosta se uzdrzavam od greha ali ne toliko dovoljno koliko treba.Mislim do sad se nikada nisam kurvo zbok religiozni principa nisam teo da imam curu jer i sami znate kakve su ove cure danas. A sta vi mislite da vas pitam onako kao savetnika zar nije lepo imati ajde da kazemo devojku ali da ne ulazimo u seksualni odnos do braka? Sta je tu lepo? Treba da se druzis sa muskarcima, da se ucis da nesto radis, da budes deo jakog bratstva, da se osposobljavas za odbranu sebe i buduce porodice. Dok si bio mali druzio si se sa decacima i igrao se sa puskama i auticima od plastike i drveta, a sad su te naucili kako je "lepo" da imas devojku. Hajde ne avetaj dok nisi nastradao. Vi ste govorili kako se nekad ljudi zenili iz dobre familije i bili posteni i tako to ali to su bila neka druga normalna vremena ali sad je to dosta drugacije. Ja nemogu da se ozenim dok prvo nenadjem devojku i nebudemo zajedno neko vreme do braka.Mislim nemoramo da spavamo zajedno. Nema nikakve razlike izmedju danasnjeg i nekadasnjeg vremena, I danas vaze isti prirodni zakoni kao i nekada. Sve zavisi sta covek hoce u zivotu. Nekada su se ljudi zenili zbog dece, a danas ih deca ne interesuju, vec provod, novac i telesna zadovoljstva. Kada covek (ili zena) trazi posao, onda mu je vazno da moze dobro da se zaradi i da nije tezak posao, kao i da posao voli. Kada se reliziozan mladic zeni on gleda da li je devojka sposobna da bude dobra majka i to je ono najvaznije, u brak se ulazi zbog dece, to je glavni razlog, a sve drugo je sporedno. A da li ce devojka da bude dobra majka to se lako proveri kad se malo prouci njena porodica, njena majka narocito, i kad se ode u njenu kucu u goste i vidi njeno ponasanje, kao i ponasanje njenih roditelja. E sad, ti bi da "proveravas" na duze staze. Mozes da proveravas koliko hoces u prisustvu njenih roditelja. Dakle, nemoj mnogo da fantaziras, nego se najpre osposobi da budes muz, a lako ce Bog posle da ti nadje dobru zenu. Usput da kazem da ozbiljno razmisljamo da pokrenemo sajt preko kojeg bi mladi ljudi, koji su biblijski religiozni, mogli da se upoznaju i kasnije da udju u brak. To bi moglo da bude nesto do sad nevidjeno, striktno prema biblijskim proncipima, a ne kao ono sto rade sekularci i liberalni hriscani. Videcemo, objavicu ako to napravimo. I jos nesto da vas pitam moj deda je pre cetiri godine zbog gangrene izgubio nogu. Odsekli su mu nogu hirurzi zbog jednog placa koji je bio zarazen gangrenom i da bi se osigurali da nije ogovornost do nih odseku mu nogu iznad kolena. Moj deda je veliki seceras vec 40 godi i preklju ce je zakglavio opet u interni kokosarnik u Krusevcu .Kad sam bio danas u posetu kod njega video sam da je u katastrofalnim uslovima.Pocitav dan jadan lezi i nemoze da jede nista ni da hoda boliga i zeludac.A oni mu donose da jede jaja,musaku,virsle i druge visoko kaloricne i nezdrave proizvode. Pa sam teo da vas pitam,mislim zamolio bih vas ako imate vremena da mi detanjnom objasnite kako ja njega prirodno da lecim od te boljke.Mislio sam da vidim nekako kako da ga izcupam iz zagusljivog kokosarnika (bolnica) pa da ga prirodno lecim sad je dogurao do duvara pred smrt je moram nekako da ga izlecim mora da me slusa. Unapred puno hvala. Tvom dedi su odsekli nogu zato sto je seceras. Treba da dodje kuci, da pocne zdravo da se hrani i da bude sto vise fizicki aktivan, pa ce mu biti mnogo bolje. |
|
|
Jasna12 |
Odgovorio 16.03.2011 21:28
|
Član Odgovori: 9 Pristupio/la: 11.10.2010 21:13 Lokacija: Nepoznata |
Samo da se nadovežem na gornji odg sliÄan projekat uvezivanja mladih religioznih ljudi ima KatoliÄka Crkva u HR pod nazivom Za obitelj viÅ¡e, Koliko je meni poznato dobro funkcionira. Tako da je ideja dobra, pozz |
|
|
crnitrn |
Odgovorio 16.03.2011 22:06
|
Član Odgovori: 546 Pristupio/la: 08.04.2010 01:16 Lokacija: Nepoznato |
Ideja za upoznavanje mladih je fenomenalna i mislim da bi bila jako korisna i prakticna!!! nadam se da ce zaziveti! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 22:26
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
crnitrn - poruka glasi: Ideja za upoznavanje mladih je fenomenalna i mislim da bi bila jako korisna i prakticna!!! nadam se da ce zaziveti! Jeste fenomenalna dok ne cujes kako bi to izgledalo. Predlog je da svako ko se prijavi treba da klikne na dugme sa kojim ce prihvatiti sve principe iznete u mojoj knjizi "Brak i porodica". Dalje, posto to dugme moze svako da klikne, i da slaze, predlog je da muskarac koji zeli da se prijavi mora da izjavi da ima sve sto je potrebno da bi bio muz i otac - svoj biznis, mesto za zivot, poboznost i da svako od onih koji udju u kontakt sa nekim moze da trazi od CPS-a (uredjivaca sajta) da proverimo osobu koja se prijavila. A to znaci da mozemo da ga kontaktiramo preko Skype-a ili cak i da se licno sa njim sretnemo i da proverimo jel u pitanju ozbiljna osoba, i to o trosku te osobe. Ovo su samo neki od predloga. Sta kazes? Jos razradjujemo ceo koncept. Vodecemo. |
|
|
slijepcevicsrdjan |
Odgovorio 16.03.2011 23:02
|
Član Odgovori: 24 Pristupio/la: 17.02.2011 23:00 Lokacija: Banja Luka, Republika Srpska |
Srdjan S.
|
|
|
vedooo |
Odgovorio 17.03.2011 00:57
|
Član Odgovori: 1 Pristupio/la: 17.03.2011 00:50 Lokacija: Nepoznata |
Kako bi ste odgovorili covjeku koji je ateista i kaze vam da Bog ne postoji i onda vam postavi pitanje koje glasi "Ako je Bog svemoguc da li on moze napraviti kamen koji ni sam ne moze podici" ? Kako odgovoriti na ovakvo pitanje? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.03.2011 07:03
|
vedooo - poruka glasi: Kako bi ste odgovorili covjeku koji je ateista i kaze vam da Bog ne postoji i onda vam postavi pitanje koje glasi "Ako je Bog svemoguc da li on moze napraviti kamen koji ni sam ne moze podici" ? Kako odgovoriti na ovakvo pitanje? Govorio sam o tome. Bog moze da stvori kamen koji ne moze da podigne, a taj kamen je covek. Bog ne moze da podigne coveka iz blata i gliba nemorala, ako mu covek ne kaze "da". |
|
|
tovel |
Odgovorio 17.03.2011 08:06
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
tovel |
Odgovorio 17.03.2011 08:10
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
Snimak dejstva cunamija nakon zemljotresa u Japanu http://www.youtub...zvZy1zY8U8 |
|
|
KacaD |
Odgovorio 17.03.2011 10:51
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 14.03.2011 11:50 Lokacija: Nepoznata |
Ima i onih koji su odrasli u razorenim porodicama (roditelji alkoholicari, narkomani, siledzije) ali koji nisu po principu "iver ne pada daleko od klade" postali i sami losi ljudi, vec upravo zbog tih trauma koje su dozivljavali u roditeljskoj kuci se na najbolji moguci nacin sami odgojili za ulogu roditelja i obrazovanja jednog novog, kvalitetnog bica. I sta onda da bude sa tim kvalitetnim licnostima ako zavedemo rezim "gledaj majku pa uzmi cerku" i ne dozvolimo poblize upoznavanje ljudi (u ovo naravno ne mora da bude ukljucen seksualni odnos) pre braka? |
|
|
peki_90 |
Odgovorio 17.03.2011 11:29
|
Član Odgovori: 100 Pristupio/la: 05.03.2011 16:02 Lokacija: Nepoznata |
šta misliš o opsesivno-kompulsivnom poremećaju? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.03.2011 16:22
|
KacaD - poruka glasi: Ima i onih koji su odrasli u razorenim porodicama (roditelji alkoholicari, narkomani, siledzije) ali koji nisu po principu "iver ne pada daleko od klade" postali i sami losi ljudi, vec upravo zbog tih trauma koje su dozivljavali u roditeljskoj kuci se na najbolji moguci nacin sami odgojili za ulogu roditelja i obrazovanja jednog novog, kvalitetnog bica. I sta onda da bude sa tim kvalitetnim licnostima ako zavedemo rezim "gledaj majku pa uzmi cerku" i ne dozvolimo poblize upoznavanje ljudi (u ovo naravno ne mora da bude ukljucen seksualni odnos) pre braka? Veliki procenat ljudi na nasim prostorima, pogotovo mladje generacije, odrastao je u porodicama koje su bile manje ili vise problematicne po pitanju religioznog i moralnog obrazovanja. Zato imamo veliku moralnu dekadenciju i retki su mladi ljudi koji se interesuju za brak i porodicu prema biblijskim nacelima. Tacno je da mnogi od onih koji su na Bozjoj strani nisu odrasli u poboznim porodicama, ali ako se ispostavi da neka devojka ima dobru i poboznu majku, onda je to veliki plus za nju, ali ne i nesto sto je odlucujuce. Odlucujuce je upoznavanje sa njom. Kada su u pitanju ozbiljni, pobozni i iskusni ljudi, onda oni brzo mogu da prepoznaju da li je neka devojka (ili mladic) zaista sposobna za brak, na slican nacin kao sto fudbalski trener moze brzo da proceni dali je neki igrac dobar ili ne kada ga kratko gleda na terenu. Dakle, da ponovim, roditelji neke osobe nisu presudni faktor u odlucivanju prilikom izbora bracnog druga, ali mogu da budu jedan od vise kriterijuma koji stvaraju sliku o nekoj osobi. Upoznavanje sa osobom je presudno, ali mlad covek, koji nema iskustva, nije u stanju da pravilno proceni, i zato je vazno posredovanje iskusnih ljudi. To je kao kada bi neko ko ima puno para zeleo da stvori fudbalski klub. On mora da angazuje dobrog trenera, a ne da sam bira ekipu, tako i osobi koja zeli da ulazi u brak treba "trener" (menadzer ili "navodadzija") koji ce da ga posavetuje u sta da ulaze. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.03.2011 16:22
|
peder_90 - poruka glasi: šta misliš o opsesivno-kompulsivnom poremećaju? U pitanju je opsednutost demonima. |
|
|
nesa013 |
Odgovorio 17.03.2011 16:50
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 04.06.2010 17:32 Lokacija: Nepoznata |
Siguran sam da ste dali odgovor na sledeca pitanja ali ne mogu da ih nadjem.Da li demoni mogu da nam citaju misli i da li je prikladnije da molitva bude na glas ili u sebi? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.03.2011 19:09
|
nesa013 - poruka glasi: Siguran sam da ste dali odgovor na sledeca pitanja ali ne mogu da ih nadjem.Da li demoni mogu da nam citaju misli i da li je prikladnije da molitva bude na glas ili u sebi? Demoni ne mogu da citaju misli, ali na osnovu naseg ponasanja mogu da pokusaju da naslute sta mislimo. Molitva moze da bude i naglas i u sebi, zavisi od prilike, i kako kome odgovara. |
|
|
nesa013 |
Odgovorio 17.03.2011 19:59
|
Član Odgovori: 54 Pristupio/la: 04.06.2010 17:32 Lokacija: Nepoznata |
Ako polazimo od cinjenice da kraj covecanstva vezujemo za desavanja koja ce se desiti drzavi Izrael,kao i da razlog za drugi Hristov dolazak uzimamo vecinsko covecije odbacivanje Boga(sto je karakteristika evropskih naroda,nazalost i nasa),namece se pitanje koja je svrha pokusaja nekih patriotskih organizacija (Dveri Srpske,Roditeljski pokret...) da budu deo politickog sistema u Srbiji,ako nam je poznat 'scenario' koji nam je Bog ostavio u Svetom Pismu?Zar nije pametnije da se deluje na ljude van politickih desavanja, a ne ici na teren gde je iskusenje vece?Znam da u parlamentu Izraela postoje stranke koje ne zele vlast,nego da se njihova borba zasniva na odobravanju skola gde deca mogu upoznati Boga i sl..Mislim da se to kod nas nece desiti zato sto novije generacije nisu vaspitavani u duhu Svetog pisma, za razliku od Jevreja.Pitanje postavljam zato sto su nam jasne tedencije degradiranja naroda u Srbiji i sa strahom ocekujem moralno i karaketrno ujedinjenje sa Evropom.Zasto ici na teren gde i ljudi koji imaju pozitivne tedencije mogu biti suoceni sa vecim napadima i iskusenjima,i sa vecim sansama da pokleknu.Naravno da treba podzati sve pokrete koje propagiraju Boziju rec i da se treba boriti za svakog coveka.Uz Boziju pomoc,sve je moguce! |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 17.03.2011 20:54
|
nesa013 - poruka glasi: Ako polazimo od cinjenice da kraj covecanstva vezujemo za desavanja koja ce se desiti drzavi Izrael,kao i da razlog za drugi Hristov dolazak uzimamo vecinsko covecije odbacivanje Boga(sto je karakteristika evropskih naroda,nazalost i nasa),namece se pitanje koja je svrha pokusaja nekih patriotskih organizacija (Dveri Srpske,Roditeljski pokret...) da budu deo politickog sistema u Srbiji,ako nam je poznat 'scenario' koji nam je Bog ostavio u Svetom Pismu?Zar nije pametnije da se deluje na ljude van politickih desavanja, a ne ici na teren gde je iskusenje vece?Znam da u parlamentu Izraela postoje stranke koje ne zele vlast,nego da se njihova borba zasniva na odobravanju skola gde deca mogu upoznati Boga i sl..Mislim da se to kod nas nece desiti zato sto novije generacije nisu vaspitavani u duhu Svetog pisma, za razliku od Jevreja.Pitanje postavljam zato sto su nam jasne tedencije degradiranja naroda u Srbiji i sa strahom ocekujem moralno i karaketrno ujedinjenje sa Evropom.Zasto ici na teren gde i ljudi koji imaju pozitivne tedencije mogu biti suoceni sa vecim napadima i iskusenjima,i sa vecim sansama da pokleknu.Naravno da treba podzati sve pokrete koje propagiraju Boziju rec i da se treba boriti za svakog coveka.Uz Boziju pomoc,sve je moguce! Bog nam je dao generalnu sliku buducih dogadjaja u Svetom Pismu, ali do Hristovog dolaska vodice se bitka za svaku dusu izmedju Hrista i Sotone. Ukoliko se patriotske organizacije ujedine, i udju u parlament, ili cak osvoje vlast (uz Bozju pomoc), onda ce mogucnost informisanja ljudi o Bozjem Planu Spasenja biti mnogo veca. Kao sto vidimo, svi mediji su pod kontrolom neprijatelja. Vrlo je moguce da Bog pusti katastrofe na nase neprijatelje (EU i NATO) i da se stvore uslovi da patriote preuzmu vlast u Srbiji. U tom slucaju bi za kratko vreme citav narod, pa cak i ceo svet preko jedne drzave, mogao da se upozna sa Bozjim Planom Spasenja. Ne iskljucujem mogucnost da to bude inicijalna kapisla za obracenje Izraela. U svakom slucaju, mi treba da se borimo za spasenje ljudi, a ulazak u politiku i parlament je najbolji nacin za tako nesto. Naravno da moze da se radi i na druge nacine, ali ulazak u parlament znaci ulazak u medije, a time se dolazi do najveceg broja ljudi, sto predstavlja medjustepenik i za eventualno preuzimanje vlasti, a to dalje znaci potpunu medijsku promociju bozanskih principa. Ulazak u politiku jeste ulazak u polje vecih iskusenja, ali to je posao za junake, jer na tom bojnom polju se mogu ostvariti najveci rezultati. Dakle, mi treba da radimo svoj posao, a Bog svoj, i bice bolje nego sto mozemo i da zamislimo. Samo ulaskom u borbu na Bozjoj strani nas zivot ima smisao. |
|
|
milos86 |
Odgovorio 18.03.2011 00:45
|
Član Odgovori: 20 Pristupio/la: 14.07.2010 02:30 Lokacija: Nepoznata |
Savjet bezbjednosti UN odobrio napad na Libiju. Za rezoluciju koja zavodi zabranu leta iznad Libije, glasalo je 10 zemalja-Älanica , a preostalih pet je bilo uzdržano, meÄ‘u njima Rusija i Kina. http://www.vijest...anak-11299 Neka im je bog na pomoći. ... Izmenio/la milos86 na 18.03.2011 00:46 Kreacionizam Facebook grupa: http://www.facebook.com/pages/Kreacionizam/136259633080566?ref=ts
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 18.03.2011 07:32
|
milos86 - poruka glasi: Savjet bezbjednosti UN odobrio napad na Libiju. Za rezoluciju koja zavodi zabranu leta iznad Libije, glasalo je 10 zemalja-Älanica , a preostalih pet je bilo uzdržano, meÄ‘u njima Rusija i Kina. http://www.vijest...anak-11299 Neka im je bog na pomoći. ... Treba da se molimo Bogu za junaka Gadafija i njegov narod, a izdajnicka ruska vlast je jos jednom pokazala svoje licemerno lice. Tako su se ponasali i kada je Srbija bila napadana. Zalosno je sto nijedna zemlja nije osudila ovu zlocinacku odluku Saveta Bezbednosti UN. Jedino je onaj homoseksualac Vestervele, ministar spoljnih poslova Nemacke, digao glas protiv ove odluke. Eto, kad nema nikog drugog, Bog koristi i pedere. Treba jos reci da je ovaj obrazac napada na Libiju obrazac koji ce se uskoro primeniti i protiv Izraela. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 18.03.2011 08:18 |
|
Predji na forum: |