pocetak foruma
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 15.03.2011 23:46
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Marko8 - poruka glasi: Da li je moguće da je govorio i o anÄ‘elima s obzirom da su oni postojali prije Äovjeka i da su bili sliÄni Bogu? Test jasno kaze: "I rece Bog...", s tim da je glagol "rece" u jednini, a imenica "Bog" u mnozini (Elohim), sto ukazuje da je u pitanju jedan Bog koji ima vise Lica. Kasnije vidimo da ih je Trojica. Dakle, Bog stvara i Bog govori, nema tu prostora za andjele. |
|
|
IDF |
Odgovorio 16.03.2011 00:09
|
Član Odgovori: 26 Pristupio/la: 15.07.2010 14:42 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube ako imas vremena kazi mi jeli ova FS stranica dobra ili ne da znam. Svako dobro iz Rume da nema tebe istinu nikad ne bih saznao. http://www.facebo... !/pages/Israel-for-Christ-Kingdom/153455151372657 ok sve
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 00:20
|
Super Administrator Odgovori: 22625 Pristupio/la: 16.01.2008 23:49 Lokacija: Petrovac, Leskovac |
Aleksa - poruka glasi: Dobro, a ima li odgovora na moje pitanje...? Koje pitanje? Jel ono od prosle godine? |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 00:25
|
IDF - poruka glasi: Miroljube ako imas vremena kazi mi jeli ova FS stranica dobra ili ne da znam. http://www.facebo... !/pages/Israel-for-Christ-Kingdom/153455151372657 Ima takvih sajtova bezbroj. Moras da poznajes Bibliju da bi mogao da procenjujes sta vredi, a sta ne. Svako dobro iz Rume da nema tebe istinu nikad ne bih saznao. Ne preteruj. Znas kako je kazao C.S.Luis? "Bog je postavio 'zamke' na sve strane i tesko je izbeci Njegov poziv." (parafrazirano) Dakle, ima Bog bezbroj nacina kako moze coveka da pridobije ako je ovaj zainteresovan. |
|
|
KacaD |
Odgovorio 16.03.2011 08:03
|
Član Odgovori: 4 Pristupio/la: 14.03.2011 11:50 Lokacija: Nepoznata |
Gospodine Petrovicu, zanima me Vas stav o estetskoj hirurgiji. Ne govorim o onim ljudima koji ogreznu u zlo, "napumpavaju" se i "naduvavaju" dokle ne postanu cudovista (posto je i vise nego ocigledno sta je to). Govorim o korigovanju prirodnih "nedostataka" kao sto su npr. ogroman i asimetrican nos, klempave usi i sl. Postoje stanovista koja covekovu potrebu za telesnom lepotom i proporcijom takodje definisu kao secanje na Izgubljeni raj, dakle, covek ima potrebu da se priblizi Bogu i muci ga svaka telesna asimetrija i nedostatak. Mnogi ljudi koji su korigovali nesto sto je naruzivalo njihovo lice ili telo su zaista nakon toga napravili izuzetno pozitivne promene u svom zivotu, vise se otvorili prema svetu, vise voleli sebe...Nasuprot onim drugima koji nazalost polude i izoperisu sve i svasta. Sta Vi mislite? Moze li se postaviti neka granica do koje su po vama estetski zahvati prihvatljivi? |
|
|
dulegojkov |
Odgovorio 16.03.2011 08:51
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 16.03.2011 08:44 Lokacija: Nepoznata |
zanima me objasnjenje za za period u kome je jovan krstitelj imao autoritet krstavanja i kako ga je dobio jer je i dalje vazio zakon ,odnosno vrsilo se obrezivanje kod farizeja .odakle mu i gde stoji novozavetni odgovor da mu je to dozvoljeno |
|
|
dulegojkov |
Odgovorio 16.03.2011 09:14
|
Član Odgovori: 6 Pristupio/la: 16.03.2011 08:44 Lokacija: Nepoznata |
hteo bih jos nesto da upitam a vezano je za mojsijevih 10 zapovesti u kojima se naredjuje da nepravimo sebi lica ni nalicja ni kipova niodcega sto je slicno ni na nebu ni zemlji ....... tako nekako .vidim da se ste pristalica pravoslavne crkve mada ja dosta retko tamo odlazim .uglavnom na veronauku koja je cesto smesna sa objasnjenjima.ovo je staro pitanje vezano za idolopoklonstvo a nevidim iz pravoslavlja da to moze biti ijedno 2go objasnjenje sem idolopoklonstva.cak postoje islike isusa sa golubom i pored njega stari bradati covek sa nekim detaljima.predpostavljam da je stvoritelj a pop mi odgovara na pitanje o tome apsolutno nebiblijski.u stvari cesto su odgovori -e znas kako baka ljubi sliku svoga unuka tako i mi ikone.pa zasto postoji onda ta zapovest a cesto vidim da autoritet biblije u spc bas i nema tezinu .ali zato postoje razni kanoni i sve se uvazava sem autoriteta.ustvari na veronauci niko ni nenosi bibliju a i necita uopste a ovo je generalno u spc.pozzz |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 11:03
|
Nur - poruka glasi: Zdravo Gospodine Miroljube, Gledao sam vasa predavanja i zadivljen sam, inace sam informisan jos kao dijete o monoteistickim religijama, ali sada jedno Arheolosko pitanje za vas. Kakav je vas stav, i vase misljenje o Bosankim Piramidama? Nisam se javno izjasnjavao po pitanju tih piramida. Bio sam na lokalitetu i video o cemu se radi. Dakle, prepustam svakome da sam proceni. I kada bih mislio da to nisu piramide, tesko da bih to javno rekao jer ne bih time zeleo da kvarim posao narodu iz Visokog kojima su turisti izvor prihoda. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 11:04
|
Aleksa - poruka glasi: Miroljub Petrovic - poruka glasi: Aleksa - poruka glasi: Dobro, a ima li odgovora na moje pitanje...? Koje pitanje? Jel ono od prosle godine? PoÅ¡tovanje profesore.. Pa shodno ovome Å¡to sam citirao sam postavio i pitanje. Naime, interesuje me da li joÅ¡ na nekim mjestima postoji jasan pluralis deliberacijus ili neki dr.(sliÄan) primjer gdje se jasno aludira na Trojstvo? Kada je rijeÄi o proÅ¡logodiÅ¡njem pitanju, kao Å¡to ste i rekli vaÅ¡im zadnjim predavanjima ste odgovorili na ista. Prema tome sve je jasno. Svako dobro želim.. O tome imas u knjizi "Tajne Biblije", odeljak "Trojstvo". |
|
|
peki_90 |
Odgovorio 16.03.2011 12:48
|
Član Odgovori: 100 Pristupio/la: 05.03.2011 16:02 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, aj leba ti kaži mi kad i kako je bog nastao Rekao si da živo nastaje samo od živog BTW. Današnja civilizacija uspela je od nežive materije da napravi život, što obara tezu da živo nastaje od živog Izmenio/la peki_90 na 16.03.2011 12:50 |
|
|
nikola |
Odgovorio 16.03.2011 12:57
|
Član Odgovori: 743 Pristupio/la: 26.01.2008 19:31 Lokacija: Bor |
|
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 13:37
|
Stefana - poruka glasi: Miroljube,ja sam pomislila da je neko pod demonima ili da je zao i posle se ispostavilo da je ta osoba ustvari izuzetno uplasena ili zabrinuta za nekog clana porodice pa je zato reagovala burno...? Da nisam ja mozda bila pod nekim vrstom testa? Nisam reagovala i svadjala se ali ipak sam sumnjala u cistinu te osobe i pitala Vas za misljenje. Da li u redu sumnjati? Zasto se to desava? Cemu to treba da nas nauci? Naravno da treba sumnjati i traziti dokaze. Isus je pohvalio onog Izraelca koji je sumnjao u Isusa. Ali, kad mu je Isus dao dokaze, ovaj je odmah prihvatio Isusa. Zasto coveku nekad u crkvi krenu suze? Neki kazu da to znaci da je taj neko pod iskusenjem, a neko kaze da je to dobro,sta Vi mislite? Coveku krenu suze i kad dozivi nesto lepo, kada ga nesto odusevi i obraduje. Ako covek u crkvi bude dotaknut razmisljanjem o Bozjoj dobroti i ljubavi, onda je to ocekivana reakcija. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 13:38
|
KacaD - poruka glasi: Gospodine Petrovicu, zanima me Vas stav o estetskoj hirurgiji. Ne govorim o onim ljudima koji ogreznu u zlo, "napumpavaju" se i "naduvavaju" dokle ne postanu cudovista (posto je i vise nego ocigledno sta je to). Govorim o korigovanju prirodnih "nedostataka" kao sto su npr. ogroman i asimetrican nos, klempave usi i sl. Postoje stanovista koja covekovu potrebu za telesnom lepotom i proporcijom takodje definisu kao secanje na Izgubljeni raj, dakle, covek ima potrebu da se priblizi Bogu i muci ga svaka telesna asimetrija i nedostatak. Mnogi ljudi koji su korigovali nesto sto je naruzivalo njihovo lice ili telo su zaista nakon toga napravili izuzetno pozitivne promene u svom zivotu, vise se otvorili prema svetu, vise voleli sebe...Nasuprot onim drugima koji nazalost polude i izoperisu sve i svasta. Sta Vi mislite? Moze li se postaviti neka granica do koje su po vama estetski zahvati prihvatljivi? Naravno da je estetska hirurgija opravdana u tom smislu u kojemste naveli. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 13:41
|
dulegojkov - poruka glasi: zanima me objasnjenje za za period u kome je jovan krstitelj imao autoritet krstavanja i kako ga je dobio jer je i dalje vazio zakon ,odnosno vrsilo se obrezivanje kod farizeja .odakle mu i gde stoji novozavetni odgovor da mu je to dozvoljeno Medju Jevrejima i danas postoje ljudi koji su obuceni za obrezivanje. Oni obrezuju i decu i odrasle, koji to nisu uradili dok su bili mali. Ocigledno da je Jovan Krstitelj bio jedan od onih koji su bili obuceni za tu delatnost. Sto se tice krstenja, on je ljude pozivao na pokajanje i na ulazenje u novi savez sa Bogom, jer su stari savez odbacili. Pripremao ih je za savez sa Onim koji je uskoro trebao da dodje. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 13:44
|
dulegojkov - poruka glasi: hteo bih jos nesto da upitam a vezano je za mojsijevih 10 zapovesti u kojima se naredjuje da nepravimo sebi lica ni nalicja ni kipova niodcega sto je slicno ni na nebu ni zemlji ....... tako nekako .vidim da se ste pristalica pravoslavne crkve mada ja dosta retko tamo odlazim .uglavnom na veronauku koja je cesto smesna sa objasnjenjima.ovo je staro pitanje vezano za idolopoklonstvo a nevidim iz pravoslavlja da to moze biti ijedno 2go objasnjenje sem idolopoklonstva.cak postoje islike isusa sa golubom i pored njega stari bradati covek sa nekim detaljima.predpostavljam da je stvoritelj a pop mi odgovara na pitanje o tome apsolutno nebiblijski.u stvari cesto su odgovori -e znas kako baka ljubi sliku svoga unuka tako i mi ikone.pa zasto postoji onda ta zapovest a cesto vidim da autoritet biblije u spc bas i nema tezinu .ali zato postoje razni kanoni i sve se uvazava sem autoriteta.ustvari na veronauci niko ni nenosi bibliju a i necita uopste a ovo je generalno u spc.pozzz Ja zastupam koncept pravoslavlja (izvorne biblijske nauke), a ne bavim se novotarijama koje su usle u SPC i ne reklamiram nijednu crkvu. Nikada ljude nisam nagovarao da idu u bilo koju crkvu. Govorio sam da treba da idu ako tamo mogu da cuju nesto pametno i da se duhovno ohrabre i ojacaju svoju veru. |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 13:47
|
peder_90 - poruka glasi: Miroljube, aj leba ti kaži mi kad i kako je bog nastao Rekao si da živo nastaje samo od živog BTW. Današnja civilizacija uspela je od nežive materije da napravi život, što obara tezu da živo nastaje od živog E bas si me obradovao sa ovim pitanje, jer tako nesto pitaju samo oni koji misle. Pazi ovako, po logici, nesto mora biti vecno u svemiru, nesto mora postojati oduvek. Ateisti kazu da materija postoji oduvek. Ali, ako je to slucaj, onda nema zivota u svemiru jer "zivo nastaje samo od zivog". Dakle, postoji samo opcija damora postojati Zivo Bice koje postoji oduvek i koje je stvorilo zivot na Zemlji i svemiru. To Bice nazivamo Tvorac ili Bog. Dakle, Njega niko nije stvorio jer je vecan, postoji oduvek. A to sto ateisti bleje da su stvorili zivot od nezivog, to su price za naivne i za ljude kojima glava sluzi samo za frizuru, |
|
|
tovel |
Odgovorio 16.03.2011 17:22
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
tovel |
Odgovorio 16.03.2011 17:24
|
Član Odgovori: 178 Pristupio/la: 11.12.2007 23:30 Lokacija: Nepoznata |
|
|
|
kodja |
Odgovorio 16.03.2011 17:53
|
Član Odgovori: 10 Pristupio/la: 06.07.2010 16:24 Lokacija: Nepoznata |
Miroljube, reci mi gde bi na Internetu mogao da nadjem Evandjelje po Mateju na hebrejskom jeziku ali iz I veka, jer ima ljudi koji tvrde da je to Evandjelje napisano na Hebrejskom ali ne daju podatak gde se ono nalazi u svetu, u kojoj biblioteci, izgleda kao da se to samo predpostavlja. Ja znam da je Zeljko Stanojevic preveo Mateja sa Hebrejskog jezika ali je to evandjelje iz 14 veka kao sto mi jedan rece ako je istina. Pozdrav Izmenio/la kodja na 16.03.2011 17:54 |
|
|
Miroljub Petrovic |
Odgovorio 16.03.2011 19:29
|
kodja - poruka glasi: Miroljube, reci mi gde bi na Internetu mogao da nadjem Evandjelje po Mateju na hebrejskom jeziku ali iz I veka, jer ima ljudi koji tvrde da je to Evandjelje napisano na Hebrejskom ali ne daju podatak gde se ono nalazi u svetu, u kojoj biblioteci, izgleda kao da se to samo predpostavlja. Ja znam da je Zeljko Stanojevic preveo Mateja sa Hebrejskog jezika ali je to evandjelje iz 14 veka kao sto mi jedan rece ako je istina. Pozdrav Nije sacuvan Matej na hebrejskom iz prvog veka. Izmenio/la Miroljub Petrovic na 16.03.2011 19:29 |
|
Predji na forum: |